Vicdanim ve ben

Alenen böyle söylediyseniz çok ayıp etmişsiniz.
Böyle düşünmeniz normal,ama böyle söylemeniz işitene çok ağır gelir.

Anladım.
O halde,böyle plânlı programli ve sitematik şekilde düzenli tarihlerde geliyorsa korkarım sizin bilmediğiniz bi anlaşma var kendisi oğlu ve kızı arasında.
Sanırım O size misafir değil bizzat kıziyla ve sizle yaşıyor dönüşümlü.

Anladım.
O halde,böyle plânlı programli ve sitematik şekilde düzenli tarihlerde geliyorsa korkarım sizin bilmediğiniz bi anlaşma var kendisi oğlu ve kızı arasında.
Sanırım O size misafir değil bizzat kıziyla ve sizle yaşıyor dönüşümlü.
Öyle bir anlaşma olmasa bile oturtulmuş bir düzen var herkez halinden memnun ben hariç önümde kocaman bir dayatma " ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin " napcam bilmez durumda öyle patladım ama o bile ise yaramadı

Yasli degil 50 yaşında daha öyle tonton yaşlılardan da değil gezer tozar yılbaşında ingiltereye gidiyo mesela manikürsüz saçında fonsuz gezmez
tonton yaşlı olunca kalabilir manikürlü olunca kalamaz mı... Umarım oğlunuzun eşi de size aynısını der. Bende gelinim... aynı semtte otururuz kayınvalidemle eşinden ayrı evde yalnız sıkılır diye. Hafta sonları ya biz ona ya o bize kahvaltıya gideriz. ilaçlarını yanına al gece bizde kal diye ısrar eder eşimde bende... Hiç zararını görmedim. Sağolsun ne zaman çağırsam kanser olmasına ragmen koşar gelir. eşimle aramda birşey olsa benim gelinim haklıdır her zaman der.. oğluna benim değerimi bilmesi için devamlı öğütte bulunur... Biraz daha tahammül sahibi olun derim... Kocanızın annesine 15 gün oldu gitmiyorsun demek nasıl bir kabalık. Eşinizde sizin annenize demeli yatıya kalmasa bile eve gelip gitmenden rahatsız oluyorum gerinip yatamıyorum demeli çünkü hak ediyorsunuz. Sizin gibi kaba insanalara gerçekten tahammülüm yok onu anladım

tonton yaşlı olunca kalabilir manikürlü olunca kalamaz mı... Umarım oğlunuzun eşi de size aynısını der. Bende gelinim... aynı semtte otururuz kayınvalidemle eşinden ayrı evde yalnız sıkılır diye. Hafta sonları ya biz ona ya o bize kahvaltıya gideriz. ilaçlarını yanına al gece bizde kal diye ısrar eder eşimde bende... Hiç zararını görmedim. Sağolsun ne zaman çağırsam kanser olmasına ragmen koşar gelir. eşimle aramda birşey olsa benim gelinim haklıdır her zaman der.. oğluna benim değerimi bilmesi için devamlı öğütte bulunur... Biraz daha tahammül sahibi olun derim... Kocanızın annesine 15 gün oldu gitmiyorsun demek nasıl bir kabalık. Eşinizde sizin annenize demeli yatıya kalmasa bile eve gelip gitmenden rahatsız oluyorum gerinip yatamıyorum demeli çünkü hak ediyorsunuz. Sizin gibi kaba insanalara gerçekten tahammülüm yok onu anladım
Size hayatınızda mutluluklar dilerim yazdıklarınıza istinaden sizin kişiliğiniz de bana ters çünkü siz herkezin sizin gibi olmasını bekliyorsunuz belkide ben sizin yaşadığınız şekilde mutlu olmuyorum
Siz kayinvalidenizi seviyosuniz kavga edince gelinim haklidir diyormus belki de Benim ki öyle bir kayınvalide değildir hiç bu ihtimali düşündünüz mü
Benim ailem hiç bana gelmez oturmaya bile ki oturmakla yatıya kalmak arasında cooook fark var
6 yılı geçmiş evliliğimde eşimin senelik izni bayram yılbaşı hep bizde oglusum ben geleyim sıkılma der
Bunların hepsi normal ben mi acayip im kusura bakmayın bende kaba olmak istemezdim ama kayınvalidenin benim önüme sürdüğü hayatı yaşamak istemediğimden artık gerekirse kaba gerekirse kötü gelin olmaya razıyım

Merhaba arkadaşlar
Benim kayinvalidem eşinden bosanmis kızıyla antepte yaşıyor kızı evli 6 yıllık evliyim bir oğlum var ama her ay bana geliyo 15 gün bende kaliyo benim artık sınırlarım bozuluyo bugün en sonunda patladım 2 günlüğüne gelip 15 günden önce gitmiyosun dedim benim sana ne zararım var diyo ( ne zararı olması lazım bilmiyorum ama sıkılıyorum sürekli evde olmasından) senin de oğlun var diyo inanin ki artik kendimi vicdansiz hisetmeye basladim bunlari soyledigim icin benim de oglum var ama ben gidip 15 gun kalmam oglumda hele ki ayda bir geliyo artik ne yapcagimi sasirdim nasil bir yol izlicegimi ben iyi oldukca daha da siklasti gelip gitmesi ben boyle biri olmak istrmiyorum diyorum oglunu ozluyodur torununu ozluyodur bizim adetimiz böyle denmesinden yoruldum kötü biri mi olmalıyım şimdi bana küstü böyle söyledim diye yarin gidicem diyo kötü mü yaptım bilmiyorum
Çok zor bir durum.İnsan kendi evinde kendi kurallarıyla olmak istiyorum. ÜSLUP yanlış ama sanırım patlama noktasına geldiniz ben öyle hissettim.Yani başka türlü nasıl şöleni bilmiorum

Belkide haklısınız bilmiyorum ama şuan bu saatte ayağımda bebeğimi sallıyorum onun için okadar emek veriyorum ve bundan 20 sene sonra onun evinde kaldıgım için azarlanıyorum .. sizcede biraz acımasızca değil mi bu ... kendınızı kayınvalidenizin yerine koyun tabikide kolay değil evde istediğiniz.gibi rahat davranamazsınız sürekli tedirgin olabilirsiniz ama o kadınıda anlamaya çalışın lütfen oda bir anne ve evladının evinde kalması normal değil mi .. yada konusun kabul ederse ayrı bir ev tutun ama kalp kırmadan yapın bunu lütfen

Benim konum eskidi bile hiç birşey olmadı hiç ağırda gelmedi ocağın 10 da yine bende kayinvalidem hiç umrunda değil yani boşuna üzülmüşüm
Yani tekrar geleceğini söyledi siz de bir şey demediniz mi? Eşiniz nasılsa bağırıp çağırıp bir şey yapmadığınızı düşünüyor, o geleceği tarihte sizde bir yere gidebilirsiniz. Annesi yemeği falan yapsın evi toparlasın , hem uzun kalmaz o zaman belki iş güç ona kalınca. Otel gibi bulmuş gelip yiyip içip gidiyor.

Size hayatınızda mutluluklar dilerim yazdıklarınıza istinaden sizin kişiliğiniz de bana ters çünkü siz herkezin sizin gibi olmasını bekliyorsunuz belkide ben sizin yaşadığınız şekilde mutlu olmuyorum
Siz kayinvalidenizi seviyosuniz kavga edince gelinim haklidir diyormus belki de Benim ki öyle bir kayınvalide değildir hiç bu ihtimali düşündünüz mü
Benim ailem hiç bana gelmez oturmaya bile ki oturmakla yatıya kalmak arasında cooook fark var
6 yılı geçmiş evliliğimde eşimin senelik izni bayram yılbaşı hep bizde oglusum ben geleyim sıkılma der
Bunların hepsi normal ben mi acayip im kusura bakmayın bende kaba olmak istemezdim ama kayınvalidenin benim önüme sürdüğü hayatı yaşamak istemediğimden artık gerekirse kaba gerekirse kötü gelin olmaya razıyım
doğru diyorsun kardeşim belki kayın validem 4. evre kanser olduğu için ben bu konuda biraz hassasım.. Bütün kayınvalideler onun gibi görünüyor gözüme... Ne yaşadığını ne hissettiğini tabi bilemem ama biraz daha kibar bir üslupla yaklaşırsan en azından vicdanın daha rahat olur. sevgiyle kal

doğru diyorsun kardeşim belki kayın validem 4. evre kanser olduğu için ben bu konuda biraz hassasım.. Bütün kayınvalideler onun gibi görünüyor gözüme... Ne yaşadığını ne hissettiğini tabi bilemem ama biraz daha kibar bir üslupla yaklaşırsan en azından vicdanın daha rahat olur. sevgiyle kal

mesajlariniz cok naif cok guzel.
ama konu sahibinin durumu 6 yillik,
daha ne kadar yumusak yaklasabilir ki kendisi ben anlayamadim.
Balayindan donunce evinde biten kayinvalideye bile hosgorulu davranmis, ses etmemis, daha ne yapacak.
zaten konuyu vicdanim rahatsiz ediyor diye acti, daha fazla vicdan akilli insan isi degil bence.

Belkide haklısınız bilmiyorum ama şuan bu saatte ayağımda bebeğimi sallıyorum onun için okadar emek veriyorum ve bundan 20 sene sonra onun evinde kaldıgım için azarlanıyorum .. sizcede biraz acımasızca değil mi bu ... kendınızı kayınvalidenizin yerine koyun tabikide kolay değil evde istediğiniz.gibi rahat davranamazsınız sürekli tedirgin olabilirsiniz ama o kadınıda anlamaya çalışın lütfen oda bir anne ve evladının evinde kalması normal değil mi .. yada konusun kabul ederse ayrı bir ev tutun ama kalp kırmadan yapın bunu lütfen
Bende size cevap verirken oğlumu uyutuyorum tabiyki öyle benim annemde çok kıymetli oğlumu büyütürken de cok zorluklar cektim ama su var ki evlatlarimizi birey olarak yetistiriyoruz bi gun buyucekler kendi hayatlari olucak kayinvalidemin duxen kurmasi lazim 15 gun orda 15 gun burda olmuyo bizimde hayatimiz var ben bu asamaya kolay gelmedim bi anda patladim benim de evladim var balayindan dondufu gun gelip 15 gun onda kalirsam benim gelinim bana beterini yapsin evladimizin buyudugunu kabul etmek ve hayatini kurmasina saygi duymaliyiz saygiyi buyukler korursa kucukler yerini bilir allahim herseyin en iyisi nasip etsin ama cok zor bencil cunku sadece kendini dusunuyo ogluma mevlut yapicaktim dogdugunda her xaman gelen insan dedim erken gel biraz cocuga bak benim hazirliklarim var gelmedi kirildigim yiprandigim her yerdw sustum bi anda da patladim

Merhaba

Yazdıklarınıza inanamadım. Benim de oğlum var 20 yaşında. Evinde kalmak için mi büyütüyorsunuz bebeğinizi. Bence hiç gerek yok ama kalınması gerekiyorsa 3 gün en fazla 5 gün kalınır. Rutine bindirip ay bölünmemeli ki burada çok keyfi bir durum var gibi görünüyor.
ama zihniyetiniz buysa; yani bebeğim büyüsün iş sahibi olsun evlensin de ben o na her ay 15 gün gideyim kalayımsa ne olur ama Ne olur evlendirmeyin çocuğunuzu. Gencecik bir kızın hayatını zindana çevirmeyin. 10 yaşında da kızım umarım annesi sizin gibi düşünen birine rastlamaz. 42 yaşıma geldim. Hiç anlamadım anlamayacağım da bu amaaan oğlumun evi deyip aylarca yatılı kalma durumunu.

Son düzenleme:
Back
X