• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yabancı anneler nasıldır? (yurdışında yaşayanları yorumları lazım)

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
son dönemde kafam allak bullak bir gün oturuyorum deli gibi ağlıyorum ya bebeğim hasta olursa diye birgün oturuyorum doğduktan sonra ben ne yapacağım uykusuz geceler ağrıyan kollar ayaklar hastalık kısıtlanan sosyal hayat. bu duygular kadınlara özgü diyor doktor. bense türk kadınına özgü diye düşünüyorum. yabancı annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdikleri, onlara nasıl giyim yeme konusunda davrandıklarını merak ediyorum. adamlar şu sıcakta kucaklarında 2 aylık bebeklerle tatil yörelerinde denize giriyor biz olsak aman bebişim hastalanır sütümden soğuk alır gaz yapar deriz türk bebekleriyle yabancılar ayrı mı oluyor? geçenlerle prenses kate rüzgarlı havada uçaktan iniyor kendisi de eşide kalın giyinmiş oğlu kısa kollu bacakları açıkta askılı bir elbise giyinmiş çocuğu rüzgar savuruyor ama dert eden yok. ne bileyim biz mi abartıyoruz başkaları nasıl bakıyor. hassasiyetimiz annelerimizden bize kalan yanlış bir miras mı yoksa? yurtdışında özellikle amerijka doğum izni kısa diye duymuştum millet bebesini bakıcıya bırakıp gidiyorsa biz neden bu kadar duygusal travmalara giriyoruz. bu konuda özellikle farklı ülkelerde yaşayan bayanların yorumlarını bekliyorum.

Şuanda bir tatil beldesindeyim yabancı ağırlıklı ama geneli aile olan bir otel 2 aylık bebekle havuz kenarında yabancılar dediğiniz gibi esirgemiyorlar birde nasıl büyütüyorlarsa daha büyük olan çocuklarını 4 ve üstü tek direktifle yönlendiriyor susturuyor lar birde çok gözlemledim :) serbest bırakıyorlar. Bizler gibi aman kayboldu aman havuza düştü aman biri kaçırdı yook dilbilsem gidip konuşacam :D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

son dönemde kafam allak bullak bir gün oturuyorum deli gibi ağlıyorum ya bebeğim hasta olursa diye birgün oturuyorum doğduktan sonra ben ne yapacağım uykusuz geceler ağrıyan kollar ayaklar hastalık kısıtlanan sosyal hayat. bu duygular kadınlara özgü diyor doktor. bense türk kadınına özgü diye düşünüyorum. yabancı annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdikleri, onlara nasıl giyim yeme konusunda davrandıklarını merak ediyorum. adamlar şu sıcakta kucaklarında 2 aylık bebeklerle tatil yörelerinde denize giriyor biz olsak aman bebişim hastalanır sütümden soğuk alır gaz yapar deriz türk bebekleriyle yabancılar ayrı mı oluyor? geçenlerle prenses kate rüzgarlı havada uçaktan iniyor kendisi de eşide kalın giyinmiş oğlu kısa kollu bacakları açıkta askılı bir elbise giyinmiş çocuğu rüzgar savuruyor ama dert eden yok. ne bileyim biz mi abartıyoruz başkaları nasıl bakıyor. hassasiyetimiz annelerimizden bize kalan yanlış bir miras mı yoksa? yurtdışında özellikle amerijka doğum izni kısa diye duymuştum millet bebesini bakıcıya bırakıp gidiyorsa biz neden bu kadar duygusal travmalara giriyoruz. bu konuda özellikle farklı ülkelerde yaşayan bayanların yorumlarını bekliyorum.

canım sen hamileliğin verdiyle etkiyle biraz duygusal ve hassaslaşmışsın sanırım.çok iyi bi anne olucaksın koruyup kollayan.kötü şeyler düşünüp kötülüğü çsğırma iyi düşün ki iyi olsun.banda dua edersen sevinirim bebek için.

canım sen hamileliğin verdiyle etkiyle biraz duygusal ve hassaslaşmışsın sanırım.çok iyi bi anne olucaksın koruyup kollayan.kötü şeyler düşünüp kötülüğü çsğırma iyi düşün ki iyi olsun.banda dua edersen sevinirim bebek için.

tabii ki dua ederim rabbim en hayırlı vakitte hayırlı evlatlar versin size. eşinizle ailenizle ve evlatlarınıla sağlıklı ve huzurlu yaşayın her zaman. güzel bir hamilelik geçirin ve sağlıklı hayırlı bir bebeğiniz olsun inşallah.

Norvecte yasiyorum ... Ilk geldigim yil nasil bir kara kis vardi... Ben lahana gibi kat kat giyinmistim bir anaokulu onunden geciyordum... Cocuklar daha 2 - 3 yasinda incecik montla karda oynuyo hava buz sok olmustum ... Dedim ki asla cocugum olursa anaokuluna yollamam ... Ama simdi hak veriyorum onlara ... Cocugu her sarra alistiriyorlar ... Yagmur camur kar hic farketmiyo hergun disariya cikatiyorlar... Ustu pismis yerde emekliomus camura girmis hic dert etmiyorlar ... Bide hep kitap okuyorlar cocuklarina ... Babaya gelince daha dogumda esinin yaninda olarak destek veriyor hep bebek arabadi babada ... Mamayi baba veriyo suyunu meyvesini vs vs ... Yani hep destek annenin yukunu hafifletiyo ... Spora cok onem veriliyor kucukten bi spor dali secio cocuga aile .....

Onu bilmem de bizde karışan görüşen çok oluyor.Her kafadan bir ses çıktığı için herşey birbirine giriyor.
Biri giydir der,diğeri terletme der.Biri yedir der,diğeri istemiyorsa zorlama der.Biri uykusu gelmiş uyut der,diğeri sonra uyut der vs...
Çocuktan sadece annesi ve babası sorumlu olsa,onlar da fikir birliğinde olsalar herşey yolunda gider.

Ne sandınız ki? Ataerkil ve baskıcı bir toplumda bir kadının en ulaşabileceği sıfat anneliktir. Gençliklerini, isteklerini yaşayamadan patır patır doğuruyorlar, e sonra da depresyon geliyor arkasından. Ayrıca genel olarak bebek bakmayı bilmiyorlar. Bebeklerin yatış pozisyonunu değiştirmeyi bilmediklerinden etraf kafası yamuk insan dolu en basitinden. Emzik ve biberonu geç bıraktırıyorlar, yamuk diş ve dudaklara sahip oluyor çocuklar. Ye aslanım, ye tosunum. Sonuç obez çocuklar. Spora yönlendirme yok, anca ders mers. :19:

Ben de sizin gibi düşünüyorum ,bence sadece bizim ülkemize özgü bir durum bu.Çocuklar çok sıkılarak büyüyorlar,yani anne baba çok üstüne düşüyor,büyük de olsa 18 de olsa 30 da olsa,anne ve baba küçük çocukmuş gibi karışıyor her şeyine falan.Tabii anne baba ilgilenecek ama biz de biraz fazla abartılıyor.
Allahtan ailem öyle değil,yediğime içtiğime karışmaz,uyarır,gözlemler,ama gene de birçok kararı bana bırakır,ben de o yüzden hep annemin sözünü dinliyorum genelde:1:
Bence de biraz daha serbest yetiştirilmeli çocuklar...

ya eşimin ailesi köyde ve çok geri kalmış bir hayatları var 2 tane yiğeni var. biri 1 yaşında diğeri 2.5 yaşında. ne üst ne baş ne bulsalar yiyorlar, elbiseler yırtık, kirli,küçük ayakta çorap yok iç çamaşırı kesinlikle bilmiyorlar küçüğün altı günde 2 defa değişiyor altını doldursa bile öyle bekliyor, süt içiyorlar nerde çeşit çeşit yemekler, özel mamalar, bir can bebe, mısır unu yeterli. ama maşallah ikisi de zıpkın gibi, 1 defa hastalandılar. hele küçük yemek delisi et bulsa et süt bulsa süt lüp lüp atar. kışın bacaklar ayaklar açıkta burunları sümük dolu dışarda oyun oynadı büyük. birşey olmadı.annesi pek özenmez ablaları bakar ne kadar baktıkları da ortada. ben onları görüyorum birde çevremde öğretmen arkadaşlarımın çocuklarını hayret ediyorum. arkadaşlar çocuk aksırsa 2 gün uyumuyorlar çeşit çeşit mama veriyorlar çocuk yine yemiyor. vs. işin püf noktası önemsememek mi?

yabancı annelere çok özenmeyin bence biz anadolu pedagojisine göre çocuklarımızı yetiştirelim pedagog Adem Güneşi takip ediyorum ben. Yabancılar bebekleri ağlatır, ağlaya ağlaya uyutur bu çok yanlış ve davranış bozukluklarına sebep olur. Fazla karışanınız yoksa rahat ederseniz veya kimseyi dinlemeyip kendi kurallarınızı koyun.Ben yağmurlu hava dışında hergün dışarı çıkardım kızımı öğlen sıcakları dahil. Öyle abartı giydirmedim, geceleri örtünmez mesela kışın dahil. Şuan 17 aylık daha antibiyotik içmedi, pakete girmiş püre mama tüketmedi.Kendim bakıyorum halende emziriyorum. İki aylık bebekle tatil ise tercih meselesi.ben okadarcık bebekle tatil yapamam ne kendime ne ona eziyet edemem.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence yabancilar cok rahat (kiyafet konusunda) turkler de cok abartiyor.
Ben ne giyerssem ogluma onu giydiririm.
Yabancilar (bati)kendileri de kisin incecik buluz mini etekle dondurucu sogukta gece gezmeleri yapiyorlar. Bacaklari mosmor. Tirtir titriyorlar yine de boyleler. Bu yuzden cocukla ilgili yanlis secimleri de normal.
Turkler de ayni sekilde yaz kis yelek corap atlet uclusune sariliyorlar. Cocuklari da oyle yetistiriyorlar. Evin isisi kisi n 20 yi gcmez. Turk misafirim geldiginde haric. Donuyorlar mubarek hemen 27 ye kadar cikariyoruz :33:

yabancı annelere çok özenmeyin bence biz anadolu pedagojisine göre çocuklarımızı yetiştirelim pedagog Adem Güneşi takip ediyorum ben. Yabancılar bebekleri ağlatır, ağlaya ağlaya uyutur bu çok yanlış ve davranış bozukluklarına sebep olur. Fazla karışanınız yoksa rahat ederseniz veya kimseyi dinlemeyip kendi kurallarınızı koyun.Ben yağmurlu hava dışında hergün dışarı çıkardım kızımı öğlen sıcakları dahil. Öyle abartı giydirmedim, geceleri örtünmez mesela kışın dahil. Şuan 17 aylık daha antibiyotik içmedi, pakete girmiş püre mama tüketmedi.Kendim bakıyorum halende emziriyorum. İki aylık bebekle tatil ise tercih meselesi.ben okadarcık bebekle tatil yapamam ne kendime ne ona eziyet edemem.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende adem güneşi çocuk terbiyesinde doğru bilinen yanluışalr isimli kitabınıokumaya başladım devamında elime ne geçerse vakit olduğu müddetçe okuyacağım. anadolu pedagojisi terimi benim ilk başlarda çok dikkatimi çekmişti biraz incelemek lazım diorum.

Ne sandınız ki? Ataerkil ve baskıcı bir toplumda bir kadının en ulaşabileceği sıfat anneliktir. Gençliklerini, isteklerini yaşayamadan patır patır doğuruyorlar, e sonra da depresyon geliyor arkasından. Ayrıca genel olarak bebek bakmayı bilmiyorlar. Bebeklerin yatış pozisyonunu değiştirmeyi bilmediklerinden etraf kafası yamuk insan dolu en basitinden. Emzik ve biberonu geç bıraktırıyorlar, yamuk diş ve dudaklara sahip oluyor çocuklar. Ye aslanım, ye tosunum. Sonuç obez çocuklar. Spora yönlendirme yok, anca ders mers. :19:

Hahahahayt valla helal olsun. Yorumunuzu cok begendim :-) kafasi yamuk insanlar he? :-) :-) :-)

Canim ben hollandada yasiyorum! Evet yabanci anneleri bu konuda cok ama cok begeniyorum acayip cocuk yetistiriyorlar. Oyle bizim gibi sabahlara kadar pispislama yok, ninilerle sallayip uyutma yok, cok oteriterler. Benim arkadasim hollandali agzim acik kaliyor cocugu gorunce. Kucuklukten beri yataga atar simdi uyucaksin der, kitap okur ve kapisini kapatir. Yemek konusundada yemiyorsa yemiyor, oyle strese hic ama hic girmezler. Cocuklari simartma kesinlikle yok. Ve cocuklari hep aglatirlar, birak aglasin derler. Cocuk aglayarak stres atiyormus, cok saglikliymis cocugun aglamasi. agladigi zaman hemen susturmazlar. Bende boyle yapmayi dusunuyorum cunki gercekten cok rahat yasiyorlar. Geziyolar tozuyolar tatilden geri kalmiyorlar. Cunki cocuk herseye alismis.. Esimin kuzenini ornek verim oda ilk gunden hep kucaga alistirdi sabah aksam ninni pispisladi. Cocuk annesiz uyumuyor, nezaman misafirlige gitsek esimin kuzeni hep odada cocuguyla ilgileniyor. Cocuk ne sese alisik, ne misafire hemen agliyor ve her dedigi olmak zorunda. Anne babasida gercekten her dedigini yapiyor. Evden cikmaz. Ilk 3 sene izine bile gitmediler cocugumun duzeni bozulur diye. Evet biz yavrularimizi cok seviyoruz ama benim dusuncem cok simartiyoruz.

Hahahahayt valla helal olsun. Yorumunuzu cok begendim :-) kafasi yamuk insanlar he? :-) :-) :-)

Evet valla kafasının arkası silindir gibi olan insanlar var. :27: Ve kafa şekli bir insanın güzelliğini belirleyen önemli bir ölçüt.

bence dr bizler biraz abartiyoruz ve özellikle çok karışan oluyor.ben kızımi giyim ve yemek konusunda rahat bırakıyorum.gece üstü açık ve atletle yatıyor.her duyan aman üşütür hasta olur diyorlar.yazın sicaginda niye hasta olsunki :D dışarı çıkmıştık kizima atlet badi ve mont giydirmistim teyzenin biri ağzını kapat çocuğun soğuk geçer demişti:D:Dgerçekten bazen abartiyoruz.

Canim ben hollandada yasiyorum! Evet yabanci anneleri bu konuda cok ama cok begeniyorum acayip cocuk yetistiriyorlar. Oyle bizim gibi sabahlara kadar pispislama yok, ninilerle sallayip uyutma yok, cok oteriterler. Benim arkadasim hollandali agzim acik kaliyor cocugu gorunce. Kucuklukten beri yataga atar simdi uyucaksin der, kitap okur ve kapisini kapatir. Yemek konusundada yemiyorsa yemiyor, oyle strese hic ama hic girmezler. Cocuklari simartma kesinlikle yok. Ve cocuklari hep aglatirlar, birak aglasin derler. Cocuk aglayarak stres atiyormus, cok saglikliymis cocugun aglamasi. agladigi zaman hemen susturmazlar. Bende boyle yapmayi dusunuyorum cunki gercekten cok rahat yasiyorlar. Geziyolar tozuyolar tatilden geri kalmiyorlar. Cunki cocuk herseye alismis.. Esimin kuzenini ornek verim oda ilk gunden hep kucaga alistirdi sabah aksam ninni pispisladi. Cocuk annesiz uyumuyor, nezaman misafirlige gitsek esimin kuzeni hep odada cocuguyla ilgileniyor. Cocuk ne sese alisik, ne misafire hemen agliyor ve her dedigi olmak zorunda. Anne babasida gercekten her dedigini yapiyor. Evden cikmaz. Ilk 3 sene izine bile gitmediler cocugumun duzeni bozulur diye. Evet biz yavrularimizi cok seviyoruz ama benim dusuncem cok simartiyoruz.

bende çocuğu sallamak sürekli pıspslamak istemiyorum. yatağa koyunca uyusun istiyorum inşallah benimki de öyle olur ve beni üzmez.

Ben de çok yanlış buluyorum yetiştirme şeklimizi. Çocuk aman ağlamasın aman ne isterde olsun diye diye şımarık nesiller yetiştiriyoruz, ağlasa kıyamıyoruz o da bildiğinden herşeye ağlıyo yalnız yatırmıyoruz korkak oluyo tek başına bırakmıyoruz öğrenemiyo pısırık yetişiyo. Biz doğırduğumuzda herşeyi unutup sadece anne oluyoruz onlar rahatlar ve kocalarını da önemsiyorlar. Bizim annelerimiz bencce fazlasıyla şımarık, çocuk doğurunca en üst mertebeye eriştim ben anneyim kutsalım herkes etrafımda dönsün diyor, altı üstü ürüyorsun dünyanın kanunu bu tüm canlılar ürüyor zaten.. Kasmadığımız zaman mutlu bireyler ve ebeveynler olabiliriz bence. Tabi toplum baskısı da var herkes karışıyo ay çocuk öyle yetiştirilir mi siz herşeyi çok biliyosunuz ben sekiz çocuk yetiştirdim, doğurduğun büyüyo yani nihayetinde.

Insallah canim. Walla kendim sahidim nasil alistirirsan oyle gidiyor. Tabiki cocugu 2 saat aglatamazsin ama 10-15 dakika aglamasi cok cok normal. Burdaki doktorlarinda dedigi bebeklerin aglamaya ihtiyaci var oyle streslerini atiyorlarmis. O cocuklardada walla hic problem sorun yok, zekali civil civil cocuklar sadece cok disiplinliler. Tabiki en iyisini sen bilirsin arastirirsin. Ama gercekten cocugu aglatmada sorun yok abartmamak sartiyla. Ilk hafta zor diyorlar sonra alisiyomus bebis. Rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah..

bende çocuğu sallamak sürekli pıspslamak istemiyorum. yatağa koyunca uyusun istiyorum inşallah benimki de öyle olur ve beni üzmez.

Tatilde bakıyorum ufacık çocuklar denizde havuzda anneleri babaları yatıyor öpüşüyor muhabbet ediyor çocuklar tek, bizimkiler olsa çocuğın başında nöbet tutarlar. Bi de onların çocukları sakin oluyo bizm çocuklar görmedikleri için atlıyolar zıvanadan çıkıyolar ağlıyolar

Back
X