• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Wc meselesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Gitkumdaoyna

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2018
163
112
18
37
Merhaba kk 33 aylık bi oğlum tuvalet eğitimi için bugün beraber gidip konusan klozetten aldık çok sevdi , aslında ben hemen baslamicaktim yani erken alayim gözünün önünde olsun alissin bir iki aya da bezi atarız diye dusunuyodum ama kendisi hemen cisini yapmak istedi oturttum ama yapmadı sonra bizden gizli bezini açıp yapmaya çalışmış ama oturamamis dışına yapmış daha sonra kakasi geldi yine gitmek istedi goturdum biraz zor oldu ama başardı çok zor bi oğlum var mesela ne bez bağlamak istiyor ne klozete oturuyor biliyorum bugün daha ilk gün ama bir aylık bi bebeğim var yani tüm zamanımı ona veremem soruyorum yarım yamalak başladığımız eğitimi simdilik iptal mi edelim yoksa kesin dön atletle başlayalım mı tecrübe ye ihtiyacım var

Benim bildiğim çocuğa 2 yaşında tuvalet eğitimi verilir. Ama artık anneler 2 yaşına kadar emziriyor çocukları ve senelerce altını bağlıyor. Acaba büyümesin mi istiyorlar ki :-)

Çocuk 33 aylık olmuş ve tuvalet eğitimi almaya hevesli. Bu fırsatı kaçırmayıp sabır göstererek eğitimini verin derim ben.

Ben de kenarda durup bekleyim ne tavsiyeler gelecek diye benim ufaklık klozete oturmuyor. Lazimliga da poposu açıkken oturmuyor ama çıplak gezmeye bayılır:olamaz: erteledim şimdilik zorlamamak için. Tabi benimki 25 aylık

Yeğenlerimden biliyorum çok çok zor. Çelik gibi sabrınız olması lazım. Hazır heves etmişken bırakmayın sonra siz isteyip başladığınızda bu sefer çoçuğunuzun tepkisi ters olabilir.

Annem bakmıştı yeğenime ve tuvalete bir buçuk yaşında alıştırmıştı
Ama çok zordu annemin hakkı ödenmez
Saatlerce onunla bekliyordu tuvalette
Çişini daha erken alıştırmıştı
Gece için çiş şişesi yapmıştı

Hmm onları da anlamak lazım alışkanlıkları değişiyor zor olacak ama dediğin gibi oldukça sabırlı olmak gerekir.

Benim bildiğim çocuğa 2 yaşında tuvalet eğitimi verilir. Ama artık anneler 2 yaşına kadar emziriyor çocukları ve senelerce altını bağlıyor. Acaba büyümesin mi istiyorlar ki :-)

Çocuk 33 aylık olmuş ve tuvalet eğitimi almaya hevesli. Bu fırsatı kaçırmayıp sabır göstererek eğitimini verin derim ben.
Aslında geçen yaz baslicaktim ama yazın başında bazı sıkıntılar oldu sonra benim hamileligimin başları derken kaldı ama bi kac yerde erkek çocukları için 3 yas ideal diye okumuştum

Aslında geçen yaz baslicaktim ama yazın başında bazı sıkıntılar oldu sonra benim hamileligimin başları derken kaldı ama bi kac yerde erkek çocukları için 3 yas ideal diye okumuştum

Tuvalet eğitimi çok sabır ve zaman istiyor zaten. Çeşitli sıkıntılar, hamilelik derken zaman bulamamışsınızdır. Bazen saatlerce ilgilenmek gerekiyor çocukla. Uzun süre başında durmak sabırlı olmak gerekiyor. O yüzden annenin kafasının rahat ve vaktinin bol olması gerek biraz.

Hahaha :D keşke öyle düşünsek ben sırf korkumdan erteledim kızım ağustosta 3 yasinda olacak öyle inat ki keşke bir değnek değse kendiliğinden öğrense ah ah nerde o günler :)

hazır hissedıyorsa başlayın başka çocuklarla kıyaslamayın burdaki yorumlardan etkilenip her çocuk farklı kişilıkte farklı gelişimde.Kolay gelsin

Benim oğlum da 34 ayında. Bende şu sıralar tuvalet eğitimine başladım. Direk klozete getiriyorum. Tuvalete gidince cis yapıyor ama kaka yapmıyor, ve daha kendisi hiç çisim geldi diye söylemedi, napcaz bilmiyorum:KK43:

hazır hissedıyorsa başlayın başka çocuklarla kıyaslamayın burdaki yorumlardan etkilenip her çocuk farklı kişilıkte farklı gelişimde.Kolay gelsin
Aslında biraz kendimden de korkuyorum galiba teoride çok önem veriyorum bu konuya ama pratikte sabredemezsem diye korkuyorum bebekle ayrı bi zor malum off keşke kendi kendine ogrenilse

Benim oğlum da 34 ayında. Bende şu sıralar tuvalet eğitimine başladım. Direk klozete getiriyorum. Tuvalete gidince cis yapıyor ama kaka yapmıyor, ve daha kendisi hiç çisim geldi diye söylemedi, napcaz bilmiyorum:KK43:
Bezi tamamen çıkarsınız mı bi tak bi çıkar yapmayınız değil mi ? Birde geceyi sorayim ?

Hahaha :KK70: keşke öyle düşünsek ben sırf korkumdan erteledim kızım ağustosta 3 yasinda olacak öyle inat ki keşke bir değnek değse kendiliğinden öğrense ah ah nerde o günler :)

Kardeşimin tuvalet eğitimi için bütün aile seferber olmuştuk gerçekten kolay değildi keşke sihirli değnek işi gerçek olsa :KK70:

Benimki iki yasini bitirince hazir oldugunu hissettim ogrendi bikac gunde lazimliga alistirdim simdi klozete yapiyor.oglunuz bence hazir ilk gune gore cok iyi.ben ogretmeye baslayinca bez baglamadim tuvaletin gelince buraya yap diye bazen lazimligin yanina yapiyordu kizim olsun canin sagolsun buraya yap tamammi annecim derdim guzelce.ilk buyuk tuvaletini haliya yapti yetistiremedi ama biraz panik yapti korktu oyle oyle ogrendi .

Back
X