- 4 Kasım 2018
- 26.416
- 109.238
- 598
- Konu Sahibi Girlsbelikegirls
Geleneklerine cok bagli oluyor genelde guney koreliler. Bence zor birkac ay olsada.
Esinizide anliyorum.
Esinizide anliyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gelenekleri sorun değil. Ben uyarım her türlü.Eşim de uyum sagladı hep bizim geleneğimize.Ama annesi biraz problemliGeleneklerine cok bagli oluyor genelde guney koreliler. Bence zor birkac ay olsada.
Esinizide anliyorum.
Tam dizilerdeki dirdirci ajummalar canlandı gözümde.
Bu yüzden mi evlendin? Eşin sana gelmeden sözler vermedi mi 'benim için fedakarlık yapyirsun,ülkeni bırakıyorsun. Seni çok mutlu edecegim' diye???
Bunu hatırlarsana kocana..ne hakkı var seni memleketinden 16 saat uzağa getirip bunları yaşatmaya???
Ya annesi genel olrak iyi biri aslında. Sadece çok takık. Ve ses tonunu iyi ayarlamıyor bagırıp cagırıyor sorunları dile getirirken. Hani biraz düşüncesiz biri.Tam dizilerdeki dirdirci ajummalar canlandı gözümde.
Bu yüzden mi evlendin? Eşin sana gelmeden sözler vermedi mi 'benim için fedakarlık yapyirsun,ülkeni bırakıyorsun. Seni çok mutlu edecegim' diye???
Bunu hatırlarsana kocana..ne hakkı var seni memleketinden 16 saat uzağa getirip bunları yaşatmaya???
Biz 6 yıl önce intertte tanıstık. Sonra o türkiyeye geldi okumaya o sekilde devam ettiYine inanın bir çok ülkeye göre daha çekilir insanlar. Siz nasıl tanıştınız? Eşiniz ve ailesi size Korece konusunda yardım edebilirlerdi aslında.
Biz 6 yıl önce intertte tanıstık. Sonra o türkiyeye geldi okumaya o sekilde devam etti
Evet koreli. Şöyle diyim tasınırsak biraz zorlancaz fakat tasınmazsak da ben sinir stresten huzursuz olucam. Çünkü bir kere ben sogugunca eskisi gibi olamıyorum samimiyetim direkt kayboluyor.unutamıyorum ben kolayca olanları. Öyle tip de biri değilm. Ben dillerini anlamıyorum ya bugün annesi işten gelmiş niye yemek yok diye bagırıp cagırdı eşime. Lafı bana tabiki. Ama ben az cok anşıyorum dilllerini bunlae farkında değil. Ki ben yemek yapınca türk yemeği oluyor ve yemiyor bile. Tadımlık yiyor sadece.Eşiniz Koreli mi? Nasıl gittiniz oraya nasıl tanıştınız? Siz çalışmıyorsunuz sanırım. Eğer ekonomik olarak altından kalkabilirseniz ayrı eve çıkın.
Evet koreli. Şöyle diyim tasınırsak biraz zorlancaz fakat tasınmazsak da ben sinir stresten huzursuz olucam. Çünkü bir kere ben sogugunca eskisi gibi olamıyorum samimiyetim direkt kayboluyor.unutamıyorum ben kolayca olanları. Öyle tip de biri değilm. Ben dillerini anlamıyorum ya bugün annesi işten gelmiş niye yemek yok diye bagırıp cagırdı eşime. Lafı bana tabiki. Ama ben az cok anşıyorum dilllerini bunlae farkında değil. Ki ben yemek yapınca türk yemeği oluyor ve yemiyor bile. Tadımlık yiyor sadece.
İşte sorun bulundugumuz yerde türklerle alaklı bir sey yok. İngilizcem var ama korecen de varsa orta derece ancak o zaman işe girebilirsin. Çünkü burdakiler ingilizce bilse bile konusmamayı tercih ediyor cogunluk kısmı. Bana kursa git öncd korece öğren diyen kendileri zaten ailesi. Evde oturmamı sorun etmiyorlarSiz Türk gibi düşünüyorsunuz. Onlar da çocuklarının sıkıntıya girmesini ve sizin tüm gün evde oturmanızı istemiyorlar. Part time türk restaurantında veya bir restaurantta bile çalışabilirsiniz. Yanlış anlamayın ama sizin için de iyi olur ve biraz üzerindeki yük kalkar eşinizin de ayrıla size pratik olur
1 aydır burdayım. Zaten onların yemeklerinden birini yapmayı öğrendiğim için yapmıstım ama onu yemediler ki iyi yemek yaparım ve onlrın yaptıklarından farklı bir tat yoktu.Sadece eşimle ben yedik. Ama yemediler. Ben o gün arrık her gün yemek yapmaktan vazgectim. Yaparsam da kendi yemeklerimizden yapıyorum onu da tadımljk yiyorlar zaten. Sanki zehir koycam2 aydır oradasınız en azından yemek tariflerini öğrenin. Yanlış anlamayın ama biz internetten tarif bakıyoruz bazen bir arkadaşımız geliyor onu mutlu edelim diye. Siz onlara uyum sağlamanız gerekiyor
Evlenip yanlarına gelen çocuklara ses çıkarmama, gidecekler diye üzülme ve ne umduk ne bulduk muhabbeti… türk ve kore kültürleri çok benziyor dedikleri doğru galiba… internetten mi tanıştınız?Şöyle ki biz ailesiyle de konusup ben dil kurusuna yazılıp işte biraz buraya alısana kadar ve eşimib askerlik durumj belli olana kadar hem de annesi sözde kültürlerini bana öğretmek istiyordu kendisi. Lakin böyle olmadı. Onlar teklif etti. Ama söylenilenler yapılmadı tabi. Ne umduk ne bulduk hesabı oldu.
g. korede ev hemen bulabiliyor mu?
koreyi bilmiyorum arupada olsanız mesela şu anda asla ev bulamazsınız çünkü noel zamanı her yer kapalı olur, ev bulsanız da çoğu yere randevusuz bakmaya gidemezsiniz hadi gittiniz 1 evi 100 kişi istiyor
orada durumbölgeye göre değ
Bölgeye göre değişiyordur bence. Ama biz internette bir süre kiralım daire gördük.bir kacıyla konustuk hepsi ne zaman görmeye gelceksiniz diye soruyor hemeng. korede ev hemen bulabiliyor mu?
koreyi bilmiyorum arupada olsanız mesela şu anda asla ev bulamazsınız çünkü noel zamanı her yer kapalı olur, ev bulsanız da çoğu yere randevusuz bakmaya gidemezsiniz hadi gittiniz 1 evi 100 kişi istiyor
orada durum ne ?
e bi gidip baksanızBölgeye göre değişiyordur bence. Ama biz internette bir süre kiralım daire gördük.bir kacıyla konustuk hepsi ne zaman görmeye gelceksiniz diye soruyor hemen
Böyle yapmamız gerekti o zaman ki koşullarda.Bu konuda pişmanlıgım yok. Şuan ki anı düşünüyorum. Cünkü kaygı bozuklugu olan biri olarak zamanjnda çoook gelecegi düşünüp planlar yapıp kafayı yedim.bir de bildiğim kadarıyla korede askerliği herkes yapıyor k popçular askere gidince olay olmuştu
e eşiniz de gideceğini biliyordu...
hani ya askere gitmeden en azından bir 6 önce gitseydiniz siz oraya alışsaydınız kendi eviniz düzeniniz olsaydı
ya da askerlikte memur mu olcak ne olcaksa o düzen belli olduğunda gitseydiniz
tam belirsizliğin ortasında oraya gidip k.valide evinde yaşamak bana hiç iyi fikirmiş gibi gelmedi. biraz fazla düşüncesiz davranmışsınız.