- Konu Sahibi ipektuncer
-
Kızıma WISC-R testi yaptırmam gerekiyor.
Bu bir zeka testi.
Özel hastanelerde 250-450 TL arası fiyatlar söz konusu.
MEB'e bağlı RAM'ler bu testi ücretsiz yapıyor.
Ancak RAM'lerde yeterince ilgileniyorlar mı, sonucuna güvenebilir miyim?
RAM'de tatmin olmayıp, gidip özelde yeniden yaptırıp, kızıma aynı tecrübeyi 2 defa yaşatmak istemiyorum.
Tecrübeleri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Kızıma WISC-R testi yaptırmam gerekiyor.
Bu bir zeka testi.
Özel hastanelerde 250-450 TL arası fiyatlar söz konusu.
MEB'e bağlı RAM'ler bu testi ücretsiz yapıyor.
Ancak RAM'lerde yeterince ilgileniyorlar mı, sonucuna güvenebilir miyim?
RAM'de tatmin olmayıp, gidip özelde yeniden yaptırıp, kızıma aynı tecrübeyi 2 defa yaşatmak istemiyorum.
Tecrübeleri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
İpek Tuncer benim kızıma zeka testi yaptırmam konusunda kreş öğretmeni defaatle usanmadan yaptırın deyip durdu..
En sonunda dayanamadım ve kızıma gidip WPPSI yaptırdım çünkü kızım 4 yaşında değildi hatta yaşına girmesine şuan 1 ayı var..
ve çocuğum yaş gruplarına oranla zeka seviyesi oldukça yüksek ve ben bu durumdan çok korkuyorum
İpeğim elin deymişken bi test de bana yaptırt bebeyim
üstün zekalı çocuklar için okullar var. çocuklara möüdahale dilmiyo kendileri istedikleri dalı seçiyolar öğretmenler sadece rehber oluyo onlara.özeli geneli yok ipeğim bu işin yapılan test aynı ,değerlendirme aynı zaten uluslararası bir test şöle ki özelde parayı bastıracağın için biraz daha överler,ipek hanım çocuğunuz muhteşem, çok zeki ,küçük dağları da o yarattı diyecekler ,özel eğitim aldırın kurslara götürün,geleceği muhteşem olacak diyecekler
ramda da uzmanlar yine aynı testi uygulayacaklar ,memur zihniyeti olduğu için aman çook da önemli değil yani zaten yüzde 2 topluluk böyle diyecekler paran varsa özele gönder yoksa zaten liseden bile mezun olamaz diyecekler vs vs vs
bak ben demiş oldum hatta
bu testi özelde yaptırıp öğretmene okula falan bununla ilgili bilgi vermen gerektiğinde sana inanmayacaklar ,çocuğunu övüyo zannedecekler ,zeki çocuk böyle mi davranır diyecekler,sizin çocuğunuzdan zekileri var ayrıcalık mı bekliyorsunuz diyecekler (ki ayrıcalık göstermeliler),çocuk ya salak diye dışlanacak ya da çok zeki diye,duygusal olacak ,farklı olacak,yalnız olacak,%25 ihtimalle bir öğrenme bozukluğu olacak,sürekli dik başlı dediğim dedik bir çocuk olacak,burnundan getirecek
aslında sonuç üstün çıkarsa dert etmen lazım canım
%87 genetikmiş birinci dereceden,üstelik de anneden geçermiş zeka genelde,kendinle bol bol gurur duyabilirsin
elinde resmi belge olması açısından ramda ya da üniversite hastanesinde yaptır canım (özeller resmi kabul ediliyor mu bilmediğim için böyle söylüyorum) ama mutlaka yaptır bu konudaki düşüncemi biliyorsun
bi de tekrar için aradan 9 ay geçmesi gerekiyor bunu hesaba kat
allah esirgesin canım. çocuğunuzun neye ilgi duyduğunu hkeşfedip o alana yönlendirebilrsiniz.Korkma sebebim ailemde iki dayımın oğlu ve teyzemin kızı süper zeka ve zaman sonra psikolojileri bozuldu..o muhteşem zeka gitti özgüvenleri eksik, hayattan korkan ve herşeyden kaçan insanlara dönüştüler..Kimseyle irtibatları yok,konuşmuyorlar kimseyle
teyzemin kızı universiteyi yarıda bıraktı ve zekası sanki birden gerilemeye başladı..
üstün zekalı çocuklar için okullar var. çocuklara möüdahale dilmiyo kendileri istedikleri dalı seçiyolar öğretmenler sadece rehber oluyo onlara.
allah esirgesin canım. çocuğunuzun neye ilgi duyduğunu hkeşfedip o alana yönlendirebilrsiniz.
ben sana yaptım yüz bin milyon baloncuk çıktı
özeli geneli yok ipeğim bu işin yapılan test aynı ,değerlendirme aynı zaten uluslararası bir test şöle ki özelde parayı bastıracağın için biraz daha överler,ipek hanım çocuğunuz muhteşem, çok zeki ,küçük dağları da o yarattı diyecekler ,özel eğitim aldırın kurslara götürün,geleceği muhteşem olacak diyecekler
ramda da uzmanlar yine aynı testi uygulayacaklar ,memur zihniyeti olduğu için aman çook da önemli değil yani zaten yüzde 2 topluluk böyle diyecekler paran varsa özele gönder yoksa zaten liseden bile mezun olamaz diyecekler vs vs vs
bak ben demiş oldum hatta
bu testi özelde yaptırıp öğretmene okula falan bununla ilgili bilgi vermen gerektiğinde sana inanmayacaklar ,çocuğunu övüyo zannedecekler ,zeki çocuk böyle mi davranır diyecekler,sizin çocuğunuzdan zekileri var ayrıcalık mı bekliyorsunuz diyecekler (ki ayrıcalık göstermeliler),çocuk ya salak diye dışlanacak ya da çok zeki diye,duygusal olacak ,farklı olacak,yalnız olacak,%25 ihtimalle bir öğrenme bozukluğu olacak,sürekli dik başlı dediğim dedik bir çocuk olacak,burnundan getirecek
aslında sonuç üstün çıkarsa dert etmen lazım canım
%87 genetikmiş birinci dereceden,üstelik de anneden geçermiş zeka genelde,kendinle bol bol gurur duyabilirsin
elinde resmi belge olması açısından ramda ya da üniversite hastanesinde yaptır canım (özeller resmi kabul ediliyor mu bilmediğim için böyle söylüyorum) ama mutlaka yaptır bu konudaki düşüncemi biliyorsun
bi de tekrar için aradan 9 ay geçmesi gerekiyor bunu hesaba kat
Dediğiniz gibi çok çok üstün zekalı bir çocuğu ve ya zekası çokta ilerlememiş bir çocuğu normal okullara göndermek çok yanlış. Çocuk ne oldum nereye geldim karmaşasına düşüyor. Benim yiğenimin sınıfında bir çocuk var zeka olarak geride ve sınıfa hiç bir şekilde uyum sağlayamıyor, öğretmen desen çokta tolerans göstermiyor. Normalde çocuklara yaptığı sınav süresi yarım saatse o öğrenciye 1 saat vermek zorundaymış( araştırmıştık bir ara çocuğun psikoloğundan bilgi almıştık o doğrultuda bilgi veriyorum). E 1 saat vermeyince çocuk yarım saatte ne yapabilcek bu yüzden bu konuda eğitimli tecrübeli öğretmenleri bünyesinde barındaran okullar seçilmeli diye düşünüyorum.
Burda herkes konuşur kimi evet var böyle okullar der kimi yok böyle şeyler der kimse başına gelmeden anlamaz allah korusun. O yüzden daha detaylı bir araştırma yapmalısın canım sonuçta çocuklarımızın hayatı söz konusu Allah bize emanet ediyor ve o çocuğa en iyi şekilde bakmak zorundayız.
ram da kısa tutma diye bişi olamaz
çocuk testi alamazsa yada belirli bi yere kadar gidip sonra devm edemazse tabi kısa sürer
çocukla alakalı birşey bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?