Ya siz yerimde olsaydınız?Fazla zamanım yok.

Şuanda annesinin düzenini bozan taraf malesef sizsiniz.
Şahsen ben kv olsam gelinimle aynı evde yaşamak istemem.Benim kv demle bı sorunum yok sever sayarız ama tatillerde bile zor geliyor,onunda düzeni bozuluyor yeri geliyor bizimde.
e buda insanda stres yaratıyor.
Bir an evvel taşının.Kendinize ait düzeni kurun.Ha şimdi ha Mart'ta.Çok fark yok.Bir şekilde para kazanılır toparlarsiniz.9 yıldır evliyim neleri aştık,indikte çıktıkta.
Kimseye de yük olmadan hallettik bir şekilde.
Daha fazla kötü olmayın derim.

Bence bunun için üzülmeyin. Yaşı büyük ise normal bile kabul edilebilir. Babaannem mesela yemek yaparken kendisi tarif eder, başımızda bekler yaparken ama yine beğenmez😂 benimki daha farklı oluyor diyor ama farkı sadece kendisi buluyor.
Anladım yaşı 48 eşimin annesinin. Eşimin babasının yasıysa 60 ama kendisi gayet anlayıslı çözümcü ve bana karsı nazik davrananan biri. Yaşla alakalı değil bence

Şuanda annesinin düzenini bozan taraf malesef sizsiniz.
Şahsen ben kv olsam gelinimle aynı evde yaşamak istemem.Benim kv demle bı sorunum yok sever sayarız ama tatillerde bile zor geliyor,onunda düzeni bozuluyor yeri geliyor bizimde.
e buda insanda stres yaratıyor.
Bir an evvel taşının.Kendinize ait düzeni kurun.Ha şimdi ha Mart'ta.Çok fark yok.Bir şekilde para kazanılır toparlarsiniz.9 yıldır evliyim neleri aştık,indikte çıktıkta.
Kimseye de yük olmadan hallettik bir şekilde.
Daha fazla kötü olmayın derim.
Biz daha 3 aylık evliyiz. Türkiyede evlendik. Burayada geleli 1 ay oldu. Eşim borç stresi yapuyor şimdiden. Buna ragmen sizce taşınmak istemeli miyim? Ben istiyorum demeye devam etsem eşim tamam diyor zaten yine de. Ama endişeliyim borctan dolayı diyor

Mantık insanıyım demişsiniz ama ben bu işte pek bir mantık göremedim. Güney Koreli koca, kv ile yaşam. Büyük bir aşk mı yaşadınız yoksa Tr den kaçmanız gereken bir durum mu vardı? İyi kazanç sağlayacağınız bir iş durumu mu vardı?
Aşka inanmam ama buyük bir sevgi var tabi ki ortada. Bazen durum ve koşullar ne kadar mantık insanj da olsanız insanı zorlar ya da o durum koşullarda en mantıklı olrak gelen o yolu secersiniz. Türkiyeden kaçmam için gereken bir sey yoktu aslında.Eşimin askerliği vardı ve o yüzdende geldik. Artık erteleyemiyor. Yapması mecbur. 1 bucuk yıl askerlik burda. Hatta 2 yıldı gecen yıl indi.

yeni evlisiniz herhalde, esiniz de karsi taraf da boyle toleransli olmaz zaman gectikce, daha yuz goz olmamissiniz. o yuzden firsat bu firsat bence biran once kendi evinize cikin. esinizin ailesi tartisirsa esini ararlarsa hic dinleme, esin de ilgilenmek istiyorsa, beni karistirma git hallet annen baban deyip basindan yolla. ayrica bir an once calismaya basla, gerekirse cocuk bak
valla wn korktugum şeyde eşimle aramın bozulması. Bana karsı davranıslarının değişmesi. Aslında bu yüzden de hemen tasınmak istiyorum. Eşimin telinde gördüm annesi telefoda mesajla bile beni şikayet etmiş. Ben evdeyken camları acıyorum o üşüyüp geri kapatıyor.Çok stres alıyorum ev havalanmıyot kokuyor falan diye( burası türkiyeden 5 kat daha keskin soguk) . Ki ben camları o actıktan en erken 20 dk sonra kapatıyorum. O eevdeki bütün camları dış kapıyı bir anda her yeri acıyor. Üşüyorum ne yapabilirim yani. Saatlarce mi acık bırakalım.

Esiniz daha askerligini yapmamis, ayri evi yok, isi de anladigim kadariyla iyi degil. 6 yildir siz onun dilini ogrenmemissiniz. Kayinvalideyle yasamayi kabul etmissiniz ve 28 yasinda hemen evlenivermissiniz. Umarim oppa takintili korecanlardan biri degilsinizdir.
Konuya gelecek olursak Turkiye'den de kredi cekmek o kadar kokay degil. Hadi diyelim oldu, ev bulmak, kredi ve tasinma islemleri zaten 1 ay surer ve subat ayi gelir.
Esiniz askerdeyken orada yalniz ne yapacaksiniz? Krediyi odeyebilecek maas alacak mi esiniz askerde?
Bu sorunlar Turkiye'de bile zorken, orada daha zordur eminim. Kolayliklar diliyorum.

Ayrica 100bin lira 6bin dolar falan ediyor. 6bin dolarin orada tasinmaya yetecegini sanmiyorum. Bu meblag icin krediye de gerek yok. Bir sekilde toplar borc alirsiniz oradan. Onlara gore az bi para bu.

Esiniz daha askerligini yapmamis, ayri evi yok, isi de anladigim kadariyla iyi degil. 6 yildir siz onun dilini ogrenmemissiniz. Kayinvalideyle yasamayi kabul etmissiniz ve 28 yasinda hemen evlenivermissiniz. Umarim oppa takintili korecanlardan biri degilsinizdir.
Konuya gelecek olursak Turkiye'den de kredi cekmek o kadar kokay degil. Hadi diyelim oldu, ev bulmak, kredi ve tasinma islemleri zaten 1 ay surer ve subat ayi gelir.
Esiniz askerdeyken orada yalniz ne yapacaksiniz? Krediyi odeyebilecek maas alacak mi esiniz askerde?
Bu sorunlar Turkiye'de bile zorken, orada daha zordur eminim. Kolayliklar diliyorum.
Tabi ki koreliler takınntı yapmıs biri değilim. Merak etmeyin 28 yasıma kadar yasıma göre çok fazla hayat tecrübesi yasadım.evlilik için erken yas değil bence 28 yaş bana göre tabi!ha bu arada türkiyede kredi cekmek gayet kolay bankaların şartlarına uyum sagladıgınız sürece. Ama sanırım siz uyumlu olmadıgınız için cekmekte zorlanmısınız. Ben cektim zaten 5 dklık bir işlemdi. Bir kaç evi de begendik yarın bakmaya gidicez. Sizin peşin hükümde bulundugunuz gibi işlemedi bizim hayatımız ve ev bulma sürecimiz.6 yıllık sürecimin acıklamasını da yapmıyım ya bence. Çünkü nedense bir siz de o sürecti öğrenebilirdin var zaten dimi. Hani ben sanki o zamanlar o girişimde bulundum mu acaba belki de zamanım yoktu hayat mücadelesinden.ben yıllardır da ailemden ayrı yasıyorum zaten yani tek idare edememe gibi durumum yok. Çünkü kendime özgüvenimde tam.Bence siz gelin korede yaşayın sonda peşin hükümlerde bulunup eminim dersiniz. Ama suan demeyin bence çünkü siz benim size anlattıgım kadarını biliyorsunuz burda. Konu neyse ona yorum yapın. Benim gecen 6 yılımı bosverin. Benim dert etmediiim seyleri siz dert etmeyin.

Ayy ben bu konuyu nasil görmemişim:halay:Koreli ajummaların Türk kvlerinden eksiği yok fazlasi var bence. Farkli kültürler ve 2 tarafinda zorlanmasini cok normal ama ayni ev coookkk zor görünüyor. Yine de eger kesin Şubatta cikabilecekseniz dayanılir gibi duruyor ama tabi yaşayan sizsiniz.

Güney koredeyim. Daha 1 ay oldu tasınalı bu ülkeye. Eşimin askere gitmesi gerektiği için tasındık. Zatn ancak martta falan belli olcak. Burda genelde evli olanlar memur gibi askerlik yapjyprlar belediyede falan.İlk bas herkes herşeyi kabul etmişti. Ama annesi yine sözünden dönüp sorun cıkartmaya baslayınca ben 1 ayda aşırı yıprandım. Eşimdd sürekli arada kalıyor.
Konu sahibi Kore'de askerlik 2 yıl degil mi? Eşiniz olmadan 2 yil ne yapacaksiniz orada çalışmıyormuşsunuz da

Ben de işte genelde belirsizlikten nefret ederim. Garantici tipimdir. Annesi genel olarak tamam iyi biri tamam. Ama aynı evin içinde bir konuya takınca takıyor. Misal ben yemek yapınca genelde yaptıgımda yemez. Yerse de tadımlık yerler.O yüzden bazen yemek yapmam. Bugün yapmadım misal ve işten eve geldi eşim de evdeydi. Birden bire bagırıp cagormaya basladı yemek yok bilmwm ne falan diye. Zaten evini temiz tutuyorum ben o ocagı pis bırakır onu bile ben temizlerim.Eşim de ona kızdı öyle söylenince.
E tamam da 1 ay once ne yapıyormuş bu kadın?
Tamam yeseler yapın yemegi işten gelince oturup yenir evdesiniz elinize yapısmaz ama yemiyorlarmış yaptıgınız yemeği.
Bu arada Şubat'a şunun şurasında 2 ay var,ne değişecek o zaman taşınınca ben anlamadım. 2 ayda ne birikim yapılacak?
Bence taşinmayın diye öyle söylüyorlar.
Yerinizde olsam taşınırdım.

Back
X