- 11 Şubat 2025
- 7
- 1
- 1
- 28
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin bütün hastalara şifa versin rabbim. Aynı şekilde bende sizin gibi hiç kendim gibi biriyle tanışmamıştım. Öncelikle kendimi tanıtmak isterim ben Hatice ve 28 yaşındayım.dediğiniz gibi internette bi bilgi bulmak çok zor. O yüzden kendim gibi biriyle tanışmak beni mutlu etti. İğne bulundurmak lazım sürekli evde. Her an ne olacağı belli olmuyor. Zaten doktorlarda az az yazıyor. Dediğiniz gibi bidaha yazdırana kadar elimizde iğne kalmıyor maalesef . Birde benim iğne yaptırma sıkıntım var . Nereye gitsem sorumluluk almak istemezcesine yapmıyorlar .o oraya gönderiyor o başkasına derken işimi uzatıyorlar. İnşalah Almanya’da bu konuda sıkıntı yaşamıyorsunuzdur.Bu arada tebrik ederim çok sevindim İnşallah sağlıkla kucağınıza bebeğinizi alırsınız. Bebekte olma ihtimali var demişsiniz. Bu durum hamilelikte tesbit edile biliyor mu .faktör düzeyim sürekli değişiyor. En son kaçtı biliyorum. Adet dönemlerimde ise sadece faktör 8 iğnemi yapıyorum. Önceleri hep adet düzenleyicide kullandım yıllarca ama son 4 yıldır hiç kullanmadım . Rabbime şükür çok düzenli ve normal oldum hep. Sadece şu son iki aydır kanamam durmuyor durmadığı için tekrar başlattılar .Merhaba . Öncelikle allah şifa versin aynı hastalıkta bi kadınla dertlesmem resmen imkansız gibi çünkü genelde erkeklerde görülen hastalık oldugu icin kadınlarda görüp dertlesince Motive oluyorum cünkü internette anca arastırabiliyorum bende. Ya benim birliktelik zamanı elimde igne sayısı azdı birliktelikten önce iki kutu igne yapmıstım kanama oldu adet kanaması gibiydi 12 saat arayla 2-3 gün yaptım kanamam azaldı azalacak ignem bitti bitince tekrar doktora gidip yazdırmak ignelerin gelmesi falan kanama cogaldı sonra verdikleri ignede 3-4 günlük tedavi süresiydi tekrar bitti bitecek derken ignem yine bitti yani belkide igne sayım ilk etapta fazla olsaydı bu kadar uzun sürmeyecekti kanamam. Aslında doktorumda birkac kez sen kanamazsın diyordu halbuki en ufak kanamalarda sıkıntı yasayan ben bile tahmin edebiliyorum bu sürecin zor olacagını . Neyse yaklasık 20 küsür gün sürmüştü. Sonra durduk bidahaki birliktelikte yine kanar yine aynı seyleri yasayacam diye korkmustum ama öyle olmadı sükür. 1 sene sonrada hamile oldugumu ögrendim suan 7 aylık hamileyim. Sürekli doktor kontrolü altındayım hematoloji doktorumun doguma yakın sürede faktör takviyesinin dozunu arttırıp doguma hazır olacak sekilde yükselmesi icin yatıs yapıp igne yapacaklar henüz sezaryen mı normal dogum mu belli değil ama cok korkuyorum. Bide cocugumda da bu hastalık cıkma olasılıgı var ayrıca endiseleniyorum. Maalesef Almanya da yasıyorum bu sürecte Türk doktorlarına emanet olmak isterdim . Sizin faktör düzeyiniz kac? Adet dönemlerinde hap veya igne kullanıyor musunuz?
Adet dönemlerinde transamine hap vardı onları iciyordum fakat sonradan kalktı Hollanda da kuzenimde aynı hastalıkta onun ilaçlarından alıyordum siz o dönemde hap kullanmıyor musunuz kanı pıhtılastırması icin? Yani eskiden vardı sonra kalkttı bana damardan transamine yapılacagı söylendi muadili cıktımı bilmiyorum ama öyle zor olurdu 1 hafta adet sürdümü ginde. Üc kere damardan ügne alınacak denmişti zaten sonradan evlendim burda ilac sıkıntısı hiç yasamıyorum kutularca veriyor doktorum özellikle hamilelik dönemimde 60 kutuya yakın verildi ilacım icin ayrı bi mini buzdolabı aldık malum dolapta kalmalı. Burda iğnemi yapıyorlar sıkıntı yasamıyorum ama yani beceremiyor her doktor ilacı hazırlamasından tutun damar yolunu bulmakta cok zorlanıyorlar Türkiyede daha kolay bulunuyordu. Bide hastane evime yakındı hatta damar yolumu acıyorlarda ben ignemi kendim yapıyordum yavas yavas yapılması gerektigi icin kendim ilacıda hazırlayıp yapıyodumda alısmıstı ordaki insanlar . Yani afedersiniz de halen birliktelik olmadımı sizde? hani endise etme kanama önlemebilecek kanama asıl zor olan dogumdaki kanama durumu benceAmin bütün hastalara şifa versin rabbim. Aynı şekilde bende sizin gibi hiç kendim gibi biriyle tanışmamıştım. Öncelikle kendimi tanıtmak isterim ben Hatice ve 28 yaşındayım.dediğiniz gibi internette bi bilgi bulmak çok zor. O yüzden kendim gibi biriyle tanışmak beni mutlu etti. İğne bulundurmak lazım sürekli evde. Her an ne olacağı belli olmuyor. Zaten doktorlarda az az yazıyor. Dediğiniz gibi bidaha yazdırana kadar elimizde iğne kalmıyor maalesef . Birde benim iğne yaptırma sıkıntım var . Nereye gitsem sorumluluk almak istemezcesine yapmıyorlar .o oraya gönderiyor o başkasına derken işimi uzatıyorlar. İnşalah Almanya’da bu konuda sıkıntı yaşamıyorsunuzdur.Bu arada tebrik ederim çok sevindim İnşallah sağlıkla kucağınıza bebeğinizi alırsınız. Bebekte olma ihtimali var demişsiniz. Bu durum hamilelikte tesbit edile biliyor mu .faktör düzeyim sürekli değişiyor. En son kaçtı biliyorum. Adet dönemlerimde ise sadece faktör 8 iğnemi yapıyorum. Önceleri hep adet düzenleyicide kullandım yıllarca ama son 4 yıldır hiç kullanmadım . Rabbime şükür çok düzenli ve normal oldum hep. Sadece şu son iki aydır kanamam durmuyor durmadığı için tekrar başlattılar .
Transamin çok kullandım ama ama dediğim gibi 4-5 senedir demir hapı hariç hiç bir ilaç kullanmadım.şuanda kanamam devam ettiği için transamine doktor yazdı bi 10 gün kadar kullandım ve kadın doğum başka hap verince onu bırak dedi. Bıraktım şuan drosetil kullanıyorum çok bi faydasını göremesem de . Her doktordan farkı sesler çıkınca aklımı çok karıştırıyorlar bu hap konusunda :) . İğne konusunda sıkıntı yaşamanıza sevindim. Evet en zor kısım doğumdan sonraki kanama o konuda haklısınız . Rabbim yardımcınız olsun. Güzel dilekleriniz için de teşekür ederim. Amin :)Adet dönemlerinde transamine hap vardı onları iciyordum fakat sonradan kalktı Hollanda da kuzenimde aynı hastalıkta onun ilaçlarından alıyordum siz o dönemde hap kullanmıyor musunuz kanı pıhtılastırması icin? Yani eskiden vardı sonra kalkttı bana damardan transamine yapılacagı söylendi muadili cıktımı bilmiyorum ama öyle zor olurdu 1 hafta adet sürdümü ginde. Üc kere damardan ügne alınacak denmişti zaten sonradan evlendim burda ilac sıkıntısı hiç yasamıyorum kutularca veriyor doktorum özellikle hamilelik dönemimde 60 kutuya yakın verildi ilacım icin ayrı bi mini buzdolabı aldık malum dolapta kalmalı. Burda iğnemi yapıyorlar sıkıntı yasamıyorum ama yani beceremiyor her doktor ilacı hazırlamasından tutun damar yolunu bulmakta cok zorlanıyorlar Türkiyede daha kolay bulunuyordu. Bide hastane evime yakındı hatta damar yolumu acıyorlarda ben ignemi kendim yapıyordum yavas yavas yapılması gerektigi icin kendim ilacıda hazırlayıp yapıyodumda alısmıstı ordaki insanlar . Yani afedersiniz de halen birliktelik olmadımı sizde? hani endise etme kanama önlemebilecek kanama asıl zor olan dogumdaki kanama durumu benceDoktorumuzda bebek dogduktan sonra kan tahlili falan alıp o zaman anlasılır dedi ama fetal dna dan cıkar mıydı bilmiyorum. İnsallah rabbim sanada hayırlısıyla nasip etsin