ya üçüz olursa? yoksa iki embriyo mu transfer etmeli?

pembemavi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
1.809
7
116
Antalya
arkadaşlar önümüzdeki hafta transfer yapılacak ve bu da ikinci denemem olacak. ilkinde 2 embriyo transfer ettirmek konusunda kararlıydım ancak embryo kalitesinde sorun yaşadık ve çok istemesem de 3 embriyo yerleştirilmesine karar verdik. malesef kimyasal gebelik yaşadım ve kaybettim.

bu denememde kaliteli embriyolarım olursa yine 2 embriyo yerleştirilmesini isteyeceğim. sebep belli; olur da 3 tutarsa aldırmamak için. ama yine de tereddütlerim var.

siz neler yaşadınız? nasıl karar verdiniz transfer sayısına? üçüz gebelik yaşayanların tecrübelerini özellikle öğrenmek isterim. teşekkürler şimdiden.

arkadaşlar önümüzdeki hafta transfer yapılacak ve bu da ikinci denemem olacak. ilkinde 2 embriyo transfer ettirmek konusunda kararlıydım ancak embryo kalitesinde sorun yaşadık ve çok istemesem de 3 embriyo yerleştirilmesine karar verdik. malesef kimyasal gebelik yaşadım ve kaybettim.

bu denememde kaliteli embriyolarım olursa yine 2 embriyo yerleştirilmesini isteyeceğim. sebep belli; olur da 3 tutarsa aldırmamak için. ama yine de tereddütlerim var.

siz neler yaşadınız? nasıl karar verdiniz transfer sayısına? üçüz gebelik yaşayanların tecrübelerini özellikle öğrenmek isterim. teşekkürler şimdiden.

canim ucuz gebelikler zor oluyor ve genelde mutlaka birini sonlandirmak zorunda kaliyorsun..ama nerden biliyorsunki ucununde tutacagini bunu sadece Allah bilir...bence doktorun kac taneyi uygun gorurse senin icin o kadar koydur...

canım elbetteki 3 çüz gebelik çok zor benimde 3 tane embriyo transfer edildi kasım ayında 2 kese görüldü 1 rinde bebek oluşmadı şuande tek bebeğim e hamileyim bence drum 3 dediyse ou dinle çünkü hepsi tutmayabiliyor canım benim fikrim tabiki bu
bol şanslar şimdiden :nazar:

canım bende senin gibi tereddüt ederek ya üçüde tutarsa diye transfere girmeden hemen önce 2ye indirtirdim.ama kimyasal gebelik oluştu.sonra çok pişman oldum keşke dr.dinleseydim dedim.bence herşey kısmet ne yaşanılıcaksa o oluyor.

yani bencede eger doktorun böyle bir riski göze alıyosa sen çok takılmamalısın
biz 3 istememize ragmen bana 2 transfer etmişlerdi

canım bence doktorunu dinle 3 embriyo kondu diye üçüde tutacak diye bir şey yok mesela benim embriyolarım 2.kalite olduğu için 4 tane trasfer edildi tutmadı.bazen tek embriyo ile hamile kalan oluyor bazen çok kaliteli embriyolarla bile hamile kalınamıyor embriyo sayısı arttıkça tutma ihtimalide artıyor benim doktorum öyle dedi tabiki çoğul gebelik riskide var ...iyi düşünün bence doktoruna güvenmeni tavsiye ederim.her şey yolunda gider inşallah...Allah hayırlıysa bize çocuk versin...moralini bozma bu konuyu kafana fazla takma derim...

bana 3 tane transfer edildi.keselerde 2 si kesin gözüküyordu 3.sü şekli ve büyüklüğü belli değildi doktor soru işareti dedi.ya sonradan gelişiyor yada gelişimi durmuş dedi kendi kendine gidiyor dedi.bende dua ediyom hayırlısı için inşallah kendi kendine gitmiştir diye.önümüzdeki hafta çarşamba günü kalp atışları için gidiceğiz o zaman belli olucak.tek çoçuk düşünürken ikiz üçüz.hayırlısı.

bana 3 tane transfer edildi.keselerde 2 si kesin gözüküyordu 3.sü şekli ve büyüklüğü belli değildi doktor soru işareti dedi.ya sonradan gelişiyor yada gelişimi durmuş dedi kendi kendine gidiyor dedi.bende dua ediyom hayırlısı için inşallah kendi kendine gitmiştir diye.önümüzdeki hafta çarşamba günü kalp atışları için gidiceğiz o zaman belli olucak.tek çoçuk düşünürken ikiz üçüz.hayırlısı.

otoket, transfer edilen 3 embriyonun kalitesi/hücre sayısı nasıldı? Artanlar nasıldı dondurabildiniz mi?

sevtap, tebrik ederim. maşallah. seninki başarı hikayesi çünkü kadının tek bir bebeğe gebe kalmasını sağlamak tüp bebekte en öneml başarı kriteri. yumurtaların kalitesi nasıldı?

nzmyhn, doktor neden sende 2 de ısrar etti? mecbur mu kaldınız yoksa dr tercihi miydi?

Son düzenleme:
selam bana 3 embriyo transfer edildi.üçüde 4 hücreliydi. yumurta toplandıktan sonraki 2.gün transferim oldu en erken transfer yani.
embriyolog bana 2 tanesi çok iyi kalitede diğer 1 tanesi ise orta kalitede demişti.
ama 2 gün önce tam 3tane kese gördük. pazarteside kalp atışları için gidicem.
herşey kısmet işi belli olmuyorki.
ben üçüz hiç düşünmedim nasıl olsa tutmaz gözüyle bakıyordum. ama üçüde tuttu işte.
Ama bence çok iyi kaliteli olan 2 embriyo transfer edilmeli. denemeler 2 embriyo ile sınırlandırılmalı.
çoğul gebelik sonlandırmak zorunda kalınması çok kötü bir durum.

açeyla, tebrik ederim. bahsettiğin durum tam da korktuğum şey. inşallah pazartesi günü güzel haber alırsınız. merak ediyorum ve güzel haberini bekliyorum.

sevtap, tebrik ederim. maşallah. seninki başarı hikayesi çünkü kadının tek bir bebeğe gebe kalmasını sağlamak tüp bebekte en öneml başarı kriteri. yumurtaların kalitesi nasıldı?

nzmyhn, doktor neden sende 2 de ısrar etti? mecbur mu kaldınız yoksa dr tercihi miydi?

canım bizim pgt sonrası 3 embriyomuz saglıklıydı
ama doktor tercihiyle ikisi kondu ben 3ünüde istemiştim
3ününde tutma ihtimali yüksek demişlerdi. ama vücudun taşımaz dediler zaten tutarsa birinin hayatı sonlandırılmak zorunda falan filan işte...amaaaannnnn yine hatırladım üzüldüm
ama bence ilk micro oldugu içinde yapmadılar

nzmyhn, üzülme lütfen. ilk denemede olmayabiliyor işte. ben üzülmedim. ikinci denemedeyim. az önce de çatlatma iğnesini vuruldum geldim. pazar sabah toplanacak. bakalım ne çıkacak? esas ne kadarı döllenecek? merak merak merak.

nzmyhn, üzülme lütfen. ilk denemede olmayabiliyor işte. ben üzülmedim. ikinci denemedeyim. az önce de çatlatma iğnesini vuruldum geldim. pazar sabah toplanacak. bakalım ne çıkacak? esas ne kadarı döllenecek? merak merak merak.

canım inşaallah kalan aşamaların güzel devam eder
herşey gönlünce hayırlısından olsun.....

canım inş her şey istediğin gibi olur benimde ilk denememde 4 hücreli 2 tane trasfer edilmişti 1 tutmuştu devamını getirememiştik 2 . yaptırdığımızdada 1 tane transfer edildi 3 hücreliydi malesef tutmadı şimdi 3. denicem zamanını bekliyorum sende sakın stres yapma canım dr kaç tane uygun görürse onu yaptır başarılar diliyorum inş güzel haberlerini alırız

yumurtalarınım 2 tanesi çok kaliteliydi 1 tanesi de normaldı zaten ilk basta 2 kese vardı ama birinde bebek oluşmadı yani o yüzden tek hamilelik söz konusu bende ama isterdim ikiz yada üçüz olsun çünkü ben bebek için 10 senedir bekliyorum canım :CüvCüv:

yumurtalarınım 2 tanesi çok kaliteliydi 1 tanesi de normaldı zaten ilk basta 2 kese vardı ama birinde bebek oluşmadı yani o yüzden tek hamilelik söz konusu bende ama isterdim ikiz yada üçüz olsun çünkü ben bebek için 10 senedir bekliyorum canım :CüvCüv:

hakkında hayırlısı olsun arkadaşım.ama inan tek olması daha sağlıklı. ben ikiz hamileliği yaşadım çok zorlandım her an korku içindesin erken doğum yüksek tansiyon ger an tedirginlik.tek olması daha rahat bence.

Back
X