• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vitamin hapi kullanan anne adaylari

aysuasya

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
708
4
318
Aydın
Kizlar bende vitamin hapi kullaniyorum femur agirlikli icinde magnezyum da var aslinda sirf magnezyum icin iciyorum ilaci.bacak kramplari magnezyum vitamin eksikliginden meydana geliyor.

Kizlar bu demir ilaclarindan sonra siz cay iciyor musunuz Benin canim cok istiyor AMA ilac
in etkisi kalmaz diye icemiyorum

Bir tek onu mu kullanıyorsun? İlk defa duyuyorum adını, genellikle bütün hamilelere kan ilacı veriliyor, gyno ferro sanol kullanıyorum ben, onun dışında kalsiyum+d vitamini olan calci-net diye bir ilaç kullanıyorum. İkisini aynı zamanda almıyorum, çünkü demir ilacının prospektüsünde süt, çay, kahve gibi içeçeklerle aynı zamanda alınmaması gerektiği yazıyor. Bunlar demir emilimini engelliyor, bu da kansızlığa neden oluyor. Kalsiyum ile çayı aynı zamanda içmenin bir olumsuz etkisini duymadım. Ama yine de onları kullandıktan en az 1 saat sonra çay- kahve içmek daha iyidir diye düşünüyorum.

Evet doktorum elevit pronatal diye bir ilac Verdi.komplex bir ilac sanirim.icinde ihtiyacim plan hersey varmis.daha onceki gebeligimde doktor senin
Dedigin ilaclarindan vermisti.simdiki doktorum sadece bir ilac verince isime de geldi.pek sevmiyorum ilac yutmayi..

Evet doktorum elevit pronatal diye bir ilac Verdi.komplex bir ilac sanirim.icinde ihtiyacim plan hersey varmis.daha onceki gebeligimde doktor senin
Dedigin ilaclarindan vermisti.simdiki doktorum sadece bir ilac verince isime de geldi.pek sevmiyorum ilac yutmayi..

Onu ben de kullanıyorum içinde hepsi var güzel bir ilaç, onun haricinde demir ilacı kullanıyorum ki çoğu hamileye veriliyor. Kansızlık yoksa tabi kullanmasan da olur ama benim sınırda hep kullanmasam ne olurdu bilmiyorum.

benimde doktorum previt positive diye bi vitamin verdi onu kullanıyorum 1 aydır günde 1tane.pazarda kontrol ve detaylı ultrason var kan hap vercek bide sanırım

bende vitamin hapi kullaniyorum, ama gebe kaldigimdan beri ictigim cay kahve sayisi 5'i gecmez herhalde. o da bir yere misafirlige gitmissem eger ancak. yoksa evde kahvaltida vs icmiyorum kesinlikle. demir eksikligi yapiyor diye biliyorum bu yuzden gebeligimin basindan beri dikkat etmeye calistim, umarim ise yarar.

Bende hamileyken cayi eskisi gibi iciyorum kahvaltida.aksam icmiyorum ilac ictikten 2 saatsonra bir kupa nescafe iciyorum.eskiden kirk yilda bir icerdim.sanirim cayin yerini dolduruyor:)insallah hapin etkisini goturmuyordur.kansizligim yok sanirim ondan baska ilac vermedi doktor.6 haftadir da doktora gitmedim bakalim ne zaman giderim:)

bendse gyno ferrol ve elevit kullanıyorum... ferrollu sabah aç karnına kullanıyorum. bir tanesini de gece yatarken
elevitide öğle arası kullanıyrum

Son düzenleme:
ben gyno ferro sanol ve omega 3 hapı kullanıyorum. ama doktor bana ilacı yazarken sana kan hapı yazıyorum dedi. eczaneden almaya gittiğimde yanında birde balık yağı hapı verdi. eczacı kendi kafasına göre veremez di mi. o kafama takılıyo. bir de bişey daha sorucam bu aralar baş ağrılarım var bu ilacın yan etkisi falan olabilir mi. siz de oluyor mu ??

Ilk yazdığın ilac kan hapi,fakat omega 3 degil tabiki.ben hiç omega 3 kullanmadım,o yüzden yan etkilerini bilmiyorum.eczacı kafasına göre vermiş olabilir:)bildiğim kadarıyla omega 3 u devlet karşılamıyor..

Ilk yazdığın ilac kan hapi,fakat omega 3 degil tabiki.ben hiç omega 3 kullanmadım,o yüzden yan etkilerini bilmiyorum.eczacı kafasına göre vermiş olabilir:)bildiğim kadarıyla omega 3 u devlet karşılamıyor..

omegayı evet karşılamıyomuş. zaten ben o heyecanla direkt eczaneden aldım oysa sağlık ocagına gynoyu yazdırabilrmişim. neyse artık bi dahaki sefere. kafasına göre verir diyosun :26: ben dr a sorayım onu, bi daha gittiğimde madem. hep bi tedirginlik var içimde zaten. :26:

E yani verir verir insafına kalmış:)doktorun ne yazdığıni hatırlar mi ki?
Bide korkma omega 3 un faydası olur zararı olmaz.kullanmaya devam et sen yine..

Bu hafta kontrole gittim ve hemoglobin 9.7 çıktı doktorum günde 2 kez kullanmak üzere gyno ferro sanol verdi.cayi sadace kahvaltida iciyorum artik:(
Bu arada kahvaltida yediğimiz peynir de demir emilimini azaltiyormus çay gibi.
Magnezyum da basladik bacak kasilmalarimdan dolayı...

Back
X