"vicdansız bir ANNE MİYİM?" demişsiniz
evet çok vicdansız bir annesiniz. herkes ektiğini biçer.
aslinda cok merhametli bir insanim sokakta bir dilenci gorsem para vermeden gecmem yaslilara karsi cok merhametim vardir cocugum konusunda neden boyle olamiyorum mesele bu.
keşke bunları daha önce düşünseydin
rahatına düşkünsen ona göre davranıp çocuk dünyaya getirmeyecektin.
cocuk aslinda supriz oldu bize ama dogmadan cok istiyordum son 2 aydir boyleyim yoksa 2 yasina kadar emzircektim bile planlarim boyleydi. simdi surekli mama yiyor ve kilosuda cok dusuk 8 kilo.ona bakamiyorum.
Canım bence bencil veya vicdansız değilsin sadece henüz bir çocuğun sorumluluğunu alma zamanı değilmiş senin için..
Annen,kayınvaliden veya sana yardımcı olacak bir yakının yok mu,eşin hiç yardımcı olmuyor mu?
Yanlış bilmiyorsam durumun "postpartum depresyon"..
Eşine durumu anlat ve mutlaka bir doktora gidin..
Kimse seni suçlamaz veya olumsuz birşey söylemez çünkü şu anda yardıma ihtiyacın var senin..
esim yardim etmiyor cok calisiyor surekli isleri var eve gec geliyor zaten.oda yorggunum butungun kafam doluyor vs birsuru bahanesi var.2 tarafin aileside uzakta oturuyor .annem dogumda yanimdaydi 2 ay kaldi sonra gitmek zorunda kaldi onunda bir duzeni var sonucta ne kadar kalabilir ki.
sizin anneniz uzakta mı,zorlu bir doğum mu geçirdiniz? bebek çok mu ağlıyor?eşiniz çocukla ilgilenmiyor mu? şeytanlık değilki bu postnatal depresyon,bebeğinizi haketmediğinizi düşünmek,ben şeytanım diye düşünmek hepsi bundan.çevreniz de de size yardımcı olacak kimse yoksa bu normal.ben geçirmedim ama sizi anlayabiliyorum.
ama o küçüğün yüzüne baktığınızda acıyosunuz ona değilmi,bir gülüşüyle dünyalar sizin oluyodur.üzmeyin kendinizi hepsi geçici.beklenmeyen bir zamanda anne olduysanız herşey olabilir.siz vicdansız olsanız bunları buraya pişman olup,dert yanıp,her eleştirye açığım demektense,bebeğinizi kapalı kapılar arkasında psikolojik fiziksel şiddet uygulayarak mahvederdiniz ve kimsenin ruhu duymazdı.
vicdansızlık budur,sizinki sadece psikolojinizin yıpranmasıyla oluşan bir durum.geçmiş olsun...
dogum cok rahat gecti epidural normal dogum oldu.bebegim 4 ay cok gazliydi .evet ona bakinca cok uzuluyorum keske ben olmasaydim annen diyorum.cok sorumsuz tembel rahat davraniyorum.