• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Wc egitimi:( yardim anneler

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
2 bucuk yasinda cocuguma tuvalet egitimine basladim bugun tam kararliyim busefer...oglenden beri duzenli bir sekilde soyledi kaka cis hepsini wc ye yapti cok mutluydumki az once heryeri gole cevirmis bide anne kos tuvalete gidelim cis yaptim diyor..cıvıtmaya basladi hemen..once cisi yapiyor sonra wc ye kosuyor anlatiyorum ama hep boylemi devam edicek pes etmek istemiyorum ..once cisini yapip sonra wc ye gitmek istemesini nasil asabilirim ne yapnaliyim kizlar lutfen yaardim edin tecrubelerinize cok ihtiyacim var; birde temizlik konusunda yardim istiyorum halilari kaldirdjm ama koltuk konusunda napmaliyim ? Nereye oturucagi belli olmaz hepsinede koruyucu serememki:KK43:

Son düzenleme:
Ben daha wc eğitimine başlamadım, ama bir arkadaşım bu süreci yaşıyor şu an.
Söylediği tek şey "çocuğun üstüne fazla gitmeyip, aşırı tepki göstermeden yaklaşmak gerekiyor, mesela çişini mi yaptı "amaaannn sen ne yaptın" diye feryat figan olmadan, tamam oğlum/kızım şimdi temizleyelim ama bir daha yapmayalım bak pis oluyor" diye anlatmak gerekiyor" şeklinde bahsetmişti.

Muvaffak oldu mu?
Evet, şu an oğlu tuvalet eğitimini almış durumda.
Sadece uzun boylu bir yere gidecekleri zaman, güvenlik amaçlı alıştırma kilodu giydiriyor ki yolda süprizler ile karşılaşmamak için.

Ben daha wc eğitimine başlamadım, ama bir arkadaşım bu süreci yaşıyor şu an.
Söylediği tek şey "çocuğun üstüne fazla gitmeyip, aşırı tepki göstermeden yaklaşmak gerekiyor, mesela çişini mi yaptı "amaaannn sen ne yaptın" diye feryat figan olmadan, tamam oğlum/kızım şimdi temizleyelim ama bir daha yapmayalım bak pis oluyor" diye anlatmak gerekiyor" şeklinde bahsetmişti.

Muvaffak oldu mu?
Evet, şu an oğlu tuvalet eğitimini almış durumda.
Sadece uzun boylu bir yere gidecekleri zaman, güvenlik amaçlı alıştırma kilodu giydiriyor ki yolda süprizler ile karşılaşmamak için.
Ben baya bi tepki verdim korksun bida yapmasin diye ama bil.iyorum dogru olmaysbilir alttsn alirsam alisir yine yapar diye korkuyorum canim bilemedimki simdi

oglum 3 ocakta girdi.bi kac once bi iki kere denedim baktim tuvalette suyla oynuyor .cisinide evin ortasina yapiyor zaten bide baya kotu sekilde usuttu tuvalette oynarken.biraktim ikigunde.bir aydir kendi cisi gelince cikartip giripn cikiyo.ustrlemeden korkutmadan alistir.benimki cisim geldi diyince bezin var diyodum kendi cikarip giriyodu.bide bayramda baska yerdeydik evde tuvalete giden cocuk gitmiyordu orda orda da etkilenmesin diye bezini bagladim hep baktim eve gelince direk tuvaslete gitti.eger sabirli kalamiyosan biraz daha zaman ver yada sen tuvalete gittikce soyle ben cisimi yapcam felan de.alisir zamasnla bu seferde korkmasin cocuk.

Ben ödül veriyordum.Mesela eğer kaçırmazsan altına seninle parka gidebiliriz gibi.
Ayrıca yaptığı saatleri not alıyordum.Özellikle geceleri aynı saatte kaldırdım.
Sabırlı olmak gerekiyor.Alıştırma külodu almıştım ama farettimki benim kızım ilk önce şöyle bir yokluyor alıştırma külodu varsa hooppp yapıyor.Allahtan erken fark ettim de alıştırma külodunu çıkardım hemen.

Canbebenin alt değiştirme bezlerini koltuğun üstüne ser,üzerine de örtü ört canım,ben öyle yapmıştım. Altına yapınca aşırı tepki vermek çok yanlış,aynı şekilde klozete yapınca bravo diye alkışlarla tepki vermek de yanlış.Doğal bir durummuş gibi davranmak gerekli,ufak bir aferim yeterli diye okumuştum. Daha sık götür çişi gelmese de belli aralıklarla götür wcye.

Canbebenin alt değiştirme bezlerini koltuğun üstüne ser,üzerine de örtü ört canım,ben öyle yapmıştım. Altına yapınca aşırı tepki vermek çok yanlış,aynı şekilde klozete yapınca bravo diye alkışlarla tepki vermek de yanlış.Doğal bir durummuş gibi davranmak gerekli,ufak bir aferim yeterli diye okumuştum. Daha sık götür çişi gelmese de belli aralıklarla götür wcye.
Canim 5 dk da bi soruyorum goturuyom her gittigin de de yapiyor simdi yine gittik kendi soyledi asiri tepki durumunu denicem canim doogal bise oldunu anlamasi lazim

Ben ödül veriyordum.Mesela eğer kaçırmazsan altına seninle parka gidebiliriz gibi.
Ayrıca yaptığı saatleri not alıyordum.Özellikle geceleri aynı saatte kaldırdım.
Sabırlı olmak gerekiyor.Alıştırma külodu almıştım ama farettimki benim kızım ilk önce şöyle bir yokluyor alıştırma külodu varsa hooppp yapıyor.Allahtan erken fark ettim de alıştırma külodunu çıkardım hemen.
Geceleri simdilik bezlerim galiba canim ona gozum kesmiyo ya su gunduz isini halledim once evet alistirma kilodunu pek tavsiye etmiyolar direk kendi kilodunu giydirdim gezmelerde napicaz bilmiyorum ama

3-4 ay heryere yaptı benimki. Uyurken yatağa, otururken koltuğa, halıya, klozetin dibine gidip altına kaçırıyordu. Her seferinde öğretmeye çalıştım sabırla. Asla pes edip beze dönmedim. 3-4 ay sonra altına kaçırma sıklığı azalmaya başladı, sonra da tamamen bitti. Şimdi 6 yaşında, bir yılda 2-3 kere altına kaçırdı en fazla o da mevsim dönüşlerinde üşüdüğü için

Geceleri simdilik bezlerim galiba canim ona gozum kesmiyo ya su gunduz isini halledim once evet alistirma kilodunu pek tavsiye etmiyolar direk kendi kilodunu giydirdim gezmelerde napicaz bilmiyorum ama
Tavsiyem gece ile gündüzü aynı anda çözmeniz.Evet yorucu oluyor ama daha çabuk adapte oluyorlar.

3-4 ay heryere yaptı benimki. Uyurken yatağa, otururken koltuğa, halıya, klozetin dibine gidip altına kaçırıyordu. Her seferinde öğretmeye çalıştım sabırla. Asla pes edip beze dönmedim. 3-4 ay sonra altına kaçırma sıklığı azalmaya başladı, sonra da tamamen bitti. Şimdi 6 yaşında, bir yılda 2-3 kere altına kaçırdı en fazla o da mevsim dönüşlerinde üşüdüğü için
Bu 3 4 aylik surede kac yasindaydi
Baya uzun surmus ya
Insalah beninmki bukadar uzun surmez hic sabirli degilim

Tavsiyem gece ile gündüzü aynı anda çözmeniz.Evet yorucu oluyor ama daha çabuk adapte oluyorlar.
Dogru diyosun ama gece wc ye nerdeyse 10 kere kaldirmam lazim cunku gece baya yapiyor galiba sabah bezi suya gitmis gibi balon gibi olmis sekilde uyaniyor.gece cok kaldirirsam uykusu bolunur ama geride uyumaz falan diye boyle dusunuyorum

Aynı yaştaydı hemen hemen. 2-2,5 gibiydi. Benim kızım değişikliklere biraz dirençli bir çocuk, korkuyor yeni durumlar karşısında. O yüzden uzun sürmüş olabilir. Umarım sizinki daha kısa sürer. Ama kızıp bağırmayın sakın. Korkup çişini kakasını uzun süre tutmaya başlarsa daha büyük sıkıntı olabilir. Allah kolaylık versin :)

Dogru diyosun ama gece wc ye nerdeyse 10 kere kaldirmam lazim cunku gece baya yapiyor galiba sabah bezi suya gitmis gibi balon gibi olmis sekilde uyaniyor.gece cok kaldirirsam uykusu bolunur ama geride uyumaz falan diye boyle dusunuyorum
Valla canım sen bilirsin ama sonrasında çok yorulursun.
ben ilk etapta yattıktan sonra her yarın saate bir kaldırdım.Tabi hepsinde yapmadı.Yaptığı saatleri yazdım.Sonra bir saate bir kaldırdım yine saatleri not etttim.Kademeli olarak saatleri uzattım.Fikir olsun diye yazıyorum bunları size.Ayrıca ayıltmadım uykusundan.Uyur haldeydi.Zaten saatlerini bulunca sıkıntı kalmıyor.Haa zorlandım mı evet ama sadece 1 hafta 10 gün kadar.Alez kullanırsan yataga rahat edersiniz.

Daha yeni baslamissiniz sabirli olmaniz lazim, 2.5 yasinda cocuga bagirirsaniz korkusundan hepten tuvalet fobisi olusacak bi arkadasimin cocugu oyle olmustu. Kazalar tabiki olacak ama cocugada zaman taniyin. Benimde kizim 2 yasina yaklasiyor bi kac aya egitime baslayacagim ama ne kadar beklentimiz olabilirki kucuk cocuktan. Oyle oyle ogrenecek

Valla canım sen bilirsin ama sonrasında çok yorulursun.
ben ilk etapta yattıktan sonra her yarın saate bir kaldırdım.Tabi hepsinde yapmadı.Yaptığı saatleri yazdım.Sonra bir saate bir kaldırdım yine saatleri not etttim.Kademeli olarak saatleri uzattım.Fikir olsun diye yazıyorum bunları size.Ayrıca ayıltmadım uykusundan.Uyur haldeydi.Zaten saatlerini bulunca sıkıntı kalmıyor.Haa zorlandım mı evet ama sadece 1 hafta 10 gün kadar.Alez kullanırsan yataga rahat edersiniz.
Bilmiyorumki ya suan hic gozum kesmior canim gunduz egitimini bi tamamlasam geceye sora gecerim galiba okadar yorucu surece ben katlanamam galiba sana helal olsun ama bilmiyorum bir gece denieyecem bakalim

Tek tavsiyem çok titiz olmayın ve kızmayın

Çiş bu silersin geçer

22 aylık gece gündüz alıştı

Ilk başta açtım altını tuvalete vs götürmedim yaptı etrafa vs sonra gösterdi
Tuvaleti götürdüm yaptı

Sabah kalkınca bezi şişkin olur o uyanmadan bakın uyanınca yapar zaten uyanmadan kuru ise hazırdır eğitime

2,5 yaşında benim oğlumda. gözüm almıyor şu an. zaten çalışıyorum da. el alemin evini batırma lüksümüz de yok. o yüzden kurban tatilinde denicem. alt açma örtüleri, alıştırma kilodu, lazımlık gibi önlemler başlayacağım . bir de hazırsa 3-4 günde biter. ama hazır değilse uzar gider süre. dikkat edin bence bu konuya.

Bilmiyorumki ya suan hic gozum kesmior canim gunduz egitimini bi tamamlasam geceye sora gecerim galiba okadar yorucu surece ben katlanamam galiba sana helal olsun ama bilmiyorum bir gece denieyecem bakalim
Valla canım kızımın okulundaki öğretmen gece gündüzü aynı anda yapmayacaksanız hiç başlamayın şimdi demişti.Yinede birkaç gün denemeni tavsiye ederim.

Tek tavsiyem çok titiz olmayın ve kızmayın

Çiş bu silersin geçer

22 aylık gece gündüz alıştı

Ilk başta açtım altını tuvalete vs götürmedim yaptı etrafa vs sonra gösterdi
Tuvaleti götürdüm yaptı

Sabah kalkınca bezi şişkin olur o uyanmadan bakın uyanınca yapar zaten uyanmadan kuru ise hazırdır eğitime
Canim gece egitiminde neler yaptin daha ayrintili anlatabilirmisin az sora uyutucam gunduz uykusuna simdi bez baglayimmi yoksa altina biseler serim yatirim mi kesin altini islaticak gunduz uykusundada kaldirip wc ye goturulurm

Back
X