ya bendemi bi sorun var.

keydiley

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
670
3
66
İstanbul
merhaba ben bişey danışmak istedim.şimdi yılbaşı gecesi eşim çalışıyormuş.banada dediki sen yılbaşında annemlere git.annesi başka bi şehirde ama buraya 2-2.5 saatlik mesafede.gidersem kalmam gerekecek.daha öncede böyle bi sorun olmuştu hatta bikaç kere.bende gitmek istemediğimi söyledim.hamileyim hamile olmasamda ben eşim olmadan biryere heleki onun ailesinin yanına gitmek istemiyorum.hem sıkılırım yaşlı insanlar.bide gelenleri olur.zaten halim yok hizmet etmeye.(normalde ben ordayken kaynanama bişey yaptırmam.elimden geleni yaparım.)eşim bu sefer sen zaten bir kere demedin annene gidim ben die senin annen olsa gidersin.senin ailenede yakınlaşıcaz göndermiicem vsss. dedi.delirmek üzereyim.ben ailesinin yaptığı herşeyi bi kenara koydum eimin yüzüne vurmadım.asıl ayrımcılığı o yapıyor.ama ben sesimi çıkarmam ailesi neticede die.ama bu sefer çok ağarıma gitti.be elimden gelen hizmeti hörmeti yaparken o hala böyle bencilce davranıo.benim ailem uzakta onun ailesine daha yakınız ve gidiyoruz onlarda gelio ama hala kıyaslama yapıo.ben kendi annemden çok onun annesini arıyorum.aramazsam sorun oluo çünkü.ne yapmalıyım lütfen bir akıllll!!!

canım haklısın ne yalan söylim. ben eşim yanımda olmadan gitmem kaynanaya falan. onunla bile zor dayanıyorum. ya birde kıyaslama yapması hoş değil tabii.elbette iki tarafada gidilir ama bunu ölçmek mi gerek. bence evde tek başına otur daha iyi. bak tam yılbaşı gecesi 12 de ne yapıyorsan tüm yıl onu yaparmışsın sonra tüm yıl kaynana ile kalırsın

normalinde takmam ama hamileyim hormonlarım azdı bütün gece uyuyamadım.eski şeyler gelio aklıma sabahtan beride içim içimi yedi.en ufak ayrıntısına didikler oldum.

ay ağzından yel alsın:)

siz ne yapmak istiyorsunuz alternatif olarak?

yani kayınvalideye gitmezseniz ne yapacaksınız?

ben evde geçirim diyorum.zaten burda pek arkadaşımda yok olanlarda uzakta biraz.ben evde olmayı sorun etmiyorum.geçen yılbaşıda çalışmıştı.evde arkadaşlar geldi öyle kutladık.bide sadece gitme olayı değil.ne zaman sıkı fıkı olsak bişeyler oluo.ya maddi ya manevi.

Son düzenleme:

sıkı fıkı olmaya gerek yok ki.. alt tarafı bi gece..

madem alternatifiniz evde kalmak, gidiverin bişi olmaz..

yılbaşı gecesi de bayram gibi değildri yani kim gelecek ki ziyarete? ne diye gelecekler? herkesin şahsi programı olur..

ah erkekler yüzde sekseni bu cinsten canım.benim evde de var birtane.evliliğin ilk yılları hep böyle geçiyor malesef.benim annem senin annen.biz evliliğimizin ilk yılını haftanın 3 günü onlarınkilerle 3 günü bizimkilerle geçirdik.insanın çıldırası geliyor.ikinci ,üçüncü ve dördüncü yıllarını sen benimkilere surat astın ben seninkilere gelmem kavgalarıyla geçirdik.beşinci yılın sonunda bu işin kavgayla çözülmeyeceğini anladım ve öncelikle kendi ailemin davetlerini geri çevirmeye ve eşime bizim bir aile olduğumuzu aşılamaya çalıştım.bu çabamda 2 sene sürdü.yedi sene ve iki çocuktan sonra adam bizim bir aile olduğumuzu kabul ettirdim çok şükür.artık bana her dakika annemlere gidelim veya seninkilere gidildi benimkilere gidilmedi demiyor.yani canım bu işler o kavgalara girilince 7 sene sürebiliyor.o yüzden baştan akıllı ol bir süre her söylediğinde git adamın aklında benim aileme gitmek istemiyor düşüncesi olmasın.gitmek istemediğinde geçerli sebeplerin olsun.o bu konuda kavga çıkarmaya çalışırsa sus,o utansın...........işin zor allah yardımcın olsun.

bana tek başına git diyor.ben hiçbiryere tek gitmem.evden çıkmayan bir tipim zaten.evimi çok seviyorum.bir kere tek gidersem hep yollar.çevremde hep böyle olmuştur.ayrıca kendisi bana göre ayrımcılık yapıyor.ama üste çıkıyor.ben annesini dışlasam düğünde takılan setimi bozdurup onun dişerini yaptırmam.ne bilim evlendik evleneli devamlı yardımda bulunur sesimi çıkarmam.ama birkerede senin annenin bişeye ihtiyacı varmı die sormadı.babam olmadığı halde.

7 senemii!!! aman allahım.bizim ailelerimiz çok yakın değil.ikiside ayrı şehirlerde.onun annesine şimdiye kadar 15 gitmişizdir.benim anneme sadece 3 kere.annem 1.5 yıl oldu daha geçenlerde gelebildi.oda 1 kere.ama onun annesi ayda 1 yada 2 gelir.ben bu hesapları yapmazken onun yapması beni kıran.

ben de olsam gitmek istemem. niye isteyeyim ki. onların da kırmızı halılar sermeyeceği malum.
gitmesen üzülmezler yani.
ne gerek var böyle dayatmalara. ayıp olur falan.. kimse rahat etmeyecek ama herkes çok iyi vakit geçiriyor gibi davranacak.
aman ya çok karşıyım formalitelere.
canın ne istiyorsa öyle yap.

benimde eşim yılbaşı gecesi çalışıcak görümcem kaç gündür tutturdu illaki akşam bize gel en sonunda abla ben ewimde geçirmek istiyorum ve ewimde ilk yılbaşım olcak istyen buraya gelsin dedim...onlar buraya gelcek isterlerse kimse gelmesse tek başımada geçiririm ewde...sizinde en doğal hakkınızdır ewinizde olmak istemek...hatta eşim bana bunun zarfını bile attı sıkılma ewde tek başına annenlere git dedi yok dedim ewde olamk istiyorum bu yemi yeseydim eminimki benimkide sizinki gibi sölenirdi

herkes öğretmen,banka memuru yada buna benzer 8 saat çalışan memur değilki.neyine inanamadınız anlayamadım.ayrıca bu arada ben kazandım evde oliiiciiiimm:)))) 1 ay sonrada annemlere gidiyorum.uçak biletimi almış eşim bu gün:)) çok mutluyum.yorumlarınız içinde çok teşekkür ederim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…