Ya yanlış insansa

• Konu Sahibi Konu Sahibi gece0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herseyi altan alan taraf biz oluyorsak ve artık sadece kırılmış hissediyorsak
O halde yanlış kişidir. İlişki karşılıklı fedakarlık ile ilerler. Tek taraflı olmaz. Alma verme dengesini bozuyorsunuz. Kırılmış hissettiğinize göre doğru kişiyle değilsiniz.

Karşımızdaki insanın doğru insan olduğunu ve yıllarını onunla geçirmek isteyip istemediğimizi nasıl anlarız ?

İkinci sorunun cevabı çok basit.
Hayatımı bu insanla geçirmek istiyor muyum istemiyor muyum diye kendimize soruyoruz.
İstiyorsak evleniyoruz, istemiyorsak yol veriyoruz.

Doğru insan olduğunu anlamak ise çok zor. Zaten kolay anlaşılan bir şey olsa bu kadar boşanan insan olmazdı. Ayrıca evlenmeden önce, evlendikten sonra da yıllarca en doğru insan gibi görünen birine gün geliyor tahammül edemez hale gelebiliyorsun. Ömür boyu evlilik garantisi yok.

Herşeyi alttan alan bir taraf varsa o ilişki yanlıştır,demek ki birinin çabası, susması herşeye okey demesiyle ilerliyor ilişki diğer taraf bildiğini okuyan bencil.....Size denk, anlayan olduğunuz gibi kabul eden alttan almanıza gerek olmadan seven birini bulun....

Bence bu anlaşılabilecek ,net cevap verilebilecek bir konu değil. Bence bunu anlamanın bir formülü yok.ama tahmin edebilmenin bazi yolları var. Mesela hayata bakış acinizin aynı olmasi , hastalıkta sağlıkta hep yanyana olmak..ama bunlar bile yeterli olmuyor.. 20 yıldan fazla süre evli olup boşanmak isteyenler oluyor.. yada sırılsıklam aşık olarak evlenip aldatılanlar da var. Kader kısmet diyorum. Belki de kumar.

Doğru kişi olduğunda anlamaya ihtiyaç duymazsın ya da kendine bunu sormazsın.Karşındaki insanın davranışları sorduğun her soruya cevaptır,yanlış kişi gibi davranıyorsa yanlış kişidir.Bu kadar basit aslında.

Karşımızdaki insanın doğru insan olduğunu ve yıllarını onunla geçirmek isteyip istemediğimizi nasıl anlarız ?
yanında güvende hissediyor muyum? tamamsa tamam çünkü bu his çok nadir ama şüphesiz bildiğin bi şey kanıtı da karşında görüyorsun işte
güvende hissedersem sonunda rahatlayabilirim. kendim olabilirim, saçmalayabilirim, eğlenebilirim, yaslanabilirim, birlikte daha güçlü hissederim
kendini törpüleyebilmen için alanın olur, o sana o alanı tanır çünkü ve sen de ona. böylece iki taraf da faydalanır o ilişkinin sunduğu güvenli alandan
bence kimse doğru değil mükemmel değil ama doğru ilişki var
ben böyle anladım

Son düzenleme:
Back
X