• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdansiz bir anne miyim?

bunları okuyunca çok sevindim.Lütfen en kısa zmnda topla kendini..bebeğin bir daha 10 aylık olmıck. suan yaptıklarını asla yapmıck.yetmedğni düşünmek zaten başlı başına depresyon olduğunu açıklıyor.Seni çok iyi anlıyorum. Bebeğin için canın için düzelmeye çalış canım

bebeğini sevdiğini söyleyen bir anneye nasl evlatlık vermkten bahsediyorsunuz.sorunları var farkında değilmisin

ağzı olan konuşuyor işte canım.... konuyu açan anne, evladını aslında çok seven bir anne........... ama bunu anlamak için insanın okuduklarının arkasındakileri de görebilmesi gerekiyor....

ağzı olan konuşuyor işte canım.... konuyu açan anne, evladını aslında çok seven bir anne........... ama bunu anlamak için insanın okuduklarının arkasındakileri de görebilmesi gerekiyor....

Zor bir durum anne için.kimse yaşamadan bilemez anlayamaz.anladığımızı söylüyoruz ama aslında anlamaya çalışıyoruz sadece.
hiç birsey yaşanmadan anlaşılmaz.

arkadaşlar ne kadar acımasızsınız, çok üzüldüm yorumları okuyunca:((
bu kadın bunalımda, bebeğine karşı durumunun farkında çözmeye çalışmak için, deneyimlerinizden faydalanmak için kalbini açmış kimseye söyleyemeyeceği şeyleri burada paylaşmış...
hemen taşa tutmuşsunuz senin gibiler çocuk sahibi olmasın vs diyerek üstüne gitmişsiniz...
yazık...

Zor bir durum anne için.kimse yaşamadan bilemez anlayamaz.anladığımızı söylüyoruz ama aslında anlamaya çalışıyoruz sadece.
hiç birsey yaşanmadan anlaşılmaz.

ben de yaşadığım için anlayabilen tarafta olduğumu önceki mesajlarımda yazmıştım zaten..

depresyondasın,dr a git yorumlarına karşılık verilen cevap;yok değilim,keşke olmasaydı diyorsunuz..

yazık gerçekten yazık şurda ne konular okunuyor çocuğu olması için bir sürü uğraş içine giren ama sana verilen yavruyu elinin tersiyle itiyorsun,bu nasıl bir vicdandır he.ne anneler görüyorum çocuğum bana gelmiyor diye ağlayan,annelik fedakarlık,çocuk bakmak nasıl bişeydir bilirim.evli değilim ama ablam bizle yaşadığı için 2 sene baktım.zor ama büyüyünce yarım ağızla anne demesi insanı tekrardan dünyaya getiriyor.birde bana deyze demesi ömre bedel.

lütfen kendinize gelin.artık yapılıcak iş yok ,o sizin çocuğunuz sağlıkla ,güzel güzel bakın yavrunuza.önünüze bakın yavrunuzla nasıl ilgilenmeniz konusunda.

Arkadaşlar,

Bu çok önemli bir sağlık sorunu lütfen kafanıza göre yorum yapmayın. Arkadaşın söyledikleri şeyler şu anda ruh sağlığının iyi olmadığını gösteriyor. Şükret haline çocuğu olmayanlar var gibi sözler söylemek onun iyi olmayan psikolojisini daha da bozar. Bir şeyler söylemeden lütfen google'a loğusalıkta depresyon yazıp yazılanları okuyun.

Hanza arkadaşım, loğusa sendromu kısa sürer, sen depresyona girmişsin. Tedavi edilmezse ilerleyen bir hastalık bu. Kendini suçlama bu desteksiz kalan her 10 anneden birinde görülme olasılığı olan bir hastalık. En kısa zamanda profesyonel bir yardım alman gerek. Bir psikologa yada psikiyatra gitmeni öneririm. Rabbim bol şifalar versin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,

Bu çok önemli bir sağlık sorunu lütfen kafanıza göre yorum yapmayın. Arkadaşın söyledikleri şeyler şu anda ruh sağlığının iyi olmadığını gösteriyor. Şükret haline çocuğu olmayanlar var gibi sözler söylemek onun iyi olmayan psikolojisini daha da bozar. Bir şeyler söylemeden lütfen şu linkte yazılanları okuyun.

http://www.kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk/logusa_sagligi/dogum_sonrasi_depresyon

Hanza arkadaşım, loğusa sendromu kısa sürer, sen depresyona girmişsin. Tedavi edilmezse ilerleyen bir hastalık bu. Kendini suçlama bu desteksiz kalan her 10 anneden birinde görülme olasılığı olan bir hastalık. En kısa zamanda profesyonel bir yardım alman gerek. Bir psikologa yada psikiyatra gitmeni öneririm. Rabbim bol şifalar versin.
link hatalı sanırım.....

Son düzenleme:
güclü olun o size muhtac minicik bir can
sizin caninizdan kaninizdan olusan bir can
esinizle paylastinizmi hic bu durumunuzu
size destek vermiyormu hic
sizin onun desteginizede ihtiyaciniz var
tek basina altindan kalkamazsiniz
eslerinde mutlaka manevi destegi vermesi gerekiyor

Sabah kalktım pörtlemiş gözlerime baktım, yüzümü yıkadım, sonra bütün gece huysuzluk yapıp uyumayan, sabahta mışıl mışıl uyuyan oğlumun yanına gittim, öptüm kokladım, oturdum 5 dk onu izledim, uykusunda gülümsedi, onunla birlikte gülümsedim...

Vizcdansız değilsiniz, sadece tedavi olmalısınız, normal değil çünkü düşünceleriniz... daha kötü olmadan herşey, bir uzmandan yardım alın...

Hiç bir anne, çocuğunun saatlerce ağlamasına göz yummaz, geçici bir depresyon, çocuğunuz için lütfen doktora gidin...

tabıkı arkadasın psikolojısı normaml değiil
ama ilk satırlarınıza ıtafen ; 1 aylık bebek daha kolaydır dıyorum.18 aylık bebek annesı olarak altına ımzamıda atarım

Canım yapıştırdıkça bozuluyor link. kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk dan bakarsan "Doğum sonrası depresyon" başlığı altında arkadaşımızın durumunu açıklıyor Doktor.

son gunlerde ogluma karsi kendimi cok soguk hissediyorum .1 cocugum var ve 10 aylik.
neden boyle yapiyorum bilmiyorum ama o agladigi zaman gidip kucagima almak icimden gelmiyor.
cocugum saatlerce bagira bagira agliyor ama ben elimi kolumu kipirdatmiyorum.
aglar aglar susar diyorum icimden.surekli dibimde birsuru oyuncagi var ama hicbiriyle oynamiyor .
rahatima cok duskunum cocuk icin fedakarliklar yapmak cok zor geliyor.onceleri ona ozel yemekler hazirliyordum yemiyordu bende artik ona ozel yemek yapmiyorum .hatta gun icinde sadece mamayla besleniyor cunku hicbirsey yemiyor bende hazirlamiyorum cok kotu bir anneyim cocugu hak etmiyorum ama geri donusude yok onu geri yollama sansim yok geldigi yere. ben seytan gibi dusuncelere giriyorum . bazen icimden keske olmasaydi neden allah sana cocuk verdi diyorum isyanlara giriyorum bunlar cok kotu dusunceler bunun farkindayim ama dusuncelerimdende birturlu siyrilamiyorum.anne olmayi hak etmiyorum.butun elestirilere acigim iyi kotu aci tatli yanlislarimi gormeme yardim edin neden boyle yapiyorum ben. cok bencilmiyim vicdansizmiyim.

kimileri loğusalık depresyonuna daha gec girerler bebeği benmsemezler hatta allah korusun zarar verenler bile var mutlaka bi dr gitmelisin ....daha kötüye gidebilir kendin atlatamayabilirsin .... sen kötü bi anne deilsin onu 9 ay karnında tasıdın eminm çokta seveceksn o sana muhtaç küçüçük elleri kolları olan bi insan bütün kötülüklerden senn koruman lazım öle deilmi annelerimizin bize yaptıkları gibi ...acil şifalar diliyorum

tabıkı arkadasın psikolojısı normaml değiil
ama ilk satırlarınıza ıtafen ; 1 aylık bebek daha kolaydır dıyorum.18 aylık bebek annesı olarak altına ımzamıda atarım

Herkesin psikolojisi aynı olmuyor canım. Yaşadığın çevre, içinde bulunduğun sorunlar ve kaldırabilme kapasiten çok önemli. Herkes kuvvetli bir ruhsal yapıya sahip olacak diye birşey yok. Başkaları etkilenmez hatta mutlu mesut yaşar, hanza gibi arkadaşlarda depresyona girebilir.

Arkadaşlar, kendimize göre değil, Doktorlarımızın araştırmalarına ve açıklamalarına göre konuşup, arkadaşımıza yardımcı olmalıyız.

son gunlerde ogluma karsi kendimi cok soguk hissediyorum .1 cocugum var ve 10 aylik.
neden boyle yapiyorum bilmiyorum ama o agladigi zaman gidip kucagima almak icimden gelmiyor.
cocugum saatlerce bagira bagira agliyor ama ben elimi kolumu kipirdatmiyorum.
aglar aglar susar diyorum icimden.surekli dibimde birsuru oyuncagi var ama hicbiriyle oynamiyor .
rahatima cok duskunum cocuk icin fedakarliklar yapmak cok zor geliyor.onceleri ona ozel yemekler hazirliyordum yemiyordu bende artik ona ozel yemek yapmiyorum .hatta gun icinde sadece mamayla besleniyor cunku hicbirsey yemiyor bende hazirlamiyorum cok kotu bir anneyim cocugu hak etmiyorum ama geri donusude yok onu geri yollama sansim yok geldigi yere. ben seytan gibi dusuncelere giriyorum . bazen icimden keske olmasaydi neden allah sana cocuk verdi diyorum isyanlara giriyorum bunlar cok kotu dusunceler bunun farkindayim ama dusuncelerimdende birturlu siyrilamiyorum.anne olmayi hak etmiyorum.butun elestirilere acigim iyi kotu aci tatli yanlislarimi gormeme yardim edin neden boyle yapiyorum ben. cok bencilmiyim vicdansizmiyim.

bu yazıyı okuduktan sonra gözyaslarım istemeden aktı... kötü hissettim kendimi.benim kuzenimde böyle bir boşluk yaşamıştı doğumdan sonra. arkadaşların dediği gibi doğum sonrası bir depresyon tipi.birde şeytan bu dönemlerde vesveseler vererek seni bebeğinden soğutabilir. güçlü olmaya çalış dua et sabret. geçici bir dönem. iyi bir doktora gidip yardım almanda fayda var. gelecekle ilgili hayaller kur düşünsene o büyüyecek kendi ayakları üzerinde durcak inşallah ve belkide senin şimdi ona baktıgın gibi yaşlandığında o sana bakıp ilgi göstercek. Allahım onun hayırlı bi evlat olmasını nasip eder inşallah. bence sen iyi bir annesin kendini eleştirebilmişsin.tüm duycaklarını göze alıp sorabilmişsin yanlısmı yapıorum diye. Emin ol sen iyi bir annesin. sen onun için hiç birşey yapmıyorum demişsin ama şu konuyu bile onun için açmışsın aslında.. vicdanı olmayan bir anne senin gibi kendini sorgulamazdı. sen hem vicdanlı hemde sorumluluk sahibi bir annesin... Herşey yoluna gircek biraz sabret..

Son düzenleme:
Bence psikolojik destek alman lazım..Sonuçta çocukken yaşadığın bir şey sebebi olabilir.

Böyle bir şey dinlemiştim...Anne çocuğunu olduğunda ayyy ne güzel civciv gibi çocuk diyorlar ve anne

o günden sonra çocuğunu sevemiyor,dokunamıyor

Doktorla uzun bir tedaviden sonra çocukken öldürdüğü bir civcivin buna neden oldupu anlaşılıyor

Çocuğuna da zarar vereceği düşüncesi yani

Bunu anlatan doktordu..sallamadım yani

ya arkadaşlar o kdr üstüne gitmeyin arkadaşın....

çıkmazda olmasa yazmazdı böyle...

çocuk sorumluluğunu almak kolay değil.. Allah yardımcın olsun, ama o sana muhtac annesi, böyle hissettiğini anlrsa cocuk hasta olur

al kucağına kokla, öp yazık...

çocuk hasretiyle yanan ne kdr insan war biliyosun, ne kdr sanlısınki sağlıklısın ve bi yuvan eşin cocuğun war....

bak her anne az çok depresyona girer
sen bebeğinin gözlerinin içine bak sonradan yaşadığın bu pişmanlıkları düşünerek böyle yapmayım sonra pişman oluyorum de kendi kendine
bebeğini al gezdir ona özel bişiler yap doyur
sonra ben nie bu düşüncelerden sıyrılmaya çalışmamışım ki dicen bak

Hanza canım, üniversite ve araştırma hastanelerinin hepsinde psikiyatri bölümü var. Bence en kısa zamanda gidip bir doktorla görüş. Bak göreceksin çok kısa bir süre içerisinde içinde bulunduğun durumdan kurtulacaksın. Herkesin başına gelme ihtimali olan bir durum. Bebeğini sevgiyle kucağına alıp, harika bir anne olacaksın. Moralini hiç bozma.

Hanza canım, üniversite ve araştırma hastanelerinin hepsinde psikiyatri bölümü var. Bence en kısa zamanda gidip bir doktorla görüş. Bak göreceksin çok kısa bir süre içerisinde içinde bulunduğun durumdan kurtulacaksın. Herkesin başına gelme ihtimali olan bir durum. Bebeğini sevgiyle kucağına alıp, harika bir anne olacaksın. Moralini hiç bozma.

Back
X