Tatlı Tarifi Waffle-Resimli

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
358
45
İzmir
tavada denedm gayet hoş oldu tavsiye ediorm..

yumurta şeker eritilmiş tereyağı tarçın vanilya kabartma tozu un tuz ve süt güzelce çırpılır ve yarım saat kadar dinlendirilir.

2su bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
bir tutam tuz
3 yemek kaşığı şeker
bir çay kaşığı tarçın
2 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 kiwi
2 şeftali
2 muz
2 paket sütlü çikolata yada çikolata sosu

kısık ateşte teflon tavada hazırlanan karışım ikiye bölünüp önlü arkalı pişirilir.çikolata benmari usulü eritilir ve meyveler ince ince doğranır.kızarttığımız waffleların ilki bir servis tabağına koyulur ve üzerine eritilmiş çikolata kaplanır.bunun üzerine ince kıyılmış meyveler serpiştirilir.ikinci kat waffle eklenir ve ister sıcak ister soğuk servis edilir.afiyet olsun..

27072009022kopya.jpg

27072009024.jpg

27072009027.jpg

Son düzenleme:
Ellerine sağlık,biz son günlerde waffle müptelası olduk,hemen hergün başka bir tarifle deniyorum,vanilyalı,meyveli,kakaolu..Hepsi harika oluyor..Fotoğrafları hazır,müsait vakitte eklenecekler inşaAllah.. ;)
Eminim bu da leziz olmuştur..
Tavada ya da tost makinesinde yapılabiliyor evet krep gibi oluyor o zaman..
sevgiler

Ellerine sağlık,biz son günlerde waffle müptelası olduk,hemen hergün başka bir tarifle deniyorum,vanilyalı,meyveli,kakaolu..Hepsi harika oluyor..Fotoğrafları hazır,müsait vakitte eklenecekler inşaAllah.. ;)
Eminim bu da leziz olmuştur..
Tavada ya da tost makinesinde yapılabiliyor evet krep gibi oluyor o zaman..
sevgiler

ewt cnm bnm.tatilde ilk defa dışarıda yedim o tabi çok daha güzeldi ama bir yapsam diye düşündüm gerçekten çok lezzetli ve farklı birşey.farklı şeyleri seviyorum bende..senin yaptıkların eminim çok daha harikadır marifetli bacım.allaha emanet ol..opuyorumnanaktan

krep yapıp arasına meyve koymuşsun görüntüzü güzel değişik bir tat olmalı...

gerçekten değişik bir lezzet cnm.ben krepin tatlı halini hiç düşünmezdim ama hoş oluyormuş.denemelisin..a.s.

denenmeye deger
ellerine saglik canim benim

teşekkürler balımmopuyorumnanaktan

meyveli krep! ellerine sağlık canım

tamam cnm pes ettim waffle felanda neymiş krep tabi krepmafoldumbenmafoldumben
şaka bir yana babamda bunun makinesi vardı yıllardır ama bız ne oldugunu bılmedıgımız ıcın tost makinesi muamelesi yaptık zavallıya yıllarca babamdan ıstedım onu bana verecek bende waffle ın layığını vereceğim inşallah..yine foto eklerim o zamanda..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Canım ya Çok Güzel gözüküyor şuanda canım nasıl istedi bir bilsen haftasonu kesinlikle deniycem Umarım başarılı olabilirim

Canım ya Çok Güzel gözüküyor şuanda canım nasıl istedi bir bilsen haftasonu kesinlikle deniycem Umarım başarılı olabilirim

eminim çok daha iyilerini yaparsın cnm bnm.insanda heves varsa o yeter.başka şeye gerek yok.şimdiden afiyet olsun diim cnm ben sağaaa.öptm çokopuyorumnanaktan

Back
X