Vites dusurme:(

Uniqueangel

Bi kahve alayım sade olsun...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
665
738
88
37
Kizlar dert degil tamam ama bana problem oldu bu durum.arac kullaniyorum dizel.benzinliyi kaldirmada sorun yasiyorum stop ettiriyorum ve trafikte tehlike yaratiyor.ama gelgelelim vitesi 3 ten yukari atamiyorum sebebi ise hiz dusurdugum vakit vitesi kaca dusurmem lazim ayarlayamiyorum.3 uncu viteste tintin gidiyorum sagdan sagdan.bunun pratik bi yolu yokmu ne yapabilirim.hadi deneyimli bayan arkadaslarim bana bi el atinda su vitesi 4 5 takayim gideyim

vites yetmezse bagırırtma, cok gelırse bogma derler.. yanı sız boguyorsunuz, sesınden anlasılır aslında...normal vıtesınde susuyor cunku :) şimdi nasıl tarıf edıcem bılemedım:) zamanla alısıp, farkında olmadan yapacagınız bır sey aslında :) bıraz daha pratık olduktan sonra...vites sınırlarını 20ser 20 ser dusunun...0-20 arası 1... 80 ve ustu 5. yanı teorıgı bu sekılde ama vıtes atarken ılk zamanlar ses benı yonlendırıyordu, sonrasında kendılıgınden.....

göstergede gösteriyor zaten kaçıncı devirde olduğunuzu aracına göre değişir de genelde 20yi geçince 2ye 50yi geçince 3e 70i geçince 4e 100ü geçince 5e takılır tabi arabasına ve motor hacmine göre değişir bunu kendi aracınıza göre nasıl ayarlarsınız misal aracı sürmeye başlayın 2ye takmadan kaçta bağırmaya (motor boğulmaya) başlıyor bakın atıyorum 30da bağırıyor demekki sizin 2. deviriniz 20 de olmalı bunun gibi kendinizi ayarlarsınız.. stop ettirmeyi de bol pratikle aşarsınız ancak bir süre sonra zaten otomatik olarak ayağınız alışıyor hiç stop ettirmiyorsunuz

devir saati var mı?
varsa 4 civarına gelince vites yükselteceksiniz.
ben genelde 20 km hızdan sonra 2 ye
40 tan sonra da 3 e takıyorum
yavaşlayınca araba zaten bağırıyor yine 40 km hız civarından 3 ten 2 ye düşüyorum. birden çok yavaşlarsanız 3 ten direkt 1 e de atabilirsiniz.

Gosterge var evet devir gostergesi yukseltmede skintim yok.yukseltmek istemememin sebebi hizimi yavaslatinca kaca dusurecegimi bilememem.oyuzden en fazla 3 te gidiyorum

hız göstergesinin yanında rpm göstergesi var, yani motor devri. yüksek vitesteyseniz 2.5in altına düşer, düşükteyseniz üstüne çıkar. ideal devir 2.5tur. ben acemiyken ona bakardım. bir de arabaya göre değişir ama ben 65-70 ten itibaren 4e geçerim genelde. 90ın üstünde ise 5. onu da ancak otobanda yapabilirsiniz zaten

Gosterge var evet devir gostergesi yukseltmede skintim yok.yukseltmek istemememin sebebi hizimi yavaslatinca kaca dusurecegimi bilememem.oyuzden en fazla 3 te gidiyorum
Ayni matik frene bastiginizda 3ncu vites 60da giderken 40a indiğinde vitesi 2ye almalisiniz..

4ncu vites 80 90da giderken frene bastiniz 60a kadar düşüreceksnz 3e 40a kadarda 2ye...

Tabi usta soferler sesinden anliyor ama ben hiz ve devir ile hesapliyrm

Yavasladikca dusureceksiniz. ben sizi anliyorumda anlatamiyorum. Ben soyle bisey yapiyordum alisana kadar ama bu tehlikeli olabilirmis. Atiyorum 100 le 5 deyim.yavaslamam gerekiyor ya frene basarken bosa da atiyordum. 80 e mi dusmusum. 4 e takiyordum tekrar. Bu soyle zararli 80 100 le giderken aniden durmaniz gerekirse vites dislileri bosa ciktigi icin duramayabilirmissiniz. Gerci kimisi de bu buyuk arabalar icin gecerli filan diyor ama olsun. Servisler sonucta bosa atma isini hicbir zaman sevmiyor. Ben alisana kadar bunu yaptim. Zaten arabayi kullandikca anlarsiniz. Nasil ki devir saatine gore yukseltiyorsunuz vitesi. Yine devir saatine gore de dusurebilirsiniz aslinda

zaten yüksek devirdeyken küçük vitese düşürürseniz araba kasar 50-60 tan sonra 4. vitese takıyorum frene barıyorum duracaksam 3-2 durduğumda 1 ama tamamen durmadan hafif bir hızla gidiceksem 2 de devam sonra 3-4 yine ayrıca mazotlu arabalar belli bir devri aldıktan sonra dursanız bile 2.viteste kalkıyor benzinliler gibi değil.ben benzinli-gazlı-mazotlu kullandım ama şimdiki otomatik vites en rahatı.

hee ben de yavaşlayana kadar hep debriyaja basar gazı keserim. bi nevi boşa atmak bu da. bunu da deneyebilirsin.

Anladim hemen denemem lazim valla cok skintiliydim arabaya binesim gelmiyodu.dalga geciyorlardi benimle at arabasimi kullaniyosun diye.tesekkur ederim hanimlar sagolun

4. viteste 80 ile giderken çat diye 2 ye alırsanız araba birden kendini böyle bi atar öne doğru.
o yüzden ben debriyaja basıyorum frene de yavaş yavaş basıyorum 40 km hıza düşünce hiç 3'e almadan 2 ye takıyorum falan filan.
çok da iyi araba kullanamam yani. ama 1 kere park halindeki arabaya arabanın kenarını çarpmak dışında bi kazam olmadı :)

Arabanın sesinden anlaşılıyor arkadaşların dediği gibi. Ama yeni kullanmaya başladınız ve anlayamıyorsanız şöyle söyleyeyim. Arabanın devrinde gitmesine özen göster. Devir göstergesi 2 nin altına düşmeye başladığında vitesi bir küçült. Eğer çok düşerse örneğin sıfıra yaklaşırsa 1. vitese alman gerek. Zaten vitesi birden düşürmeye vites kolu müsade etmez. Göstege 3 ün üstüne çıktığında motordan yine ses gelmeye başlar. Yakıt tasarrufu için vitesi yükseltmen gerekir. Kısacası en ideali gösterge hangi viteste olursa olsun 2 ile 3 arasında olduğu devirdir.

Devir saatini kontrol edin. 3000'e çıktımı bir üst vitese, 2000'e doğru indimi bir alt vitese. Vites değiştirirken hep bir üst ve bir alta geçiyoruz. Yani 3'ten 5'e atlayamayacağımız gibi 5'ten 3'e de düşmüyoruz.

Kademeli vites küçültmekle başlayın bence işe...

hee ben de yavaşlayana kadar hep debriyaja basar gazı keserim. bi nevi boşa atmak bu da. bunu da deneyebilirsin.
Debriyaj balatalarını ve şanzımanı yersin canımcım uzun süre debriyaja basarak. Ben yaptım ordan biliyorum, sonra 3000 liradan aşağı çıkamıyorsun servisten

Sanırım konu sahibinin demek istediği şey yanlış anlamadıysam eğer.Mesela vites 3 te gidiyoruz ama acil olarak yavaşlamamız gerekir bunun içinde vitesi 1 e almamız lazım ama hız göstergesi buna müsait değil.Ben 3 2 1 şeklinde yapıyorum.3 ten direkt 1 e alan var mı zaman kaybetmeden.Umarım anlatabilmisimdir demek istediğimi.

Esim kullanirken bakiyorum ona cok gordum 5 ten 3 e aldigini.ama yillarin kullanicisi. Nasil yapiyorsun diyorum sen once kademeli indirmeyi ogren diyo

1. vites sadece kalkmak içindir. 1'le gidilmez. kalkarsınız ve hemen 2'ye atarsınız. 3 2 yapılır ama 3 2 1 yapılmaz, araç sarsılır, 2'yle durursunuz ya da hızınızı yavaşlatırsınız.
dizel arabaların devri daha yüksek olduğu için kolay stop etmez kullanımı daha kolaydır. benzinli arabaya biraz daha fazla gaz vermeniz gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…