• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Wc meselesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Benim 4uzler de 25 aylik daha bezine yapinca bile kaka yaptim demiyor bir ikisi diyor digerleri demiyor kakalarini yaparken oturuyorlar sordugumda yapiyorum diyor bitti mi diince bitti diyor ama gelince demiyorlar
Ne yapacagim ben 4uyle tuvalet egitimini hiiiic bilmiyorum ve konuyu takipteyim sabir disinda -cunku ben her turlu sabirli olmayi ogrendim mecbur- baska etkili tavsiyesi olanlar varsa bende dinlemedeyim :))

Ben biliyorum ki çocuklar bu yaşta kakalarını tuvalete bırakmak istemiyorlar. Kendilerinden çıkan birşey olduğu için onlar için kakaları değerli. Sabır göstermeniz gerekir ve onunla konuşarak onu strese sokmadan yaptırmanız gerekie

Benim bildiğim çocuğa 2 yaşında tuvalet eğitimi verilir. Ama artık anneler 2 yaşına kadar emziriyor çocukları ve senelerce altını bağlıyor. Acaba büyümesin mi istiyorlar ki :-)

Çocuk 33 aylık olmuş ve tuvalet eğitimi almaya hevesli. Bu fırsatı kaçırmayıp sabır göstererek eğitimini verin derim ben.
Cocuklarda tuvalet egitimi onun butun hayatindaki psikolojik durumunu etkileyecek bir surec ve 3 yas civarinda oneriliyor. Oncesinde kaslar tam calismiyor (istisnalar kaideyi bozmaz). Eskiden hazir bezler olmadigindan bir an evvel bezden kurtarmaya calisiyorlarmis, boylece 1 nesil manyak olduk :olamaz:

Klozette ayakları yere değmeden kakasını yapması sizce de zor değil mi? Ayaklarınızla yerden kuvvet almadan kakanızı yapmayı denemenizi tavsiye ederim, eminim siz de yapamazsınız :)
Ayağının altına çocuk basamağı aldım hanımefendi ve lazımlıga da yapmıyor. Zamanla alisacak

25. aya kadar emzirdim, 22. ayda tuvaletini öğrendi. Tuvalete beraber girdim. Biz burada yapıyoruz, sen bezine yapıyorsun. Denemek ister misin dedim. Oturdu, düşer gibi olunca korktu. 1 tane lazimligi oynarken kırdı bile. Koltuk gibi salonun ortasında kıyafetle oturuyordu. Baktım alıştı oturmaya. Dedim ki bu çocuk tuvaleti, gel bunu tuvalete koyalım. Bir kaç kere beraber girdik, ben klozete oturunca o da bezini çıkarıp lazimliga oturdu. Yapmadan kalktı. Bir kaç kere böyle oldu. Sonra ben yaparken sesten etkilendi sanırım, çişini yaptı. Abilerinin gulen yuzlu çıkarmalarından verip tuvaletin kapısına yapistirdik dışardan. Sonra onu tek oturttum. Çiş yaparsan kapıya etiket yapistiracagiz dedim, kah yaptı, kah yapmadı.. Kapının önünde yetisemeyip kilime kaçırdığı da oldu, lazimliga tam oturacakken yerlere yaptığı da oldu. Büyük tuvaletini beze yapıyordu ama hala. Gece de bezliyordum. Bir gün altını bağlamadim ve 2 günde 4 kere parkeye kaçırdı (küçük ve büyük). Kendi gelip haber verdi, sildim, bir dahakine tuvalete yap ama olur mu dedim sadece. 3. gün bez istedi, bitmiş kuzum bez, kalmamış dedim. Tuvalette gezindi, klozete oturmaya çalıştı, baktı olmuyor lazimliga oturup bana sarıldı. Sarmaş dolaş iken yaptı :KK70: Lazimligi klozete döküp bay bay yaptık arkasından. Kaka kucaklamalari el tutmaya, sonra ben lavaboyu yikamaliyim, sen yap yanindayimlara döndük. Her seferinde etikete devam ettik ama. Baktım alıştı, onara etiketlerle oynayıp çoğunu yolmustu. Uyurken temizledim hepsini. Bir iki sordu, etiket bitmiş çıkınca alırız dedim, unuttu gitti. Sonra lazimligi tuvalet karanlık diye dışarı çıkarıp yapmaya başladı. Wc önündeki kilime iseyince yanlışlıkla, aldım kaldırdım lazimligi. Girdi tuvalete baktı lazimligi yok. Mızirdandi, sorup durdu. Bu seferlik tuvalete yap çıkınca arayalım nerede bakalım dedim, yaptı. İki gün lazimligi aradık evde. Ama bulamadık :KK70: Kırılmış galiba boşver bak sifonu çekince gidiyor diye oynaya oynaya lazimligi da bıraktık. Bu ara kendi kendine oturmaya çalışıyor. 2 kere klozetin içine düştü ama pes etmedi. Genelde ben oturtuyorum, kendi kendine iniyor. Tuvalet kapağını kapatıp ellerini yikatip sifonu kendi çekiyor. Uzun sürüyor evet, ama kendi oturmaya alışınca kolay olacak. Şuan 29 aylık. Seruvenimiz devam ediyor. 2 kere gece altına kaçırdı bu süreçte. Gündüz kakasını lazimliga yapmaya başlayınca bezi tamamen bıraktı. Geç saatte sıvı aldığı günler gece kaldırıyorum. Çoğu zaman kendi uyanıyor wc için.
Çok uzun oldu ama umarım bizim seruvenimiz size yardımcı olur.

Gülümseyerek okuyordum, ta ki 2 kere klozete düştü kısmına kadar. Orada kahkaha attım :KK70:

Adaptör kullanmıyor musunuz nasıl düştü kuzucuk o_O

Zamanı gelmiş geçiyor oğlunuzun
Bir kere yaptıysa devamı gelir
Biraz zor bir süreç evet sabırla ve inatla devam edin bir haftada öğrenir gece ile gündüzüde ayni ayni bırakın ben kızıma öyle yapmistim 2 yas 2 aylıktı

Cocuklarda tuvalet egitimi onun butun hayatindaki psikolojik durumunu etkileyecek bir surec ve 3 yas civarinda oneriliyor. Oncesinde kaslar tam calismiyor (istisnalar kaideyi bozmaz). Eskiden hazir bezler olmadigindan bir an evvel bezden kurtarmaya calisiyorlarmis, boylece 1 nesil manyak olduk :olamaz:

Benim kayınvalide 6-7 aylıkken bez bağlamayı bırakmış iki çoçuğunda da.

Başta uyduruyor dedim ama bilenler ve doğrulayanlar oldu:110:

Oğlum 37-38 aylıkken bıraktı. Bizim kaka tutma problemimiz olduğu için hem de son zamanlarda 3 yaşında olmalı görüşü ağırlık kazandığı için bekledik...

Bezden rahatsız olmaya başlamıştı. Ben de yarım saat kadar bezsiz bırakıp, yavaş yavaş artık bezi bırakacağımızı, büyükler gibi külot giyeceğini ve tuvalette yapacağını anlattım. Gidip onun seçtiği külot ve boxerları aldık.

Sadece salon ve çocuk odasında halı vardı onları kaldırdım. Alez stoklamıştım, koltuk örtülerinin altına tek kişilik alez serdim. Oğlumun yatağına da 1 alez 1 çarşaf 1 alez 1 çarşaf şeklinde 5-6 kat alez-çarşaf serdim. Gece yaparsa çarşaf serme olayı olmasın, uykusu açılmasın diye...

Dışarıdan döndüğümüz bir gün yine rahatsız olmuştu. Çıkardık bezi. 1 saat kadar sonra çiş yaptı altına. Bez var sanmış. Bezi çıkardığımızı, artık külot giydiğinizi ve çiş gelirse haber vermesini söyledim. Bu kez 10-15 dk.da bir çiş kaçırmaya başladı. Eyvah, yandık biz dedim resmen. Akşam yatağına yatırdım, yatar yatmaz tekrar yaptı. Hemen üstünü değiştirdim, çarşaf ve Alezi kaldırıp yatırdım.

Gece için de elimin altında olsun diye birkaç takım çamaşır ve pijama hazırladım. Sanırım gece hiç kaçırmadı tekrar, sabah ıslak uyanmış olabiliriz. Ama sonra bütün gün çişini tuttu, ne altına yaptı ne tuvalete. Yatmadan önce duş alırken pipisine su değince tutamadı ve yapmaya başladı. Sonra sabaha kadar kuru kaldı, sabah tuvalete götürdük. Bir daha da hiç altına yapmadı. Geldiğinde söylemeye başladı. Sadece ilk gün bezi çıkarmakla uyku arasında geçen 4-5 saat zorladı beni.

Kaka zaten sorunluydu. Bez olsa da tutuyordu. Kakası geldiğinde bez istedi ama evde kalmamış avmye gidince alırız dedim. Tuvalete de oturmak istemeyince kakayı da altına yaptı birkaç kez. Sonra klozete oturarak yapmaya alıştı. Tabi haftada 1 kez yapabildiği için çok zor geçiyordu. Şimdi o da düzeliyor çok şükür.

Küçük kızım tam bugün 36 ayını bitiriyor.Geçtiğimiz cumartesi sabah bezini çıkartıp bi daha bağlamadım o gün sadece bi kere azıcık kaçırdı yalnız ilk kez kakasını yapınca çok korktu çok iğrendi gecelei de bi kere kaldırıyorum :)) Şimdilik güzel devam ediyor bakalım
Çocuklar ancak aklı yettiğinde kolayca alışıyorlar.Büyük kızımda 35 aylıkken alışmıştı.
Kolaylıklar diliyorum.
Bence bırakmayın bu hafta sıkın dişinizi haftaya alışmış olur muhtmelen.
Birde sakın kızmayın,kötü bile bakmayın çok hassaslar çünkü bu dönemde

Merhaba çocuğun hevesli olması çok büyük şans sakın hevesini kaçırmayın.Erken de değil geçte değil eğer sabırlı olursanız çok çabuk alışır.İlk zamanlar altına kaçırması üzerine yapması çok çok doğal her defasında temizlerken mutlu ifade ile gülümseyerek kızmadan nereye yapması gerektiğini hatırlatın anlatın.Ben o dönemde 30-40 tane kilot almıştım yıkamıyor atıyordum bu şekilde yıkarken strese girmiyordum zaten kısa bir zaman içerisinde alışıyorlar. Korkmaması çok önemli benim oğlumda yaşadık bu defa kaka tutma sorunu oluyor inanın o daha da beter birşey. Sabırlı olun destek olun çarçabuk geçer gider.

Merhaba çocuğun hevesli olması çok büyük şans sakın hevesini kaçırmayın.Erken de değil geçte değil eğer sabırlı olursanız çok çabuk alışır.İlk zamanlar altına kaçırması üzerine yapması çok çok doğal her defasında temizlerken mutlu ifade ile gülümseyerek kızmadan nereye yapması gerektiğini hatırlatın anlatın.Ben o dönemde 30-40 tane kilot almıştım yıkamıyor atıyordum bu şekilde yıkarken strese girmiyordum zaten kısa bir zaman içerisinde alışıyorlar. Korkmaması çok önemli benim oğlumda yaşadık bu defa kaka tutma sorunu oluyor inanın o daha da beter birşey. Sabırlı olun destek olun çarçabuk geçer gider.
Bugün ben de 10 tane kilot aldim ama az galiba yarın inşallah tamamen bezi atıyoruz bakalım ne yapicaz

Oooffff bir gunde 7 defa altına cisini yaptı iki defa klozete iyi mi kötü mü bilemedim normalde sabah kalktığında bezi baya dolu oluyor uyumadan öncede yapmadı cisini mecbur bez baglicam sonuç belli çünkü sabah uyanmadan çıkarmayı dusunuyorum ama zor bi gündü

Back
X