• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deri ve Cilt Hastalıkları Vücudumda kaşık mantarı çıktı doktora gittim 4 aydır hiç bir şekilde geçmiyor yardım eder misiniz?

gulsah27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2025
1
0
1
29
Merhaba arkadaşlar vücudumda belli yerlerinde mantar çıktı doktora gittim kasık mantarı dedi iç bacak kısmımda vs kalçamda var 4 aydır krem kullanıyırım ama bir türlü geçmek bilmiyor yerleride o kadar kötü oldu ki anlatama simsiyah olurlar travazol krem ve terbisil hem sprey hemde kremini kullandım şimdi Terbisil hap kullanıyorum hapta bitmek üzere ama banamısın demiyor mantar geçmiyor ne yapmam lazım bilmiyorum

Kaşiniyor mu? Mantar genelde cok kasinir. Mantardan eminsek Pamuklu kiyafet giymek lazım. Naylon ve hava almayan kıyafetler arttırır. Nemli ortamlarda çabuk ürer. Kuru tutmak lazım. Çamaşırlarını her gün değiştirip yüksek ısıda yıkamak lazım. Buna rağmen geçmiyorsa etkili kapsulleri uzun süre kullanmak gerekebilir ama doktorun, cildiyecinin degerlendirip tanı koyup yazması lazım buradan tavsiye vermek çok yanlış olabilir

Merhaba arkadaşlar vücudumda belli yerlerinde mantar çıktı doktora gittim kasık mantarı dedi iç bacak kısmımda vs kalçamda var 4 aydır krem kullanıyırım ama bir türlü geçmek bilmiyor yerleride o kadar kötü oldu ki anlatama simsiyah olurlar travazol krem ve terbisil hem sprey hemde kremini kullandım şimdi Terbisil hap kullanıyorum hapta bitmek üzere ama banamısın demiyor mantar geçmiyor ne yapmam lazım bilmiyorum

Merhaba

Öncelikle fazla kilonuz var mı?

Şeker, İnsülin direnci?

Hormonlarınız ve vitaminlerinize baktırdınız mı?
Fazla kilo, şeker, Vitamin eksiklikleri ve hormon dengesizlikleri vücutta bu tarz alarmlar verebilir.

İlaçlarla geçmiyorsa kök nedene odaklanmanız lazım.
Bağırsak mikrobiyatanızı düzenleyin.
Eksik vitaminleri yerine koyun.
Şeker basit karbonhidrat tüketmeyin. Şeker mantarı besler.
İlikli kemik suyu, ev yapımı fermente ürünler( turşu, yoğurt, kefir), sabah aç karna elma sirkeli su, bir kaşık Hindistan cevizi yağı(bu direkt mantar düşmanıdır) tüketin.

d vitamini magnezyum çinko omega 3 kullanın.

Varsa partnerinizin de tedavi görmesi gerekebilir. Yoksa iç çamaşırlarınızı yüksek derecede dezenfekte etmelisiniz. Tekrar tekrar bulaş ihtimali var.

Back
X