• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Wc meselesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Oturmaktan korktu 5 6 defa kalktı ayakta dışarı yapicam dedi istemiyorsan gel bezini takayim oraya yap dedim ki yanlış olduğunu biliyorum onu da istemedi
Çocuk hevesliyse kesinlikle geri adım atmayın. 33 aylık olmuş zaten maksimum 1 hafta dişinizi sıkın,öğrenecektir. Benim kızım 3.günün sonunda gece/gündüz bıraktı bezi. 3 gün zorlandım yalan yok ama geçti bitti.
Sizde sakin sabırlı olun derim.

Merhaba kk 33 aylık bi oğlum tuvalet eğitimi için bugün beraber gidip konusan klozetten aldık çok sevdi , aslında ben hemen baslamicaktim yani erken alayim gözünün önünde olsun alissin bir iki aya da bezi atarız diye dusunuyodum ama kendisi hemen cisini yapmak istedi oturttum ama yapmadı sonra bizden gizli bezini açıp yapmaya çalışmış ama oturamamis dışına yapmış daha sonra kakasi geldi yine gitmek istedi goturdum biraz zor oldu ama başardı çok zor bi oğlum var mesela ne bez bağlamak istiyor ne klozete oturuyor biliyorum bugün daha ilk gün ama bir aylık bi bebeğim var yani tüm zamanımı ona veremem soruyorum yarım yamalak başladığımız eğitimi simdilik iptal mi edelim yoksa kesin dön atletle başlayalım mı tecrübe ye ihtiyacım var
Hayır sakın iptal etmeyin, çocuğunuz öğrenmekte bayağı hevesli. Tabiki ilk başta acemiliklerinin olması normal. Sizin tuvalet eğitiminde çocuğunuza destek olmanız gerekir. Düşünce tarzınızı yanlış buldum. Bebeğiniz için diğer çocuğunuzun gelişimini ihmal etmemeniz gerekir. Keşke arayı biraz açıp ikinci çocuğu yapsaydınız. O zaman bu kadar yormazdı sizi.

33 aylık olmuş daha ne olsun hazır istiyorken 1 hafta sabredin, hemen öğrenir zaten

Ben de kenarda durup bekleyim ne tavsiyeler gelecek diye benim ufaklık klozete oturmuyor. Lazimliga da poposu açıkken oturmuyor ama çıplak gezmeye bayılır:olamaz: erteledim şimdilik zorlamamak için. Tabi benimki 25 aylık
Erken tuvalet egitiminin olumsuz etkilerini arastirmanizi oneririm. 3 yasindan once onermiyorlar.

Erken tuvalet egitiminin olumsuz etkilerini arastirmanizi oneririm. 3 yasindan once onermiyorlar.
Eğitim vermedim sadece oturtma çalışmaları yaptım iki yaşından itibaren verilebilir eğer çocuk hazırsa. Bizimki değilmiş oturmayı reddedince zorlamadim tabi ki havalar biraz daha isinsin oturup oturmadığına bakacağım tekrar.

Eğitim vermedim sadece oturtma çalışmaları yaptım iki yaşından itibaren verilebilir eğer çocuk hazırsa. Bizimki değilmiş oturmayı reddedince zorlamadim tabi ki havalar biraz daha isinsin oturup oturmadığına bakacağım tekrar.
Hazir olsa dahi 2 yas civarinda, egitim verenler ileride geriye donuk sorun yasiyor. Tıpkı emekleme yürüme gibi bunun da hazır olunduğu bir yaş var. Bahsedilen süre 1 yıl. Azımsanacak gibi değil.

Çocuk belli ki hazır. Tuvalet eğitimi sizin isteğinize ya da dinlenme durumunuza değil çocuğa bağlı olarak verilir. Ikinci çocuk için acele etmeniz ve daha kendisi bebekken kardea yapmaniz ilk çocuğunuzun hatası değil. Çocuk hazırken o eğitimi vermelisiniz ve bu süreçte bir cok kaza da yaşanacak buna da hazır olmak ve anlayışlı olmak zorundasınız. Çocuk için çok hassas bir süreç.

Benim oğlum da 34 ayında. Bende şu sıralar tuvalet eğitimine başladım. Direk klozete getiriyorum. Tuvalete gidince cis yapıyor ama kaka yapmıyor, ve daha kendisi hiç çisim geldi diye söylemedi, napcaz bilmiyorum:KK43:
Klozette ayakları yere değmeden kakasını yapması sizce de zor değil mi? Ayaklarınızla yerden kuvvet almadan kakanızı yapmayı denemenizi tavsiye ederim, eminim siz de yapamazsınız :)

17 aylık kızım var ben şimdiden alistirmaya çalışıyorum. Sabah 10 ila 10.30 arası mutlaka kaka yapar. Oturuyor klozete yarım saat bekliyorum başında :) geçen sabah tam 10:25 de yaptı. Sabır önemli canım vazgeçme hazır önümüz yazken devam et. Allahın izniyle öğrenir.

G Gitkumdaoyna Benim oglum 29 aylik klozete sadece cisini yapiyor, basta derinlik korkusundan ve guvensizlikten hic oturmamisti zamanla alistirdim stickerlar,oyunlar,sarkilar,sifona basma derken ama kaka geldimi ne soyluyor nede ortalarda gorunuyor,birkac gun kaka saatine denk getirerek sirtini sivazlayarak hadi annecim kakamizi da tuvalete yapalim vs vs diyerek oyaladim ama yok kakami yapmicam diyor, durum boyle olunca tam anlamiylada bezden kurtulamiyoruz, erkek cocuklarinin kakasindan korktugunu, bazilarinin bunu vucudun bir parcasi olarak kabul ettigini biliyorum, bu yuzden zorlamiyorum ama bikac aya dogum yapicam bu egitiminde gerilemesini hic istemem ins sizde,bizde ve dileyen herkes bu sureci sorunsuzca atlatiriz..

Ben cok sikintili atlattim o donemi.Benimki 3 bucuk yasinda ogrendi aslinda inadi kirildi diyelim.öncesinde milletin gaziyla ugrastim ugrastim tam 6 ay surdu tamamen birakmasi.Keske gaza gelmeseymisim Her cocuk bir olmuyor illaki ogrenir acele etmeyin

Emin olun 33 aylik bebeginizin size ihriyaci daha fazla , o da bebek neticede ve tam zamani , lutfen ilgilenin cocugunuzla , bu tuvalet meselesi travmatik durumlar yaratiyor cocukta ne alaka oldugunu bende anlamasam da
Sabirli olun ve devam edin egitime

25. aya kadar emzirdim, 22. ayda tuvaletini öğrendi. Tuvalete beraber girdim. Biz burada yapıyoruz, sen bezine yapıyorsun. Denemek ister misin dedim. Oturdu, düşer gibi olunca korktu. 1 tane lazimligi oynarken kırdı bile. Koltuk gibi salonun ortasında kıyafetle oturuyordu. Baktım alıştı oturmaya. Dedim ki bu çocuk tuvaleti, gel bunu tuvalete koyalım. Bir kaç kere beraber girdik, ben klozete oturunca o da bezini çıkarıp lazimliga oturdu. Yapmadan kalktı. Bir kaç kere böyle oldu. Sonra ben yaparken sesten etkilendi sanırım, çişini yaptı. Abilerinin gulen yuzlu çıkarmalarından verip tuvaletin kapısına yapistirdik dışardan. Sonra onu tek oturttum. Çiş yaparsan kapıya etiket yapistiracagiz dedim, kah yaptı, kah yapmadı.. Kapının önünde yetisemeyip kilime kaçırdığı da oldu, lazimliga tam oturacakken yerlere yaptığı da oldu. Büyük tuvaletini beze yapıyordu ama hala. Gece de bezliyordum. Bir gün altını bağlamadim ve 2 günde 4 kere parkeye kaçırdı (küçük ve büyük). Kendi gelip haber verdi, sildim, bir dahakine tuvalete yap ama olur mu dedim sadece. 3. gün bez istedi, bitmiş kuzum bez, kalmamış dedim. Tuvalette gezindi, klozete oturmaya çalıştı, baktı olmuyor lazimliga oturup bana sarıldı. Sarmaş dolaş iken yaptı :D Lazimligi klozete döküp bay bay yaptık arkasından. Kaka kucaklamalari el tutmaya, sonra ben lavaboyu yikamaliyim, sen yap yanindayimlara döndük. Her seferinde etikete devam ettik ama. Baktım alıştı, onara etiketlerle oynayıp çoğunu yolmustu. Uyurken temizledim hepsini. Bir iki sordu, etiket bitmiş çıkınca alırız dedim, unuttu gitti. Sonra lazimligi tuvalet karanlık diye dışarı çıkarıp yapmaya başladı. Wc önündeki kilime iseyince yanlışlıkla, aldım kaldırdım lazimligi. Girdi tuvalete baktı lazimligi yok. Mızirdandi, sorup durdu. Bu seferlik tuvalete yap çıkınca arayalım nerede bakalım dedim, yaptı. İki gün lazimligi aradık evde. Ama bulamadık :D Kırılmış galiba boşver bak sifonu çekince gidiyor diye oynaya oynaya lazimligi da bıraktık. Bu ara kendi kendine oturmaya çalışıyor. 2 kere klozetin içine düştü ama pes etmedi. Genelde ben oturtuyorum, kendi kendine iniyor. Tuvalet kapağını kapatıp ellerini yikatip sifonu kendi çekiyor. Uzun sürüyor evet, ama kendi oturmaya alışınca kolay olacak. Şuan 29 aylık. Seruvenimiz devam ediyor. 2 kere gece altına kaçırdı bu süreçte. Gündüz kakasını lazimliga yapmaya başlayınca bezi tamamen bıraktı. Geç saatte sıvı aldığı günler gece kaldırıyorum. Çoğu zaman kendi uyanıyor wc için.
Çok uzun oldu ama umarım bizim seruvenimiz size yardımcı olur.

Daha ilk gününüz o yuzden sabırlı olun, kakasini cok rahat yapmıştı oğlum, cisini yaptı gün ortasina kadar sonra demeye basladi ilk gun ama sonraki günlerde kacirma oldu.duzene bindi kakasini hep söylüyordu ama bir iki kere dedi gidene kadar yapmıştı. Mecburen sabırlı olacaksınız baska cocugunuzds varmis ama 2 günde olmuyor bu iş

Biz hiç zorlanmadık. Şöyle ki ilk denememizde kızım altını ıslatnca korktu, çok ağladı hemen o gün bıraktım hiç zorlamadım. İkincide de yerleri ıslatınca ağladı. Dediğiniz gibi klozetten korkuyor, lazımlığa da çıplak oturmuyordu. 3. denememiz de ben başlamadım kızım 24 aylık iken kendi, bezini ıslatıp rahatsız oldu çıkarttı. İşte bu tam da başlamanız gerektiğini gösteren işaret imiş. O gün hep sordum çişin geldi mi diye yapmasa bile defalarca oturttum. İlk yaptığında hem ağladı hem güldü. Tatlı tatlı konuştum onla aferin kızıma vs. Benim hiç sabrımı zorlayan bi durum olmadı, ben hatta halı koltuk yerler falan ıslanır kesin diye hazırlamıştım kendimi bu süreç için ama hiç biri olmadı.. o gün oyun gibi oldu onun için çiş yapmak, yaptıkça birlikte sevindik lazımlığı birlikte döktük, ellerimizi yıkadık çok hoşuna gitti. O gece altını da bezlemedim, büyük çöp poşeti serdim çarşafın altına. Tabi ilk gece altını ıslattı uyanınca ağladı, yine tatlı tatlı konuştum 'ağlama güzelim şimdi üstünü değişir poponu yıkarız hiç sorun değil' diye. Sonra bi kere daha ıslattı bi daha hiç ıslatmadı. Çişi gelince uyanıyor. Bi iki kere çocuk altını ıslatmalı ki gece çişini yaparsa yatağının ıslanacağını bilmeli.

Bence oğlunuz çok hevesli, asla bırakmayın. Gözünüzde büyütmeyin de sevecen ve teşvik edici olun kısa sürede öğrenecektir.

Benim kızım asla bezden vazg3cmiyordu bigün çıkardım zorla agladi filan acayip titiz bu arada kızım daha 2 buçuk yastı ozman sisi gelince kendi gitti nasıl çıktı anlamadim sen gelme dedi bana yaptı yikadi kuruladi ellerini yikadi çıktı bendende sadce havlu istedi ben şok oldum yani ilk gün bence yapabilirler direk klozete alistir zaten çocuklar için onun küçük oturaklari var şimdiki çocuklar çok zeki maşallah işlerine gelmiyo sadce

Bu süreçte ister kıyafetine ister halıya nereye kalcirirsa asla kizmayin. Göz bile devirmeyin. Nazikçe konuşun. Her seferinde abartmadan aferin diyin. İlk başta yarım saat, sonra saatte bir sorun. 1 kere lazimliga yapması istekli olduğunu ve desteğe ihtiyaci olduğunu gösteriyor. Pes etmeyin. Sabredin. Çabucak geçecek bu günler. Ama baktınız 10 günde alışmadi, sabrınız tükeniyor, çocuğa bağırıp çağırmaktansa beze geri dönün, bir kaç hafta sonra teklif edin tekrar lazimligi.

2kızım var 2yaşında öğrettim ikisinede ilk 1hafta önemli ama ben basit bi lazımlık aldım ve o tuvaletini yapması için oynaması için değil yeri sabitti değiştiremez
İlk gün saatlerce oturdu 2.kızımı anlatayım ama yapmadı kalktı ve hemen donuna koyverdi " annem korkma olur böyle gel temizleyelim" dedim ama iki gün böyle geçti ama geceleri de kalkıp oturttum lazımlığa ve günde en az 30 kere çiş yaptı sonra tuvaletini lazımlığa yapana ödül vercem dedim ve sevdiği bi yicek vardı minik top top her seferinde verdim bazen yaptı bazen kaçırdı ama artık düzene girmeye başladı 2saatte bir yapıyodu çişini zamanla kasları güçlendi tutmayı öğrendi ve geceleri 1kere kalkıp çişe tutmam yetti sonra ödül bağımlılık yapmasın diye onu da bıraktık ve artık alıştı 1haftanın sonunda ve uzun yola çıktık bezsiz hiç kaçırmadı söyledi 3hafta falan sonra da geceleri yapmayı da bıraktı ablası gibi asla gece altlarına yapmazlar maşallah diyeyim
Benim 2korkum vardı 1.si memeden ayırmak 2.si tuvalet eğitimi ama ben bunları çok kolay atlattım tek başıma

3 ay sonra 3 yaşını dolduracak bir çocuğunuz var,bence tuvalet eğitimini alması gerekirdi zaten.
En azından bebeğiniz doğmadan,oluşacak bu sıkıntıları halletseydiniz keşke.
Havalar artık güzel biran önce tuvalete gitmeyi öğrenmeli

Back
X