• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya evlilik çok zor yada ben bu işi beceremiyorum...

omtebarla

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
615
20
16
Diğer
Ailem yakın zamanda ödemek kaydıyla borç aldı bizden ancak ödeme yapılmadı, aksine o dönem gelen toplu para kardeşime harcandı.

Uzun süredir oyalanıyoruz. Ben her ne kadar art niyet olmadığını düşünsem de eşim çok agresif ve ailemin lüzumsuz harcamalarını hazmedemiyor.

Uzun süredir bu sebeple bana çok kötü davranıyordu. Olaylar eşimin ailesine de yansıdı neticede kayınvalidem ne var ne yoksa öğrendi ve ailemle ilgili olarak ufak ufak laf sokuşturuyor.

Aileme asi olduğumda oldu. Eşime kızıyorum bana neden bu kadar kötü davranıyor diye (gerçi babasıyla yaptığı konuşmanın ardından düzeldi biraz), aileme kızıyorum beni bu duruma düşürdükleri için. Kayınvalideme fırsatçılığı yüzünden kızıyorum.

Son olarak ta kendime kızıyorum. Kendimi hem hayırsız bir evlat olarak görmeye başladım hem de eşimin tutumları kendime olan saygımı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kafam karışık velhasıl...

Canım eğer bu konu şöyle açılsaydı: "eşimin ailesi bizden borç para aldı ve zamanında ödemedi, lüzumsuz harcamaları var, canım sıkılıyor, bu yüzden eşime kötü davranıyorum, annem de duymuş eşime laf söylüyor" ben hak verirdim sana, eleştirirdim bu durumu.Üzgünüm ama şu anda da durum aynı ; ailen maalesef bunun evliliğine yansıyacağını bildiği halde seni zor durumda bırakmış.Eşin haklı, çünkü ödeyeceklerini söyledikleri zaman geçmiş, artı kardeşine yüklü bir para gitmiş. Aileler arası bu borç alıp vermeler oldum bittim masumların canını yakar. Kendini suçlama, sadece talihsizlik olmuş...Sen ne kötü evlatsın ne de eş. Sadece arada kalıp yanmış olansın.

Canım eğer bu konu şöyle açılsaydı: "eşimin ailesi bizden borç para aldı ve zamanında ödemedi, lüzumsuz harcamaları var, canım sıkılıyor, bu yüzden eşime kötü davranıyorum, annem de duymuş eşime laf söylüyor" ben hak verirdim sana, eleştirirdim bu durumu.Üzgünüm ama şu anda da durum aynı ; ailen maalesef bunun evliliğine yansıyacağını bildiği halde seni zor durumda bırakmış.Eşin haklı, çünkü ödeyeceklerini söyledikleri zaman geçmiş, artı kardeşine yüklü bir para gitmiş. Aileler arası bu borç alıp vermeler oldum bittim masumların canını yakar. Kendini suçlama, sadece talihsizlik olmuş...Sen ne kötü evlatsın ne de eş. Sadece arada kalıp yanmış olansın.

Teşekkür ederim arkadaşım. Bilmem. İyi miyim, kötü müyüm yada eşim bana bu şekilde davranmakta ne kadar haklıdır?

Eşim ailemle görüşmek istemiyor, ailem eşimle.

Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...

Teşekkür ederim arkadaşım. Bilmem. İyi miyim, kötü müyüm yada eşim bana bu şekilde davranmakta ne kadar haklıdır?

Eşim ailemle görüşmek istemiyor, ailem eşimle.

Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...
Eşinin ailenle görüşmek istememesi için bir nedeni var bu yazdıklarından belli, peki ailen neden görüşmek istemiyor? ( Özel değilse)

ailenizinde eşinizle görüşmek istememesi maalesefki eşinizi onlara karşı haklı yapıyor.eşiniz size hakksızlık yapıyor.aynı şey senin başına gelse bende yapardım ama seni suçlamazdım demelisiniz.iki tarafada resti çekin derim.iki tarafta sizin kıymetinizi anlasın.ve iki tarafta sizin onları ne kadar sevdiğinizi.sizin hiçbir suçunuz yok.kayınvalidede konuşsun dursun duymayın boşverin.

Bir ara çok kötüydüm. Her günüm ağlayarak geçiyordu. 20 mg C......x kullanmaya başladım bu aralar. Doktorada gitmedim ama...

İnşallah kendimi daha iyi hissederim. Hakkımda hayırlısı...

Bu arada bu ilacı bu dozda kullanan var mı? :44:

Bir ara çok kötüydüm. Her günüm ağlayarak geçiyordu. 20 mg C......x kullanmaya başladım bu aralar. Doktorada gitmedim ama...

İnşallah kendimi daha iyi hissederim. Hakkımda hayırlısı...

Bu arada bu ilacı bu dozda kullanan var mı? :44:
İlacın adını yazmamışsın ama asla doktor yazmadan başlama, bırakma.Aynı ilacı ben migren tedavisi için 3 ay kullandım, son hafta yarım almama ve doktor kontrolü ile olmasına rağmen 1 ay başımı sabit tutamadım.Dikkatli ol...

İlacın adını yazmamışsın ama asla doktor yazmadan başlama, bırakma.Aynı ilacı ben migren tedavisi için 3 ay kullandım, son hafta yarım almama ve doktor kontrolü ile olmasına rağmen 1 ay başımı sabit tutamadım.Dikkatli ol...

İlaç adı yazmak yasaktı yanlış hatırlamıyorsam o yüzden yazmadım. İyi bir ilaç diyorlar yan etkisi azmış. İki ayda 15, 10, 5 mg kullanarak bırakmayı düşünüyorum. 6 ay geçsin de bir.

Kendi yöntemlerimle yaşadıklarımla baş edemiyorum. Kimyasal takviyeye ihtiyacım var. Sen ne zaman yararını görmeye başlamıştın?

Dediğim gibi ben migren için kullandım, şu anda rahatım bırakalı 3 ay falan oldu.Ama daha önce psikolojik sorunlarım için başka bir antidepresan kullanmıştım yıllar önce.Bence bu ilaçların çok çok ciddi durumlarda ( ölüm, ayrılık) ya da çok uzun süren ( yıllarca) kronik bunalımlarda kullanılması gerek.Sizinki daha çok dönemsel, yanlış anlamayın ben uzman değilim, sadece tecrübeliyim. Bence davranışınız hatalı, kendinize daha fazla zarar vermeyin.Bildiğim kadarıyla en az 6 ay kullanılmalı.İlk 1 ay falan bi rahatlama olmaz.Belki 2.,3. aydan sonra olaylar gözünüze daha az önemli görünür, daha az canınız yanar.Ama dediğim gibi bu tarz ilaçları insan hayatında önemli olaylar için kullanmalı, yoksa esas kullanması gereken bir dönem ve olayla karşılaştığında beynin kimyasının bozulmuş olduğunu anlıyor, beyin normal tepkiler vermiyor.Ben pişmanım önceki kullanımım için, ergenlik bunalımı işte...

antidepresanlar kişiye göre 1 hafta yarım dozda başlanır
ve zamanla doz yükseltilir
bi dr gidip öyle kullanın bu ilacı

Dediğim gibi ben migren için kullandım, şu anda rahatım bırakalı 3 ay falan oldu.Ama daha önce psikolojik sorunlarım için başka bir antidepresan kullanmıştım yıllar önce.Bence bu ilaçların çok çok ciddi durumlarda ( ölüm, ayrılık) ya da çok uzun süren ( yıllarca) kronik bunalımlarda kullanılması gerek.Sizinki daha çok dönemsel, yanlış anlamayın ben uzman değilim, sadece tecrübeliyim. Bence davranışınız hatalı, kendinize daha fazla zarar vermeyin.Bildiğim kadarıyla en az 6 ay kullanılmalı.İlk 1 ay falan bi rahatlama olmaz.Belki 2.,3. aydan sonra olaylar gözünüze daha az önemli görünür, daha az canınız yanar.Ama dediğim gibi bu tarz ilaçları insan hayatında önemli olaylar için kullanmalı, yoksa esas kullanması gereken bir dönem ve olayla karşılaştığında beynin kimyasının bozulmuş olduğunu anlıyor, beyin normal tepkiler vermiyor.Ben pişmanım önceki kullanımım için, ergenlik bunalımı işte...

Teşekkür ederim canım. Hakkımda hayırlısı ne diyim...

ne kadar mıktar aldı aılen birden ödeyemeceklerı kadar mı .bunun huzursuzluk çıkarttgını artık bılıyorlar sanırım ödeyecegız demıyorlar mı.kardesıne harcanmş sanırım o ne dıyor bu duruma.sen eşini yatıştrmaya bak kendi ailesnin etkiisnde kalmasın.ödeyecekler falan de.ailenle de güzelce konuş

Allah kolaylık versın, en zor durumlardan bırı aılenız yuzunden baskalarına mahcup olmak, ama ne olursa olsun borc vermıs olsanız bıle bu sızı ve esınızı ılgılendırır, en cok esınız laf soyleyebılır sıze, kv kım oluyor kı, kendı mı kazanmıs? bu arada sız calısıyor musunuz?

bence insan sevdiğinin hatrı için bazı şeylere (hoş olmasa da) katlanması lazım...

yani ailenizin yaptığı hoş olmasa da eşiniz sizin hatrınız için biraz zaman geçtikten sonra

aileniz ile görüşmesi lazım...aileniz de sizin hatrınız ve evliliğiniz için eşinizle görüşüp

yakın zamanda borçlarını geri ödemeleri gerekir...

eşim de, ben de birbirimizin hatrı için ailelerimizden sevmediğimiz ve anlaşamadığımız insanlarla yine de

görüşüyoruz bazen sık sık bazen ayda yılda bir...

Aileler işin içinde olunca biraz zor bir durum oluyor.Aileniz hiç mi vermeyecek yoksa zor durumdalar ondan mı veremiyorlar bunu ailenizden ögrenmeniz lazım bence.Eğer maddi durumunuz iyiyse eşinizinde bu mevzuyu alttan alması gerekir.He sizde sıkışık durumdaysanız orasını bilemem.o zamanda size iş düşüyor ailenizle konuşup böyle böyle bizimde ihtiyacımız var en azından bir kısmını ödeyin kayınvalidemlerde lafını ediyor zaten diyebilirsin.

Back
X