Y seklinde rahim ve tüp bebek

2009Papatya

Cennet kuşum Keremim
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
550
2
96
46
İstanbul
Merhaba Dr bey
Mart ayında çekilen rahim filmimde rahim Y seklini almış dedi dokturum.benim tüplerim daha onceden yapılan bir ameliyatla tüplerim bağlandı ve ben 14.01.2010 da 27 haftalık bebeğimi kaybetmiştim.Şubat ayından bu yana bekleyen 2 tane dondurulmuş 5. Gün embriom var ve dondurulmuş tedavilerim bugüne dek rahimde sıvı oluşumundan iptal edildi bu konuda daha oncede çok yazmıştım size.başka bir Dr gittim ve son rahim filmindeki Y seklini görünce zor hamile kalabileceğimi ve kalırsamda erken düşük yada ilerleyen gebelik haftasında abort olabileceğini söyledi.
Böyle bir rahim sekline nasıl müdehale edilir?
Hangi tedavi sekli uygulanır?
Bilgi verirseniz çok sevinirim.

Rahim filminizi görmeden yorum yapamam, ayrıca bu gibi durumda histeroskopi ile değerlendirmek de gerekebilir. Herşey gönlünüzce olsun

canım benim de t doktor y gibi de demişti sana ne dediler bu konuda gebe kaldın mı hiç ?

canım ben bir kez hamile kaldım ve 5 haftalık iken düşükle sona erdi. benim tam Y şeklinde rahimim. yani çift rahim. uterus bicornis imiş benim. yani perde değil. çift rahim. doktor düşük ihtimali yüksek olur hamilelikte dedi ama istirahat edersin hamile iken dedi.

canım ben bir kez hamile kaldım ve 5 haftalık iken düşükle sona erdi. benim tam Y şeklinde rahimim. yani çift rahim. uterus bicornis imiş benim. yani perde değil. çift rahim. doktor düşük ihtimali yüksek olur hamilelikte dedi ama istirahat edersin hamile iken dedi.

anladım cevabın için sağ ol..benim t ama çift demediler bana..benimki tıraşlandı genişletildi..

anladım cevabın için sağ ol..benim t ama çift demediler bana..benimki tıraşlandı genişletildi..
mrb genişletidi derken nasıl yani ameliyatmı oldunuz traşladı ne demek.bende yarım rahimliyim dr genişlemesi pek mümkün değil en fazla 1 cm genişler buda bişey değiştirmez ameliyata gerek yok dedi.daha ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim.

peki nasıl genişletildi ? bu operasyonun ismi ne acaba? biraz bilgi verirsen sevinirim.benim doktorum herhangibir operasyon yapılmasını tavsiye etmiyorum demişti de.

belki durumun benden farklıdır benimki t şeklindeydi histreskopiyle tıraşlandı doktor bebeğin tutunacagı yeri genişletti..doktorum mutlaka gerekli demişti kistler alındı sonra da bu işlem yapıldı ..aslında tek basına cok kolay bir işlemmiş 20dakikalık falan histreskopi..benimki kist ameliyatıylaaynı anda yapıldı..

belki durumun benden farklıdır benimki t şeklindeydi histreskopiyle tıraşlandı doktor bebeğin tutunacagı yeri genişletti..doktorum mutlaka gerekli demişti kistler alındı sonra da bu işlem yapıldı ..aslında tek basına cok kolay bir işlemmiş 20dakikalık falan histreskopi..benimki kist ameliyatıylaaynı anda yapıldı..

sonunda buldum benim gibi olan birinii suan cok mutluyum benimkide t seklinde doktorum histreskopi yapilmasini önerdi ani traslama.benimde surekli dusuklerim var ondan öturu bana bilgi verirmisin lutfennnnnn simdi nasilsin biraz anlatirmisin bana ve tabiki fiyati ne kadar bunun

belki durumun benden farklıdır benimki t şeklindeydi histreskopiyle tıraşlandı doktor bebeğin tutunacagı yeri genişletti..doktorum mutlaka gerekli demişti kistler alındı sonra da bu işlem yapıldı ..aslında tek basına cok kolay bir iş
lemmiş 20dakikalık falan histreskopi..benimki kist ameliyatıylaaynı anda yapıldı.

kedilerinefendisi duy sesimiiii anlaticaklarin benim icin önemliii

Son düzenleme:
belki durumun benden farklıdır benimki t şeklindeydi histreskopiyle tıraşlandı doktor bebeğin tutunacagı yeri genişletti..doktorum mutlaka gerekli demişti kistler alındı sonra da bu işlem yapıldı ..aslında tek basına cok kolay bir iş
lemmiş 20dakikalık falan histreskopi..benimki kist ameliyatıylaaynı anda yapıldı.

kedilerinefendisi duy sesimiiii anlaticaklarin benim icin önemliii

mesaj göndermiisn canim saol ama ben gönderimiorum suan özelden beniki t seklindeydi rahim doktor histreskopi yapalim dedi 2 defa oldum histerskopi doktora göre yeri genisletti onunla ilgili bi sorunun kalmadi dedi sadece hamileligim boyunca kullanmam gerekli olan bi igne var hergun kullanacagim 2 ay bi dinlenmeden sonra gebelik denicez.tup bebek tedavisine basladim ama normal yolla hamile kalmamda bi sorun yok 2 ay sonra dogal yolla denicem bakalim hakkimizda hayirlisi sen ne durumdasin tedavi baslandimi sendede ve hangi asamadasin

Kızlar inşallah içinizden birisi cevap verir bana benim hsg sonucum tupler açık ama rahimde egrilik var. Benim zaten tüp bebek olucak azosperm sebebi ile dondurulmuş sperm ile olcak. Bir doktor hemen histeroskopi ve laparoskopi olman lazım bebek tutmayabilir dedi. Başka bir doktora gittim hiç hamile kalmayandüşük yapmayan birine direk ameliyat onermem sağlıklı bir gebelikte gecirebilirsin dedi. Bu şekilde rahimi olup sağlıklı gebelik geçiren varmi

Eklentiler

• IMAG0137.webp
    IMAG0137.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 310
Kızlar inşallah içinizden birisi cevap verir bana benim hsg sonucum tupler açık ama rahimde egrilik var. Benim zaten tüp bebek olucak azosperm sebebi ile dondurulmuş sperm ile olcak. Bir doktor hemen histeroskopi ve laparoskopi olman lazım bebek tutmayabilir dedi. Başka bir doktora gittim hiç hamile kalmayandüşük yapmayan birine direk ameliyat onermem sağlıklı bir gebelikte gecirebilirsin dedi. Bu şekilde rahimi olup sağlıklı gebelik geçiren varmi
İnan ben de bunu çok merak ediyorum , ger Dr un faklı şey söylemesine de şaşıyorum , en son gittiğim Dr buna bişey yapılmaz dedi rahim yapısına dokunulmaz Ki dedi , perde değildir bu perde bu kadar yatay olmaz dedi , üç Dr traşlama önerdi ni Dr lap ve hist önerdi , öyle hIzursuzum ki. ... gebe kalırsam düşerse çok pişman olursam falan diye kendimi yiyorum , iki yıldır gebe kaldığım da YOk orası da ayrı , bu au eşim de ilaç kullanıyor bakalım adete kadar karar için vaktim var , Rabbim doğru kararlar aldırsın inş

Back
X