- 21 Ağustos 2023
- 1.320
- 3.497
- 63
Hanımlar merhaba;
Sütlü tatlılar kategorisindeki yarışa Vişneli Sakız ile katılmak istedim.
Sakız, muhallebi ve vişnenin ahengi geçmişten günümüze sevilen tatlarda yerini korumaya devam ediyor. Eskiler soğuk muhallebi kalbi ferahlatır, hüznü giderir derler. Damla sakızı mideyi dinlendirir, vişne damağı şenlendirir.
Çok sevdiğim bu tatlıyı umarım yaptığım şekliylede beğenirsiniz.
Vişneli Sakız için malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yumurta sarısı
Bezelye büyüklüğünde damla sakızı
1 paket krema
1' tatlı kaşığı limon suyu
300 gr donmuş vişne
1.5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1.5 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı su
Rende limon kabuğu
☁ Muhallebi için un ve şekeri tencereye alıp karıştırdım. Damla sakızını bir çay kaşığı şekerle ezdikten sonra süte ilave ettim.
Yumurta sarısını ve sütü tencereye ekledikten sonra muhallebiyi pişirdim.
☁ İkinci aşamada mascarpone peyniri yapıyorum. Kalın tabanlı bir sos tenceresinin dibini hafif ıslattıktan sonra kremayı ekleyip kısık ateşte ısıttım. Kaynamadan önce yüzeydeki hafif kabarcıklanmayı görünce limon suyunu ekleyip ısıyı kapatıyorum. Beş on dakika karıştırdıktan sonra bir tülbent yardımıyla 6 ile 24 saat arasında süzülmeye bıraktım.
Dibe çöken tortu eğer benimki gibi hafif sütlüyse omlet veya makarna sosunuzda kullanabilirsiniz. Veya ikinci aşamayı atlayıp tatlıda doğrudan kremayı kullanabilirsiniz.
Süzülen mascarpone peyniri ve muhallebiyi blend edip cupların yarısını doldurdum.
☁ Vişneli sos için tencereye vişneleri ve şekeri ekleyip Ocak'ta pişmeye bıraktım. Vişnenin mayhoşluğunu ve burukluğunu kaybetmek istemediğim için şeker miktarı az. Daha tatlı seviyorsanız şekerini artırabilirsiniz.
Vişne pişince suyla karıştırdığım nişastayı ilave edip bir taşım kaynattım.
Vişneli sosu ve geri kalan muhallebiyi cuplara paylaştırdım.
Yarışmacı tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Sütlü tatlılar kategorisindeki yarışa Vişneli Sakız ile katılmak istedim.
Sakız, muhallebi ve vişnenin ahengi geçmişten günümüze sevilen tatlarda yerini korumaya devam ediyor. Eskiler soğuk muhallebi kalbi ferahlatır, hüznü giderir derler. Damla sakızı mideyi dinlendirir, vişne damağı şenlendirir.
Çok sevdiğim bu tatlıyı umarım yaptığım şekliylede beğenirsiniz.
Vişneli Sakız için malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yumurta sarısı
Bezelye büyüklüğünde damla sakızı
1 paket krema
1' tatlı kaşığı limon suyu
300 gr donmuş vişne
1.5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1.5 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı su
Rende limon kabuğu
☁ Muhallebi için un ve şekeri tencereye alıp karıştırdım. Damla sakızını bir çay kaşığı şekerle ezdikten sonra süte ilave ettim.
Yumurta sarısını ve sütü tencereye ekledikten sonra muhallebiyi pişirdim.
☁ İkinci aşamada mascarpone peyniri yapıyorum. Kalın tabanlı bir sos tenceresinin dibini hafif ıslattıktan sonra kremayı ekleyip kısık ateşte ısıttım. Kaynamadan önce yüzeydeki hafif kabarcıklanmayı görünce limon suyunu ekleyip ısıyı kapatıyorum. Beş on dakika karıştırdıktan sonra bir tülbent yardımıyla 6 ile 24 saat arasında süzülmeye bıraktım.
Dibe çöken tortu eğer benimki gibi hafif sütlüyse omlet veya makarna sosunuzda kullanabilirsiniz. Veya ikinci aşamayı atlayıp tatlıda doğrudan kremayı kullanabilirsiniz.
Süzülen mascarpone peyniri ve muhallebiyi blend edip cupların yarısını doldurdum.
☁ Vişneli sos için tencereye vişneleri ve şekeri ekleyip Ocak'ta pişmeye bıraktım. Vişnenin mayhoşluğunu ve burukluğunu kaybetmek istemediğim için şeker miktarı az. Daha tatlı seviyorsanız şekerini artırabilirsiniz.
Vişne pişince suyla karıştırdığım nişastayı ilave edip bir taşım kaynattım.
Vişneli sosu ve geri kalan muhallebiyi cuplara paylaştırdım.
Yarışmacı tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
peynirini bile kendin yapmissin