• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

wc inadı beni bitirdi :(

esım kres konusuna pek sıcak bakmıyor.gozumuzun onunde olsun aklımız dıyor onuda dusundum ama

cnm tesekkur ederım bu yazıalrı ezberledım ıyıce dıyebılırı.sıfon cekmeyı cok sevıyor sırf o sıfonu cekebılmek ıcın cıs var dıyo ama yok aslıdna sıfonu cekıp bıde opucuk atıyo bay bay cıss dıye :9::9:

Güvenli bir yer vardır muhakkak. Hem seneye anaokuluna daha çabuk ısınır.

esım kres konusuna pek sıcak bakmıyor.gozumuzun onunde olsun aklımız dıyor onuda dusundum ama

cnm tesekkur ederım bu yazıalrı ezberledım ıyıce dıyebılırı.sıfon cekmeyı cok sevıyor sırf o sıfonu cekebılmek ıcın cıs var dıyo ama yok aslıdna sıfonu cekıp bıde opucuk atıyo bay bay cıss dıye :9::9:

Bay bay lafını sız ogretmıssınız ama :34:

Bence eksık olan bırseyler var ...

Güvenli bir yer vardır muhakkak. Hem seneye anaokuluna daha çabuk ısınır.

cok kaynasık bı cocuktur yanı pasıf deıldır arkadası ayagına beklemez hemen atılır arkadaslık bagı kurar cekıngende deıldır.o konuda sıkıntı yasayacagını hıc sanmıyorum.ben arkadası olsun dıye ıstıyorum esımde gozumuzun onunde olsun aklımız kalır napıyo ne edıyo basına bı hal gelırmı ezılırmı vs dıe dusunuyo onada hak verıyorum ısrar edemıyorum

cok kaynasık bı cocuktur yanı pasıf deıldır arkadası ayagına beklemez hemen atılır arkadaslık bagı kurar cekıngende deıldır.o konuda sıkıntı yasayacagını hıc sanmıyorum.ben arkadası olsun dıye ıstıyorum esımde gozumuzun onunde olsun aklımız kalır napıyo ne edıyo basına bı hal gelırmı ezılırmı vs dıe dusunuyo onada hak verıyorum ısrar edemıyorum

Haklısınız. En iyisi düzenli bir arkadaş grubu bulması. Belki onlarla sürekli oyun oynayacağı için, o anlık heves olarak kalmaz. Alışmış olur.

Haklısınız. En iyisi düzenli bir arkadaş grubu bulması. Belki onlarla sürekli oyun oynayacağı için, o anlık heves olarak kalmaz. Alışmış olur.

tek sorunumuz devamlılıgı olmaması en fazla 2 gun suruyo ole sevınıyorumkı bu sefer oldu bu sefer oldu dıye es kaza mısafır gelse yaa bız gıtsek oyuna bıseye dalıyo unutuyo mecbur bez takıyorum mısafırlıkte batırmasın mılletın evını dıye.15 gun once soledı ılk kez aylarca ugrastım o zaman 1 gun surdu oyuna duzduk ısı sonrakı perıyot 2 gun surdu sonrakıde 2 gun en son dun soledı butun gun gun bugunde hep bezıne dedım brıde kk arkadaslarıma sorayım belkı bnmle aynı durumu yasayan avrdır akıl akıldan ustun :6:

Bunun senın bulman gerekıyor :ssz:

Ayrıca cok takılma gec kalmıs degılsın henuz hazır degıldır belkı de ...

3 yas en ınatcı oldugu donemdır , zorlamayın ...

eksık olan tek sey devamlılıgımız yok ya unutuyor yada solemek ıstemıyor.yarın hıc bez takmıcam gene heryerı hasta bezıyle kaplayacam 8 aylık bı bebegım daha avr oda zorlastırıyo ıster ıstemez tam anlamıyla uzerınde duramıyorum babası gırıyor devreye saolsun o ugrasıyor.

eksık olan tek sey devamlılıgımız yok ya unutuyor yada solemek ıstemıyor.yarın hıc bez takmıcam gene heryerı hasta bezıyle kaplayacam 8 aylık bı bebegım daha avr oda zorlastırıyo ıster ıstemez tam anlamıyla uzerınde duramıyorum babası gırıyor devreye saolsun o ugrasıyor.

Bır bebek daha varsa evet ısın zordur ...

Ama dedıgım gıbı hazır oldugu zamanı bekleyın anlarsınız ...

merhaba,benimde 3 ay sonra dört yaşına girecek oğlum var.bende tuvalete alıştırma sürecinde çok zorlandım.çiş olayı bir hafta sürdü ama kaka olayında halen tem başarı sağlayamadık.ama ben bezi çıkardıktan sonra birdaha gece gündüz hiç takmadım,kabızlık çok yaşadı,popom acıyacak dedi.bu son aydır şükürler olsun düzene girdi.sana tavsiye edeciğim şey:banyoda klozete oturduktan sonra ayakları havada kalmasın ben tabure koydum ve musluktan kovaya su akıttım oğlum suyla oynama sevdasına düzeldi.şimdi yine kendi söylemiyor kakasını ama harketlerinden anlıyorum tabureyi alıyorum suyu açıyorum oda oynayarak yapıyor şükür.ama bande çok zorlandım.bezini çıkar ve birdaha takma bence....

Bende bu ay oglumu wc egitimi vermeye basladim.... tam 2, 5 yasinda oglum....ilk zamanlar zorlansakta biraz basardik gibi ama kakasi tam bir iskence.... anne kaka diyor wcye kosarak gidiyor bir sure sonra yok diyor gunde kac defa boyle tekrarliyor..... gunduz uyuttugumda bez takmiyorum ama yinede yaoiyor gecede mecburen bez takiyorum.... size tafsiyem gunduz kesinlikle bez takmayin altina yaosinki anlasin bez kolayliklarina geliyor.... altina yaptiginda hemen anliyor kendisi ustundekileri cikartiyor...

Gecen gun tam fiyaskoydu defalarca anne kaka dedi wcye goturuyorum birsey yok... en son esim bez tak dedi bahcedeyuz yemek yicez bezden sonra altina bir guzel yapti ilk isi pantolonunu kontrol etmek oldu....islanmismi diye onlar islerini iyi biliyorlar.... dedigim gibi defalarca altina yapsada yinede bez takip kafasini karistirmayin.....

Bende bu ay oglumu wc egitimi vermeye basladim.... tam 2, 5 yasinda oglum....ilk zamanlar zorlansakta biraz basardik gibi ama kakasi tam bir iskence.... anne kaka diyor wcye kosarak gidiyor bir sure sonra yok diyor gunde kac defa boyle tekrarliyor..... gunduz uyuttugumda bez takmiyorum ama yinede yaoiyor gecede mecburen bez takiyorum.... size tafsiyem gunduz kesinlikle bez takmayin altina yaosinki anlasin bez kolayliklarina geliyor.... altina yaptiginda hemen anliyor kendisi ustundekileri cikartiyor...

Gecen gun tam fiyaskoydu defalarca anne kaka dedi wcye goturuyorum birsey yok... en son esim bez tak dedi bahcedeyuz yemek yicez bezden sonra altina bir guzel yapti ilk isi pantolonunu kontrol etmek oldu....islanmismi diye onlar islerini iyi biliyorlar.... dedigim gibi defalarca altina yapsada yinede bez takip kafasini karistirmayin.....

merhaba,benimde 3 ay sonra dört yaşına girecek oğlum var.bende tuvalete alıştırma sürecinde çok zorlandım.çiş olayı bir hafta sürdü ama kaka olayında halen tem başarı sağlayamadık.ama ben bezi çıkardıktan sonra birdaha gece gündüz hiç takmadım,kabızlık çok yaşadı,popom acıyacak dedi.bu son aydır şükürler olsun düzene girdi.sana tavsiye edeciğim şey:banyoda klozete oturduktan sonra ayakları havada kalmasın ben tabure koydum ve musluktan kovaya su akıttım oğlum suyla oynama sevdasına düzeldi.şimdi yine kendi söylemiyor kakasını ama harketlerinden anlıyorum tabureyi alıyorum suyu açıyorum oda oynayarak yapıyor şükür.ama bande çok zorlandım.bezini çıkar ve birdaha takma bence....

tavsıyelerınız ıcın cok tesekkur edıyorum.yarın kesınlıkle bez takmıcam gunduz uykusundada takmıcam bakalım neler olacak.yarın ılk ısım sabahtan markete gıdıp bır kaç yatak alezı almak olacak.haklısınız bez kolaylarına gelıyor altlarına yapınca temızleyen paklayan bı anne var nasılsa kım solıcek cıs kaka kım ugrassın.hata bızlerdede var bezı tak cıkar tak cıkar cocuklarda karmakarısık oluyor.bazen bızölerınde ısıne gelıyor bez sankı ortalıgı pısletmesınde bezıne yapsın mantıgıyla hareket edebılıyoruz.gecenelrde 1 hafta oldu sanırım ıftarda kızım anne cıs yapcam dedı bende herzamankı gıbı sıfonu cekmek ıcın numara yapıyor dedım esımde goturelım belkı yapar dedı bende yapacagıdnan deılkı sıfonu cekmek ıcın soluyor dedım kızımada yap bezıne dedım.ve beynımde sımsekelr caktı ne demek yap bezıne yahu cıs egıtımı ıcın kendımı paralıyorum.karnımı doyurayım dıye yap bezıne denırmı.kalktım hemen fırladık tuvalete hakıkatende dogru soluyomus cısını yaptı sıfonu cektık sorna gene yok bır devamlılık saglayamadık

tavsıyelerınız ıcın cok tesekkur edıyorum.yarın kesınlıkle bez takmıcam gunduz uykusundada takmıcam bakalım neler olacak.yarın ılk ısım sabahtan markete gıdıp bır kaç yatak alezı almak olacak.haklısınız bez kolaylarına gelıyor altlarına yapınca temızleyen paklayan bı anne var nasılsa kım solıcek cıs kaka kım ugrassın.hata bızlerdede var bezı tak cıkar tak cıkar cocuklarda karmakarısık oluyor.bazen bızölerınde ısıne gelıyor bez sankı ortalıgı pısletmesınde bezıne yapsın mantıgıyla hareket edebılıyoruz.gecenelrde 1 hafta oldu sanırım ıftarda kızım anne cıs yapcam dedı bende herzamankı gıbı sıfonu cekmek ıcın numara yapıyor dedım esımde goturelım belkı yapar dedı bende yapacagıdnan deılkı sıfonu cekmek ıcın soluyor dedım kızımada yap bezıne dedım.ve beynımde sımsekelr caktı ne demek yap bezıne yahu cıs egıtımı ıcın kendımı paralıyorum.karnımı doyurayım dıye yap bezıne denırmı.kalktım hemen fırladık tuvalete hakıkatende dogru soluyomus cısını yaptı sıfonu cektık sorna gene yok bır devamlılık saglayamadık

Benim oglum her sofrada belki 10 kere kaldirir anne pipi kac defa kalkip bos dondum en son esim yalan soyluyor bosver gitme desede gidiyorum en azindan bir iki uc alisir.... bizimkide sifona bayilir en son kizdim ciz olur bozulur diye neyseki eskisi gibi karismiyor.... kizin 100 kere cagirsada git en azindan bez fikrini unutur.....

Benim oglum her sofrada belki 10 kere kaldirir anne pipi kac defa kalkip bos dondum en son esim yalan soyluyor bosver gitme desede gidiyorum en azindan bir iki uc alisir.... bizimkide sifona bayilir en son kizdim ciz olur bozulur diye neyseki eskisi gibi karismiyor.... kizin 100 kere cagirsada git en azindan bez fikrini unutur.....

annem hep derdiki tuvalete bir türlü alişamayan çocuklara kizacaksin, hatta her yere yaptiginda küseceksinki tez alişsin, bize öyle yapmiş yani yere yaptigimizda çok kizmiş ve bu sayede 3 4 günde alişmişiz, iyi bir yöntemmi bilemicem, ama küsmeyi deneyebilirsin??

günaydınn. benim kızımda 35 aylık tam 4 ay önce öğrendik çişimizi. şöyle oldu; kreşte bir gün popişi pişik olmuş bez taktırmamış. o gün bezsizmiş akşama ben farketemedim beszis olduğunu bi baktım işemiş. aa dedim senin bezin yokmuydu. anne dedi ben bezi istemiyorum artık. tamam dedim bundan sonra çişler tuvalete dedim. geçen seneden lazımlık almıştık. geldikçe ona otutturdum. ama büyük sorunumuz vardı tatasını altına yaptı ilk gün. ilk gün diye ses etmedim. ikinci günde yapınca ona çok kızdım ve bi daha yaparsan senin popişini yakarım dedim sinirle. yaptığım doğru değil ama işe yaradı. o günden sonra büyük tuvaletinide söylemeye başladı. bi kaç gece ne olur olmaz diye bezledim. bana gecede bezleme dediler. beşiğine sıvıgeçirmez allez aldım ve beze elvada dedik herşey 1 hafta içinde olup bitti. ben geçen seneden öğretmek istemiştim 2 yaşındayken ama başarılı olamamıştım. bana dediler herşeyin yeri vakti vardır diye harbiden doğru. çocuk kendini ne zaman hazır hissederse o zaman bırakıyormuş zaten:emir_bebek:

3 gün de sonuç alamadım deyip bez takarsanız alışmaz tabi. her çocuğun alışma süreci farklıdır. Çiş muhabbetini bir süre açmayın. 1 hafta 10 gün gibi bağlayın altını.

sonrasında çocuğuna kararlı bir şekilde, budan sonra asla bez takmayacağını, çünkü markette onun poposuna uygun bezin artık satılmadığını, çok aradığınızı ama bulamadığınızı söyle ama ciddi ciddi. ve çiş var mı diye sorma, ama ara ara kendin tuvalete gir, ben bir çiş yapayım gibilerinden söylenerek. 1-2 gün işesin altına (sonra toptan halıları koltukları yıkarsın yılma :)) Ara ara tabi söyler çişini ama zorlamadığını görünce olayı önemsemez doğal bir olgu kabul eder ve alışır. Tabi söyleyip yaptıktan sonra babayı arayın vs. söylüyor akşama kızıma bir dondurma al falan yücelt yani. Bunları yaptın sonuç alamadım deme çünkü sabırla devam etmen gerekli.
Gecede gündüzde asla bez takma. Çiş eğitimi çok önemli bir çocuk için bunu unutma hayatı boyunca senin kararlılığını sorgulayacak...

Tabi bu işi bayramdan sonra yap ki, bayram ziyareti faslı olacak diye tekrardan bez takmayasın çocuğa.

Not: çişini söylediğini komşulara söyleme asla, nazar değiyor :1:

Son düzenleme:
Canım şöyle bir tavsiyede bulunabilirim bezi bir bağlayıp bir çıkarırsan asla öğrenemez gerekirse eve yapsın yatağına yapsın ama nolursa olsun bezin artık hayatında olmadığını anlasın ben gece ve gündüzü aynı anda bıraktırdım yani bezi bir çıkarttım bir daha da bağlamadım bir haftada hallettik üstelik oğlum daha 1.5 yaşındaydı

Sizde onunla beraber wc girin oturun.bak bebeğim bende seninle beraber tuvaletimi yapacağım diyin.bezine hangi saatlerde kakasını yapıyorsa o saatte wc ye girin.çişini değilde kakasına ayak uydurun ilk başta.zaten kakasını yaparken :1: çişinide yapar hemen arkasından.geneldede öyledir zaten.ben tuvalet alışkanlığında karşısına oturmuştum.suyu açtım oynayarak beraber tuvaletimizi yaptık.1 hafta aynı şeyleri düzenli uygularsan 2.haftada tamamen öğrenmiş olur.çocuğa baskı yapmadan oyun aracalığınla öğretebilirsin başka şekil çok zor.ALLAH kolaylık versin.

Back
X