Vücudumdaki morartilar..

GuL1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
220
0
46
35
Almanya
Merhaba Kizlar,

bu zamana kadar pek kafama takmamisdim ama dün annem doktora gidelim diye israr edince korktum.

Bacaklarimda ara ara morartilar oluyor, hatta kollarimdada vardi. cok degil ama bi kac tane. Biryere mi vurdum yoksa kendiliginden mi cikiyor bilmiyorum.
Dünde isten geldigimde baya halsizdim hemen yattim, annem de bi tanidiga söylemis. Hemen doktora gidin demisler cünkü kanser de öyle baslarmis.

Kan tahlili yaptircam ama bütün gün calisiyorum aksamda kan almiyorlar. Yani sabahdan gitmeliyim.. yarin giderim herhalde..

sizce korkmalimiyim?

benzetmek gıbı olmasın ve senı telaşa vermeyelım ama bır arkadasımızın kucucuk oglu sapasaglamdı fakat anıden vucudunda morluklar olusmaya basladı ,meger lösemiymiş evlerden ırak,bence canım gerekırse ısten ızın al derhal gıt hastaneye bu ısler ıhmale gelmez.bırde bacagına sıkıca bas parmagını bastır bakım kavun gıbı ıce cokme veya morartı olusuyor mu?

çook geçmiş olsun..halsizlik başladıysa hiç ihmal etme işten hemen izin alıp tahlillerini yaptırtmalısın..herşey de olabilir,hiçbirşeyde..ayrıca ultrasonla dalağınada baktırt..Allah acil şifalar versin..

gereken tetkiklerini yaptır ki , için rahat etsin..
inş herşey yolundadır ve basit bi yorgunluktan ibarettir durumun..
çok geçmiş olsun

varis olmasın o morartılar, bacağın dışında başka yerlerde varmı??

Son düzenleme:
Bende de oluıyor bu? Halsizlikte oluıyor ama ben bilmeden bir yere vurduğumu o yüzden morardığımı düşünürüm hep. Halsizlik bende de var kansızlıktan diye düşünmüştüm ama?:53:

Bende de oluıyor bu? Halsizlikte oluıyor ama ben bilmeden bir yere vurduğumu o yüzden morardığımı düşünürüm hep. Halsizlik bende de var kansızlıktan diye düşünmüştüm ama?:53:

sizede geçmiş olsun..sizde tahlillerinizi yaptırın ihmale gelmez..

Aynen bende öyle sandim canim ama annem dün öyle diyince korkdum.. doktora görün sende bi an önce

Kan dolaşımı bozukluğundan da kaynaklanıyor olabilir. Yarın gidecekseniz, hiç kafanızı kurcalamayın.

Kan tahlili,kendi kendine yaptıramazsın.Doktora gitmen lazım ki hangi değerlere bakılacağını söylesin.
Başka sebepler de olabilir,karaciğer vs...Mutlaka bir dahiliye uzmanına görün,şikayetlerini anlat,ona göre tahlil istesin.
Bence zaman kaybetmeden randevu al.

benzetmek gıbı olmasın ve senı telaşa vermeyelım ama bır arkadasımızın kucucuk oglu sapasaglamdı fakat anıden vucudunda morluklar olusmaya basladı ,meger lösemiymiş evlerden ırak,bence canım gerekırse ısten ızın al derhal gıt hastaneye bu ısler ıhmale gelmez.bırde bacagına sıkıca bas parmagını bastır bakım kavun gıbı ıce cokme veya morartı olusuyor mu?

Evet bi tanidikda kizinda öyle olmus.. yani öyle baslarmis lösemi dün annem söyledi.. bi an önce giderim canim yarin.. o dedigini aksam yaparim isten cikinca canim bi.. Rabbim esirgesin:(

Yok ALLAh korusun. Birtek o hastalikta olmaz bu dedikleriniz.
Kendinizi üzmeyin, insallah kötü birsey degildir.

Rabbim evlerden uzak tutsun.. sizden de...ama hemen yarın yaptırın kan testinizi, basit bir tam kan sayımında zaten Allah korusun adı geçen kötü hastalık ortaya çıkabiliyor. maalesef biz babamızda yaşadık, yine de panik olmayın ama bir gün daha ihmal etmeyin... buarada halsizlik demişiniz, onun dışında diş eti kanamanız, diş eti şişliği, bel ağrınız vs falan var mı? buarada bazı ilaçların yan etkileri de vucutta morluk yapabiliyor...eğer kullanıyorsanız bir ilaç onun yan etkisi de olabilir, inşallah önemsiz birşeydir... aile hekiminize giderseniz şikayetinizi de söylerseniz sizin tahliliğinize öncelik verecektir...dualarım sizinle güzel haberlerinizi bekliyoruz,

Kandaki trombosit sayısı düştüğünde vücutta morluklar belirir
Kan tahlilinde PLT diye geçer
Kesinlikle ihmal etmeyin
Çok mühim bir şey bu!!!
Allah korusun inşallah başka bişeydendir
Dualarım sizinle

Son düzenleme:

sizde ihmal etmeyin o zaman hemen bir doktora gidin...maalesef biz acı bir deneyim ile bu tarzda şeyleri hafife almamak gerektiğini öğrendik.. Rabbim hepimizi korusun...

Trombositlerinize baktırın bir derim.

Normalde bütün rütin kan tahlillerinde bakılıyor.

Kardeşimin başına geldi o morluklar, hatta ismi peteşeymiş. Önce lösemi dediler, meğer ilacını fazlamı ne katmışlar, sonra tekrar tekrar incelemişler iliği ve şükür lösemi değildi.

Sonradan daha derin incelemerde öldürücü gribe bağlı olarak trombositlerinin düştüğü anlaşıldı, 2 aylık bir ilaç tedavisinden sonra şükür normale döndü, 12 senedir hiçbir sorun yaşamıyor.

İnş. seninde sonuçların güzel çıkar.

Trombositlerinize baktırın bir derim.

Normalde bütün rütin kan tahlillerinde bakılıyor.

Kardeşimin başına geldi o morluklar, hatta ismi peteşeymiş. Önce lösemi dediler, meğer ilacını fazlamı ne katmışlar, sonra tekrar tekrar incelemişler iliği ve şükür lösemi değildi.

Sonradan daha derin incelemerde öldürücü gribe bağlı olarak trombositlerinin düştüğü anlaşıldı, 2 aylık bir ilaç tedavisinden sonra şükür normale döndü, 12 senedir hiçbir sorun yaşamıyor.

İnş. seninde sonuçların güzel çıkar.

Konu sahibi burda yazdıklarımıza çok takılıp korkutmayın kendinizi,bir an önce doktora gidip öğrenin işin aslını
Tabii ki her trombosit miktarının düşmesi lösemi olmaz burda da anlatıldığı gibi
Altında başka nedenler de olabilir
İnşallah sizinki öyledir

Son düzenleme:
Back
X