25. aya kadar emzirdim, 22. ayda tuvaletini öğrendi. Tuvalete beraber girdim. Biz burada yapıyoruz, sen bezine yapıyorsun. Denemek ister misin dedim. Oturdu, düşer gibi olunca korktu. 1 tane lazimligi oynarken kırdı bile. Koltuk gibi salonun ortasında kıyafetle oturuyordu. Baktım alıştı oturmaya. Dedim ki bu çocuk tuvaleti, gel bunu tuvalete koyalım. Bir kaç kere beraber girdik, ben klozete oturunca o da bezini çıkarıp lazimliga oturdu. Yapmadan kalktı. Bir kaç kere böyle oldu. Sonra ben yaparken sesten etkilendi sanırım, çişini yaptı. Abilerinin gulen yuzlu çıkarmalarından verip tuvaletin kapısına yapistirdik dışardan. Sonra onu tek oturttum. Çiş yaparsan kapıya etiket yapistiracagiz dedim, kah yaptı, kah yapmadı.. Kapının önünde yetisemeyip kilime kaçırdığı da oldu, lazimliga tam oturacakken yerlere yaptığı da oldu. Büyük tuvaletini beze yapıyordu ama hala. Gece de bezliyordum. Bir gün altını bağlamadim ve 2 günde 4 kere parkeye kaçırdı (küçük ve büyük). Kendi gelip haber verdi, sildim, bir dahakine tuvalete yap ama olur mu dedim sadece. 3. gün bez istedi, bitmiş kuzum bez, kalmamış dedim. Tuvalette gezindi, klozete oturmaya çalıştı, baktı olmuyor lazimliga oturup bana sarıldı. Sarmaş dolaş iken yaptı

Lazimligi klozete döküp bay bay yaptık arkasından. Kaka kucaklamalari el tutmaya, sonra ben lavaboyu yikamaliyim, sen yap yanindayimlara döndük. Her seferinde etikete devam ettik ama. Baktım alıştı, onara etiketlerle oynayıp çoğunu yolmustu. Uyurken temizledim hepsini. Bir iki sordu, etiket bitmiş çıkınca alırız dedim, unuttu gitti. Sonra lazimligi tuvalet karanlık diye dışarı çıkarıp yapmaya başladı. Wc önündeki kilime iseyince yanlışlıkla, aldım kaldırdım lazimligi. Girdi tuvalete baktı lazimligi yok. Mızirdandi, sorup durdu. Bu seferlik tuvalete yap çıkınca arayalım nerede bakalım dedim, yaptı. İki gün lazimligi aradık evde. Ama bulamadık

Kırılmış galiba boşver bak sifonu çekince gidiyor diye oynaya oynaya lazimligi da bıraktık. Bu ara kendi kendine oturmaya çalışıyor. 2 kere klozetin içine düştü ama pes etmedi. Genelde ben oturtuyorum, kendi kendine iniyor. Tuvalet kapağını kapatıp ellerini yikatip sifonu kendi çekiyor. Uzun sürüyor evet, ama kendi oturmaya alışınca kolay olacak. Şuan 29 aylık. Seruvenimiz devam ediyor. 2 kere gece altına kaçırdı bu süreçte. Gündüz kakasını lazimliga yapmaya başlayınca bezi tamamen bıraktı. Geç saatte sıvı aldığı günler gece kaldırıyorum. Çoğu zaman kendi uyanıyor wc için.
Çok uzun oldu ama umarım bizim seruvenimiz size yardımcı olur.