Yabancı annelere devlet napyor?

hanimefendi once bunu arastirin siz bu ulkenin kanunlarina gore evli degilsiniz yani o adam sizin kocaniz yada esiniz degil. İmam nikahi tek basina gecerli olmuyo ve imam nikahindan dogan hic bi hakkiniz da bulunmuyo. Devlet bu yasalari yaparken kadinlari koruyo kadinlar da biraz kendini korusa boyle madur duruma dusmeyeceksiniz.
Nigaha umudum kalmadı zaten umudum sosyal yardıma kalmış.

Sitem etmenize gerek yok sizin sirf anne oldugunuz icin dogan bi hakkiniz yok neden suriyeliler ile kiyasliyosunuz surekli onlara verilen haklar da kisitli ayrica onlar multeci olarak bazi haklar aliyolar siz multeci degilsiniz onlar istemeden savas maduru olarak ulkemizdeler siz baska hayallerle sizin burda sitem etmeniz gereken kisi cocugunuzun babasi madem butun aile biliyodu torunlarina cocuklarina sahip ciksinlar talebinizi onlara iletin

Gerçekten hayranım. Yani size sığının sizinkiler tarafından kandırılar hala da umudunu size bağlıyan yabancı çaresiz birine böyle mi destek tanıyorsunuz? Git ülkene diyerek mi . Zaten ülkesinde huzurlu olan neden kaçsın ki. Bir de rus da diğilim Azerbaycanlıyım çok güzel kardeşlik yapıyorsunuz suriyeli kadar diğiliz gözünüzde malum. Ben herkese tek tek cev veriyorum sabırla zaten suçumu üstüme alıyorum ama yargılıyorsnz sadece. Kadın kadını anlar be

Madem kadın kadını anlar siz o adamın karısının yuvasını yıkarken hiç durup düşündünüz mü? Evli barklı adama kanca tak sonra kadın kadına acır diye çemkir oh ne ala memleket

Doğu Bloklu kadınlara maalesef hiç acıyamıyorum, dertleri ya zengin koca bulmak ya da zengin adamlara kuma olarak kapılanıp kendilerine baktırmak. Kadınların yuvalarını yıkıp bayrak dikiyorsunuz meslek olarak! bu kafaya ne acırım ne empati duyarım. Siz mağdur değilsiniz, başkasını mağdur edicektiniz aklınuzca şimdi de akılsızlığınızın ceremesini çekiyorsunuz bu kadar

Maalesef bu böyle
Ben de olduğum yerde yabancıyım, maaşımın %40nı vergi olarak veriyorum ama hiçbir hakkım yok. 1 gün çalışmasam 5 parasız sigortasız kapının önündeyim. Yabancı olarak yaşıyorsunuz bu durumu peşinen kabullenmek zorundasınız.
Nihayet anlayan oldu beni. Bunu anlatamıyorum ki işte.

Öncelikli olarak şunu söyleyim; verdiğiniz cevaplardan çok dişli tuttuğunu koparan bir kadın olduğunuzu gayette uyanık olduğunu anladım. Adamın evli olduğunu biliyordunuz nasıl olsa bana döner boşanır karısı aradan çıkar diye düşünmüşsünüz. Ama olmadı. Yani başından beri düşünceniz; buraya gelirim bi adam bulurum evlenirim kalırım olmuş. Aksi halde sigortalı işinizi hallederdiniz. Rus olduğunuzu düşünmüyorum büyük bi ihtimal Türki cumhuriyetlerden birindensiniz.

Neyse sorunuzu cevaplayım. Bir kereliğine Doğum yaptığınız için 300 liralık bi yardım alırsınız. Başvurduğunuz kaymakamlıktan yiyecek belki bebek için bez ve giyecek yardımı alabilirsiniz. Onun haricinde elinize kimse para vermez. Bazı dönemlerde market alışverişi için cüzzi bi ücret verilebilir. Eğer mülteci pozisyonunda olsaydınız başka paralar alabilirdniz evet ama bu miktarda çocuk sayısı ile belirleniyor. Tek çocuk için 800 tl gibi para verilemez.

Keşke bunları önceden düşünseydiniz. Mayısta Doğum yapacaksanız o zamana kadar vakit çok 5 ay var. Zaten Doğum sonrası izin 3 ay. Bu 5 ayda kendinizi idare edecek parayı biriktirebilirsiniz. Hani kendinize gelene kadar idare edecek para kadar istiyormuşsunuz ya.

Devlet anneye bir şey yapmıyor. Sigortalı çalışıyor olsan doğum parası alır mıydın onu da bilmiyorum, malum yabancısın.

Çocuğu yaparken düşünecektin onu. Resmi nikahlı adamla düğün yaparken düşünecektin. Resmi nikahlı, hali hazırda iki çocuğu olan adamdan çocuk yapmak için tedavi olurken düşünecektin. Bu süreçte biraz aklını kullanıp düşünmen gerekiyordu kısacası. Sen atlamışsın o kısmı.

Resmi nikah şakacıktan olmuyor. Kadının ve doğacak çocuğun sosyal hakları için yapılıyor esas. Ben işin ahlaki boyutunda değilim. Devlete haber vermeden düğün yapıp, bi de çocuk yaparsan, sahip olacağın tek hak çocuğa babasının soyadını vermek olabilir, o da adam kabul ederse.

Madem kadın kadını anlar siz o adamın karısının yuvasını yıkarken hiç durup düşündünüz mü? Evli barklı adama kanca tak sonra kadın kadına acır diye çemkir oh ne ala memleket

Doğu Bloklu kadınlara maalesef hiç acıyamıyorum, dertleri ya zengin koca bulmak ya da zengin adamlara kuma olarak kapılanıp kendilerine baktırmak.
Alkışlıyorum sizi. Ben çok zenginim 500 tllik kirada oturuyorm gecekondu gibi. Önceki mevzuları oku. BANA BOŞANMIŞIM DEDİ ALDI BENİ. AİLESİ GELDİ İSTEDİ. AİLECE KANDIRDI. EVLENDİKDEN SONRA KARISI ÇİKTİ ORTAYA. anlamıyor musunuz? Ben bekar kızken çok mu lazımdı bana 2 çocuklu sorunlu erkek az mı erkek vardı etrafda

Gerçekten hayranım. Yani size sığının sizinkiler tarafından kandırılar hala da umudunu size bağlıyan yabancı çaresiz birine böyle mi destek tanıyorsunuz? Git ülkene diyerek mi . Zaten ülkesinde huzurlu olan neden kaçsın ki. Bir de rus da diğilim Azerbaycanlıyım çok güzel kardeşlik yapıyorsunuz suriyeli kadar diğiliz gözünüzde malum. Ben herkese tek tek cev veriyorum sabırla zaten suçumu üstüme alıyorum ama yargılıyorsnz sadece. Kadın kadını anlar be
Bizene adam seni kandirdiysa her Turk vatandasindan biz mi sorumluyuz.Kendi vatandasin sana destek olmuyor bizmi destek olalim.
Deseydin eger geldim buraya calismaya zor durumdayim destek olurduk ama amacin farkli.

Öncelikli olarak şunu söyleyim; verdiğiniz cevaplardan çok dişli tuttuğunu koparan bir kadın olduğunuzu gayette uyanık olduğunu anladım. Adamın evli olduğunu biliyordunuz nasıl olsa bana döner boşanır karısı aradan çıkar diye düşünmüşsünüz. Ama olmadı. Yani başından beri düşünceniz; buraya gelirim bi adam bulurum evlenirim kalırım olmuş. Aksi halde sigortalı işinizi hallederdiniz. Rus olduğunuzu düşünmüyorum büyük bi ihtimal Türki cumhuriyetlerden birindensiniz.

Neyse sorunuzu cevaplayım. Bir kereliğine Doğum yaptığınız için 300 liralık bi yardım alırsınız. Başvurduğunuz kaymakamlıktan yiyecek belki bebek için bez ve giyecek yardımı alabilirsiniz. Onun haricinde elinize kimse para vermez. Bazı dönemlerde market alışverişi için cüzzi bi ücret verilebilir. Eğer mülteci pozisyonunda olsaydınız başka paralar alabilirdniz evet ama bu miktarda çocuk sayısı ile belirleniyor. Tek çocuk için 800 tl gibi para verilemez.

Keşke bunları önceden düşünseydiniz. Mayısta Doğum yapacaksanız o zamana kadar vakit çok 5 ay var. Zaten Doğum sonrası izin 3 ay. Bu 5 ayda kendinizi idare edecek parayı biriktirebilirsiniz. Hani kendinize gelene kadar idare edecek para kadar istiyormuşsunuz ya.

++++
++++
Konu sahibesi gayet de bizi yiyor

Nihayet anlayan oldu beni. Bunu anlatamıyorum ki işte.
Yerinizde olsam kendi ulkeme gider orada dogururum cocugumu. Madem kendi ayaklariniz uzerinde duruyorsunuz ve cocugu da kendiniz icin doguracaksiniz. Turk vatandasi olmak bir avantaj saglamayacaktir cocugunuza ondan emin olun. Pisman olursunuz. Ulkenize donun

Alkışlıyorum sizi. Ben çok zenginim 500 tllik kirada oturuyorm gecekondu gibi. Önceki mevzuları oku. BANA BOŞANMIŞIM DEDİ ALDI BENİ. AİLESİ GELDİ İSTEDİ. AİLECE KANDIRDI. EVLENDİKDEN SONRA KARISI ÇİKTİ ORTAYA. anlamıyor musunuz? Ben bekar kızken çok mu lazımdı bana 2 çocuklu sorunlu erkek az mı erkek vardı etrafda

Bırakın bunları Allah aşkına
Adamın sizi kandırdığı falan hikaye gayet de uyanıksınız adamı boşandıramayınca ortada kalmışsınız bu kadar bu hikaye

yanlış bilmiyorsam nüfusuna da alamıyor sanıyorum. çünkü diğer kadınla nikahlı olunca otomatik olarak annesi diğer kadın olarak geçiyor.
ancak annenin soyadını alır çocuk baba adına da o adamın adı geçer o kadar.

Yok nufusa alabilir. Bir arkadasim yillardir aldatildigini boyle anladi. Vukuatli nufus kaydinda bir gordu ki esinin 7 yasinda bir oglu var. Kendisiyle evliyken dogmus. Okul cagi gelince mecbur nufusa kaydettirmis.

Yok anlaşmışlarmş. Ev alması gerekiyordu o cocuklarn üzerine kadnda sadece onun içn bekliyor yoksa kendisi istemyor bunu. Boşanrsa almaya da bilir die şart kesmş bekletmş boşanmayı. Ev almak da kolay mı ki. Zaten hanım efendi lux düşkünü illa bağcılar olcakmş. Hem inan ki ymrumda diğil arfk. Çocuğumu kendim için doğuruyorum. Kendi ayağmda durmşm hep.

Kadin ne duskunu olursa olsun size ne?
Luks dediginiz sey de bagcilar. Bence sadece basini sokacak cocuklarini sokakta birakmayacak kadar bir ev edinme derdinde.

birde tedavi oldunuz evli adamdan çocuk sahibi olmak için:KK57:
e madem babası için değil kendiniz için yaptınız 2 senede neyi nasıl yapacağınızı planlamış olmanız gerekmezmiydi?

Kazayla oldu demesini bekliyordum inanki...

2 yil tedaviye para var ama simdi dogum icin hastaneye gitsem o bile ucretli diyor. Bence konu sahibi ne koparsam derdinde.

Basta ne de olsa hamile bir kadin incitmeyeyim dedim. Ama tedavi parasi cikaran bir cift yardim baglatsam da cocugumun ihtiyaci gorulse diye bekler mi?

Biriktiriyorum zaten inşallah muhtac kalmam kimseye. Ben boşanmış bekar erkek sandım evlendim ne bileyim sandığında kedi var. Resmi boşanmış dedi çocukları getirdi tanışdırdı haftada 1 gidiyormş falan. Düğün sonrası birden bire demedi ki zaten az ax yedire yedire dedi. Önce dedi ev istiyor sonra dedi mahkeme bitmesne 5 ay kaldı. Sonra dedi mahkeme ertelendi bana iftira atyor falan. Sonra karısı beni buldu kovmuşm zaten evimi versin al senin olsn falan. Kavga etdim kaç kere geldi yalvardı. Aile yıkılmasn dedim. Destek olaym.sonuçda şiddet yok falan dayandm işte. Her kadının başına gele bilir. Benim türkiyede kalmam içn kocaya ihtiyacm yokdu onsuz daha güzel yaşyordm açıkcası

Yok nufusa alabilir. Bir arkadasim yillardir aldatildigini boyle anladi. Vukuatli nufus kaydinda bir gordu ki esinin 7 yasinda bir oglu var. Kendisiyle evliyken dogmus. Okul cagi gelince mecbur nufusa kaydettirmis.

Kadin ne duskunu olursa olsun size ne?
Luks dediginiz sey de bagcilar. Bence sadece basini sokacak cocuklarini sokakta birakmayacak kadar bir ev edinme derdinde.

Kazayla oldu demesini bekliyordum inanki...

2 yil tedaviye para var ama simdi dogum icin hastaneye gitsem o bile ucretli diyor. Bence konu sahibi ne koparsam derdinde.

Basta ne de olsa hamile bir kadin incitmeyeyim dedim. Ama tedavi parasi cikaran bir cift yardim baglatsam da cocugumun ihtiyaci gorulse diye bekler mi?
Ayrılmak istiyorum. Ayrıldıktan sonra ondan istemek istemyorm. Tedavide klomen zaten. Pek masrafı yoktu. Yalnz kalırsam destek lazm onun içn istyorm

Kendisine saygısı olan kadın evli adamla düğün ve çocuk yapmaz hanımefendi. 2 tane evladı var kadının ustune aldatilmis en iyisi yapiyor .
Siz de dönün ülkenize orda doğurun burda kanunlara saçma filan diyorsunuz haddinizi aşıyorsunuz.
Hakkaten yani,şu durumda bile evli barklı,aldatılmış kadına saldırıyor,yok lüks düşkünüymüş yok kendisine saygısı olsunmuş..Öz saygıdan bahsedene bakın hele.Madem saçma buranın kanunları,ülkene dön.Birde diyor ki,resmi kuruma gittiğimde "terk etti,kimsem yok yalnızım diyecem daha hızlı bakarlar dosyama..."
Konu sahibi sen çok akıllısın bence merak etme üstesinden gelirsin,her ne yapacaksan...

Şu an tek istediğm ayrılmak çocuğuma sahip çıkmak ihtiyacdan hiç bir erkeye muhtac kalmamak dönüpde ailemin rencidesine maruz kalmamak savaşıb bi türlü dayanmak. Onun evinide nafakasını da istemiyorum zaten yeterinve rezil oldum 2 sene boyunca. Kendimi ezdim çocuğumu da ezdirmem. Kimse ona piçsn demesn. Kurtulmak istiyorum. Hem doğulu bunlar. Ben azeri çerkeziym. Hiç anlamazlar beni. Zaten 2 annesi var adamn sülalece kadın eziyorlar bunlar. Sayğgı yok. Zannetdi bende hazmederim .ac kalırm daha iyi

Biriktiriyorum zaten inşallah muhtac kalmam kimseye. Ben boşanmış bekar erkek sandım evlendim ne bileyim sandığında kedi var. Resmi boşanmış dedi çocukları getirdi tanışdırdı haftada 1 gidiyormş falan. Düğün sonrası birden bire demedi ki zaten az ax yedire yedire dedi. Önce dedi ev istiyor sonra dedi mahkeme bitmesne 5 ay kaldı. Sonra dedi mahkeme ertelendi bana iftira atyor falan. Sonra karısı beni buldu kovmuşm zaten evimi versin al senin olsn falan. Kavga etdim kaç kere geldi yalvardı. Aile yıkılmasn dedim. Destek olaym.sonuçda şiddet yok falan dayandm işte. Her kadının başına gele bilir. Benim türkiyede kalmam içn kocaya ihtiyacm yokdu onsuz daha güzel yaşyordm açıkcası

Yanlışınız var her kadının başına gelmez. Tamam çıkartın hayatınızdan daha güzel yaşayın. Adam da berbat bi adam belli karı kız düşkünü.

Bence siz üniversite mezunu okumuş gayet akıllı uyanık bir kadınsınız. Baksana sigortasız çocuk tedavisi olacak kadar işinizi becermişsiniz. Orda hayat şartları zorlayınca buraya geldiniz. Zengin bi adam denk gelmeyince bulduğunuza yapıştınız. Neyse ya söyleyecek çok şey var hamilesiniz diye yorum yapmıyorum. Diyelimki çocuk doğdu adam boşanmadı çünkü boşanmayacak boşansa bile sizle evlenmeyecek. Sonra ne yapacaksınız. Madem 3 kuruşa çalışacaksınız gidin ülkenizde çalışın.

Kendiniz için çocuk yaptıysanız bunları düşünmeniz gerekliydi, ben bu çocuğu nasıl doğuracağım nasıl büyüteceğim nasıl bakacağım diye değil mi? Daha boşanmamış bir adamdan çocuk yapmak İçin iki yıl uğraşmışsınız bir de aklınız neredeydi? Ayrıca kardeşlik edebiyatı da yapmayın, gerek yok. Çevrenizde o kadar erkek var olduğunu vurgulayıp durmuşsunuz, eee evli olduğunu öğrendikten sonra neden ayrılıp kendi hayatınıza devam etmediniz de adamın boşanmasını bile beklemeden hamile kaldınız? Aşk edebiyatı gerçek hayatta geçmiyor.

Back
X