Ya soru soracağım

bote86

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
455
183
23
Ben hamileyim 8+3 haftalik hamileyim ve ıslak kek istedi canım içinde çiğ yumurta var ya hani zararlımıdır

Ben hamileyim 8+3 haftalik hamileyim ve ıslak kek istedi canım içinde çiğ yumurta var ya hani zararlımıdır
Cig yumurta zararli diye biliyorum doktorum bana oyle dedi. Ama cig yumurtasiz tarifler var onlari dene bence

Evet canım yeme yada üzerine kendin çikolata sis yap onu dok hani içinden ayırdığın karışımı değilde üzerine başka sos yap çiğ yumurta yeme

Kekin içindeki pişmiyor mu onun neden zararı olsun ki

Ustune dokulen sosa 1 su bardagina yakin sut dokup tencerede kaynat yumurtasi piser ben oyle yapiyorum cig yumurta yiyemem

Sosu için,

• 1. 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Ben sosunu ayrıca hazirlayip dokuyorum. Hem malzemesi aazalmamis oluyor hemde daha guzel islaniyor.
Soranlar icin kekin karisimina un koymadan once bir bardagini ayirip üstüne sonradan sos olarak dökülüyor ya. O yuzden çiğ yumurta oluyor. Degilse tabiki kekle pisen yumurtada sıkıntı yok. Ama boyle ayri hazirlarsaniz pisman olmazsiniz :) bu arada bende bilmiyordum çiğ yumurtanın zararli olduğunu.

E ben yumurtayı kat sevmem sarısı cıvık severim her sabah ta öyle haslıyorum bu da mı zararlı

Canım kekin içindeki psiuyor zaten .ben üst sosunu, ayrı yapıyorum 1 bardak süt bir kaşık kakao yarım bardak şeker yarım bardak yağ bunları tencerede pisiriyorum hafif soğutup kekin üstüne döküyorum harçtan ayormiyorum sosu

Aaa bende 8+3 yarin ıslak kek yapicaaam 3-4 gundur canım istiyordu ustubede puding dokecem ohhh mis sende yumurtayla ıslatma ayrı sos yap sadece süt ve şekerle islat biraz ne bileyim bende öyle yaparım :):D

Sosu için,

• 1. 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Ben sosunu ayrıca hazirlayip dokuyorum. Hem malzemesi aazalmamis oluyor hemde daha guzel islaniyor.
Soranlar icin kekin karisimina un koymadan once bir bardagini ayirip üstüne sonradan sos olarak dökülüyor ya. O yuzden çiğ yumurta oluyor. Degilse tabiki kekle pisen yumurtada sıkıntı yok. Ama boyle ayri hazirlarsaniz pisman olmazsiniz :) bu arada bende bilmiyordum çiğ yumurtanın zararli olduğunu.
Ablacım pisirdin mi sosu ayrıca biri sosu ayrı yapıp pisiriyom yazmış :)

Cig yumurta hamilelikte zararli. HastLik yapab Bakteriye neden oluyor. Cig et yada az pismis et, cig yada az pismis yumurta yememeye calis hatta yeme

Back
X