• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdansiz bir anne miyim?

İkili muhabbetlerinize sohbet topiklerinde devam etmelisiniz...
 
Bence durum çok vahim bir an önce destek almalısın benimde var 2 tane evladım gözlerinin içine bakıp dururum ne yapacagımı nasıl davranacagımı şaşırırım oğlum birde erken dogdu yeni dogmuş gibi hala üzerine titrerim allah kimsenin kalbinden çocuk sevgisini çıkarmasın canım sende bir an önce çarene bak böyle olmaz
 
Son düzenleme:
insan oğlu diyorum başkada bişi demiyorum. ben daha 1,5yıllık evliyim. 4ay önce ilk korunmasız ilişkide hamile kaldım..çokta sevinmedim,şımardım hatta yaa ben hazır deildim,olmaz sanıyodum hemen oldu, daha yazın tatile gitcektik, saçımı boyatacaktım şöleydi böleydi falan yaptım,,buarada doktor kontrollerime gidiyorum kese falan oluştu baktık dış gebelik deil ii tamam güzeldi herşey,, hiç unutmuyorum doktor ilişkiyi falan yasakladı yat,dinlen, ilk 3ay dikkat et dedi,, tabi zor geldi bu daha en başında içimden bigün keşke olmasaydını geçirdim ki bunu ilk defa burada itiraf ediyorum. bunu düşündükten bihafta 10gün sonra doktora gttk kalp atışı duymaya.. bebk yoktu,bbek gelişmemiş boş gebelik dedi doktor,,,daha o sedyede aklıma dank ettti,okadar çok ağladımki okadar pişman oldum ki bi anlık içimden geçirmiştim sadece,hatta ondan sonra alışmıştımda hamileliğe,çokta mutluydum karnımı sevip hayallerde kuruyodum ama yaklaşık 8haftalıkken kürtaja girdim, narkozdan ağlayarak ayıktım. ve şuan okadar çok istiyorum ki her an dua ediyorum Allahıma bikere daha layık gör nasip et die.. belki bende o durumdayken hiç sorunsuz bebeğimi kucağıma alsam hiç değerini bilmicektim.. ama şuan Allahım kokusuna hasret bırakma,yuvamızı evlatlarımızla şenlendir die dualar ediyorum. it gibi pişmanım..
O elindeki minicik şey bi nimet, bi emanet O'nu veren almasınıda bilir o emanete ii bak. o senin bi anlık zevkinden dolayı burda ve senin vereceğin bi damla süte bi lokma yiyeceğe muhtaç.. o bi yavru günahsız bi kuzu gözlerine masum masum baktığında herşeyi bi kenara bırak tövbe estağfura gel,,karnını doyur,altını değiştr, mis gibi tenini kokla..ve şükret bu dünyadaki en büyük nimet sağlıklı bi evlat..ve bu bir depresyonsa, altından kalkamıyosan doktora git, profesyonel yardım al

çok duygulandım anlattığınız hikayenize :5:
inşallah kavuşursunuz bebeğinize sizde..
 
buraya bu konuyu açıp vicdan muasebesi yaptığına göre vicdanısz değilsin bence..ama kesinlikle psikolojik desteğe ihtiyacın var.çünkü bu durum normal değil..ağlayıp ağlayıp susar dediniz ya içimden bişey koptu gitti..ben daha anne değilim evlide değilim ilerde nasıl olurum bilmiyorum amacım sizi yermek değil..ama o minicik bebeğede yazık..üşenmeyin bi uzmana gözükün..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
 
benden sonra yazilan tum yorumlari okudum herkese cok tesekkur ederim.
hepinize tek tek alinti yapamiyorum ama genel olarak cevapliyayim bazi seyleri.
cogunuz psikologa gitmem gerektigini yazdiniz ve bende karar verdim gidecegim cunku cocugumun bana ihtiyaci var belki soylediginiz gibi depresyondayim ama farkinda degilim.
bir arkadas cocugunu dovuyormusun diye sormus HAYIR ASLA. ona elim kalkarsa iste o zaman allah benim canimi alsin.kucucuk bir bebege el kaldirmam benim sorunum bebegimi istemem degil sorun ona yetemedigimi hissetmem. yetmedigimi dusundugum icinde bir umursamazlik cokuyor ustume.nasilsa annelikde basarili degilsin bosuna caba harcama diyor birseyler icimden. cunku ben hep mukemmel bir es mukemmel bir anne olmak istedim. maalesef basarili olamadim. oysa cocugum dogmadan cocuk psikolojisine dair birsuru kitapta okumustum ben.hepsi silindi hafizam durdu sanki bir arkadasta yerini bilsem cocugunu elinden alirdim demis arkadasim belki sende bu yorumu yaparken sinirlendin ve suursuzca yazdin sanada hak veriyorum sende kendince haklisin. istersen adresimi vereyim gel al. bu o kadar kolay bir sey degil ben o kadar dusmedim cok sukur. kimin cocugunu kimden aliyorsunuz siz. acaba siz cocugunuza karsi tum yukumluluklerinizi yerine getiriyormusunuz cok merak ettim. evet cocuk dogurmakla anne olunmuyor ona bakmak buyutmek de lazim ama bunu insan saglam kafayla yapabilir anliyormusunuz. kendinizle durumumu kiyaslamanizda hic hos olmamis allahim size gostermesin insallah cunku inanin kendimi ben bile taniyamiyorum.
herkese yeniden olumlu olumsuz tesekkur ederim. ozellikle bazi arkadaslarin yorumlari gozumu bir nebzede olsa acti. ben bir anneyim cocuguma karsi dolu dolu sevgi besleyen yuregi yanan kavrulan bir anneyim. belki bu gorevi su an icin layikiyla yapamiyorum ama eminim benim bu durumum ve acmis oldugum konu buradaki bircok gizli sakli kalmis bazi annelerede fayda sagliyacak.oglumu canimdan cok seviyorum oglunmu canin mi deseler oglum icin canimi veririm. yaptigim bircok seyden pismanlik duyuyorum ama insallah bundan sonra biraz daha farkli olucam.
 
Kesinlikle sağlıklı düşünmüyorsunuz
Ama sizin elinizde değil
iki kere başıma geldi
cok sıkkın oldugum bır donemde evde temızlık yapmaya calsııyorum işten zaten kafa bulanmış
oglumda bısıler yaptı hatırlamıyorum onu aglarken odada kapatıp cıktım kapının onunde aglamaya basladı
1 dk bıle gecmedı gıttımm hemen kucakladım saatlerce agladım..
sızın adınıze cok uzuldum
gecıcı bırsey oldugunu dusunuyorum
 
Henüz anne değilim ancak ben de doğumdan sonra depresyona girdiğinizi düşünüyorum. doğum sonrasında pek çok şeyin değiştiği bilincine varıyor sanırım insan. derdini anlatamayan sadece ağlayarak kendini ifade eden annesine muhtaç minik bir emanetiniz oluyor. hem çocuğunuzun bakımı, hem evin işleri, hem de eşinizle olan ilişkinizi dengelemek için sarf ettiğiniz çabalar ve mükemmeliyetçi olma hissi insanın bir noktadan sonra kendini yetersiz görmesine ve bıkkınlık hissine neden oluyor. kitaplarda okuduğumuzla gerçek hayatta yaptıklarımız hiçbir zaman birbirini tutmuyor. ben bile asla annem gibi olmayacağım dediğim pek çok konuda onun gibi davrandığımı giderek ona benzediğimi görüyorum.

bir uzmandan yardım almaya karar vermeniz olumlu bir gelişme. aklınızdan yetersizlik hissini silin lütfen. hangimiz herşeyi dört dörtlük yapabiliyoruz ki. bir de eşiniz sizinle sorumluluğu paylaşıyor mu? eşinizden bazı konularda yardım alırsanız sorumluluklarınız daha da kolaylaşacaktır. çocuğunuzla geçirdiğiniz her günün saatin kıymetini bilin :)
 
son gunlerde ogluma karsi kendimi cok soguk hissediyorum .1 cocugum var ve 10 aylik.
neden boyle yapiyorum bilmiyorum ama o agladigi zaman gidip kucagima almak icimden gelmiyor.
cocugum saatlerce bagira bagira agliyor ama ben elimi kolumu kipirdatmiyorum.
aglar aglar susar diyorum icimden.surekli dibimde birsuru oyuncagi var ama hicbiriyle oynamiyor .
rahatima cok duskunum cocuk icin fedakarliklar yapmak cok zor geliyor.onceleri ona ozel yemekler hazirliyordum yemiyordu bende artik ona ozel yemek yapmiyorum .hatta gun icinde sadece mamayla besleniyor cunku hicbirsey yemiyor bende hazirlamiyorum cok kotu bir anneyim cocugu hak etmiyorum ama geri donusude yok onu geri yollama sansim yok geldigi yere. ben seytan gibi dusuncelere giriyorum . bazen icimden keske olmasaydi neden allah sana cocuk verdi diyorum isyanlara giriyorum bunlar cok kotu dusunceler bunun farkindayim ama dusuncelerimdende birturlu siyrilamiyorum.anne olmayi hak etmiyorum.butun elestirilere acigim iyi kotu aci tatli yanlislarimi gormeme yardim edin neden boyle yapiyorum ben. cok bencilmiyim vicdansizmiyim.


sadece bu mesajı okudum. diğer yorumları okumadım. ama siz depresyona girmişsiniz bence. sebebi nedir ne değildir bilemiyorum. ama bir an evvel bir doktora görünün ki sizin ilgi ve alakanıza en çok ihtiyacı olan bu dönemde oğlunuza ilgisiz kalmayım. çocukların ileride ruh sağlığı düzgün bireyler olmasını istiyorsak doğduğu andan itibaren onlara olan davranışlara dikkat etmeliyiz. çünkü ileride hatırlamasa bile bunlar bilinç altına kaydediliyor.
 
kesinlikle psikolojik bir yardım almalısın tvde nelerini ziliyoruz anne veya baba çocuğunu öldürüyor allah korusun. bir an önce bişeyler yapmalısın. o çocuk sana verilen bir mucize bunun farkına varmalısın nasılki annelerimiz bizim için fedakarlıkalr yaptı bizlerde onalr için yapmalıyız. bizimde bir bebeğimiz olsun diye hem maddi hem manevi yıpranıp duruyoruz yapma ne olur o müthiş mucizeyi çok görme neden oldu deme. o mucize senin dünyan olmalı onun için yaşamalısın. biz olmayan olması için dualar ettiğimiz bebişimiz için şimdiden çalışıyoruz.
 
canım sen şeytan bir anne değilsin,sadece biraz sıkılmışsın,benimde 21 aylık bir aşkım var,okullar açıkken bakıcısı, 10.00-18.00 arası bakıyordu,evine götürüyorduk,okullar kapalı olduğu için babası bakmak istedi.İlk başta çok zzorlandık,bakıcısına çok bağlıydı,yeemk yemiyordu sadece süt içmek istiyordu her öğlen koştura koştura eve gidiyordum babası çeşit çeşit şeyler hazırlıyordu malesef hiçbişey yediremiyorduk,yediğinide kusuyordu ama tamamen bizi cezalandırmak için,bazan sabrımın son aşamasına geliyordum 1 -2 defa kızdım biraz sesim yükseldi,daha beter oldu,hıçkırarak ağlıyordu,krize girmişti,geceleri bakıcısının büyük çocukları var onları sayıklıyordu abla ,abi falan diye çok üzüldüm sonra asla sesimi yükseltmedim,hep sakince konuşmaya çalıştım hep gülümseyerek yaklaştım,çok yola katettik,hala et falan yemiyor ama yemeklerden yiyor,ağlamaları azaldı,sakinleşti huzursuzluğu kayboldu,bunları şunun için anlatıyorum,daha evveldende sıkıntılarımız olmuştu,aylarca gaz sıkıntısı çektik,çok iştahlı bir çocuk değildi zaten hep yeme problemimiz vardı,yazın bu sıkıntılar hırçınlıklar en üst noktaya çıktı, ve gerçekten çok zorlandım yoruldum,huzursuzluk yaşadım,haklısın helede tek başına bakıyorsan, bir takım düşünceler içine girebilirsin,öncelikle yedirmeyi saplantı haline getirme ,al çocuğunu parka çıkar beraber bişeyle yapın bak gör mutlu olacaktır,yada çocuklu bir komşuya ,eşe dosta götür biraz ortamdan uzaklaşın iyi gelecektir,böyle ortamlarda yavaş yavaş yedirmeyi dene,hep gülümseyerek yaklaş,sakin davran yavruna bak gör herşey rayına oturacak.Şöyle düşün o hep çocuk kalmayacak,bebek olmayacak bu zamanlarında güzelliklerini yaşa.
 
kesinlikle bi doktora gitmeniz lazım, bu düşünceler hiç normal değil çünkü, kendinizde farkındasınız zaten, bunları bilip yine de bebeğinize bu şekilde davranmanız çok garip, allah yardımcınız olsun..
 
İlk yazınızı okuyunca bende bazıları gibi vicdansızsınız diyecektim. Ama yorumları okuyunca bunun psikolojik bir sorun olduğunu anladım. Henüz evli değilim doğal olarak anne de değilim. O yüzden hamilelik pskolojisi çocuk psikolojisi nedir bilmem. Sadece okuduğuma göre yorum yapacaktım. Ama iyikide yapmamışım ve yorumların tamamını okumuşum. Gelecekteki bir anne adayı olarak çok şey öğrendim. Herkese teşekkür ederim. Arkadaşım sanada çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda düzelirsin. Yoksa çocuğuna yazık olur. Benim bir tanıdığımı küçükken bakıcısı sürekli evde odaya kilitler beşiğe koyar kapıyı kilitler evden gidermiş. Bir gün annesi işten eve erken geliyor bir bakıyor ki çocuk küçücü bir yerde kilitli. Arkadaşım tabi o zamanlar 1-2 yaşlarında. Neyse şimdi kapalı yerde kalma korkusu var ve etrafa karşı güven sorunu yaşıyor. Demem o ki şu anda yaşadıkları onun gelecekteki hayatını etkiler. Lütfen ona göre dikkatli olun.
 
İsteyerek mi çocuk yaptınız ben onu merak ettim...
Ben de çocuk bakacak kadar sabırlı değilim ve büyük ihtimalle çocuğum olsa sizin gibi olurum...
O yüzden de 3 yıldır ertelediğim çocuk yapma işini daha çok erteleyecem...
Ama sizin de dediğiniz gibi sizin için artık çok geç...
Çocuk olduktan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmaz. Başkasının çocuğu olsa seversiniz, sıkılınca annesine verirsiniz...
Ama bu sizin çocuğunuz ve hayatınızdan çıkarıp atamazsınız...
Bununla baş etmenin bir yolunu aramalısınız, psikologa gitmelisiniz...
 
Sabah kalktım pörtlemiş gözlerime baktım, yüzümü yıkadım, sonra bütün gece huysuzluk yapıp uyumayan, sabahta mışıl mışıl uyuyan oğlumun yanına gittim, öptüm kokladım, oturdum 5 dk onu izledim, uykusunda gülümsedi, onunla birlikte gülümsedim...

Vizcdansız değilsiniz, sadece tedavi olmalısınız, normal değil çünkü düşünceleriniz... daha kötü olmadan herşey, bir uzmandan yardım alın...

Hiç bir anne, çocuğunun saatlerce ağlamasına göz yummaz, geçici bir depresyon, çocuğunuz için lütfen doktora gidin...
 
Burda birçok bayan her ay hamileyimdir inşallah diye ümitlenirken.. Canından bir parcaya kavusmak ıcın hergun goz yası dokerken... Sizin butun bu soyledıklerınız rabbim sizin gibilere cocuk nasip etmesin inşallah depresyon diyecegım ama ne kadar olursa olsun burda yazmayı akıl etmişsiniz en önemlisi zaten sucunuzu biliyorsunuz.. Karşınızdaki çocugunuz içinizden ne geldiğini bir yana bırakıp cocugunuzu sevmeye calısın
 
oyy kuzuuum. ne tatlıdır o.
emeklemeye başladımı? ağladığında kucağına ladığında nasılda huzur bulup mutlu oluyodur. onun şimdi birtek sana ihtiyacı var.
sadece sana...
o nu çok sevdiğine eminim. sadece dönemsel bir sıkıntı, belki de depresyon...
ev hanımıysan hep aynı işlerden sıkılmış olabilirsin.... daha birçok neden. ama sebebi o melek değildir eminim.
doktora git. gez toz. bebeğine sarıl. öp okşa.... zamanla geçecek. insanın kendinden bile sıkıldığı zamanlar oluyor.....
 
benden sonra yazilan tum yorumlari okudum herkese cok tesekkur ederim.
hepinize tek tek alinti yapamiyorum ama genel olarak cevapliyayim bazi seyleri.
cogunuz psikologa gitmem gerektigini yazdiniz ve bende karar verdim gidecegim cunku cocugumun bana ihtiyaci var belki soylediginiz gibi depresyondayim ama farkinda degilim.
bir arkadas cocugunu dovuyormusun diye sormus HAYIR ASLA. ona elim kalkarsa iste o zaman allah benim canimi alsin.kucucuk bir bebege el kaldirmam benim sorunum bebegimi istemem degil sorun ona yetemedigimi hissetmem. yetmedigimi dusundugum icinde bir umursamazlik cokuyor ustume.nasilsa annelikde basarili degilsin bosuna caba harcama diyor birseyler icimden. cunku ben hep mukemmel bir es mukemmel bir anne olmak istedim. maalesef basarili olamadim. oysa cocugum dogmadan cocuk psikolojisine dair birsuru kitapta okumustum ben.hepsi silindi hafizam durdu sanki bir arkadasta yerini bilsem cocugunu elinden alirdim demis arkadasim belki sende bu yorumu yaparken sinirlendin ve suursuzca yazdin sanada hak veriyorum sende kendince haklisin. istersen adresimi vereyim gel al. bu o kadar kolay bir sey degil ben o kadar dusmedim cok sukur. kimin cocugunu kimden aliyorsunuz siz. acaba siz cocugunuza karsi tum yukumluluklerinizi yerine getiriyormusunuz cok merak ettim. evet cocuk dogurmakla anne olunmuyor ona bakmak buyutmek de lazim ama bunu insan saglam kafayla yapabilir anliyormusunuz. kendinizle durumumu kiyaslamanizda hic hos olmamis allahim size gostermesin insallah cunku inanin kendimi ben bile taniyamiyorum.
herkese yeniden olumlu olumsuz tesekkur ederim. ozellikle bazi arkadaslarin yorumlari gozumu bir nebzede olsa acti. ben bir anneyim cocuguma karsi dolu dolu sevgi besleyen yuregi yanan kavrulan bir anneyim. belki bu gorevi su an icin layikiyla yapamiyorum ama eminim benim bu durumum ve acmis oldugum konu buradaki bircok gizli sakli kalmis bazi annelerede fayda sagliyacak.oglumu canimdan cok seviyorum oglunmu canin mi deseler oglum icin canimi veririm. yaptigim bircok seyden pismanlik duyuyorum ama insallah bundan sonra biraz daha farkli olucam.
bunları okuyunca çok sevindim.Lütfen en kısa zmnda topla kendini..bebeğin bir daha 10 aylık olmıck. suan yaptıklarını asla yapmıck.yetmedğni düşünmek zaten başlı başına depresyon olduğunu açıklıyor.Seni çok iyi anlıyorum. Bebeğin için canın için düzelmeye çalış canım



.

O halde cocugunuzu EVLATLIK verin!!!

.
bebeğini sevdiğini söyleyen bir anneye nasl evlatlık vermkten bahsediyorsunuz.sorunları var farkında değilmisin
 
Back
X