Tuvalet Eğitimi wc eğitimi ne olur yardımm :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

TURKUAZZZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
137
60
merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim
kızım 22 aylık son zamanlarda kendi kendine wc gidiyor klozete oturuyor hatta yapıyordu :) dün de bezini bağlatmak istemeyince ben de kolları sıvadım .. bez yerine kilot giydirdim. wc ye pepenin fotolarını yapıştırdım dikkatini çeksin diye klozet için aparat aldım.. allahımm tam bir kabus asla klozete oturmadı wc ye dahi girmedi akşama kadar huysuzdu. çişini üstüne yaptığında ilk önce "bak çişş" diyordu. sonra akşam üstünü ıslattığında "bak su" demeye başladı. bu sabah da kilot giymedi ağladı ben de bez bağladım. havalar da soğuk hasta olur diye tedirgin oldum. bu arada lazımlık istemiyorum . lazımlıktan sonra klozete alıştırmaya çalışmak ikinci bir iş gibi geliyor bana.. nasıl bir yol izlemeliyim ? yardımcı olursanız inanın çok sevinirim

henüz hazır değil. havaların ısınmasını bekleyin bence, yaz ayında çok daha rahat olacaktır..

merhaba bnm kızım 27 aylık kaka olayının farkında ama çişi daha net anlayamadı ki anlasa da suan için eğitim vermem çünkü havalar soguk üşütüp hasta olmasını istemiyorum bnce kızınız reddetmeye başladıysa 2 ay daha bekleyin hem hava sıcak olur hemde içiniz rahat eder

benim bildiğim, ayakları yere basmadığı için güvende hissetmiyor çocuklar.
lazımlıkla başlamak inanın çok daha kolay. 10-15 gün geçtikten sonra sorunsuz klozete geçiş yapacak.
bizde öyle oldu. kızım tam 24 aylıktı.

Kızım 20 aylık ve ona aldığımız müzikli klozete benzer lazımlığı çok seviyor müzikli olduğu için de sıkılmıyor. yer olarak da banyoya koyduk ki tuvaleti odalarda yapmadığımızı idrak etsin.şimdilik sadece ara sıra büyük tuvaletini anlayabiliyor :) Klozete de oturuyor korkmuyor sadece ben üşümesin diye otutturmuyorum. Yeğenim 4 yaşında birbirlerini çok seviyorlar ve onu tuvalette görünce kendisi istekli oldu zaten.Varsa çevrende böyle anlaştığı biri dene istersen.

Kızım 20 aylık ve ona aldığımız müzikli klozete benzer lazımlığı çok seviyor müzikli olduğu için de sıkılmıyor. yer olarak da banyoya koyduk ki tuvaleti odalarda yapmadığımızı idrak etsin.şimdilik sadece ara sıra büyük tuvaletini anlayabiliyor :) Klozete de oturuyor korkmuyor sadece ben üşümesin diye otutturmuyorum. Yeğenim 4 yaşında birbirlerini çok seviyorlar ve onu tuvalette görünce kendisi istekli oldu zaten.Varsa çevrende böyle anlaştığı biri dene istersen.
Böyle bisi deneyebilirim aslında sağol cnm onerin için deniycem 1 ay sonra :KK66:

Kesinlikle beklemelisiniz. Hazır olduklarında uyumlu oluyorlar. 31 aylık oğlum var ve tuvalet eğitimini sorunsuz hallettik, öncesinde ben sık sık deniyordum, çünkü kabızlık problemi de var, belki daha rahat eder diye. Hep hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı. Artık oğlum tuvalete gidiyor, lazımlığı da istemiyor :KK66:

Kesinlikle beklemelisiniz. Hazır olduklarında uyumlu oluyorlar. 31 aylık oğlum var ve tuvalet eğitimini sorunsuz hallettik, öncesinde ben sık sık deniyordum, çünkü kabızlık problemi de var, belki daha rahat eder diye. Hep hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı. Artık oğlum tuvalete gidiyor, lazımlığı da istemiyor :KK66:
Bende 30 aylıkken başlamış olacağım umarım dediğiniz gibi olurdu :KK43:

Bende 22 aylık oğlumla başladık ama bir haftadır hiç gelişme yok. Islatıp yanıma geliyor yada tuvalet ten çıkar çıkmaz yapıyor. Sabrım kalmadı vazgecmek üzereyim. Acele mi ediyoruz acaba. Kaç gün sürer

25 aylık kızım. Dün gündüz gece bez takmadan başladım eğitime. Paramız kalmadı bezde bitmiş dedim. Tamam dedi. Çikolata vereceğim dedim. Her tuvalet çıkışıda verdim. Dün 12 kez bugün 10 kez kaçırdı altına.gece yapmamıştı hiç, gündüz uykuşarında ıslak kalktı. Sırtımın ağrısından dolayı çok gerginim. Kafama vurduğunda bende aynı şiddetle omzuma vurdum. Çok ağladı. Geri dönmek istemiyorum. Ama şu anda ağlamak istiyorum.

Bende sizin gibi çok stres yaptım. Pişman olduğum zamanlarda oldu acelemi ettim diye. sabırlı ol ve kararli da ol tâbi.10 gün sonra pes edip bağladım ve ogün söylemeye başladı. Yoksa bende de aynı durumlar oldu

X