Kekler - Pastalar vişne suyundan kek olur mu kızlar?

BenIpek

en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
33.531
18.231
498
Kızlar sizce vişne suyundan kek yapılır mı?
Hani süt yerine portakal suyu, çay,limon vs kullanıyoruz ya. Şu hazır satılan vişne ya da şeftali, kayısı suyunu kullansak nasıl olur acaba kek yaparken? Deneyen var mı böyle şeyler. Ben yumuşak olsun diye mesala çaylı yapsam bile 1 çay bardağına yakın süt koyarım.
Fikri olan var mı?

Kızlar sizce vişne suyundan kek yapılır mı?
Hani süt yerine portakal suyu, çay,limon vs kullanıyoruz ya. Şu hazır satılan vişne ya da şeftali, kayısı suyunu kullansak nasıl olur acaba kek yaparken? Deneyen var mı böyle şeyler. Ben yumuşak olsun diye mesala çaylı yapsam bile 1 çay bardağına yakın süt koyarım.
Fikri olan var mı?

biri bi fikir versin yahuu.
yeni bir şey deneme krizim tuttu.

Ya da konuya başka bir soluk getireyim. Ispanaklı kek yaparken hani ıspanağı püre haline getirip hamura ekliyoruz ya. Hangi sebze ve meyvelerde yapabiliriz bunu başka değişik şeyler deneyen yok mu hiç?
Mesela havucu haşlayıp aynısını yapsak nasıl olur?
Yaz geliyor kayısı şetfati…
Ne dersiniz?

Benim kızımda süt alerjisi vardı, kendisine vişne suyuyla, portakal suyuyla kek yapardım.
Gayet de güzel ve hafif olurdu.

ıslak kek hamurundan kek yapıp vişne suyuyla ıslatabilirsin ama ben bir kere denedim ama dinlenmesi gerekiyor biraz

Benim kızımda süt alerjisi vardı, kendisine vişne suyuyla, portakal suyuyla kek yapardım.
Gayet de güzel ve hafif olurdu.

Nasıl yapıyorsun? Ben bir kere portakal suyuyla denedim de olmadı ki normalde keklerim harika olur benim. Biraz sert oldu ondan sonra da sütsüz yaptığım hangi kek olursa olsun mutlaka için 1 çay bardağı kadar süt koyarım. Portakal tadı da alamadım içine kabuğunu rendelememe rağmen.
Nasıl oldu vişneli kek?

kekin içine kokmayın meyve suyu ben kekimi içine 1 bardak irmik ve portakal kabuğu rendesi koydum piştikten sonrada portakalın suyunu döktüm çok güzel oldu mis gibi kokuyo denemenizi tavsiye ederim

kekin içine kokmayın meyve suyu ben kekimi içine 1 bardak irmik ve portakal kabuğu rendesi koydum piştikten sonrada portakalın suyunu döktüm çok güzel oldu mis gibi kokuyo denemenizi tavsiye ederim

irmik koyunca revani gibi mi yapıyosun yani.şerbet var mı?

gökkuşağı die bir pasta var netten arat tam senin istediğin gibi :9ben denedim onu süper oldu.Bak istersen

Canımcım ıspanaklı pastayı ben de yaparım.ama ondan sonra acaba ıspanaktan kek oluyorsa o güzelim meyveleri püre haline getirdikten sonra kek yapabilir miyiz aynı mantıkla….
Ve henüz vişne çıkmadığından vişne suyu da yoktu evde halihazırda yeni çıkan çilekle deniyim dedim. Güzelce çileğimi rondodan geçirdim hatta biraz şeker katıp küçük meleğime de yedirdim sonra aynı mantık kek yaptım,biraz süt koydum tabi yumuşak olsun diye..
Evet sünger gibi oldu ama piştikten sonra çok açık bordo ve kesinlikle çilek tadı olmayan bir şey ortaya çıktı…kek uzmanı olan ben hayal kırıklığına uğratınca herkesi kek kaldı tabi 2 gün ama kaldıkça güzelleşti…ben çilekli olduğu belli olsun diye biraz krema ve çilek püresini üzerine gezdirmiştim ama o da kekin dayanma süresini kısalttı tabi dışarda hemen tüketilmeyecekse tavsiye etmiyorum.yine de yedik kötü değildi ama aaa evet işte bu diyemedim….
Acaba diyorum havuç püresiyle nasıl olur?içine de çiğden rendeleriz biraz..ha?

Havuçlu kek var canım zaten çokta güzel oluyor.hamuruna birazda tarçın koyuyorsun.üzerinede çkolata sos miss gibi.. yanlız havucu haşlamıyorsun rendeliyorsunn

Havuçlu kek var canım zaten çokta güzel oluyor.hamuruna birazda tarçın koyuyorsun.üzerinede çkolata sos miss gibi.. yanlız havucu haşlamıyorsun rendeliyorsunn

Onu biliyorum..ben haşlarsak ne olur ya da meyvelerin püresini koyarsak nasıl olur dedim. Ispanaklı kek bile harika olurken diğerleri neden olmasın. Ben geçen çileğin püresini koydum beklediğim gibi olmadı…bunun gibi deneyen varsa demiştim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…