• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Wc den sonra el yıkamayan misafir

ayy aynı ben :KK43: seni o kadar iyi anlıyorum ki konu sahibi :KK43: çok temizim,çok titizim diye etrafımda gez,nen insanlar ne iş yerinde ne evde el yıkamıyorlar asla. evleri gerçekten temiz ama ben çok şahit oldum yemek öncesi ıslak mendille ellerini silip temizlediklerini. benim de kayınpederim ne olursa olsun yıkamıyor ellerini. tuvalette sifon sesinden sonra el yıkama sesini duymazsam deli oluyorum. ben şöyle bir çözüm buldum: kızım dedesine çok düşkün. sokaktan gelince hemen dedesinin kucağına gitmek istiyor. ben de diyorum ki dur kızım deden bi ellerini yıkasın,dinlensin öyle git. bebekliğinden beri kızım üzerinden böyle yapa yapa yıkattırdım ellerini :) bakıcım da bir gün wc'den yıkamadan çıktı ve ona da söyledim ellerini yıka mutlaka,bebeğe bakıyosun sen diye. gelen heeerrr misafire de ellerinizi yıkayacaksanız banyo burda diye önce banyoya gönderiyorum :) hiç bir zaman titiz,tertemiz bir insan değilim,evim dağınıktır genelde ama mutfağım,lavabom,ellerim temiz olmak zorunda. bu takıntıyı çeken bilir :)
Aynen yaaa!!! Boyle insanların evi toplu temiz dursa ne olur, zaten ellerin pis senin! yani görünürde temizler ama mikrop kaynıyor. Ben de çok derli toplu değilim küçük çocuklarım var ev hep dağınık çok öyle sık sık ta süpüremiyorum ama elim temizdir tuvaletim tertemizdir yahu ben kendim oturduktan sonra bile siliyorum klozeti bir islak mendille tuvaletim her zaman pırıl pırıldır.

Yok anarmol değilsiniz ama bu konuda böyle düşündüm , eli değse bir yerlerine kesin yıkardı boyle bi yere değmediğini düşünüyor diye düşündüm. Doğru ya da yanlis ama kötü birsey yaaaa
Evet yani mesela büyük tuvalette yıkıyor gördüm demekki arada fark var

Aynen yaaa!!! Boyle insanların evi toplu temiz dursa ne olur, zaten ellerin pis senin! yani görünürde temizler ama mikrop kaynıyor. Ben de çok derli toplu değilim küçük çocuklarım var ev hep dağınık çok öyle sık sık ta süpüremiyorum ama elim temizdir tuvaletim tertemizdir yahu ben kendim oturduktan sonra bile siliyorum klozeti bir islak mendille tuvaletim her zaman pırıl pırıldır.
Bu tip insanlar yuzunden ortalik hastalik kayniyor. Kendilerini dusunmuyorlar bari cevrelerine zarar vermesinler.

Ben de goruyorum yabancilarda elini yikamayan, burnunda altin madeni arayan. Bu tur insanlar midemi bulandiriyor.

Ayy eski iş yerimde bi kız vardı hiç yıkamazdı ellerini tuvaletten sonra. 30 40 kadın çalışıyoduk. Ben mikrop kapmamak adına kendi tuvalet kağıdımı götürüp onu kullanırdım. Kız girer çıkar elini asla yıkamazdı. Nasıl rahat ederler hiç anlamam..

Hanımlar dürüstçe paylaşırsanız çok sevinirim. Tuvaletten sonra elini yıkamayan var mı ya da tanıyor musunuz? Bu durumda nasıl hareket edilir? Ben kendim tuvalet konusunda aşırı hassasım hatta takıntılıyım diyebilirim ve inanılmaz huylanırım hijyen konusunda. Şu an kv bir haftalığına fln bize geldi ve bir iki kere tesadüfen rastladım wc den sonra ellerini her zaman yıkamıyor. Önce istemeden duydum wc sifon sesinden sonra direk kapıyı açtı çıktı dışarı dedim belki de ben duymamışımdır ya da sifondan önce yıkamıştır diye unutmaya çalıştım ama sonra bir iki kere daha duydum (bizim oda banyonun hemen yanı herşey duyuluyor) ve en son dayanamadım gittim baktım lavabo kupkuru bir damla yok belli yani kullanılmamış havluya da dokunulmamış. Beynimden kaynar sular indi ne yapcami şaşırdım wc den sonra geliyor çocuklarımı seviyor onlara yemek yediriyor midem kalkıyor biliyorum benim tepkilerim de aşırı ama zaten en hassas olduğum konuyla da imtihan oluyorum yani çok zor durumdayım. Mesela onun dokunduğu herşey bana pis geliyor ne yapmalıyım? Hele ki mutfağa girdiğinde çok fena stres anksiyete geliyor bana ister istemez tavırlarıma yansıyor soğuk davranıyorum kaçıyorum ondan. Sizce takmamalımıyım? Bir de en önemli sorum elleri ile dokunduğu herşeyi temizlemek geliyor içimden bu gereksiz mi? Yani bir yerden sonra orda mikrop kalmaz dimi?
Birşey de söyleyemiyorum sanki o tuvaletteyken onu dinliyormuşum gibi, ayıp yani çocuk gibi gidip sorcam mi elini yıkadın mi diye? Eşim mi söylese, nasıl dicek ki? Kv mi severim de yani anlaşırız aramız iyidir aslında. Offf ben daha bir hafta nasıl dayanıcam. :KK43:
Şu an aynı durumdayiz temizlik konusunda takintiliyim her alanda eşimin tüm ailesi kusura bakmasinlar da pisler. Bu hafta bir ay olacak bizdeler tuvalet fırçasını kullanan lavaboya tukurdugunu yıkayan yok. Çok tiksiniyorum psikolojim alt üst oldu. Bir taraftan hamile kalmaya calisiyorum 4 kişinin pisligi ile başa çıkamıyorum artık evi bıraktım belediye çöplüğü aynı her taraf toz pis kıyafet battaniye saç kıl hepsi bı gitse diye bakiyorum 1 ay misafirlik nerde gorulmus üstelik çalışıyorum her gün gece yarısına kadar mutfaktayim:kusmuk:

Ama siz böyle durumlarda o kişiye nasil davranırsınız? Mesela çıkınca çocuğumu sevmek istiyor benim kollarım otomatik olarak istem dışı geri kendime çekiyorum çocuğu o da yanlış anlayabilir çocuğumu sevmesini istemiyormuşum gibi. Mesela eli elime değiyor yıkıyorum ya da kolumdan tutuyor üst değiştiriyorum bunlar çok mu abartı hani bir yerden sonra o kir de uçup gitmez mi ne bilim

Bence Türkiyede el yıkayanlar el yıkamayanlardan daha azdır. Bir işe başlarken "neyse hadi ellerimizi yıkıyalım da öyle başlayalım diyorum". Bence antibakteriyel jel bulundurun evde, şu mini olanlardan. Kayınvalidenize teklif edin sürekli, etraf hastalık dolu ellerimizi yıkıyamıyorsak şundan sürelim diyin bari. En azından bakteriler yok olur.

Şu an aynı durumdayiz temizlik konusunda takintiliyim her alanda eşimin tüm ailesi kusura bakmasinlar da pisler. Bu hafta bir ay olacak bizdeler tuvalet fırçasını kullanan lavaboya tukurdugunu yıkayan yok. Çok tiksiniyorum psikolojim alt üst oldu. Bir taraftan hamile kalmaya calisiyorum 4 kişinin pisligi ile başa çıkamıyorum artık evi bıraktım belediye çöplüğü aynı her taraf toz pis kıyafet battaniye saç kıl hepsi bı gitse diye bakiyorum 1 ay misafirlik nerde gorulmus üstelik çalışıyorum her gün gece yarısına kadar mutfaktayim:kusmuk:
Ayyy ne zor bir durum!!! Ben tozdan başka kirlerden aşırı huylanmam bende takıntı sadece tuvalet yani hani islamda necaset denen şeyler yani Allahın bize temizlememizi emrettiği seyler işte idrar dışkı vs bunlarin zerresine yani eser miktarda olsa bir yere değse ayyy hic tahammülüm yok.

Antibakteriyel jel kullanacağını sanmam güler geçer aman be kızım ne gerek var der mesela ben hemen hergün çamaşır yıkarım o da bumu abartı bulur bence böyle bir teklif işe yaramaz aman ne jeli der.

Benim de başına şöyle bir olay geldi. Kayınvalidem çocuk yeni doğduğu zamanlar bize geldiğinde wcden cikinca bi iki kere elini yıkadi ama sabunlamadi. Tuvalet bu sonuçta sabunlamak gerekir. Ben de onun duyacağı bir şekilde sanki eşime başka bir tuvalet olayı anlatıyormuşum gibi mesajı vermiştim, almıştı sağolsun.

Ama siz böyle durumlarda o kişiye nasil davranırsınız? Mesela çıkınca çocuğumu sevmek istiyor benim kollarım otomatik olarak istem dışı geri kendime çekiyorum çocuğu o da yanlış anlayabilir çocuğumu sevmesini istemiyormuşum gibi. Mesela eli elime değiyor yıkıyorum ya da kolumdan tutuyor üst değiştiriyorum bunlar çok mu abartı hani bir yerden sonra o kir de uçup gitmez mi ne bilim
Hicbirsey diyemiyorum çok dusuncesizler, birşey desem esimle kavga ederiz hiç kabul etmez ailesinin pis huylarini

Benimde babannem oyle wcden sonra el yikamiyor bana geldigindede yakaladim. Ellerini yikamadinmi dedim. Yika ellerini su var hersey var dedim. Gerci benm babannnem sizin kayinvalideniz bu kdr rahat diyemezsiniz ama ben babannem gittikten sonra heryeri temizledim lamba anahtarligina kadar sildim

Bir çok kez de ben alt alırken bebeklerin poposunu sevdi (yani kakalı iken değil de mesela çişli bezi alıyorum çocuğun poposunu silmeden seviyor elleriyle) hatta bir kere öptü yerim poposunu diye ben de aaa ne yapıyorsun silmedim ki dedim ondan birşey olmaz diyor hani kuru ya bulaşmıyor diye düşünüyor.

Benim de başına şöyle bir olay geldi. Kayınvalidem çocuk yeni doğduğu zamanlar bize geldiğinde wcden cikinca bi iki kere elini yıkadi ama sabunlamadi. Tuvalet bu sonuçta sabunlamak gerekir. Ben de onun duyacağı bir şekilde sanki eşime başka bir tuvalet olayı anlatıyormuşum gibi mesajı vermiştim, almıştı sağolsun.
Ay keşke sırf suyla yıkasa şu an ona bile razıyım :(

Ay bu çok iyi fikir :D "ay insanlar ne kadar pis anne ya, wcden sonra ellerini yıkamıyomuş bir kadın" falan :D

Hanımlar dürüstçe paylaşırsanız çok sevinirim. Tuvaletten sonra elini yıkamayan var mı ya da tanıyor musunuz? Bu durumda nasıl hareket edilir? Ben kendim tuvalet konusunda aşırı hassasım hatta takıntılıyım diyebilirim ve inanılmaz huylanırım hijyen konusunda. Şu an kv bir haftalığına fln bize geldi ve bir iki kere tesadüfen rastladım wc den sonra ellerini her zaman yıkamıyor. Önce istemeden duydum wc sifon sesinden sonra direk kapıyı açtı çıktı dışarı dedim belki de ben duymamışımdır ya da sifondan önce yıkamıştır diye unutmaya çalıştım ama sonra bir iki kere daha duydum (bizim oda banyonun hemen yanı herşey duyuluyor) ve en son dayanamadım gittim baktım lavabo kupkuru bir damla yok belli yani kullanılmamış havluya da dokunulmamış. Beynimden kaynar sular indi ne yapcami şaşırdım wc den sonra geliyor çocuklarımı seviyor onlara yemek yediriyor midem kalkıyor biliyorum benim tepkilerim de aşırı ama zaten en hassas olduğum konuyla da imtihan oluyorum yani çok zor durumdayım. Mesela onun dokunduğu herşey bana pis geliyor ne yapmalıyım? Hele ki mutfağa girdiğinde çok fena stres anksiyete geliyor bana ister istemez tavırlarıma yansıyor soğuk davranıyorum kaçıyorum ondan. Sizce takmamalımıyım? Bir de en önemli sorum elleri ile dokunduğu herşeyi temizlemek geliyor içimden bu gereksiz mi? Yani bir yerden sonra orda mikrop kalmaz dimi?
Birşey de söyleyemiyorum sanki o tuvaletteyken onu dinliyormuşum gibi, ayıp yani çocuk gibi gidip sorcam mi elini yıkadın mi diye? Eşim mi söylese, nasıl dicek ki? Kv mi severim de yani anlaşırız aramız iyidir aslında. Offf ben daha bir hafta nasıl dayanıcam. :KK43:
aklıma bi anım geldi. kv evinde pantolonum sürekli aşağı kaydığı için onu yukarı çekmek için lavaboya girmiştim, hiçbişey yapmadım ama tuvaletle işim yoktu başka yer yok diye oraya girmiştim, pantolonumu düzeltip çıkmıştım. görümcem hemen suyu açmadın mı sen dedi hesap sorar gibi. pardon anlamadım dedim. su sesi gelmedi tuvalete girdiğinde su dökmüyor musun dedi şok oldum. pantolonumu düzelttim ben tuvalete girmedim dedim sert bi şekilde. ama sinir de oldum yani ben tuvaletteyken beni mi dinliyor takip ediyor. ben su sesi geldi mi gelmedi mi dikkat etmem hiç çok itici gelmişti.

Benim ailemde klozet değil de normal tuvaletten çıkınca ayak bile yıkanır. Annem öyle alıştırdı mesela. Bir şey sıçrar, terlik mikropludur derdi annem hep. Ben gelen misafirde onu bile arıyordum zamanla bıraktım ama el yıkamamak nedir. Ne elinden bir şey yenir ne oturduğu yere oturulur. Siz onun evine gidip kalmayın bari
Tuvaletten çıkınca abdest almak ne büyük nimetmiş Allah'ım ❤

Konu sahibi, açıkça söylemelisiniz lütfen kırılır diye çekinmeyin.

Tuvaletten çıkınca abdest almak ne büyük nimetmiş Allah'ım ❤

Konu sahibi, açıkça söylemelisiniz lütfen kırılır diye çekinmeyin.
Niye abdest alırken herkes sabun mu kullanıyor zannediyorsun sen?
Abdest alıyorum diye yalap çalap bi şu dökenide biliyoruz

Herseyı gectım de sen kaynanana gıdınce nasıl yemek yıyıyosun canım :olamaz::skandal:

Back
X