ya hiç anne olamazsam

mavi0

rabbihebliminessalihin
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
1.077
2
158
İstanbul
ben hiç anne olmadım ki nerden bilirim bir bebek karnımda nasıl büyür,nasıl oynar kıpır kıpır,nasıl hissedilir hareketleri,nasıl beklenir ultrason günleri onu görmek umuduyla,doğum yaklaştıkça nasıl heyecanlanır insan,nasıl bekler yavrusunun geleceği günü özlemle...doğum nasıl bişeydir,onu ilk gördüğünde ne hissedilir,kokusu nasıldır içime çekince,ona sarılmak nasıldır hele emzirmek ne biçim bi duygudur acaba....eşimin kucağında bebeğimi görmek nasıldır,onun bizim olduğunu bilmek nasıldır...........mafoldumbenbelkide hiçbir zaman anlayamıycam bu duyguları.....ya hiç anne olamazsam ne yaparım bilemiyorum...bu soru beni yedi bitirdi beş senedir...sağlıklı bir adamla evliyim onuda kendi kaderime mahkum ettim....suçluluk hissediyorum ona karşı...başkalarının bebeklerini sevdiği zaman eziliyorum,çok üzülüyorum o an gözyaşlarımı zor tutuyorum:gitme:

mavio ay ni duygulari bende yasiyorum canim bende mikromun sonucu negatif canim daha 1 hafta oldu tutmadi bende anne olmak istiyorum inan bana en az senin istedigin kadar ne zormus bekle bekle sonuc negatif bilmiyorum bende birgün anne olurmuyum ki bana anne olmak cok uzak cok zormus gibi geliyo ne zormus beklemek allahim insalah bizim de birgün bebeklerimiz olur

inşallah ya inşallah....ama o kadar uzak ki....sanki hiç olmıycak....canım bende eylülde ikinci negatifi aldım....oysa çok umutluydum...başkalarının doğum hikayelerini okuyup gizli gizli ağlayıp duruyorum...:sinifsinif:

canım bı komsumuz vardı 10 yıl falan çocukları olmamıs defalarca tüp bebek yaptırıp basarısız olmuslar bunun için yaklaşık 40.000 tl falan harcamıslar ama sonunda olsu şimdi bı kızları var uzulme bence allah ıstedıgı zaman verıcektır sana hayırlı saglıklı guzel bı bebegın olsun ıns...

merhaba arkadaşlar.bende 5 senelik evliyim.duygularınızı yaşadıklarınızı hepimiz yaşadık.zaman zaman ağladık zaman zaman güldük.benim eşimde kromozom translokasyonu var.bizim işimiz çoğu insandan daha zor.tüp bebekte trasfer olması için öncelikle embriyolar pgt denen bir işlermden geçiyordu.sağlıklı bulunursa trasferim oluyordu.ilk tedavimde hiç sağlıklı embriyom olmadı.transferin iptal olması çok zor bir durum.ikincide 1 tane sağlıklı embriyom oldu oda tutmadı.üçüncüde yine sağlıklı embiryo bulunamadığı için transfer iptal oldu.4. tedavimde 2 sağlıklı embriyo bulduk ve tutundu rabbime şükürler olsun.Allah bizim ihtiyacımızı bizden daha iyi biliyo,zamanını da.benimde bu duygulara düşüncelere kapıldığım çok oldu.şuan bile inanamıyorum ve çok korkuyorum bi aksilik olur diye.bol bol dua edin doslarım.benim içinde dua edin nolur.Rabbim bu mübarek cuma günün hatrına yarve yardımcımız olsun sevgiler...
bu arada bizim problemimiz eşimden kaynaklanıyo.eşimi çok seviyorum.onu hiç suçlamadım problemden dolayı.Allahtan geliyo sonuçta.sizde kendiniz üzmeyin nolur eminimki eşinizde sizi çok seviyo.

ya arkadaşlar ümitsizliğe kapılmayın lütfen yüce Allah ım ol dedikten sonra olur bol dua edelim arkadaşlar bizim yapacak başka bişeyimiz yok bi dua bide morali yüksek tutmak.mavi canım o kadar güzel yazmışsın hepimizin ortak konuları o yazdıklarını ben rüyalarımda çok yaşıyorum rüyamda bile o kadar güzelki Allah ım inşallah en kısa zamanda bu yolda yürüyenleri boş çıkarmazsın.lütfen ümitsizliğe kapılmayın.

umutlarınız hıç solmasın...........rabbım guzel gunler nasıp etsın.............o yetrkı ol desuın ........gun dogmadan neler dogar bı bakmıssınız kı sıze anne dıye kosan ıkı guzel goz..............o gunler ınş cok yakındır bol dua can dostlar

ben hiç anne olmadım ki nerden bilirim bir bebek karnımda nasıl büyür,nasıl oynar kıpır kıpır,nasıl hissedilir hareketleri,nasıl beklenir ultrason günleri onu görmek umuduyla,doğum yaklaştıkça nasıl heyecanlanır insan,nasıl bekler yavrusunun geleceği günü özlemle...doğum nasıl bişeydir,onu ilk gördüğünde ne hissedilir,kokusu nasıldır içime çekince,ona sarılmak nasıldır hele emzirmek ne biçim bi duygudur acaba....eşimin kucağında bebeğimi görmek nasıldır,onun bizim olduğunu bilmek nasıldır...........mafoldumbenbelkide hiçbir zaman anlayamıycam bu duyguları.....ya hiç anne olamazsam ne yaparım bilemiyorum...bu soru beni yedi bitirdi beş senedir...sağlıklı bir adamla evliyim onuda kendi kaderime mahkum ettim....suçluluk hissediyorum ona karşı...başkalarının bebeklerini sevdiği zaman eziliyorum,çok üzülüyorum o an gözyaşlarımı zor tutuyorum:gitme:

Mavicim bu yaşadığın duyguları o kadar yakından biliyorum ki , ben de 3, 5 sene o duyguyu yaşadım.Eşimin benim yüzümden baba olamama ihtimalini düşündüm ve bu arada da tüm arkadaşlarımın tek tek bebeklerini kucağına almasını izledim ama onları hiç kıskanmadım aksine onlar benim çektiğim sıkıntıları çekmedi diye sevindim.2 kez olumsuz sonuç aldım 3. denemede rabbim bana hamile kalmayı nasip etti.İşte o zaman şunu anladım bu benim ve eşimin belkide evliliğimizin sınavı idi.Rabbim sabrımızı inancımızı sınadı ve sonunda hamile kalmayı nasip etti.Rabbim inşallah sağlıkla kucağımıza da almayı nasip eder.O yüzden arkadaşım sakın sen de umutsuz olma sadece her şeyin bir vakti zamanı var onu bekle ve inancını yitirme...Bir gün sen de isteyen tüm arkadaşlarımızda hamile kalacak ve bebeklerini kucağına alacak...

Cnm benım okurken bıle bu kadar ÜzÜcÜ yaŞarken daha zordur emınım
rabbım her Şerde bı hayır bahŞetmıŞ ama gÖrebılene anlayabılene
belkı senın hayattakı sınavın bu
geÇenlerde bı arkadaŞ doĞum yapalı 10 gÜn oldukı 27 yaŞında abısını kaybettı
dÜŞÜn bak hayatta daha ne dertler var rabbım beterınden korusun
neden olmuyo dıye ÜzÜlme Şeytanın vesvese vermesıne aldırma
dekı rabbım benım ıÇın hayırlısını bÖyle olmasını uygun gÖrmÜŞsÜn
umarım allah sanada anne olmayı nasıp eder.
Halamın 8 sene olmadı ve bıgÜn hamıle olduĞunu ÖĞrendık
sona 1,5 yaŞında ıken oĞlu 2. Yı duyduk
rabbım verınce ardarda verıyo bak
sende ÜzÜlme Çok
allah daha beterınden korusun cnm

arkadaşlar allah hepinizden razı olsun...ben öncedende hepinizi takip ediyordum....el muallimin 3yavrusu erken doğdu biliyorum...rabbim tez zamanda evine götürmeyi nasip etsin sağlıkla inşaallah....su itaat sağol canımmm....toprak hituci inşallah sağlıkla yavrunuzu kucaklarsınız bi duada bizlere edin ne olur hamilelerin duası kabul olurmuş.....azra ve yavrum inşallah tez zamanda isteyen dileyen herkesle birlikte bizde anne oluruz dimi kızlar inşallaaaaaaaaah rabbim ne olur duy sesimizi:Saruboceq:

kızlar 16 yıllık evliyim.bu acıları 16 yıldır yaşıyorum eyrafımda herkesin 2 . 3 çocugu oldu.2010 yine 6 .tüpbebege gidecegim.ama bilmem............benim eşimdede problem yok.daynamayacağım ağlıyorummmmmm

yaman sağol canım insan herşeyi biliyorda dayanması zor işte...ne yapalım kader deyip boynumu büktüm....ondan gelene razıyım ne yapayım

sel 76 bizi bizden başkası anlamaz canım....okulda bi kız var 1 senelik evli...artık düşünmeye başladık dedi ve zırt diye hamile kaldı....banada olur boşver diyo....der tabi demesi kolay...rabbim yüzümüze baksın canım ne diyeyim....hangi merkezde yaptırcan

Sel arkadaşım nil diye bir arkadaşımız vardı o 7. denemesinde hamile kaldı.ınşallah darısı sana ve tüm isteyenlere...

Mavi cnm benim eşimden kaynaklanan infer. Ben onu o kadar çok seviyorum ki rabbim onu başımdan eksik etmesin. :Saruboceq: Bende de olabilirdi o beni hiçbir şeye değişmez, bende onu değişmem. Bebeğimin olmasınıda o kadar çok istiyorumki cnm. Hayal ediyorum kendimi emzirirken.:ecrin_bebek: Bekliyeceğiz, sabredeceğiz, ümit edeceğiz, en önemlisi de dua edeceğiz, inanacağız anne olacağımıza.. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını bilendir, Merhametlidir. Bizlere verdiği her şerde bir hayır vardır muhakkak. Dualarımıza da karşılık verecektir birgün.. Kayınvalidem bana hep kızım gün doğmadan neler doğar der.. :teselli: Allah hepimize anne olmayı nasip eder inşallah.
Bu gün mübarek cuma günü hep beraber dua edelim. Meryem süresini okuyalım :Saruboceq:

Son düzenleme:
canım bende aynen hamile kalmadan önce senin yazdıklarını hissediyordum acaba ben hiç hamile kalamayacağımmı diyordum 5 sene içinde neler yaşadım sizler daha iyi anlarsınız eşimle hiç bir sorunumuz yoktu ama olmuyodu bana her gittiğim yerde insanların ilk sorusu bebk yokmuydu o kadar kötü oluyodumki tam aklımdan siliyordum düşünmüyordum tak bu soruyla karşılaşıyordum hiç unutmuyorum geçen sene anneler gününde arkadaşımı aradım canım kanım dediğim arkadaşımı anneler gününü kutladım o başka bir şehirde 2 tane nur topu gibi bebişi var aynı yıl evlenmiştik neyse bende bu temmuz tedavi görecektim biliyordu bana ne desin biliyormusun boşver yaptırma neden yaptırıyosunki boşuna masraf etmeyin benim sülalede kaç defa yaptırıp tutmayan var dedi o zamn kaynar sular başımdan döküldü sanki benim istediğim bir güzel dua sözdü telefonu anında kapattım canım ve inanırmısın yerlere yatarak nasıl ağlıyorum bak şimdi yine o günler aklıma geldi hiç unutmuyorum yan komşum birisimi öldü falan sanmış yarım saat sonra yanıma gelmişti bağıra bağıra ağladım ve o an ellerimi açarak rabbime ne olur banada nasip eğle yarabbim dedim ne olur o duyguyu bamnada yaşat dedim ellerimi açarak yardım et rabbim dedim ve temmuzda ilk denememizde şükürler olsun meleğim göbişimdeydi o an hamile olduğumu öğrendiğimde rabbime binlerce kez şükürler ettim yani yaradanım açılan elleri hiç bir zamn geri çevirmiyo canım tamam tedavi sadece bir vesile gerçek olansa rabbimin ol demesi bol bol dua et canım bol bol içten gelerek sabah namazlarında kalk hangi vkit deme dua et ben hala ediyorum yaradanım kimsenin evini bebksiz koymasın çok zor dualarım seninle canımcım ve bütün anne olmak için çaba gösteren anneler için sağlıcakla kal o güzel haberi bizlere tez zamnda ver inşallah

Canim ben de kendime hep bu soruyu soruyorum ...

Yasim 27 .. Evliligim 10. yilina yaklasti ..

8 yildir tüp bebek tedavisi ile bir evlat sahibi olmak icin ugrasiyorum ..

Denemedigimiz hic birsey kalmadi ..

Eger yumurtalarim döllenmiyor olsa ..

Eger embriyolarim gelismiyor olsa ...

Eger hic hamile kalamiyor olsam ( 2 kez hamile kaldim ama düsük yaptim ) ...

Minicik bir bebegi EVLATLIK almayi düsüncem ..

Ama yasim cok genc bu kadar erken tedaviyi birakip ilerki dönemlerde " ACABA devam etsem kendi bebegim olur muydu ???? " demek istemiyorum ..

Annelik anlattigin gibi o kadar güzel bir olay ki ..

O bebegin kipirtilarini hissetmekk ..

Dua etmekten , umut etmekten baska ne yapabiliriz kii ...

Canim kendini suclama ne olursun ..

Bizim sorunumuz sperm yetersizligi ..

Bazi günler esim de bir baskasiyla anneligi yasayabilecegimi söylüyorr.. Belki o da kendisini suclu hissediyor ..

Ama bebegimin babasi o olsun istiyorum ...

Esimden de nefsimi tatmin etmek icin de asla ayrilmayi düsünmüyorum ..

Ondan asla vazgecemem ...

bende ilk çocuğumu 6 yılda aldım kucağıma..... ama hiiiiç ümidimi kesmedim....hep dua ettim dua istedim.... rabbim elleri boş çevirmez hep dua edin.... seher vakitlerinde kalkın..meleklerin yeryüzüne indiği o vakitlerde yokmu da eden kabul edeyim dediği vakitlerde...namazlardan sonra secdeye kapanın secdede rabbimle aranızdaki 70 perdeden 69 u kalkar..ona yakın olun hep dua edin... bizlerde edelim..

amaaa tedbirsiz tevekkül olmaz....tedavilerinizi bırakmayın.... en tecrübeli hastaneleri araştırın.... hemen pes etmeyin..... rabbim gönlünüzdekine te vakitte kavuştursun inşallah...

bende ilk çocuğumu 6 yılda aldım kucağıma..... ama hiiiiç ümidimi kesmedim....hep dua ettim dua istedim.... rabbim elleri boş çevirmez hep dua edin.... seher vakitlerinde kalkın..meleklerin yeryüzüne indiği o vakitlerde yokmu da eden kabul edeyim dediği vakitlerde...namazlardan sonra secdeye kapanın secdede rabbimle aranızdaki 70 perdeden 69 u kalkar..ona yakın olun hep dua edin... bizlerde edelim..

amaaa tedbirsiz tevekkül olmaz....tedavilerinizi bırakmayın.... en tecrübeli hastaneleri araştırın.... hemen pes etmeyin..... rabbim gönlünüzdekine te vakitte kavuştursun inşallah...

Amin canim insallahh ...

Sana da Rabbim yavrucaklarini hayirla , saglikla kucagina almayi nasip etsin ...

Back
X