Vulvar Vestibulit & Vajinusmus

mercanrengi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2021
1
0
1
Merhaba, 27 yaşındayım, 2 yıl önce vulvar vestibulit sendromumla yüzleştim. Sürecim, vajinusmus tedavisiyle başladı. Didem Kurban Hocam’ın ilk bakışta cerrahi operasyonla kesin çözüme ulaşılabileceğini söylese de ilk etapta olması gerektiği gibi terapilerle devam ettim.

Aldığım terapi sonrası çok az oranda hissettiklerimde değişim oldu. Yanma, batma, yırtılma hisleriyle karışık acım devam etti. Bırakın cinsel ilişkiyi, genital muayene sırasında bile zıplatan, adet günlerinde tampon kullanmama mani olan bir acıdan bahsediyorum.

Didem Hocam’ın yönlendirmesiyle cerrahi operasyona karar verdik. Fiziksel bir hassasiyet olduğu için, en kolay ve süreci daha da travmatikleştirmeyen çözüm; o dokunun oradan alınmasıydı. Operasyonum hastane, genel anestezi alarak yapıldı. Diğer kurumların muaynane ortamında lokal anesteziyle “çok basit” miş gibi bahsettiği operasyonda başınıza ne gelebileceğini bilemezsiniz. En basitinden, lokal anestezi yeterli gelmediğinde, acıyı hissederek durumu daha da travmatikleştirmenin manası yok.

Operasyonumdan yaklaşık 2 ay geçti, yapılan kontrolde hiçbir acı hissetmedim, olması gerektiği gibi sadece baskıydı. O an derin bir nefes alabildim, o hissettiğim acıdan eser yoktu. Keşke Didem Hocam ilk kontrol ettiğinde cerrahi operasyonla ilk adımı atsaydım. Onun tecrübesine, sezgilerine güvenin. Sürecimde onunla yolumun kesiştiği için çok şanslıyım, tüm hoşgörüsü için, emeği için teşekkür ederim. Dilerim daha nice kadın onunla tanışma fırsatı bulur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlattığınız herşeyin kelimesi kelimesine aynısını yaşıyorum çok kötü durumdayım iyileşme süreciniz nasıl oldu hangi ilaçları kullandınız benimle paylaşır mısınız operasyondan çok korkuyorum çok çaresiz hissediyorum ameliyat olup iyileşemeyen kadınlarda var malesef siz bu süreci nasıl atlattınız

Son düzenleyen: Moderatör:
Yırtılmami yasiyosunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…