- 14 Kasım 2014
- 665
- 738
- 88
- 37
- Konu Sahibi Uniqueangel
-
göstergede gösteriyor zaten kaçıncı devirde olduğunuzu aracına göre değişir de genelde 20yi geçince 2ye 50yi geçince 3e 70i geçince 4e 100ü geçince 5e takılır tabi arabasına ve motor hacmine göre değişir bunu kendi aracınıza göre nasıl ayarlarsınız misal aracı sürmeye başlayın 2ye takmadan kaçta bağırmaya (motor boğulmaya) başlıyor bakın atıyorum 30da bağırıyor demekki sizin 2. deviriniz 20 de olmalı bunun gibi kendinizi ayarlarsınız.. stop ettirmeyi de bol pratikle aşarsınız ancak bir süre sonra zaten otomatik olarak ayağınız alışıyor hiç stop ettirmiyorsunuzKizlar dert degil tamam ama bana problem oldu bu durum.arac kullaniyorum dizel.benzinliyi kaldirmada sorun yasiyorum stop ettiriyorum ve trafikte tehlike yaratiyor.ama gelgelelim vitesi 3 ten yukari atamiyorum sebebi ise hiz dusurdugum vakit vitesi kaca dusurmem lazim ayarlayamiyorum.3 uncu viteste tintin gidiyorum sagdan sagdan.bunun pratik bi yolu yokmu ne yapabilirim.hadi deneyimli bayan arkadaslarim bana bi el atinda su vitesi 4 5 takayim gideyim
Ayni matik frene bastiginizda 3ncu vites 60da giderken 40a indiğinde vitesi 2ye almalisiniz..Gosterge var evet devir gostergesi yukseltmede skintim yok.yukseltmek istemememin sebebi hizimi yavaslatinca kaca dusurecegimi bilememem.oyuzden en fazla 3 te gidiyorum
zaten yüksek devirdeyken küçük vitese düşürürseniz araba kasar 50-60 tan sonra 4. vitese takıyorum frene barıyorum duracaksam 3-2 durduğumda 1 ama tamamen durmadan hafif bir hızla gidiceksem 2 de devam sonra 3-4 yine ayrıca mazotlu arabalar belli bir devri aldıktan sonra dursanız bile 2.viteste kalkıyor benzinliler gibi değil.ben benzinli-gazlı-mazotlu kullandım ama şimdiki otomatik vites en rahatı.Gosterge var evet devir gostergesi yukseltmede skintim yok.yukseltmek istemememin sebebi hizimi yavaslatinca kaca dusurecegimi bilememem.oyuzden en fazla 3 te gidiyorum
Devir saatini kontrol edin. 3000'e çıktımı bir üst vitese, 2000'e doğru indimi bir alt vitese. Vites değiştirirken hep bir üst ve bir alta geçiyoruz. Yani 3'ten 5'e atlayamayacağımız gibi 5'ten 3'e de düşmüyoruz.Kizlar dert degil tamam ama bana problem oldu bu durum.arac kullaniyorum dizel.benzinliyi kaldirmada sorun yasiyorum stop ettiriyorum ve trafikte tehlike yaratiyor.ama gelgelelim vitesi 3 ten yukari atamiyorum sebebi ise hiz dusurdugum vakit vitesi kaca dusurmem lazim ayarlayamiyorum.3 uncu viteste tintin gidiyorum sagdan sagdan.bunun pratik bi yolu yokmu ne yapabilirim.hadi deneyimli bayan arkadaslarim bana bi el atinda su vitesi 4 5 takayim gideyim
Gosterge var evet devir gostergesi yukseltmede skintim yok.yukseltmek istemememin sebebi hizimi yavaslatinca kaca dusurecegimi bilememem.oyuzden en fazla 3 te gidiyorum
Debriyaj balatalarını ve şanzımanı yersin canımcım uzun süre debriyaja basarak. Ben yaptım ordan biliyorum, sonra 3000 liradan aşağı çıkamıyorsun servistenhee ben de yavaşlayana kadar hep debriyaja basar gazı keserim. bi nevi boşa atmak bu da. bunu da deneyebilirsin.
Esim kullanirken bakiyorum ona cok gordum 5 ten 3 e aldigini.ama yillarin kullanicisi. Nasil yapiyorsun diyorum sen once kademeli indirmeyi ogren diyoSanırım konu sahibinin demek istediği şey yanlış anlamadıysam eğer.Mesela vites 3 te gidiyoruz ama acil olarak yavaşlamamız gerekir bunun içinde vitesi 1 e almamız lazım ama hız göstergesi buna müsait değil.Ben 3 2 1 şeklinde yapıyorum.3 ten direkt 1 e alan var mı zaman kaybetmeden.Umarım anlatabilmisimdir demek istediğimi.
Sanırım konu sahibinin demek istediği şey yanlış anlamadıysam eğer.Mesela vites 3 te gidiyoruz ama acil olarak yavaşlamamız gerekir bunun içinde vitesi 1 e almamız lazım ama hız göstergesi buna müsait değil.Ben 3 2 1 şeklinde yapıyorum.3 ten direkt 1 e alan var mı zaman kaybetmeden.Umarım anlatabilmisimdir demek istediğimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?