x anne dedim de ne oldu =( yine beğenilmedi..

toprak39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
140
1
46
Adana
merhaba kızlar.. dün akşam kaynanama x anne nasılsınız? şeklinde konuştum. ve sizlerin de tavsiye ettiği gibi siz bu nedenlerden dolayı x anne diyeceğim gibi birşey söylemedim.. akşam eşim annesi ile konuşurken şimdi de x anne olduk diye biraz söylendi.. (daha önce siz diye hitap ediyordum) bu ifadeyi de beğenmemiş kaynanam.. eşim de daha ne istiyorsun dedi.. sonra bu konu hakkında konuşmak istemiyorum dedi ve telefonu kapattılar.. ama bence ısrarcı olmaya devam edecek ve buna daha bir sürü şey eklenecek. yok içten anne demiyorum falan.. püfff =((( eşim de sağ olsun benim yanımda.. sen x anne demeye devam et bundan taviz verme ben hep senin arkanda olacağım bu konu hakkında sana baskı yapılmasına izin vermeyeceğim.. anne diyorsun ya sadece anne deyince ne fark ediyor dedi.. bakalım bundan sonraki gelişmeleri merak ile bekliyorum.. ama dün akşam eşim beni desteklemiş olsa bile yine de canım çok sıkıldı.. bize gelmelerine de çok az kaldı.. nasıl polyannacılık oynayacağım bilmiyorum.. çünkü kaynanam ne derse desin yüzüm hep gülsün asılmasın istiyorum.. bakalım yaşayarak göreceğiz =((

size gelince "anneciğimmmmmm" de,ani bir şokla kriz geçirip ölsün...................

eşinin destegi süperrr, herşey boş ver, x anne demelere devamm, kadın çok memnuniyetsiz kocanda bunun farkında, herşeyda bi hayır var diye düşün, bak aralarındaki diyaloglar senin lehine gelişiyorr, gerisi teferruat

Anne deyin geçin, neden o kadar kasıyorsunuz ki?

Şimdi kaynananın adı Ayşe farz edelim. Anne demek ki kolay, Ayşe Anne demek mi?

O anne kelimesine niye o kadar misyon yüklediniz? Kendi annelerimizi sevmemizin sebebi adlarının "anne" olması değil..

Şimdi ben teyzeme de teyze derim, yolda gördüğüm yaşlı teyzeye de teyze derim. Ama bu teyze kelimelerine yüklediğim anlamlar, birinde deryadır, birinde dere..

X anne diye kasacağınıza, anne deyip geçseydiniz, herkesin de gönlü olurdu..

Bu arada eşinizin size bu kadar destek olması takdire şayan.. Böyle anlayışlı adamın hatrı için, değil "anne" demek, çiğ tavuk yenir..

Önceki konunu hatırlıyorum.

BU KADININ DERDİ NE?

Sinirlendim valla. Eşinin senin yanında olması süper. Bence hiç taviz verme x anne demeye devam etmelisin.

Rahmetli babaannem 'kaynanaların hepsi kaynar kazana' derdi. İstisnalar hariç tabi.

Onlar gelince de icinde bir klima olduğunu duşun. Kadın yine sinirini bozarsa ac o klimayı ve icini sogut. Ben bu taktığı uyguluyorum ve cok ise yarıyor. Asla ezik durma, dik durmalısın canım.

kayınvalidemi hep çok sevmişimdir annecim derim... o da bana kızım der...

ama sizin durumunuza saygı duyulmalı madem bir duruş sergilediniz arkasında durun

Bence doğru yoldasın artık eşin yanında.
Yaptım gene beğenmedi diyebilme hakkın doğdu.
Seni sık boğaz edemez artık kaynanan

anne dememenizin sebebini merak ettim ben içinizdenmi gelmiyor annenize haksızlık olur diyemi düşünüyorsunuz

eşin arkanda gerisi fasa fiso.üzülmeye değmez bile

anne dememenizin sebebini merak ettim ben içinizdenmi gelmiyor annenize haksızlık olur diyemi düşünüyorsunuz

daha önce konu açmıştı.kayın valideyle araları ii değil.kadın ısrarla anne demesini istiyo

Bu anne meselesi çok büyütülüyor. Nasıl eşinizin abisine abi, yengesine yenge, büyük amcasına amca deniliyorsa annesine de anne denilir..

Annenizin yerini alan bir kelime değil ki bu.Eşinizin annesi diye anne diyorsunuz, anne olduğu için değil.

Belliki aranızda çok acı şeyler geçmişki eşinizde size destek veriyor.
Ama ne geçerse geçsin, madem hala iletişim halindesiniz x anne demek yerine anne deyin..Sıfat eki kullandığınız zaman ne oluyor anlamadım.

beğenmezler canım ben en başından beri anne baba derim dediğim halde burn kıvırırlar
boşver canını sıkma sen x anne demeye devam et ister beğensin ister beğenmesin

şimdilik böyle eşim yanımda Allah şükür =) ama kaynanam sözleri ve davranışları ile eşimi bezdirip eşim yine benden fedakarlık bekleyip anne dememi ister mi bilemiyorum. Şimdi ben senin yanındayım böyle bir şey olmayacak, anne diyorsun ya daha ne olsun diyor.. ama zaman diyorum başka da birşey demiyorum. söz konusu anne ya da aile olunca eşin yapacağı davranışlardan da kesin emin olmamak gerektiği kanaati oluştu ben de.. gerçi Allah'ın izni ile eşime kaynanam hakkında birşey dememeye onlarla münakaşa etmemeye ve eşimi onlar için üzmemeye karar verdim... Hatta dün akşam annesi hakkında bir şey söylecektim son anda tuttum kendimi o da anladı aslında ne demek istediğimi ama söylemediğimi görünce sanki sevindi =))) bundan sonra böyle inş. =)

açıkçası ben bu olaya kasmak olarak bakmıyorum. hatta kendi kendime kızıyorum bile hem buraya bu konu ile ilgili sürekli başlık açtığım hem de bu konuyu bu kadar çok büyüttüğüm için ama yaklaşık bir seneden beri eşimin başının etini yiyiyor. ben bunları hak edecek bir şey yapmadım, ben bu saygısızlığı hak etmedim, bana anne diyecek, beni sayacak falan filan.. hatta en ağır söylediği de "annesine anne demeyen eş ile aynı yatağa yatmam" cümlesiydi.. tekrar tekrar kaynanamın bana neler yaptığını anlatmak istemiyorum.. çok acı şeyler yaşattı ve çok fazla kırgınlık ve kızgınlık doldurdu içimi.. ben yine de eşime anne diyeceğim ama bana biraz zaman tanıyın ve annen bu şekilde seni üzüp durmasın bu konu için. çünkü eşimi üzdükçe ben daha çok soğur oldum anne demekten.. ve bu zamana kadar demedim.. ve sadece anne kelimesini kullanmayacağım.. eşime de söyledim çok net bir şekilde.. o da kabul etti bu durumu.. şimdi kaynanam da kabul edecek.. hem beni üzüp kırıp aramızı bozmaya çalışacak hem ben de onun istediği gibi hitap edeceğim.. yok böyle birşey... ben sadece eşim için x anne demeyi kabul ettim bu kadar..

beğenmezler canım ben en başından beri anne baba derim dediğim halde burn kıvırırlar
boşver canını sıkma sen x anne demeye devam et ister beğensin ister beğenmesin

aynen öyle beğenmezler.. ben zaten çok iyi biliyorum başıma gelecekleri.. ilk önce x anneye takacağını düşünmüştüm.. ve akşam bunu dile getirdi.. bir kaç defa daha dile getirecek ve bir süre bunu dile getirmeyi bırakacak çünkü görecek oğlu benim tarafımı tutuyor.. bu sefer de içinden gelerek demiyormuşum o başlayacak.. ondan sonra x anne diyor ama hala siz diye hitap ediyor beni sevmiyor istemiyor.. gibi gibi devam edecek çok çok iyi biliyorum. Allah bana ve eşime dayanma sabrı versin ne diyim.. zaten az kaldı gelmelerine geldiklerinde de bu konuyu açacağını düşünüyorum ya da yapmacık yapmacık hareketlerde bulunacağını... şimdi bekliyorum da bir an önce gelsinler de neler yaşayacaksak yaşayalım...

ben asla anne demedim dememde böyle bi kutsal hitabı sadece benim annem hakediyo çünkü...bana beddua edip evliliğim bitsin diye uğraşan birine o kadın demem bile bence onun için bi şeref ...yaniiiiiiiiiiiiiii

Evet eşi DİNLE ve x anne demeye devam et.

ANNE kelimesi KUTSAL bir kelimedir.

Onu herkes Taşıyamaz HAK ETMEK LAZIM....

annem derdiki

EL ÖPMEKLE, ENSE KİRLENMEZ.

canım sende anne de ne olacak, içinden gelmesin de sonra alışıyorsun. kimse kaynanasına bayılmaz. annesinin yerine koymaz ama de ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…