• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

video ile yemek.

Blw yöntemiyle ,her gün hemen hemen aynı saatte ,aynı yerde yemek yeme alışkanlığı kazandırmaya çalıştım ,ek gıdaya 6.ayinda başladı ve bu şekilde devam etti
Şu an 3 yaşında ve yemek düzeni bozulmadı TV video hiç acmadigim için bu yönde talebi olmadı :) ha yemek için zorlamadim

Sanada tavsiyem blw ve video izleme olayından vazgeçirmen yemiyorsa zorlama acikinca elbet yiyecek :)

Benimki kendi karar veriyor :)
Bazen butun ogunleri video izleyerek yer
Bazen 1 -2 ogun
Bugun sadece 2 ogun video ile yedi diger 3u videosuz

Ben eğlenceli dokunmalı kitap eşliğinde yediriyorum. Cici kuş neredeymiş diye ilgisini çekerken yediriyorum. Kayınvalidem ben yokken yedirebilmek için tv açıyor ama sonra kapatıyor. Ama en etkili yöntem camdan bakarken yedirmek bence. Camın kenarına getirip kuşlar nerede abiler top mu oynuyor tarzı muhabbetle yedirmek. Bazen de oyun oynarken yediriyorum. Bir kaşık alıyor gidiyor sonra yemek için tekrar geliyor. Onun moduna göre yediriyorum. Önüne köfte patates koyuyorum bu aralar çatalla yemek istiyor ben de destekliyorum.

Benim oglum da boyleydi. Kizim olunca 6-7 aylikken eline hasladigim ya da firinda pisirdigim sebzeleri vermeye basladim.
Kendi kendine yiyor simdi cogu seyi 1.5 yasindan beri.
Bu yeni bebeginiz icin tavsiyem.
Simdiki icin ise ac birakmaktan baska bi yol bilmiyorum.
Onune kendi yiyebilecegi seyler koyun. Ama cok ac olsun aralarda hicbir sey yemesin

Benim kızım da yemiyor. Kreşe başladı, yediğini iddia ediyorlar orada umarım yiyordur. Yalnız asla çorba ve sebze yemeği yemiyor :kızgın:

Kız kardeşimin kızıda aynı şekilde iştahsız video ile yemek yediriyor
pazartesi annemdeydik onlarla, masaya oturttum ilgisini çekmek için biraz yuksek sesle konuşa kunuşa yedirdim yemeğini
Önümüzde bir hikaye kitabı vardı
Aa burda horoz mu varmış
Çok güçlüymüş bu horoz
Çünkü o da senin gibi yemek yemiş büyümüş
Horoz nasıl ses çıkarmış gibi.. o an çok ilgisini çekti hiç sesini bile çıkarmadı
Akşam yemegini de annem aynı şekilde yedirmiş
Ertesi gün annesinden yememiş video istemiş
Sonraki gün kayınvalidesine gitmiş orda da ilgisini çekerek yedirmişler
Çareyi böyle başkaları ile yedirerek buldu
Bir ara kapının önüne çıkarmış orada da sorumsuz yemiş video olmadan
En azından bir süre unutsun videoyu sonra annesinden de yer diye düşündük
Hatta annesinden de değil serin bir örtü otursun kendisi yesin

Sizde bu şekilde yapabilirsiniz.
Yiğenim 2 yaşına bu arada

Benim oglum da boyleydi. Kizim olunca 6-7 aylikken eline hasladigim ya da firinda pisirdigim sebzeleri vermeye basladim.
Onune kendi yiyebilecegi seyler koyun. Ama cok ac olsun aralarda hicbir sey yemesin
6-7 aylıkken haşlanmış sebzeler yetiyor muydu acaba? Ben sebze çorbası ve yoğurt ile kademe kademe başladım 1 hafta önce. Ancak blw de kafamı kurcalıyor. Bebeğim 6 aylık olmak üzere, kilo alımı az olduğu için ek gıdaya başladık. Çorbaları pütürlü veriyorum, minik parçalı. Acaba sadece blw mi yapsam. Siz aynı zamanda kaşık ile beslemiş miydiniz?

benim kız inanılmaz iştahsız bir bebekti (hala öyle)
evde bir şekilde yediriyordum, en azından hayati fonsksiyonlarını sürdüreceği kadar.
1.5 yaşındaydı tatile gittik, ben orda uğraşmayayım diye başladım çocuk müzik klipleri açıp yedirmeye,
o yaz öyle geçti, ama benim için çok rahatsız ediciydi,
eve dönünce mama sandalyesine, incik boncuk, oyuncak, kurcalayabileceği içi dolu kutular falan koymaya başladım, videoları unuttu ama daha fena bir alışkanlık kazandı :KK70:
sonra dedim buna bi dur demek lazım,
doktorumuzun önerisiyle, çocuğum yemek yemiyor/carlos gonzales okudum.
yaptım yemekleri koydum önüne,
bikaç gün aç kaldı tabi, ama farkettim ki benim türlü şaklabanlıklarla yedirdiklerim de bu kadar yarıyordu çocuğa, o yüzden hiç kasmadım.
siz de deneyin, ama önce rahatlamak için o kitabı okuyun derim, tipik bir türk annesi için (ben dahil) bebeğinin aç kalması riskini göze almak hiç kolay değil çünkü.
bu kitabi alicam mutlaka tesekkurler
2 çocukla zor olacağını biliyorum ama yine de belki faydası olur diye yazmak isterim, benim kızımda küçükken iştahsız bir bebekti, püre taneli yiyecek olarak sorun yaşamadım ama genel olarak yemekle arası yoktu zaten, yere kocaman bez serip kendisinin yemesine izin verdim, bu metodla en azından biraz biraz yemeye başladı, birde kalabalığa sokmaya başladım, kalabalık sofralarda daha çok yemek yiyordu çünkü, en azından akşam yemeklerinde sizle sofraya oturtup bir deneseniz.
sofrayi denedim ise yaramadi, kendisi yediginde parcalari ozellikle kocaman kocaman gozumun icine bakarak atiyor agzina ve kendini kusturuyor. daha kucuk parcalarla deneyemedim daha.
Kaşık görünce sırıta sırıta ağzını kilitliyor benim sipa.
Üstelik tatil, dis falan derken 9 aylık kilosundan 500 gr da vermis. Kendisi 1 yasinda.
Iki haftadır önüne koyuyorum. Babası da yemek takımı almış buna. Başka türlü ağzına surmuyor. He bir de masada herkesle yiyecek. Onun için mama sandalyesini de değiştirdik.
Içim halen rahat değil ama enerjisi yerinde ve mutlu. O yüzden üstelemiyorum.
Belki sizde de ise yarar.
yemek takimini biz de denedik icindeki yemekleri bosaltip bos catal kasigi agzina goturuyor cadi...
Kendi yesin. Koyun önüne doke saca yesin. Zaten ancak sizin yedirebildiginiz kadar yer kendi de.
tesekkur ederin
Bir aydır ben de bu şekilde yemek yediriyorum kizima .babamı kaybettiğim için çok sarsıldım ,yemek yiyemiyorum ,halim yok ,dolayısıyla ona harcayacak enerjim de yok ..babamı kaybettiğim günden beri de emzirmiyorum.( Sütten kesmek için ne ugrasmistim, aylarca ne yöntemler denemistim) ..yaptığım sey hosuma gitmiyor ama kendimi toparlayana kadar malesef böyle olacak ..ondan sonra da dışarda ,balkonda yada artık nerde olursa farklı ortamlarda videosuz deneyip ,yavaş yavaş evde kendi yemesi için cesaretlendireğim. Belki ev çingene çadırına dönecek ama kafaya koydum :) hem videosuz hem de kendi yesin diye uğraşacağım. Hem benim minnoş 2.5 yaşında .artık zamanıdır herhalde ..

Konuyu takipteyim .sana kolaylıklar dilerim ..
basiniz sagolsun. dilerim carcabuk atlatirsiniz bi donemi.
Nette izlediğim vloggerlar ek gıdaya geçişte neyle baslayacklarsa bebeğin önüne bırakıp kendisinin yemesini sağlıyorlar. Bebeği oturtup hasladiginiz sebze yada ne veriyorsanız tutabilcegi şekilde doğrayıp önüne bırakın öyle güzel yiyolarki
hayat vloggerlerin dedigi gibi olsa keske...
Video izletmeyi bırakın.
Videoya daldığı için çiğneme refleksi gelişmemiş.
Bu ileriki yıllarda çocuğunuzda sağlık problemlerine neden olabilir.
Serin önüne bir sofra bezi,koyun yemeğini.
İster eliyle ister kaşıkla döke saça yesin.
Zamanla çiğnemeyi öğrenir.
insallah
Kendi çocuklarınızı övmeyin demişsin de kızma valla bak şimdi övmek için değil de tespitimi paylaşmak için yazıyorum. Bizim ailede yeğenlerimde hiç böyle şeyler olmadı biz ne yersek ekmekle suyundan filan yerlerdi. Hiç çocuğa ayrı püre müre yapmadık bir iki diş çıkana kadar anne sütü mama, ondan sonra Allah ne verdiyse. Ama arkadaşlarıma bakıyorum eşimin ailesindeki çocuklara bakıyorum yemeleri hep problemli. Ben kalabalık ailede büyüyen çocukların yemek alışkanlıklarının daha iyi oldugu çıkarımını yaptım hep. Tespitim bu yönde. Başkası yerken görüp tatmak istiyorlar yemekleri. 1 buçuk-2 yaşındayken gelip çiğ köfte tepsinin başına çöküp mıncıklar bizim çocuklar.Abartmıyorum.
Ben şu an uzakta olduğum için büyük ihtimalle benim çocuğum da yemek konusunda nazlı olacak. Öyle kalabalık bir ailede büyümeyeceği için seçici olacak bence. Tabi anne yüreği aç kalmasına gönlün razı olmuyordur ama önüne koyup yiyebildiği kadarını kendi yemesi, siz yerken beraber sofraya oturup tabağınızdan tatması belki daha faydalı olur.
ac birakamiyorum malesef. koyamiyorum.

Merhabalar çocuğunuz iştahsızsa önce bi doktora götürün kan ve demirine bakıyorlar bunlar düşükse iştahsızlık yapıyo benim oğlumda 30 aylık video ilede yemek yemiyo doktora götürdüm kan ve demirde eksiklik yok ama kilosu ayına göre düşük olduğu için raporla bi süt yazdı doktor neredeyse ıkı haftadır kullanıyorum çok büyük fark olmasada iştahı arttı ve bi kilo aldı bile
dr a elbette goturdum. sukur ki bir sorununuz yok kan degerlerinde

Ben eğlenceli dokunmalı kitap eşliğinde yediriyorum. Cici kuş neredeymiş diye ilgisini çekerken yediriyorum. Kayınvalidem ben yokken yedirebilmek için tv açıyor ama sonra kapatıyor. Ama en etkili yöntem camdan bakarken yedirmek bence. Camın kenarına getirip kuşlar nerede abiler top mu oynuyor tarzı muhabbetle yedirmek. Bazen de oyun oynarken yediriyorum. Bir kaşık alıyor gidiyor sonra yemek için tekrar geliyor. Onun moduna göre yediriyorum. Önüne köfte patates koyuyorum bu aralar çatalla yemek istiyor ben de destekliyorum.
bunu mutlaka deniycem tesekkurler

ac birakamiyorum malesef. kiyamiyorum
Kız kardeşimin kızıda aynı şekilde iştahsız video ile yemek yediriyor
pazartesi annemdeydik onlarla, masaya oturttum ilgisini çekmek için biraz yuksek sesle konuşa kunuşa yedirdim yemeğini
Önümüzde bir hikaye kitabı vardı
Aa burda horoz mu varmış
Çok güçlüymüş bu horoz
Çünkü o da senin gibi yemek yemiş büyümüş
Horoz nasıl ses çıkarmış gibi.. o an çok ilgisini çekti hiç sesini bile çıkarmadı
Akşam yemegini de annem aynı şekilde yedirmiş
Ertesi gün annesinden yememiş video istemiş
Sonraki gün kayınvalidesine gitmiş orda da ilgisini çekerek yedirmişler
Çareyi böyle başkaları ile yedirerek buldu
Bir ara kapının önüne çıkarmış orada da sorumsuz yemiş video olmadan
En azından bir süre unutsun videoyu sonra annesinden de yer diye düşündük
Hatta annesinden de değil serin bir örtü otursun kendisi yesin

Sizde bu şekilde yapabilirsiniz.
Yiğenim 2 yaşına bu arada
bunu da deneyebilitim tesekkurler.

Bu arada cocugu yemeye tesvik eden hikayeler de okuyun bol bol, bizde bir tavsan topi vardi, butun yarislarda sonuncu oluyor sonra bilge baykus ona yemek ye, banyo yap falan diyor, denilenleri yapinca sampiyon oluyor :KK53:
Onun gaziyla uzun sure yumurta yedirmistim, sampiyon olucam diye yiyordu :halay:

6-7 aylıkken haşlanmış sebzeler yetiyor muydu acaba? Ben sebze çorbası ve yoğurt ile kademe kademe başladım 1 hafta önce. Ancak blw de kafamı kurcalıyor. Bebeğim 6 aylık olmak üzere, kilo alımı az olduğu için ek gıdaya başladık. Çorbaları pütürlü veriyorum, minik parçalı. Acaba sadece blw mi yapsam. Siz aynı zamanda kaşık ile beslemiş miydiniz?
Yok anne sutu aldigi icin cok takilmiyordum. 50 persentildeydi dogdugundan beri. Benim icin cok kilolu olmasina luzum yoktu.
Nadiren kasikla veriyordum tabii, Ama 1 yasinda falan kasikla dokerek de olsa yiyordu kendi

Inan onda da sikilacak bende kendi videolarıni izlettirirdim elimle yemeğini verirdim kasik catal degil, bi ara onunlada yemedi acmadim hic bazen yedi bazen yemedi her ogune birlikte oturuyoruz..Suanda 3 yasinda degisen yok zorla yrdiriyorun..emiyorsa bırakınca biraz duzeliyor allah yardımcınız olsun

:( bizdede illa müzik olacak son ses açik olacak ve kesinlikle catal kaşik kullanmak istemiyor bir kere pilavi elimle vermistim iki üc pirinç tanesi öyle alıstı şuan 14 aylik

Benimde bir atılım yapmam şart iki ablasında hiç böyle sorunlar yaşamadim ama küçüğümüz entresan bir çocuk

18 aylik kizim var. dogdugundan beri istahsiz. en son care 9 aylikken video ile yemege basladik. baslayis o baslayis baska turlu yemiyor. kesinlikle cignemiyor. sulu ve kucuk taneli haricinde yemiyor. pure de yemiyor pure midesini bulandiriyor kusuyor. cildirmak uzereyim. 2 aylik bir oglum var en fazla 4 ay sonra onunla da maceram baslayacak ama kizima care bulmaliyim.
yalnizim yol gosterenim de yok. bir el atin su garibana...
lutfen kendi evladini kendini ovecekler gozunuzu seveyim yapmayim. cevremde cok var. hatta yemegini normal yedirip sussun diye onune video acip kendisi benimle muhabbet edip muhabbet esnasinda video ile yemek yedirmek cok zararli hemen vazgecmelisin diyen bile oldu.
ac da birakamam... eyyy kk bana bir care...
Aynen benim oglumu anlatmissin video ile yiyor başka yöntemi yolu yok mümkün değil herşey denedim olmadi

Back
X