• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Wc egitimi:( yardim anneler

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
2,5 yaşında benim oğlumda. gözüm almıyor şu an. zaten çalışıyorum da. el alemin evini batırma lüksümüz de yok. o yüzden kurban tatilinde denicem. alt açma örtüleri, alıştırma kilodu, lazımlık gibi önlemler başlayacağım . bir de hazırsa 3-4 günde biter. ama hazır değilse uzar gider süre. dikkat edin bence bu konuya.
Calistigin icin zor canim haklisin ben evdeyim gec bile kaldim oyzuden kurbanda alistirirsin ins kim bakiyo bakan kisi alistorsa

Canim gece egitiminde neler yaptin daha ayrintili anlatabilirmisin az sora uyutucam gunduz uykusuna simdi bez baglayimmi yoksa altina biseler serim yatirim mi kesin altini islaticak gunduz uykusundada kaldirip wc ye goturulurm

ben gece eğitimi vs diye ayırmadım ki

açtım altını yaptı ilk birkaç gün etrafa

gece yapmadı ama

uyanınca da koşarak tuvalete gittik

klasik yatmadan önce, evden çıkmadan çiş yapılır dedim büyükler gibi

o da yaptı

onun dışında çiş benim değil onun görevi idi

öyle 15 dakikada bir gidip yapıncaya kadar tuvalette beklemedim falan

gece altında alez doğduğundan beri vardi ekstra bir şey yapmadım ama yatakta bir kaza var onda da uyanıkken babası orada oynatıp güldürmüş de kaçırmıştı

gece de kaldırıp tuvalete götürmedim hiç

meme emerdi uyanıp geceleri ama çiş yapmazdı ben de hazır uyanmışken tuvalete götüreyim de demedim

büyüme sürecinde de arada çok çişi gelirse uyanıp söylüyor yoksa sabaha kadar yatıyor

siz sıkmayın kendinizi çocuğa da büyüdüğünü hissettirin

evde büyüklerin de çişii gelsin tuvalete gitsinler yani kapalı kapı ardında yapılan bir durum olmasın

babası da koşarak tuvalete gitsin çişimm geldi diye mesela

Ooo tuvalet eğitimi genelde zorlu bir süreçtir. Öyle kısa vadede çözülmüyor. Eğer anne hazırsa başlanmalı eğitime çünkü gerçekten sabrın sınırlarını zorlayan bir süreç. İki çocuğumda da günler sürdü. Çiş olmayan yer kalmadı günde 3 makine çamaşır yıkadığımı bilirim. Eninde sonunda öğreniyorlar ama. Ben ödül vermezdim alkış yapardık fazla abartmadan. Doğal bir süreç ve doğal davranılmalı gibi düşünüyorum. Ve en önemlisi kesinlikle gece gündüz aynı anda alıştırmalısınız.

Benim 26 aylık oglum ilk kez bugun iki çiş bi kaka tuvalete yaptık öylesine denedim,hiçte zorlanmadım çünkü ciş kaka yaparken bazı hareketleri var onu gördüğüm an götürdüm anında yaptı çıktık,benim sorunumda sbh kalktığında bezinin aşırı dolu olması, kuru olduğunda başlanmalı eğitime diye okuyoruz hatta damdan da yazmışya
Onu bekliyorum ben bahane mi ediyorum bilmiyorum ama gece iki kere süt içmeye ve bir kere su içmeye kalkan çocuğum var gece yi ah bi kesebilsem sbh kuru bulucam bezi sanırım,yemek yeme sorunumuz var güzdün yemediğini gece sütle dolduruyor benimki:( bence alıştırma külodu kullan kazalara karşı en etkilisi bu sanırım yoksa hangi bir yeri neyle kaplayacan

Benim 26 aylık oglum ilk kez bugun iki çiş bi kaka tuvalete yaptık öylesine denedim,hiçte zorlanmadım çünkü ciş kaka yaparken bazı hareketleri var onu gördüğüm an götürdüm anında yaptı çıktık,benim sorunumda sbh kalktığında bezinin aşırı dolu olması, kuru olduğunda başlanmalı eğitime diye okuyoruz hatta damdan da yazmışya
Onu bekliyorum ben bahane mi ediyorum bilmiyorum ama gece iki kere süt içmeye ve bir kere su içmeye kalkan çocuğum var gece yi ah bi kesebilsem sbh kuru bulucam bezi sanırım,yemek yeme sorunumuz var güzdün yemediğini gece sütle dolduruyor benimki:KK43: bence alıştırma külodu kullan kazalara karşı en etkilisi bu sanırım yoksa hangi bir yeri neyle kaplayacan
Sanada kolay gelsin canim cok sabir gerektirihor saydim bugun 15 kere cis yapti wc de yasadik nerdeyse hep...uyurken bugun gunduz bezlemedim naylon falan serdim tabi uyandiginda sonuc malum usyu basi göl olmstu...gece simdilik yapamicam galiba ben bezlicem alez falan almadim cunku sabah bezi cok dolu oluyo beninkininde sabaha kadar cocuk ipislak olur degistirsem yine olucak valla bennde bilemedim

Ooo tuvalet eğitimi genelde zorlu bir süreçtir. Öyle kısa vadede çözülmüyor. Eğer anne hazırsa başlanmalı eğitime çünkü gerçekten sabrın sınırlarını zorlayan bir süreç. İki çocuğumda da günler sürdü. Çiş olmayan yer kalmadı günde 3 makine çamaşır yıkadığımı bilirim. Eninde sonunda öğreniyorlar ama. Ben ödül vermezdim alkış yapardık fazla abartmadan. Doğal bir süreç ve doğal davranılmalı gibi düşünüyorum. Ve en önemlisi kesinlikle gece gündüz aynı anda alıştırmalısınız.
Cok yorgun hissediyorum ya bugun mahfoldum gece bezlicem galiba:(

ben gece eğitimi vs diye ayırmadım ki

açtım altını yaptı ilk birkaç gün etrafa

gece yapmadı ama

uyanınca da koşarak tuvalete gittik

klasik yatmadan önce, evden çıkmadan çiş yapılır dedim büyükler gibi

o da yaptı

onun dışında çiş benim değil onun görevi idi

öyle 15 dakikada bir gidip yapıncaya kadar tuvalette beklemedim falan

gece altında alez doğduğundan beri vardi ekstra bir şey yapmadım ama yatakta bir kaza var onda da uyanıkken babası orada oynatıp güldürmüş de kaçırmıştı

gece de kaldırıp tuvalete götürmedim hiç

meme emerdi uyanıp geceleri ama çiş yapmazdı ben de hazır uyanmışken tuvalete götüreyim de demedim

büyüme sürecinde de arada çok çişi gelirse uyanıp söylüyor yoksa sabaha kadar yatıyor

siz sıkmayın kendinizi çocuğa da büyüdüğünü hissettirin

evde büyüklerin de çişii gelsin tuvalete gitsinler yani kapalı kapı ardında yapılan bir durum olmasın

babası da koşarak tuvalete gitsin çişimm geldi diye mesela
Gece hic yapmadimi yani

Onu bekliyorum ben bahane mi ediyorum bilmiyorum ama gece iki kere süt içmeye ve bir kere su içmeye kalkan çocuğum var gece yi ah bi kesebilsem sbh kuru bulucam bezi sanırım,yemek yeme sorunumuz var güzdün yemediğini gece sütle dolduruyor benimki:KK43: bence alıştırma külodu kullan kazalara karşı en etkilisi bu sanırım yoksa hangi bir yeri neyle kaplayacan

Sabah beze o uyanmadan bak

Uyanınca yapar

Gece kaldıran çok belki benimki anormaldi

Gece kalkıp meme emerdi yani hem uyanır hem de sıvı alırdı ben de üstten içer alttan yapar sanmıştım fakat yapmadı

Bir kere alışverişe gidecektik bağlamıştım bez çiş dedi bezin var yap dedim nasıl yapacağım dedi lazımlık olmadan zor geldi ki 5. Gün falandı

Sonra şişeye yapmayı da öğrendi oldu bitti

Ne ödül verdim ne ceza

Olağan bir şey bu nasıl babasına tuvalete çiş yaptı diye ödül yoksa ona da yoktu katıyım galiba

Geceleri simdilik bezlerim galiba canim ona gozum kesmiyo ya su gunduz isini halledim once evet alistirma kilodunu pek tavsiye etmiyolar direk kendi kilodunu giydirdim gezmelerde napicaz bilmiyorum ama
size tavsiyem geceli gündüzlü öğretin sonra geceyi alıştırmak için çaba harcayacaksınız bir kerede geceli gündüzlü öğrensin ben öyle yaptım kızıma çok şükür bitti ... şuan bir kere gece kaldırıyorum kiii zaten gece mutlaka bende bir kere tuvalete kalkarım kalkmışken onuda kaldırıyorum geceyide öğrenmiş oldu böylece...

size tavsiyem geceli gündüzlü öğretin sonra geceyi alıştırmak için çaba harcayacaksınız bir kerede geceli gündüzlü öğrensin ben öyle yaptım kızıma çok şükür bitti ... şuan bir kere gece kaldırıyorum kiii zaten gece mutlaka bende bir kere tuvalete kalkarım kalkmışken onuda kaldırıyorum geceyide öğrenmiş oldu böylece...
Cabin haklisinda bilgim yok nasil yapicami bilmiyorum aklimda bir suru soru var

arkadaslar oglum 20 aylık olacak ve sabahları veya gun ıcınde benle tuvalete gıtmek ıstıyor hıc bır zorlama falan yok . tuvaletını yapıyor suyla falan oynuyo poposunu sılmeye calısıyor.. lakın sadece anne dedıgı ıcın derdını anlayamıyorum . eskıden bazı seylerı soyluyordu ufak tefek seyler dısında pek kendını ıfade etmek ıstemıyor. daha dogrusu sadece anne dıyo ve bunu sureklı soylemesı yuzunden farkedemıyorum ve bı sure sonra bezıne kakasını yapıyo.. bunun nedenın 2 ay once suratını bardakla kesmesı ve dıkıs atılmasına baglıyorum cunku ben bıle hala olayın sokundayım ... sızden ıstedıgım oglumla nasıl bır ıletısıme gecmem veya na yapmam gerektıgı hakkında bılgı almak ıstemem.. yardımcı olabılecek arkadaslara sımdıkten tesekkurler

Bnmki 20 aylik ben daha baslamadim tam olarak ama bir kac defa oturttum wcye simdi kendi cikip oturuyo cis diyo elinede wc kagidi aliyo:)bugunde haber verdi biraz bezine yapmisti ama devamini getrmedi korkttu galiba bu olayin ustune gideyimmi yoksa erkenmi

Back
X