• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya sınıfta kalırsam :( Mahvolurum...

Bol bol kitap okumalısın, edebiyatın bile düşük... Bak artık en başarılı öğrenciler
bile gelecekleri için kaygılanıyor, senin bu notlarla onlara kafa tutman zor...
Geleceğine yazık etme. Eminim istersen tüm dersleri pek ala yapabilirsin.
Şimdi herşeyi boşvermiş gözükmek, dersleri umursamayıp aylaklık yapmak
çok tatlı geliyordur eminim çoğunuza. Biz de geçtik o sıralardan çünkü. Aynı
bocalamaları yaşadık. Arkadaşlarını iyi seç. Seni hırslandıracak, seni daha
iyi yerlere getirecek arkadaşların olsun hep. Aksi halde geleceğine yazık
edersin. Bunu anladığında çok geç olacak ve o sıralara dönüşün olmayacak.

Bol bol kitap okursan hem edebiyatını hem matematiğini düzeltmen mümkün.
Matematikten de korkma sakın. Okuyup anladığın bir metnin sayıya dökümüdür
ve sadece 4 işlemi bilmen yeterli matematikte başarılı olman için. Allah yardımcın
olsun.

Ben 10. sınıfa gidiyorum. Geçen sene çok başarılı bir öğrenciydim not tutar parmak kaldırırdım sadece matematiğim kötüydü. Bu sene 10. sınıf sözel bölümü seçtim.Senenin başlarında hep annem rahatsızlandı 2 gün hastanede yattığımız oldu. Devamsızlıklarım çok oldu.Sürekli hastaneye git gel falan.Okula gidemedim vs vs. Sonrada zaten ipin ucunu kaçırdım ders proğramlarınıda almadığım için ondan sonrada boşladım. Nasılsa sözel dedim kolay dedim. İlk başlarda not tutmadığım için nasılsa ipin ucu kaçtı yazılıdan önce fotokopi çektiririm dedim öylede yaptım ama ne yaptıysam olmadı dersleride dinlemedim. Senenin başında herkesin ağzında şu laflar vardı. '' Kopya çekelim'' '' Basit,sende kopya çekersin '' Bende diyordum '' Ben kopya falan çekmem çalışıp kendi emeğimle alırım'' Geçen seneler hiç kopya çekmezdim korkardım derste konuşmazdım.Bu sınıfta derste herkes konuşuyor kimse dersi dinlemiyor bende dinlememeye başladım zamanla.Kopya çekmem diyen ben zamanla onları bile şaşırtacak kadar kopya çekmeye başladım. Sınavda defteri önüme aldım direk ordan bakıp yaptım 360 derece arkamı döndüğüm oldu. Bazı yazılılardan 55-70 almayı başarsamda kopyayla diğer yazılılarda başaramadığım için birsürü 1 im oldu. Bende geçen seneler sürekli çalıştığım için bu sene rahatlama gelmişti biraz rahatlamak çalışmamak eğlenceli gelmişti.Kopya maceralı oluyordu. Geçen seneki arkadaşım çok şaşırdı bu hallerime. '' Sen nasıl böyle oldun geçen sene sınav stresinden burnun kanardı şimdi hiç çalışmadan gelmişsin bide gülüyosun'' dedi sürekli.

Bugün coğrafya son yazılısı açıklanmasıyla kafama dank etti.1 almıştım karneye bir düşecek:44: Hocaya yalvardım yakardım '' Ben seni çok uyardım çalış dedim'' dedi.Sonra biraz yalvarınca belki düşünürüm dedi ama arkadaşıma ben niye geçirim bunu demiş:43: Matematik geometri zaten zayıf. Hiç bişey bilmiyorum bir 45 alacak kadar bilsem hoca sözlüden geçirir herhalde.Ama nasıl alacağım :43: İngilizce edebiyattan falanda 80-90 almam lazım ki geçebiliyim nasıl alıcam ? Okuldan geldiğimden beri tarihe çalışıyorum kollarım koptu.

Ben kalsam mahvolurum dayanamam bu pişmanlıkla.Koca 1 seneyi tekrar okuyacağım aptallığım yüzünden.Okulda herkes olumsuz konuşuyor kesin kalırsın diyorlar. .Çok korkuyorum gece gündüz çalışsam yüksek alamazmıyım ?? Geçemezmiyim ??? Zaten kolay oluyor sorular.:43::43::43::43::43:
MErhaba ,annenin rahatsızlığı için üzüldüm geçmiş olsun
Yapmış olduğun hatanın farkındasın en azından yani ipin ucunu kaçırdığının
Eğer gerçekten annenin rahatsızlığı bunlara sebep olduysa ve sen en azından okulda olduğun zamanlarda derslere ilgini gösterip,derslerde söz aldıysan belki öğretmenlerin bir kez daha düşünür.
Ama yok zaten ipin ucu kaçtı yaklayamam deyip havalara uyduysan 'Bir musibet bin nasihattan yeğdir' demişler
Bir öğretmen olarak söylüyorum ki eğer öğretmenelrine toparlanma çabalarını gösterdiysen korkma ortalama ile geçersin belki.
Ama sen sen ol kendini hayatını düşün ve okulu ciddiye geleceğini garantiye al genç arkadaşım
Hayatında başarılar

Ayrıca şuan bu notları düzeltmeye çalışan gerekirken burdasın
ARkadaşlar bence daha fazla cevap yazmayalım genç arkadaşımız gidip ders çalışsın:34:

Sınavların devam ediyor mu hala? Devam ediyorsa çaba harca vermeye daha yüksek not alma çalış son sınavlardan bizim zamanımızda son notlarının ilk notlarından yüksek olması karne notunu etkilerdi kendi kendine mesela 2 1 karneye 1 olarak 1 2 2 olarak geçerdi. Bir de mutlaka hocalarınla iyi geçinmeye çalış açık açık notlarını düzeltmelerini iste 2 tane kanaatle kurtarabilirler sanırım seni. Saygılı, sessiz sakin bir öğrenci imajı çizmeye çalış denk geldiğinde bol bol sohbet et hocalarınla, o zaman düzeltebilirsin sanırım. Onlara da annenin hastalığının seni bu sene çok etkilediğini vs. anlat. Matematik hocana, çok uğraştığını ama birtürlü anlayamadığını gerekirse bu yaz özel ders alacağını söyle. Halledebilirsin bence.

Sınavların devam ediyor mu hala? Devam ediyorsa çaba harca vermeye daha yüksek not alma çalış son sınavlardan bizim zamanımızda son notlarının ilk notlarından yüksek olması karne notunu etkilerdi kendi kendine mesela 2 1 karneye 1 olarak 1 2 2 olarak geçerdi. Bir de mutlaka hocalarınla iyi geçinmeye çalış açık açık notlarını düzeltmelerini iste 2 tane kanaatle kurtarabilirler sanırım seni. Saygılı, sessiz sakin bir öğrenci imajı çizmeye çalış denk geldiğinde bol bol sohbet et hocalarınla, o zaman düzeltebilirsin sanırım. Onlara da annenin hastalığının seni bu sene çok etkilediğini vs. anlat. Matematik hocana, çok uğraştığını ama birtürlü anlayamadığını gerekirse bu yaz özel ders alacağını söyle. Halledebilirsin bence.
3. sınavlar var ama kurtarabilmem için hepsinden çok çok yüksek notlar almam gerekiyor çok stresliyim bazen çalışırken içimden bir ses ne kadar çalışırsan çalış yapamayacaksın işte yüksek alamazsın diyor oturup ağlıyorum :43: Çok pişmanım:43:

Canım önceden tembel bir insan değilmişsin yani çalışırsan yaparsın hem 1 olan notlarını hiç değilse 3'e 4'e çıkardığını gören hocalar kanaat kullanır sende hocalarla konuşup sorunlarım vardı aklım başıma geldi çalıştım dersin olur biter. Pc'yi bırak ders başına geç derim :34:

Doğruyu iyanlışı ayırt edecek yaştasın.Yan gelip yatan,derste konuşan,zayıf alan bir öğrenciyi neden geçirsinler ki ?

3. sınavlar var ama kurtarabilmem için hepsinden çok çok yüksek notlar almam gerekiyor çok stresliyim bazen çalışırken içimden bir ses ne kadar çalışırsan çalış yapamayacaksın işte yüksek alamazsın diyor oturup ağlıyorum :43: Çok pişmanım:43:

sen daha burda mısın?
Bence bırak burada yorum yazmayı öncelikle yakından uzağa doğru olan sınavlarına çalış
sanırım bu hafta en geç diğer hafta olacaksın hepsini

Şimdi git balokna çık derin bir nefes ve yapabilirm de
akşam yemeğine kadar çalış
yemeğini ye sonra tekrar bak
Öğretmenin ve bir ablan olarak söylüyorum:20:

10. sınıf dersleri kolaydır aslında yani edebiyat falan için söyledim tabi. Çalışırsan yaparsın. Biraz zorla 11. sınıfta daha çoğalıyor konular o zaman napcaaan :) Topla kendini derslere baaak. İnşaallaah geçersiin :)

Tarihte 65 sayfanın 30 unu bitirdim ezberledim off çok korkuyorum unutucam diye diğerlerini ezberleyemicem diyeee içime ateş oturdu nefes bile alamıyorum korkudan kalırsam ne yaparım benim arkadaşlar ölmeden toprağa gömdüler beni zaten biri diyor '' Hep moralim bozuk sen kalıyosun diye '' öbürü diyor '' Of of seni seneye çok arıcam napıcam ben sensiz '' öbürü diyo '' Yanına gelirim seneye üzülme '' offffff bitti hayatım :43:

sınavların ne zamansa bir an önce calışmaya başla.
tarihi ezberlemeye calışma. oku hızlıca, sonra dön tekrar tekrar oku.
sözel bölümü artık çalışkan olmayanlar seçıyor genelde, o yuzdn ortam seni bu hale getirmiş. çalışkan bir eşi agırlık sınıfında durumun faklı olurdu bence. bölüm degıstırme oluyorsa eşit agırlıga gecmeye calış bence. sözelde çok sececek meslek yok zaten bıldiğim kadarıyla.
ama şu an yapman gereken şey vesvese yapmayıp sınav tarıhıne kadar programlıca derslerıne calışmak. gerekırse uykusuz kalacaksın, bir gecede ne savaşlar kazanılmış. kaldı ki lise bu daha. çalışıp kagıda bir şeyler yazarsan hocaların da bunu iyiniyetle takdir edecektır, yaparsın merak etme. şimdi çalışmaya başla bir an önce,takılma burada. kolay gelsın.

ÖSS de napcaan seeen :) Bi dur yahu bu korkuyla bişi olmaz geçirmez seni. Hoş ben de bu sene korkuyodum da rahatladım yine de. Seen ezberini güzelce yaap eminim iyi olur :)

sınavların ne zamansa bir an önce calışmaya başla.
tarihi ezberlemeye calışma. oku hızlıca, sonra dön tekrar tekrar oku.
sözel bölümü artık çalışkan olmayanlar seçıyor genelde, o yuzdn ortam seni bu hale getirmiş. çalışkan bir eşi agırlık sınıfında durumun faklı olurdu bence. bölüm degıstırme oluyorsa eşit agırlıga gecmeye calış bence. sözelde çok sececek meslek yok zaten bıldiğim kadarıyla.
ama şu an yapman gereken şey vesvese yapmayıp sınav tarıhıne kadar programlıca derslerıne calışmak. gerekırse uykusuz kalacaksın, bir gecede ne savaşlar kazanılmış. kaldı ki lise bu daha. çalışıp kagıda bir şeyler yazarsan hocaların da bunu iyiniyetle takdir edecektır, yaparsın merak etme. şimdi çalışmaya başla bir an önce,takılma burada. kolay gelsın.

işte ülkemin acı gerçeği
sözeli, meslek lisesini hiçbir şey yapamayanlar seçer anlayışı
bunu sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın
ama benım zehir gibi sözel ağırlıklı ders alan öğrencilerim var
Artık sınav sistemi de değişti,alan kalktı herkes istediği puan türünden tercih yapabiliyor
tabi puanı müsaade ettiği sürece

Öncelikle kendine çeki düzen vermelisin.Kopya falan hepimiz çekmişizdir bu bir gerçek ama bunu alışkanlık haline getirip her derse çalışmadan gelip kopyaya güvenmek çok yanlış ki sende bunun farkındasındır.Sakın kendini değiştirmene izin verme eskiden nasıl yapıyorsan şimdide yapabilirsin o zamanlar kopya mı çekiyordun?!Hayır...
O zaman şimdide düzenli ve güzel bir şekilde çalışırsan halledersin emin ol.Önce yanlışlarının farkına var,bunları yapmamaya bak.Sonra düzenli şekilde heyecan yapmadan sınavlarına gir.Baktın kritik hocalarınla git güzel bir dille konuş.Ama şöyle söylim Türk dili dersini kesinlikle geçmelisin baraj dersi çünkü.Ortalamaylada olsa geçersin yazında bir güzel çalışır diğer derslerini verirsin.Kendine güven,panik yapma,çok çalış...

işte ülkemin acı gerçeği
sözeli, meslek lisesini hiçbir şey yapamayanlar seçer anlayışı
bunu sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın
ama benım zehir gibi sözel ağırlıklı ders alan öğrencilerim var
Artık sınav sistemi de değişti,alan kalktı herkes istediği puan türünden tercih yapabiliyor
tabi puanı müsaade ettiği sürece

Ben sadece gözlemlerimden durum tespiti yaptım canım, genelde dedim zaten, istisnaları olur elbet. Benim zamanımda en çalışkanlar sayısalı secerdi, ben de calışkan olmama ragmen eşit agırlıgı secmıstım mesela, sayısala çok yeteneklı olmadıgım için, şu an memnunum da. Ben o aşamaları geçeli çok oldu, bilemıyorum tabi sınav sistemini. Önemlı olan çalışmak.

9 tane zayıfın var son sınavlarda kurtarabildiğin kadarını kurtarıp yazın sorumluluk sınavlarına girersin tarih derslerinin ortalamaları 40 mesela o kdarda yksek almana gerek yok 50 alsan geçersin

Sorumluluklara girmek istemiyorum işte:43: Sorumluluklara girmek demek kalmayı göze almak demek. Şimdi yazılıda olan sorudan kat kat zoru soru çıkacak ve bütün senenin konularından çıkacak ve sınav ağustosta olduğu için benim bütün yazım sınıfta kalma korkusuyla geçecek şu an yaşadığım korkuyu sıkıntıyı bütün yaz yaşıcam kalırsam ölürüm ben intiharı bile düşündüm gerisini siz düşününün.

Bu arada edebiyatçı nuh diyor peygamber demiyor:43: Bir bakarım diyor bir geçirmem diyor.Bugün o kadar derse bile katıldım ödev yapıp getirdim.Yarında konuşucam olmazsa pazartesi babam okula gelecek anneannesi öldü okula gelemedi ablası hastanede yazın ona bakması gerekiyor kalırsa okuldan alırım durumum yok 1 sene daha okutacak falan dicek offf ne hallere düştüm her sene teşekkür alırdım geçen sene 1. dönem alamadığım için ağlamıştım.Şimdi sınıf geçmeye çalışıyorumm ne yaptım bennn :43:

Sorumluluklara girmek istemiyorum işte:43: Sorumluluklara girmek demek kalmayı göze almak demek. Şimdi yazılıda olan sorudan kat kat zoru soru çıkacak ve bütün senenin konularından çıkacak ve sınav ağustosta olduğu için benim bütün yazım sınıfta kalma korkusuyla geçecek şu an yaşadığım korkuyu sıkıntıyı bütün yaz yaşıcam kalırsam ölürüm ben intiharı bile düşündüm gerisini siz düşününün.

Canım bi sakin ol, benim bildiğim sorumluluklar hep daha kolay hazırlanır. Zaten okullar başarılarını düşürmemek için çok fazla kalan bırakmak istemezler. Hem korkacağına konsantre olmaya çalış, yapılmayacak şeyler değil onlar 3 ayda, 10. sınıfta divan fln görüyorsunuz di mi? Halledersin noolucak? Son sene sınava girerken kafandan tüm edebiyat vs. siliniyor 4 yılın konularını bir senede hatta ygsden sonra başladığın için 3-4 ayda yetiştirmeye çalışıyorsun o zaman naapıcaksın sen? Bir yaz tatilini de çalışarak geçirirsin. Hem illa o kadar da keyifsiz olmak zorunda değil tüm yazı boş boş geçireceğine, yapacak birşeylerin olur. İlla eve kapanıp ders çalışmak zorunda değilsin ki, İstanbuldaydın di mi sen? Gidersin deniz kenarındaki kafelerden birine, giyersin şortunu, alırsın yanına soğuk içeceğini oh, güneşlene güneşlene derslerini ezberlemiş olursun. Zaten günde 1-2 saat çalışmak yeter konuları öğrenmen için. Sonra da ister arkadaşlarınla buluşursun, ister gezer tozarsın. Korkma bu kadar, daha önce yapabiliyorsan sen başarılı bir kızsın demektir, bu sene çalışmadığın için yapamamışsın tatilde azıcık çaba harcasan halledersin.

Back
X