Wc den sonra el yıkamayan misafir

Matilda-

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
929
1.002
113
Hanımlar dürüstçe paylaşırsanız çok sevinirim. Tuvaletten sonra elini yıkamayan var mı ya da tanıyor musunuz? Bu durumda nasıl hareket edilir? Ben kendim tuvalet konusunda aşırı hassasım hatta takıntılıyım diyebilirim ve inanılmaz huylanırım hijyen konusunda. Şu an kv bir haftalığına fln bize geldi ve bir iki kere tesadüfen rastladım wc den sonra ellerini her zaman yıkamıyor. Önce istemeden duydum wc sifon sesinden sonra direk kapıyı açtı çıktı dışarı dedim belki de ben duymamışımdır ya da sifondan önce yıkamıştır diye unutmaya çalıştım ama sonra bir iki kere daha duydum (bizim oda banyonun hemen yanı herşey duyuluyor) ve en son dayanamadım gittim baktım lavabo kupkuru bir damla yok belli yani kullanılmamış havluya da dokunulmamış. Beynimden kaynar sular indi ne yapcami şaşırdım wc den sonra geliyor çocuklarımı seviyor onlara yemek yediriyor midem kalkıyor biliyorum benim tepkilerim de aşırı ama zaten en hassas olduğum konuyla da imtihan oluyorum yani çok zor durumdayım. Mesela onun dokunduğu herşey bana pis geliyor ne yapmalıyım? Hele ki mutfağa girdiğinde çok fena stres anksiyete geliyor bana ister istemez tavırlarıma yansıyor soğuk davranıyorum kaçıyorum ondan. Sizce takmamalımıyım? Bir de en önemli sorum elleri ile dokunduğu herşeyi temizlemek geliyor içimden bu gereksiz mi? Yani bir yerden sonra orda mikrop kalmaz dimi?
Birşey de söyleyemiyorum sanki o tuvaletteyken onu dinliyormuşum gibi, ayıp yani çocuk gibi gidip sorcam mi elini yıkadın mi diye? Eşim mi söylese, nasıl dicek ki? Kv mi severim de yani anlaşırız aramız iyidir aslında. Offf ben daha bir hafta nasıl dayanıcam. :(

Ben söylerim, temizlik bilmiyorsa öğrenmeli. Bakıcı da dışarıdan gelince elini yıkamıyordu, söyledim. Direkt evden geliyorum, bir yere dokunmuyorum falan dedi. Oldun dedim, siz gene de yıkayın. Eve girer girmez ellerini yıkamaya gidiyor artık. Kibar bir şekilde konuşabilirsiniz bence.

Ben söylerim, temizlik bilmiyorsa öğrenmeli. Bakıcı da dışarıdan gelince elini yıkamıyordu, söyledim. Direkt evden geliyorum, bir yere dokunmuyorum falan dedi. Oldun dedim, siz gene de yıkayın. Eve girer girmez ellerini yıkamaya gidiyor artık. Kibar bir şekilde konuşabilirsiniz bence.
Ama yani nasıl dicem? Ben duydum sen elini yıkamadın mı dicem? Hani gözümün önünde olan birşey olsa. Hatta o bana dese ki yoo yıkıyorum, birşey diyemem ki, girdim baktım lavabo kuruydu mu dicem?

Dokunduğu şeyler de pis olur mu sizce?

Ama yani nasıl dicem? Ben duydum sen elini yıkamadın mı dicem? Hani gözümün önünde olan birşey olsa. Hatta o bana dese ki yoo yıkıyorum, birşey diyemem ki, girdim baktım lavabo kuruydu mu dicem?

Dokunduğu şeyler de pis olur mu sizce?

Yani sizi üzmek istemem ama bence pistir. Ben bakıcıya ‘yanlış anlamayın ama bir şey sormak istiyorum. Eve gelince ellerinizi yıkıyor musunuz? Bu konu benim için çok önemli. Ben bakkala bile gitsem gelince ellerimi yıkarım mutlaka’ tarzında bir konuşma yapmıştım. Çocuklarınıza (küçükmüş, küçük olması daha iyi aslında, kendisine söylediğinizi anlar çünkü) tuvaletten sonra eller yıkanır diyip bez değiştirdikten sonra hususi ellerini vs yıkayanilirsiniz. Üstüne alınırsa hatasını biliyor demektir zaten. Alınmazsa da direkt söyleyin, yoo yıkıyorum derse de açık açık nerede yıkadığını, lavabonun kullanılmamış olduğunu söyleyin derim ben. Utanması sıkılması gereken siz değilsiniz çünkü.

Sohbet arasında temizlikten konu açın, ayyy bi arkadasım wc den cıkınca ellerini yıkamazdı iğren bişey ya, evinde bişey yiyemezdim de, uydur hayali arkadaşını. Benim bi tanıdığımda ailecek, içtikleri su bardağını yıkamadan tekrar bulaşık sepetine koyarlardı.Arkalarından gider alır makinaya atardım. Baktım olmuyor bikaç defa bu şekilde konu açıp, ayy birde kullandığı bardağı tekrar sepete koyan var diye anlattım. Artık kendi evlerinde bile yapmıyorlar.

Yok çok küçükler bezliler hatta.. Olsa iyi fikir tabi.
Bir arkadaşınızın misafirlerinden bahsedermiş gibi anlatın. Ay ne kadar şaşırdım öyle şey olur mu çocuklarla oynarken falan nasıl içi rahat ediyor bu insanların diye hayıflanın. Benim de içime kurt düşürdüler artık evime gelen giden el yıkıyor mu diye dikkat edeceğim vs. falan alttan alttan mesajı verin bence.

Anladım canım, o vakit eşini kullan bu muhabbet için. Gerçekten zor bir durum. En iyisi tuvsletteki lavaboyu kaldırmak, böylelikle ben yıkadım diyemez. Banyoya geçmek zorunda kalır

Bence eşinizin söylemesi gerekir.

Benim kvde 1- 2 kere yaptu. Ama eşim hemen fark edip söyledi.
Bence bunu eşinizle konuşun ve annesine söylesin .

Hanımlar dürüstçe paylaşırsanız çok sevinirim. Tuvaletten sonra elini yıkamayan var mı ya da tanıyor musunuz? Bu durumda nasıl hareket edilir? Ben kendim tuvalet konusunda aşırı hassasım hatta takıntılıyım diyebilirim ve inanılmaz huylanırım hijyen konusunda. Şu an kv bir haftalığına fln bize geldi ve bir iki kere tesadüfen rastladım wc den sonra ellerini her zaman yıkamıyor. Önce istemeden duydum wc sifon sesinden sonra direk kapıyı açtı çıktı dışarı dedim belki de ben duymamışımdır ya da sifondan önce yıkamıştır diye unutmaya çalıştım ama sonra bir iki kere daha duydum (bizim oda banyonun hemen yanı herşey duyuluyor) ve en son dayanamadım gittim baktım lavabo kupkuru bir damla yok belli yani kullanılmamış havluya da dokunulmamış. Beynimden kaynar sular indi ne yapcami şaşırdım wc den sonra geliyor çocuklarımı seviyor onlara yemek yediriyor midem kalkıyor biliyorum benim tepkilerim de aşırı ama zaten en hassas olduğum konuyla da imtihan oluyorum yani çok zor durumdayım. Mesela onun dokunduğu herşey bana pis geliyor ne yapmalıyım? Hele ki mutfağa girdiğinde çok fena stres anksiyete geliyor bana ister istemez tavırlarıma yansıyor soğuk davranıyorum kaçıyorum ondan. Sizce takmamalımıyım? Bir de en önemli sorum elleri ile dokunduğu herşeyi temizlemek geliyor içimden bu gereksiz mi? Yani bir yerden sonra orda mikrop kalmaz dimi?
Birşey de söyleyemiyorum sanki o tuvaletteyken onu dinliyormuşum gibi, ayıp yani çocuk gibi gidip sorcam mi elini yıkadın mi diye? Eşim mi söylese, nasıl dicek ki? Kv mi severim de yani anlaşırız aramız iyidir aslında. Offf ben daha bir hafta nasıl dayanıcam. :KK43:
Eğer kaynanamla iyi anlaşıyorsam ddediğiniz gibi direk sorarım anne ellerini yıkadın mı diye. Ay o ne ya ööğşyk midem bulandı. Arkadaşım çocuklarının sağlığını düşün bak ben küçükken dershane kampında kalmıştım. Birisi tuvaletten elini yıkamadan çıkmış dokunmuş masaya falan. Ben de bilmeden dokunmuşum. Sonra ben bir güzel mikrop kaptım aylarca tedavi gördüm tam otuz kilo verdim. Yapma bunu çocuklarına. Çekinme kimseden

Çok samimi değilseniz direk söylemek sorun yaratabilir. "Anne bizim havluyu kullanmaktan rahatsız olabilirsin, istersen sana ayrı bir havlu vereyim." gibi bir sey deneseniz kırılır mi?

Benim bir akrabam da su ve çay içilen bardağı kirli olarak gormez deterjansız olarak su ile durular gibi yapar ve yerine koyardı ben de gözünün önünde geri çıkarır makinaya atardım. Sende kayınvalidenin elini lavaboya goturup yıkayamayacağına gore açıkça uyarman gerekiyor. Koskoca kadın kişisel temizliğini yapmaktan acizse utanması gereken sen değilsin.

Benim ailemde klozet değil de normal tuvaletten çıkınca ayak bile yıkanır. Annem öyle alıştırdı mesela. Bir şey sıçrar, terlik mikropludur derdi annem hep. Ben gelen misafirde onu bile arıyordum zamanla bıraktım ama el yıkamamak nedir. Ne elinden bir şey yenir ne oturduğu yere oturulur. Siz onun evine gidip kalmayın bari

Benim ailemde klozet değil de normal tuvaletten çıkınca ayak bile yıkanır. Annem öyle alıştırdı mesela. Bir şey sıçrar, terlik mikropludur derdi annem hep. Ben gelen misafirde onu bile arıyordum zamanla bıraktım ama el yıkamamak nedir. Ne elinden bir şey yenir ne oturduğu yere oturulur. Siz onun evine gidip kalmayın bari
Biz de ayak yıkardık. Şimdi klozet kullanıyoruz. Ne zahmet çekmişiz. Ayaklarımı yıkadıkça üşürdüm tuvalete giderdim ve tuvalete gittikçe ayaklarımı yıkardım.tam bir kısır döngü.

Sağolun yorumlarınız için. Aramız iyi ama çok ta samimi değiliz yani çekiniyorum. Eşim söylesin artık napiim. Nasıl dicek bilmiyorum belki de doğru anı bulana kadar kaç kere girecek daha. Daralıyorum inanın zaten takıntım var. Ufak tefek konular hakkında arada yalan söylediğini de daha önce gördüm yani belki de yıkıyorum dicek ya da evet tamam yıkarım dicek ama yapmayacak. Allah'ım, şu haftayı bir atlatsam :'(

Aynen bizde her iki tuvalet te kullanılır ama alaturkada mutlaka ayak da yıkanır malum sıçrar eder diye. Böyle çorapları ile o tuvalete girenler var ya ıığ

Şunu farkettim (yaa napim artık sürekli dikkat eder oldum) sanırım sadece büyük tuvaletten sonra yıkıyor ellerini.

Back
X