Work And Travel

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
53
27
Oleeeey! :KK49:
Benim en hevesli olduğum konu bu. :D
İnternetten araştırıp duruyorum. Arkadaşlar, work and travel yapan var mı? İnternette okuduklarım dışında şöyle yaşamış birisi beni tecrübeleriyle aydınlatsa çoook mutlu olurum :KK16:

Öğrenmek istediğini sorarsan daha kolay sonuca ulaşırsın bence :)
Kaçıncı sınıf? İngilizce seviyen ne? Aracı bir kurum ile gorusme yaptın mİ?

Öğrenmek istediğini sorarsan daha kolay sonuca ulaşırsın bence :)
Kaçıncı sınıf? İngilizce seviyen ne? Aracı bir kurum ile gorusme yaptın mİ?

Ben hemen gitmeyi düşünmüyorum. :) Daha bu sene üniversiteye başlıyorum. Geç başlıyorum da biraz. :( En az 2 senem var daha. İşleri kendileri mi buldu, nasıl işlerde çalıştılar yoksa kurum mu ayarladı işi bu gibi şeyleri merak ediyorum :)

yaa harikasınız siz :KK200:
çok teşekkür ederim, inşallah :)

"Work and Travel" programı hakkında bir bilgim yok.

Ama Leonardo Da Vinci programı sayesinde Istanbul da staj yapma olanağı kazanmıştım.
Fransa hükümeti tüm budget yi karşılamıştı, benim sadece staj yeri bulmam lazım dı.
Başvurduğum ilk yer kabul etmişti Fransa dan gelen stajyer ve onlara bedava ya malolacağımı anladıklarında hemen kabul etmişlerdi.

"Work and Travel" sizin için çok iyi bir deneyim olacağına eminim ama detayları maalesef bilmiyorum.

Ben hemen gitmeyi düşünmüyorum. :) Daha bu sene üniversiteye başlıyorum. Geç başlıyorum da biraz. :KK43: En az 2 senem var daha. İşleri kendileri mi buldu, nasıl işlerde çalıştılar yoksa kurum mu ayarladı işi bu gibi şeyleri merak ediyorum :)
2006da gittim, değişiklikler olmuş olabilir ama istanbulda bir kurum ile görüştüm, her seyi onlar ayarladilar, ben şartlarımı belirttim. Nerede kalmak istediğimi, çalışma saatlerimi, ne çeşit işler yapmak istediğimi, hangi şehir olacağını vs..
Vize başvurusunda herkes için öyle mi bilmiyorum zorlamislardi epey. O zaman zorladiklarini anlamadım, daha sonra turist vlzeslne başvurduğunda anladım vaktiyle epey ugrastirdiklarini.

Deneyim olarak tavsiye ederim, harika da geçebilir, rezil de olabilirsin... Ben bir aksilik yaşamayıp keyfini çıkarıp dönenlerdenim ama ucu ucuna yaşamadım. Cebimden para çıktı her şeyin istediğim gibi olmasi için...

2006da gittim, değişiklikler olmuş olabilir ama istanbulda bir kurum ile görüştüm, her seyi onlar ayarladilar, ben şartlarımı belirttim. Nerede kalmak istediğimi, çalışma saatlerimi, ne çeşit işler yapmak istediğimi, hangi şehir olacağını vs..
Vize başvurusunda herkes için öyle mi bilmiyorum zorlamislardi epey. O zaman zorladiklarini anlamadım, daha sonra turist vlzeslne başvurduğunda anladım vaktiyle epey ugrastirdiklarini.

Deneyim olarak tavsiye ederim, harika da geçebilir, rezil de olabilirsin... Ben bir aksilik yaşamayıp keyfini çıkarıp dönenlerdenim ama ucu ucuna yaşamadım. Cebimden para çıktı her şeyin istediğim gibi olmasi için...

Kiminle konuşsam tam yaşın bu yaşlarda yaşamalısın harika bir tecrübe diyor. Sizce de öyle mi peki?

Çok eğlenen arkadaşım da var, bütün parasını kaptırıp rezil olup dönen de. Work and Travel yerine Erasmus yapmak daha eğlenceli bence, giden arkadaşlarımın hiçbiri derslere dahi girmiyordu full gezip tozuyorlardı. Ha dil geliştirmekten ziyade ülke gezme niyetin varsa Interbus'a katıl tavsiyem.

Kiminle konuşsam tam yaşın bu yaşlarda yaşamalısın harika bir tecrübe diyor. Sizce de öyle mi peki?
Fırsat değerlendirmesini bilirsen tek zaman bu yaslar diyemem.
Ben 2 sene sonra gitsem kesin daha çok şey öğrenir daha çok şey yapardım. Gittiğimde yaş 19 idi 21-22 yaşlar daha dogru zamanlar.
Benimle birlikte başvuran arkadaşlardan çok zorluk yaşayan oldu. Öyle bir hayal uğruna gitmek kolay da aman yeterki olsun deyip otelde temizlik yapmak zor..
Uygun is tutturmak lazım. Ben ayakkabı mağazasında çalıştım, satış danışmanı olarak, işveren karı-koca evlerinden bir oda verdiler. Ama şehir kuzeyde, bildigin orman idi :D 2 ay emeklilik bana cok geldi.

Travel kısmında 4 arkadaş araba satın alıp gitmek istediğimiz yerlere gittik. Cebimizden para çıktı çünkü yettiremedik, bir de çok yer görelim diye kendimizi zorladık ve keyfi kaçtı sona dogru.
Ben mezun olduktan sonra da 6 aylığına gittim, dil için gibi ama gezme ağırlıklı oldu, workandtravel ile olan tecrübemi o zaman komik buldum tabi :)

Çok eğlenen arkadaşım da var, bütün parasını kaptırıp rezil olup dönen de. Work and Travel yerine Erasmus yapmak daha eğlenceli bence, giden arkadaşlarımın hiçbiri derslere dahi girmiyordu full gezip tozuyorlardı. Ha dil öğrenmekten ziyade ülke gezme niyetin varsa Interbus'a katıl tavsiyem.

Evet Erasmus'u da düşünüyorum ama sanki orada çalışmak kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışmak daha çok etkiliyor beni

Fırsat değerlendirmesini bilirsen tek zaman bu yaslar diyemem.
Ben 2 sene sonra gitsem kesin daha çok şey öğrenir daha çok şey yapardım. Gittiğimde yaş 19 idi 21-22 yaşlar daha dogru zamanlar.
Benimle birlikte başvuran arkadaşlardan çok zorluk yaşayan oldu. Öyle bir hayal uğruna gitmek kolay da aman yeterki olsun deyip otelde temizlik yapmak zor..
Uygun is tutturmak lazım. Ben ayakkabı mağazasında çalıştım, satış danışmanı olarak, işveren karı-koca evlerinden bir oda verdiler. Ama şehir kuzeyde, bildigin orman idi :KK70: 2 ay emeklilik bana cok geldi.

Travel kısmında 4 arkadaş araba satın alıp gitmek istediğimiz yerlere gittik. Cebimizden para çıktı çünkü yettiremedik, bir de çok yer görelim diye kendimizi zorladık ve keyfi kaçtı sona dogru.
Ben mezun olduktan sonra da 6 aylığına gittim, dil için gibi ama gezme ağırlıklı oldu, workandtravel ile olan tecrübemi o zaman komik buldum tabi :)

O zaman tam benim yaşım olacak. :D şimdi 20'yim gidene kadar 22 olur :D
haklısınız bir de uygun işi bulmak konusu var. çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için çok önemli söyledikleriniz benim için :)

Evet Erasmus'u da düşünüyorum ama sanki orada çalışmak kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışmak daha çok etkiliyor beni

Rezil de olabilirsin, benim eğlenen arkadaşlarım ikisi de aynı yerde çalıştılar bir aradalardı hep o şekilde eğlenebildiler. Tek başına gidersen çok yorucu işlerde de çalışabiliyorsun, tuvalet temizleyen falan vardı. Güllük gülistanlık geçmiyor her zaman. Ama Erasmus'a katılanlar istisnasız partilediler.

Yanlış yazdım dilini geliştirebiliyorsun yani. Düzenleyeyim mesajı
O zaman ben de bildiklerimi paylaşıyım. Madem 2 senen var para biriktirmek için iyi fırsat çünkü en az 10 bini gözden çıkar. Gideceğin şirketi iyi araştırıp seç çünkü benim çok fazla gidip de sefalet çeken, dayanamayıp geri dönen arkadaşlarım oldu. Biraz şans işi aslında. Çalışacağın yerdeki insanlar, onlara uyumun da önemli. Mesela bir arkadaşıma gönderen şirket hiç sahip çıkmamıştı parayı aldık işimiz bitti hesabı ki gayet de bilinen bir şirketti. Parasıyla rezil oldu anlayacağın.

İngilizceni mümkün olduğunca geliştirmeye bak gitmeden o kadar rahat edersin. Erken başvuru da çok önemli eylül ekim gibi başvurmaya bak. Sormak istediğin başka sorular varsa aklına takılan cevaplayabilirim.

Back
X