• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Wc problemi.... yeniden basami donduk.......

Serwel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
1.288
157
163
Fransa
Bilmiyorum ne yapacagimi sasirmis durumdayim.....
oglum 34 aylik.....
29 aylikken wc egitimine basladik hasarilida olduk cok cabuk atlattik.....
oglum suan ana okuluna gidiyor 1,5 aydir yurt disinda 3 yasina dogru baslaniliyor....
hergun wcye giden disarda arabada heryerde wc ihtiyaci okurken soyleyen cocuk
bu bir haftadir hergun altina isiyor....
sadece kakasi geldimi soyluyor pipide asla....
yani basimda bile hicbirsey olmamis gibi isiyor.....
sonrada tek basina pantalonunu cikartip atiyor.....

simdi okullar 15 gunluk tatilde.....
haftaya okullar acilacak yine....
Boyle devam ederse okulda problem olur....
benim bu sorunu cozmem lazim ama nasil....
dr mi goturmeliyim gotursem faydasi olurmu yada ne yapmam lazim.....

tecrubesi olan yardimci olursa cok sevinirim....
ama oglum neden boyle yapiyor nasil atlatacagiz hic bilmiyorum.....

desteklerinizi bekliyorum.....

acaba yaşadığı bir şeymi etkiledi? belki gittiği kreşte altına yapan çocukları gördü, belki kreşte olumsuz bir durum yaşadı, wc.ye gidecekti izin verilmedi yada yanlışlıkla kaçırınca altına çok kızıldı.. kreşi, öğretmenlerini sevmemiş, sizden ayrılmak istememiş olabilir.. yada ailenizde olumsuz etkileyecek bir şeyler yaşanmış olabilir, bilemiyorum.. ama alışmışken tekrar çiş yapması olağan bir şey değil. bir konuşsanız çocuğunuzla, oyun oynar gibi, kreşte yaptıklarını anlatmasını isteseniz, hadi şimdi kreşteymişiz, sen öğretmen ol, deseniz bu şekilde onu konuşturmaya çalışıp neler hissettiğini öğrenebilirsiniz

sebebi kesinlikle psikolojiktir.neyin sebep olduğunu bulmak lazım.kreşte yaşadığı birşey etkilemiş olabilir.ya da okulu sevmemiş,gitmek istemiyor olabilir.göndermek mecburi mi.okula başlamak için çok erken bir yaş,mecbur değilseniz göndermeyin bence

acaba yaşadığı bir şeymi etkiledi? belki gittiği kreşte altına yapan çocukları gördü, belki kreşte olumsuz bir durum yaşadı, wc.ye gidecekti izin verilmedi yada yanlışlıkla kaçırınca altına çok kızıldı.. kreşi, öğretmenlerini sevmemiş, sizden ayrılmak istememiş olabilir.. yada ailenizde olumsuz etkileyecek bir şeyler yaşanmış olabilir, bilemiyorum.. ama alışmışken tekrar çiş yapması olağan bir şey değil. bir konuşsanız çocuğunuzla, oyun oynar gibi, kreşte yaptıklarını anlatmasını isteseniz, hadi şimdi kreşteymişiz, sen öğretmen ol, deseniz bu şekilde onu konuşturmaya çalışıp neler hissettiğini öğrenebilirsiniz
Gittigi yer okul sinif sinif yani yas grubuna gore 2 yasindan 5 yasina kadar olan biryer....
okuldayken arada nadir de olsa yapti ama oglen uyku arasinda....
okulda ilk hafta zorlandi oda sabahlari birakirken....
simdide kosa kosa gidiyor..... Bilmiyorum normalde bakicilar devamli ilgileniyorlar wcde uykuda....
oglum keske derdini anlatsada saatlerce dinlesem.....
dili oyle tam anlatacak kadar degil....
oglum pipiyi tu alerte yapacagiz pantalonunu ayyy yapma pis olur diyiyorum
tamam anne diyor pipiyi tualette yapacam hoppp yine ayni.....
ill. Alistirdigim zamanlar bile bukadar cok altini islatmadi.....

bu sorunu nasil asmaliyim ne yapmaliyim nasil duzene girecek bilmiyorum.....

sebebi kesinlikle psikolojiktir.neyin sebep olduğunu bulmak lazım.kreşte yaşadığı birşey etkilemiş olabilir.ya da okulu sevmemiş,gitmek istemiyor olabilir.göndermek mecburi mi.okula başlamak için çok erken bir yaş,mecbur değilseniz göndermeyin bence
Yok canim gondermek mecburi degil ama dil ogrenmesi ilk okulda ilerlemesi basladigi zaman icin mecbur gonderiyorum...
sinifindaki arkadaslari yasitlari hatta ay olarak kucukler bile var.....
okulu cok seviyor eve geldiginde ogretmenine bakicisina el sallayip bay bay demeden cikmiyor.....
zaten cok sicak kanli herkes le îletisime gecen kendini sevdiren bir cocuk.....

Birde sunu soylim gecen hafta wcye oyuncak arabasini atti wcde problem yasadik.....
esim onun yaninda wcyi komple soktu....
ama oyle bagirmak yada dovmek olmadi sadece atma bak bozuldu dedik....
wc kapagi sokerken kirildi simdi biraz sallaniyor acaba omu etki oldu....
inanirmisiniz pipi demesini bile ozledim.....
sadece buyuk tuvaleti geldiginde anne kaka geldi deyip gitmek istiyor yapiyorda.....
ama idrarinda yok hic goturmesem 5 kez bile altina yapip zerre kadar umursamiyor.....
d'un banyo halisina gozumun onunde yapti banyo ettirmek uzereyken....

sizlere sorum psikolojik olsa bile ne yapmam lazim....
ill. Alistigimizda bile bunun yarisi kadar zorlanmadim.....
gercekten kafaya cok taktim artik benim psikolojim bozulacak....

Gittigi yer okul sinif sinif yani yas grubuna gore 2 yasindan 5 yasina kadar olan biryer....
okuldayken arada nadir de olsa yapti ama oglen uyku arasinda....
okulda ilk hafta zorlandi oda sabahlari birakirken....
simdide kosa kosa gidiyor..... Bilmiyorum normalde bakicilar devamli ilgileniyorlar wcde uykuda....
oglum keske derdini anlatsada saatlerce dinlesem.....
dili oyle tam anlatacak kadar degil....
oglum pipiyi tu alerte yapacagiz pantalonunu ayyy yapma pis olur diyiyorum
tamam anne diyor pipiyi tualette yapacam hoppp yine ayni.....
ill. Alistirdigim zamanlar bile bukadar cok altini islatmadi.....

bu sorunu nasil asmaliyim ne yapmaliyim nasil duzene girecek bilmiyorum.....

kreşi gerçekten seviyormu yoksa mecbur olduğu içinmi gidiyor.
bilmiyorum, çocukların kafaları farklı çalışıyor, biraz onlar gibi düşünmek lazım. kendinizi onun yerine koyun, gün içinde neler yaşadığını-yaşamış olabileceğini düşünün.. sohbet etmek işe yarardı ama daha tam ifade edemiyor kendini sanırım o zaman en güzeli oyun yoluyla anlamak bence. ya da şüphelendiğiniz konularda kısa sorular sorup tepkisine bakın..

ama peşini bırakmayın bu durumun, bunun altında mutlaka psikolojik bir sebep var, hareketlerini, ruh durumunu sürekli takip edin, kreşe gidip öğretmenleriyle görüşün, pedagoga götürün

2-4 yaş arası tam tuvalet eğitimi krizinin yaşandığı yaştır. Çocuğum yok ama gördüğüm vakalardan biliyorum kesinlikle bir psikolog yardımcı olacaktır ama tavsiyem çocuğun bu dönemde en çok önem verdiği şey tuvaletinin kontrolünü elinde tutmaktır. Asla baskı yapmayın ve buna karışmayın sadece ılımlı yaklaşın ona direktif vermeyin. Çünkü bu yaşta elinde kontrolünü tutabildiği tek şey tuvaletidir ve bundan müthiş bir haz duyar, biliyorum böyle söyleyince size tuhaf geliyor ama en sevdiği şey elinden alınıyormuş gibi hissettiğinde inatlaşması doğaldır. Bir de mümkünse 2 yaştan önce başlanmamalı zaten burdan gören anneler olabilir, erken başlamak da bir çözüm değil. Bu krizin kendiliğinden çözüleceğine şüphem yok içinizi ferah tutup kontrolün ondan olduğunu hissettirin :)

kreşi gerçekten seviyormu yoksa mecbur olduğu içinmi gidiyor.
bilmiyorum, çocukların kafaları farklı çalışıyor, biraz onlar gibi düşünmek lazım. kendinizi onun yerine koyun, gün içinde neler yaşadığını-yaşamış olabileceğini düşünün.. sohbet etmek işe yarardı ama daha tam ifade edemiyor kendini sanırım o zaman en güzeli oyun yoluyla anlamak bence. ya da şüphelendiğiniz konularda kısa sorular sorup tepkisine bakın..

ama peşini bırakmayın bu durumun, bunun altında mutlaka psikolojik bir sebep var, hareketlerini, ruh durumunu sürekli takip edin, kreşe gidip öğretmenleriyle görüşün, pedagoga götürün
Yurt disinda butun cocuklar gidiyor.....

ilk okul oncesi benil buyuk oglumda 3 yil gitti simdide ilk okula gidiyor....
gorunurde okulla ilgili problemi yok gibi....
zaten kucuk cocuklara kotu davranmak yada farkli birsey veli tarafindan farkedilirse ogretmen direk mesleginden atilir....
tabiki neler yasiyor orda bilmiyorum yillardir yurt disindayim butun sulalemin cocuklari gidiyor en ufak sekilde kotu birsey duymadim.....
egitimciler gercekten cocuk psikolojisine onem veriyorlar....
amateurs okul acildiginda ozellikle bakicisiyla konusacam...
durum bilgisi olarak....

bilmiyorum oglum acaba usuttumu yada bir problemimi var....
en iyisi yarin acilin pediatgina gotureyim....

benil anlayamadigim kakayi soyluyor gidip yapiyor ama pipisini altina yapiyor....

benil anlayamadigim kakayi soyluyor gidip yapiyor ama pipisini altina yapiyor....

işte bu yüzden diyorum bende bir sorun var diye.. tuvalete alışamayan çocuk çişide kakasınıda tutamaz- ki kaka en zorudur, en son kaka yapmaya alışır... sizinkinde tam tersi, çişini kaçırmanın sebebinin psikolojik olduğunu söyler Dr.lar. yani sizinde 5 ay olmuş, yeni öğrenmiş olsa diyeceğimki normal, arada kaçırabilir ama .

dediğiniz gibi en iyisi bir pedagogla görüşmek, hem sizin içiniz rahatlar hemde miniğin bir problemi varsa çözülür.

2-4 yaş arası tam tuvalet eğitimi krizinin yaşandığı yaştır. Çocuğum yok ama gördüğüm vakalardan biliyorum kesinlikle bir psikolog yardımcı olacaktır ama tavsiyem çocuğun bu dönemde en çok önem verdiği şey tuvaletinin kontrolünü elinde tutmaktır. Asla baskı yapmayın ve buna karışmayın sadece ılımlı yaklaşın ona direktif vermeyin. Çünkü bu yaşta elinde kontrolünü tutabildiği tek şey tuvaletidir ve bundan müthiş bir haz duyar, biliyorum böyle söyleyince size tuhaf geliyor ama en sevdiği şey elinden alınıyormuş gibi hissettiğinde inatlaşması doğaldır. Bir de mümkünse 2 yaştan önce başlanmamalı zaten burdan gören anneler olabilir, erken başlamak da bir çözüm değil. Bu krizin kendiliğinden çözüleceğine şüphem yok içinizi ferah tutup kontrolün ondan olduğunu hissettirin :)
Ben wc egitimine 29 aylikken basladim...
2,5 yasini geciyordu gercekten zorlanmadan cok rahat alisti....
mesela oglumda birsey var iyice sikismadan wcye gitmez gitsede azda olsa yapmaz illa iyice sikisacak oyle yapacak....
wcye giturmeden altina bile kacirmazdi....
sadece gece bezliyordum....

bu durum gecici biliyorum.... Elbet duzelecek....
ama ben bunu Huy etmesinden korkuyorum....
onca emek bu zamana kadar gelmisken....

offf gercekten bilmiyorum yaptiginda kizmiyorum elini tutup wcye goturuyorum bak pipi burda yapacaksin diyorum....
tamam anne diyor.... Islanmis pantalonlarini gosteriyoru bak pipi olmus diyorum oda dokunuyor ayyyy pis olmus diyip atiyor....
pipisini wcye yaptiginda alkis yapiyorum bak pantalon cici pis olmadi diyorum herseye evet diyor ama yinede donuyoruz basa....

Allah bağışlasın yavrunuzu.

Eskiden yaparmış, öğrenmiş.
Kakasını da söylüyor; acaba çiş konusunda bişeyden mi korktu? Çiş yazdım pardon çok, ama başka bişey bulamadım dicek :)

Ben wc egitimine 29 aylikken basladim...
2,5 yasini geciyordu gercekten zorlanmadan cok rahat alisti....
mesela oglumda birsey var iyice sikismadan wcye gitmez gitsede azda olsa yapmaz illa iyice sikisacak oyle yapacak....
wcye giturmeden altina bile kacirmazdi....
sadece gece bezliyordum....

bu durum gecici biliyorum.... Elbet duzelecek....
ama ben bunu Huy etmesinden korkuyorum....
onca emek bu zamana kadar gelmisken....

offf gercekten bilmiyorum yaptiginda kizmiyorum elini tutup wcye goturuyorum bak pipi burda yapacaksin diyorum....
tamam anne diyor.... Islanmis pantalonlarini gosteriyoru bak pipi olmus diyorum oda dokunuyor ayyyy pis olmus diyip atiyor....
pipisini wcye yaptiginda alkis yapiyorum bak pantalon cici pis olmadi diyorum herseye evet diyor ama yinede donuyoruz basa....

Gerçekten tebrik ederim birçok anne bu dönemde hatalı davranıp kızıp bağırıyor, ya da çimdikleme tokatlama yöntemine başvurup çocuğuyla inatlaşıyor ama sizde anne olacak sabır varmış :nazar::nazar: Sabır çok önemli bir de tavsiyem ona sevdiği süperkahramanlar falan varsa mesela öyle külotlar alabilirsiniz bunun işe yaradığını gördüm, o zaman o külodu kirletmek konusunda daha çekinceli davranıyorlar, hatta bir tane yavrucuğum bak pipim örümcek adamlı çiş yapıyorum diye kreşteki kızlara falan gösteriyordu ay güldüm aklıma geldi :1:

işte bu yüzden diyorum bende bir sorun var diye.. tuvalete alışamayan çocuk çişide kakasınıda tutamaz- ki kaka en zorudur, en son kaka yapmaya alışır... sizinkinde tam tersi, çişini kaçırmanın sebebinin psikolojik olduğunu söyler Dr.lar. yani sizinde 5 ay olmuş, yeni öğrenmiş olsa diyeceğimki normal, arada kaçırabilir ama .

dediğiniz gibi en iyisi bir pedagogla görüşmek, hem sizin içiniz rahatlar hemde miniğin bir problemi varsa çözülür.
En iyisi yarin esimle hastanenin aciline pediata gotureyim....
kendim direk randevu alsam pédagogiquedén 1 ay sonraya verirler....
acile gotureyim gerekirse onlar yonlendirme yapar direk.....

baktim olumlu cevap alamadim ben simdi fransanin bir bolgesinde yasiyorum...
daha once paristeydim.....
dogum yaptigim clinigin pediatgi dogum kontrollerinden tut daha sonraki kontrollerini yapan isinde basarili yillarin doktoru....
persembe aksami parise gidiyorum zaten....
telde cuma gunu icin randevu alayim....

Inss bu sorun cozulurde rahatlarim..... Gercekten kafama cok takiyorum yeni ogretmis olsam neyse.....
yardimlarin icin cok tesekkur ederim.....

En iyisi yarin esimle hastanenin aciline pediata gotureyim....
kendim direk randevu alsam pédagogiquedén 1 ay sonraya verirler....
acile gotureyim gerekirse onlar yonlendirme yapar direk.....

baktim olumlu cevap alamadim ben simdi fransanin bir bolgesinde yasiyorum...
daha once paristeydim.....
dogum yaptigim clinigin pediatgi dogum kontrollerinden tut daha sonraki kontrollerini yapan isinde basarili yillarin doktoru....
persembe aksami parise gidiyorum zaten....
telde cuma gunu icin randevu alayim....

Inss bu sorun cozulurde rahatlarim..... Gercekten kafama cok takiyorum yeni ogretmis olsam neyse.....
yardimlarin icin cok tesekkur ederim.....

rica ederim canım...
evet en iyisi bu, çocuğunuz belki üşütmüştür, belki idrar yollarında bir problem vardır, belkide geçici bir durumdur ama en azından bir sorun varsa en kısa zamanda öğrenmiş, dolayısıyla da çözmüş olursunuz.

Allah bağışlasın yavrunuzu.

Eskiden yaparmış, öğrenmiş.
Kakasını da söylüyor; acaba çiş konusunda bişeyden mi korktu? Çiş yazdım pardon çok, ama başka bişey bulamadım dicek :)
bilmiyorum canim meselabugun parka gittik bisikletini suruyor hadi pipi yapalim dedim yapmak istemedi.... Ikinci kez yine yapalim dedim once agladi sonra bak pantalon baska yok bu pipi olursa ne yapacaz hadi yapalim dedim tamam anne deyip yapti eve geldik yemekten sonra ust katta kendi odasinda tv izlerken esimin yaninda altina isedi hic te bozuntuya vermeden....

Gerçekten tebrik ederim birçok anne bu dönemde hatalı davranıp kızıp bağırıyor, ya da çimdikleme tokatlama yöntemine başvurup çocuğuyla inatlaşıyor ama sizde anne olacak sabır varmış :nazar::nazar: Sabır çok önemli bir de tavsiyem ona sevdiği süperkahramanlar falan varsa mesela öyle külotlar alabilirsiniz bunun işe yaradığını gördüm, o zaman o külodu kirletmek konusunda daha çekinceli davranıyorlar, hatta bir tane yavrucuğum bak pipim örümcek adamlı çiş yapıyorum diye kreşteki kızlara falan gösteriyordu ay güldüm aklıma geldi :1:
Kizipta ne yapacam ya dahada inatlasacak yada psikolojisi iyice bozulacak.....
aslinda iyi fikir benim her iki oglumda simsek maqui hani kirmizi araba modeli olan Disney urunu ona bayiliyor.....
odasinin perdesi nevresimi pelus oyuncak arabasi birde ilk arabam diyorlarya hepsi o marka....
zaten evde oldugu surece o arabasina binip evde turluyor....
turkiyedeki yengemden suluk istemistim annemle gondersin diye....
en iyisi kilotlarinida almak.... Giydirdigimde maqui yazik tir islatma derim belki vijdana gelir.....
sokakta bile maqui resmini gorse havalara ucup yanina gidiyor.... Abisi saolsun kendisi gibi delisi etti....

bilmiyorum canim meselabugun parka gittik bisikletini suruyor hadi pipi yapalim dedim yapmak istemedi.... Ikinci kez yine yapalim dedim once agladi sonra bak pantalon baska yok bu pipi olursa ne yapacaz hadi yapalim dedim tamam anne deyip yapti eve geldik yemekten sonra ust katta kendi odasinda tv izlerken esimin yaninda altina isedi hic te bozuntuya vermeden....

Kizipta ne yapacam ya dahada inatlasacak yada psikolojisi iyice bozulacak.....
aslinda iyi fikir benim her iki oglumda simsek maqui hani kirmizi araba modeli olan Disney urunu ona bayiliyor.....
odasinin perdesi nevresimi pelus oyuncak arabasi birde ilk arabam diyorlarya hepsi o marka....
zaten evde oldugu surece o arabasina binip evde turluyor....
turkiyedeki yengemden suluk istemistim annemle gondersin diye....
en iyisi kilotlarinida almak.... Giydirdigimde maqui yazik tir islatma derim belki vijdana gelir.....
sokakta bile maqui resmini gorse havalara ucup yanina gidiyor.... Abisi saolsun kendisi gibi delisi etti....

Merak ettim bakalım senin oğlanda da işe yarayacak mı bize de bildir sonuçları :) Çocuklar insana hep yeni bir şeyler öğretiyorlar çok seviyorum onları:) Dilinden anlarsanız hepsi ayrı bir dünya :16:

Merak ettim bakalım senin oğlanda da işe yarayacak mı bize de bildir sonuçları :) Çocuklar insana hep yeni bir şeyler öğretiyorlar çok seviyorum onları:) Dilinden anlarsanız hepsi ayrı bir dünya :16:
Az önce ustunu ortmek icin odasina gittim.... Uyandi hemen anne su dedi.... Neyse kucagima aldim alt kata indik lazimliga busefer oturttum sen pipi yap ben su getiriyorum dedim bezine daha once yaptigi icin aglamadan oturdu ama yapmadi hangi tuvalet cici diyorum ordakimi oturdugunmu ordaki cici diyor yani tuvalet....
sana maqui kilodu pantalonunu alacam ama pipi yapma yoksa pis olur aglar diyom gulerek tamam anne diyor....herseye tamam anne ama sonuc yok.... Yarin pa zar magazalar kapali.... P. Tesi esim isten erken gelse arabayi alip giderim.... Onuda gotururum kendi severek secsin..... Umarim ise yarar.....

tavsiyen icin tesekkurler.... Yarin lazimligi gozunun onunde bulundurayim bakim akil edecekmi....

Kizlar cok sukur problemi cozduk....
oglum ogle vakti pipisini yapsin diye wcye goturdum yapmadi.....
odaya geldi arkami dondugum anda isedi.....
neyse arkasindan hemen uyuttum....
1,5 saatlik uykusunda bile isedi....
bu asla normal degildi oglumu taniyorum....

trdekilerle telde konusurken fikir aldim belki usutmustur belki iltihaplanma felan olmustur...
o gibi durumlarda cocuklar tutamazlarmis....

neyseki uyandigi anda oglum islak kiyafetlerini cikardim....
en cok hangi kiyafetlerini seviyorsa onlari giydirdim....
baya kalin kiydirdim pantalonunu altina yunlu kulotlu corap ustune pantalon bir cift daha corap oyle iste....
sonra dedimki oglum cok cici oldun pantalonun cici pis yapma ayyy olmasin tamammi oglum tamam anne dedi....

inanirmisiniz o gun itibariyle hic altini islatmadi....
hergun evin icinde sanki gezmeye gider gibi giydirdim usutturmemeye dikkat ettim....
kotu olan sey artik evde pijama turu seyler giymek istemiyor uykuda bile ona kalsa pantalonla uyicak...
varsin olsun duzeldiya....

mune hanima
ve yardimci olan diger arkadaslara tesekkur ederim....
bu arada bir arkadasin dedigi gibi kilot degilde evde sik giydirmek ise yaradi.....
benim oglumdaki problem buyuk ihtimal le usutmekti....
simdi heran sicak tutmaya calisiyorum....

muge hanimdan ricam konuyu wc egitimi bolumune tasiyabilirmi....
cunku bu durumu yasayan anneler olacak tir elbet.....
onlarada fikir olmus olur....

Çocuklarda çiş tutma psikolojik olarak tutumluluğun ya da cimriliğin göstergesidir çişini tuvalete vermek istemiyor olabilir. Oğlunuz paylaşımcı bir çocukmudur eğer değilse bi pedegoga göstermekde fayda var ya da okul açılıncaya kadar ılımlı bir şikeldi yaklaşın fazla umursamayın çişini söyleyince küçük ödüller verin ama amanç ödül değil çiş yapmak olsun ödüle de alışması fazla iyi değil okul açılınca öğretmenine danışır fikir alırsınız. O daha sağlıklı bilgi verir size

Back
X