• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdansiz bir anne miyim?

Ve allah aşkına
bu yok nie doğurdun yok nie bebek yaptın dienlere kulak asmayın

lütfeeeen
bunu yaşayan tek siz değilsinizdir
az çok herkes yaşar
atlakcaksınız eminim
bebeğinize sıkısıkı sarılın yeter

Merhaba,konunun başını okuyunca çok üzüldüm içim sızladı resmen.Tabiki eşiyle yaşadığı huzursuzluğun ve yakınında ailesinin olmaması hanzayı bunalıma itmiş resmen ve bebeğine yansıtmış.Sevindiğim nokta ise buraya konu açıp yardım istemesi yaptığı yanlışın farkında olması.Buraya yazılan yorumlara kulak vermesi ve kendini toplamaya başlaması beni mutlu etti.tabiki bir destek alması lazım bunu ihmal etme lütfen.Kendin için çocuğun için psikolojinin düzelmesi şart.
Umarım şu anda bebeğinle ilgileniyorsun ve onu ağlatmıyorsundur arkadaşım.Ayrıca nette çok güzel bebekler için yemek tarifleri var.Onları deneyebilirsin.Yemiyor diye vermemezlik yapma.Mutlaka sevdiği şeylerde olacaktır.Hergün değişik bir çorba yap az az yedirmeye başla.Meyve püreleri,muhallebiler.Sen istedikten sonra neler neler yaparsın.Onun yemesi kilo alması seni mutlu etmezmi?Uykusu gelmeden asla yatırmaya çalışma eziyet etme lütfen.Benimde oğlum var 1 yaşına kadar kendim baktım sonra işe başladım annem bakıyor.Şu anda 2 yaşında.Evde oğlumla olduğum günleri o kadar çok özlüyorumki şu an.Mesela sana bir örnek vereyim:Ben oğlumu ayakta sallayarak uyuturdum ve ayağımdan bırakınca hemen uyanırdı.2 saatte uyusa 3 saatte uyusa ayağımda tutardım varsın uyusun diye.Ayaklarım uyuşurdu resmen.Ama bundan hiç şikayet etmezdim.Uyutmadan önce yanıma yiyecek içecek bişeyler alırdım.Kumandayı,telefonları falan hep yanıma alırdım.Kalkamazdım çünkü yerimden.Ancak wc ye gider gelirdim hemen arada ondada yine ayağıma alırdım gelince.İnan o günleri bile arıyorum şu an.Yemek yaparken oğlumu mama sandalyesine oturturdum tv yide açardım.Eline bişeyler verirdim,önüne oyuncaklar koyardım.Mutfakta bir yandan işimi yapar bir yandan da onunla konuşur şebeklik yapardım.Evimide temizlerdim yemeğimide yapardım.oğlumlada oynardım.İnternet vardı ama açmak aklıma gelmezdi inan.Hiç canım sıkılmazdım.Bunları örnek veriyorum ki sana sende yapabilirsin.Sadece olumlu düşün yeter gerisi geliyor zaten.

bebeğini sevdiğini söyleyen bir anneye nasl evlatlık vermkten bahsediyorsunuz.sorunları var farkında değilmisin

evladi ile ilgilenmek istemeyen bir anne UZAKTAN sevmek istiyorsa EVLATLIK versin

sorunlari varsa da doktora gitsin, buraya danisti herkez doktora piskologa git dedi hala icimden ilgilenmek gelmiyor bebekle diyorsa

ne hayir gelir bu anadan????

.

tabıkı arkadasın psikolojısı normaml değiil
ama ilk satırlarınıza ıtafen ; 1 aylık bebek daha kolaydır dıyorum.18 aylık bebek annesı olarak altına ımzamıda atarım

Ben kolaydır zordur demedim ki...

Konu bebek bakımı kolaydır ya da zordur da değil...

Bir annenin depresyonu..

Yazdıklarınızdan bebeğim 10 aylık olunca, tahammülsüz olacağım yorumunu mu çıkartmam gerekir...???

Merak etmeyin, 2 kardeşe baktım ben... 2 tane de yeğenimle annesinden fazla ilgilenmişimdir...

Konu sahibi yazdığın son mesajda, bazı şeylerin farkına varmana sevindim....

Güle güle büyüt bebeğini...

.

acikcasi o cocugun yerinde olmak istemezdim suan,

ilgisini esirgeyen ve cocugun karnini doyurmaktan aciz bir anne

kendinize gelin ve o cocugun piskolojisini bozmayin!

Annesi varken Annesizlik yasayan bir bebek, ne bahtsiz bir yavru

tabıkı arkadasın psikolojısı normaml değiil
ama ilk satırlarınıza ıtafen ; 1 aylık bebek daha kolaydır dıyorum.18 aylık bebek annesı olarak altına ımzamıda atarım

Bir annenin depresyonu..

Yazdıklarınızdan bebeğim 10 aylık olunca, tahammülsüz olacağım yorumunu mu çıkartmam gerekir...???

Merak etmeyin, 2 kardeşe baktım ben... 2 tane de yeğenimle annesinden fazla ilgilenmişimdir...

Bu kadar yoruma karşı hala içimden ilgilenmek gelmiyormu dedi?Ne zaman dedi?Ben atladımmı?
Teşekkür etti bazı yorumlar gözümü açtı,bundan sonra daha farklı olacağım dedi.Benmi yanlış okudum yoksa...

Rabbim yardımcın olsun öncelikle

bende oğluma hamileyken aldatıldığımı öğrendim 7 aylıktı dünyam başım yıkıldı bir dönem bende senin gibiydim yapamıyodum gücüm tükenmişti sadece emzirip anneme veriyodum insan kuzucuğuna bile bile isteye isteye böyle yaparmı ama buda hastalık gibi bişey oluyor maalesf umarım kendini toparlarsın yavrucuğun için bi tedavi olmalısın bence rabbim yar yar yardımcın olsun.çocuklarımız bizim herşeyimiz kurban olurum içim çok sızladım çok

bence depresif bi durumdasınız doktora başvurun bunun mutlaka başka bi nedeni vardır ne bilim eşinle aran kötüyse mesela durumu tetikler .

.

acikcasi o cocugun yerinde olmak istemezdim suan,

ilgisini esirgeyen ve cocugun karnini doyurmaktan aciz bir anne

kendinize gelin ve o cocugun piskolojisini bozmayin!

Annesi varken Annesizlik yasayan bir bebek, ne bahtsiz bir yavru

konu sahibinin sadece ilk mesajını okudun sanırım............ diğer mesajları da okusan daha iyi olurdu.....

Bir annenin depresyonu..

Hayır arkadaşım
kadın kötü durumda
kötüde hissediyor
sende gelip öyle yazınca hoş olmuyor
tahammülsüz olunabilir kesin olunur demiyorum zaten
ama psikolojisinin yanında bebeği durmuyor cok ağlıyor yemek yemiyor vs vs bir sürü şeyde bu durumun ilerlemesine sebeb oluyor olabilir..

şey gibi düşün

evli iki kadın biri dert yanıyor kocam çok ilgisiz

ötekide bir kaç dakika sonra benim kocam bana cok ilgili şöyle böylede dese
o sebebten dedim

Hamile kalıp doğum yapıncaya dek daha önce duyduğum doğum sonrası depresyon denilen durumun abartı olduğunu sanıyordum...
Ço zor bir hamilelik geçirdim..Aylarca hastanede sadece wc ye giderek ve sürekli yatarak,atlattığım her gün için Allaha şükrederek....Erken doğum yaptım...2 hafta küvezde kaldılar...Hem prematüre hem de ikiz bakmanın ne kadar zor olduğunu bilen bilir...Hastaneye annem ara sıra geliyordu..Döke saça yemek yemeye çalşıyordum..Doğum sonrası annemin pek yardımı olmadı bana...İki küçük prematüre,devam eden sezaryan ağrılarım,tecrubesiz bir anne..Ve ben de geçirdim o depresyonu....Biri gelse 2-3 saat baksa ,uyusam,dışarı çıkıp nefes alsam diyordum....Şimdi yorumlara baktım da olumsuz düşünenlerin geneli ya henüz bekarlar ya da henüz çocuk sahibi olmayanlar...Veyahut çocuğu olup etrafında anne,kayınvalide gibi yardım edeni çok olanlar.....Yaşamayan anlayamıyor....Bir annenin çocuğuna karşı daha verimli olabilmesi için muhakkak ara ara dinlenmesi,dinlendirilmesi gerekiyor..Dinlenemediğinde insanda aşırı yorgunluk,bezginlik oluyor...Ben çareyi 0-2 yaş gurubu kreşe vermekle buldum..Böylece yemek yiyebilmek,yemek yapabilmek,dinlenebilmek için zamanım oluyor artık...Bebeklerimi eve gelinceye dek özlüyorum,kreşi gün içinde sık sık arıyorum..Dinlenebilmiş olduğum için ruh halim daha iyi oluyor....Bebeklerim de ruh sağlıkları gayet yerinde neşeli,zeki çocuklar çok şükür...:nazar: :nazar:

"Cevizin kabuğunu kırıp özüne inemeyen cevizin hepsini kabuk sanır....."

Çok güzel yazmışsın canım. Senin ne kadar zor şeyler yaşadığını evlatlarına kolay sahip olmadığını daha önce ikizlerini kaybettiğini biliyorum, sanırım epey bir süre evlat hasreti çekip tedavi süreçlerinden de geçtin, buna rağmen objektif bakıp değerlendirebiliyorsun...

Konu sahibinin zaten kendisini kötü hisseden vicdanını sorgulayan bir anne olduğunu düşündüm ben, psikolojisinin alt üst olduğu belli, ben bu kadına evet vicdansız dememin ne kadar yardımı olur ki onu daha fazla kendisini kötü hissetmesine belki de evladına daha ilgisiz davranmasına neden olacak. Acilen destek alması gerekiyor. Bebeği 1 yaşına 2 yaşına gelince daha da zorlaşacak ona bakmak sürekli peşinden koşması gerekecek. Yardım isteyebileceği annesi k.validesi ablası varsa yardım istemeli, hiç gurur yapmasın. Eşiyle de sorunları varmış ayrılamıyorum demiş, üzücü bir durum gerçekten Allah yardımcısı olsun sabır ve dayanma gücü versin.

Konunun tamamını okumadım, ama diğer konunuzu okudum.

Karı-koca bir uzmana gidip yardım alsanız keşke.

İkinizin de ihtiyacı var buna.

Ben şu anki isteksizliğinizin altında yatan nedenin eşinizin davranışları olduğunu düşündüm...

Kendiniz için olmasa bile çocuğunuz için yardım almalısınız.

Hem de en kısa zamanda!

Geçsin diye beklerseniz o yavruya yazık olur, unutmayın onun psikolojisi/kişiliği şekilleniyor şu an...

evladi ile ilgilenmek istemeyen bir anne UZAKTAN sevmek istiyorsa EVLATLIK versin

sorunlari varsa da doktora gitsin, buraya danisti herkez doktora piskologa git dedi hala icimden ilgilenmek gelmiyor bebekle diyorsa

.

Arkadaşım daha bekarsın galiba profilinde öyle yazıyor. Yaşamadığın şeyler hakkında bu kadar büyük konuşma Allah korusun seninde başına gelebilir bu durum. İnsanın elinde değil depresyona girip, girmemek. Her 10 hamileden birinde görülebilinecek bir hastalık. Ben de yaşamadım ama okuyorum öğreniyorum bu durumun nasıl bir şey olduğunu. Kafamıza göre yorum yapmayalım. Kadının derdi zaten kendine yeter. Yardım istemek için buraya yazmış. Lütfen böyle empati kurmadan üzücü şeyler yazmayalım.

Bazı yorumları gerçekten anlayamıyorum. Bir bebeğin hakkını müdafaa ettiğinizi sanıyorsunuz sanırım konu sahibinin üstüne giderek. Oysa tam tersi etki yapabilir. Siz annesinin psikolojisini daha çok bozarsanız, bundan bebeği de etkilenecek ve dolaylı olarak siz de o bebeğe zarar vermiş olacaksınız.

Hamilelikde bile depresyon oluyor. yaşadım biliyoum bu durumu.evlendim hmn istemeden hamile kaldım. yabancı bir şehire gelin geldim.hersey yabancı sana.ve evlendiğin gibi hamilesin !! garip bi çıkmaz giriyor insan.ilk zmnlar çok kötüydüm bebeğimi istemedim çok erkendi bana göre eşimde hiç sevinmiş gibi değildi. gecelerce ağladım istemedğim için. 2 aylık evliydim daha 4 haftalık hamile idim. birde üstüne mide bulantıları başladı sürekli yatıyordum hiçbişi yiyemiyordum. eşim işe gidip geliyordu ben yatıyordum yinemi yatıyorsun diyordu ve sorunlar oluyordu.hastanede bile kaldm bulantıda bu dönemde aldırmayı bile düşündüm. alışamadım onun içimdeki varlığına.taki ilk kımıldamasını hissedene kdr. garip bi duyguydu. işte o an hersey bitti bnm için. Şükür ettim rabbime verdiği için.insanlar arayıp bulamıyor ben aramadan buldm die.
ve şimdi çok pişmanım istemedğim için.zaman zaman ağlıyorum bu yüzden kızıma bakarken utandığım bile oluyor. :14:
suan 6 aylık ama hamilelikde dahil çok zor dönemler bunlar.
suanda bunları anlatrken bile gözlerim doldu.
hanzada atlatır bunları zamanla inş.

bizmnlar istemedğim suan onun için deli olduğum balımEki Görüntüle 246816 Eki Görüntüle 246817 Eki Görüntüle 246818 Eki Görüntüle 246819

çok tatlı bi bebişiniz var adı ne.)

.

Rabbim bi gun sanada yaşatır o zmn anlarsın.
Atalarımı ne demiş ; BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAYDIR. senin işinde öyle.

çok tatlı bi bebişiniz var adı ne.)
aleyna balımın adı:71: tşkler

Bazı yorumları gerçekten anlayamıyorum. Bir bebeğin hakkını müdafaa ettiğinizi sanıyorsunuz sanırım konu sahibinin üstüne giderek. Oysa tam tersi etki yapabilir. Siz annesinin psikolojisini daha çok bozarsanız, bundan bebeği de etkilenecek ve dolaylı olarak siz de o bebeğe zarar vermiş olacaksınız.

Canım kesinlikle katılıyorum. Düşünmeden neler yazıyor insanlar. Umarım Hanza'nın bütün sorunları bir an evvel çözülür.

Back
X