Bütün Azerileri tenzih ederek yazıyorum ama benim de bir Azeri arkadaşım var, kendisi evli, iki çocuğu var: Türkiye’ye eğitim için geliyordu, çok da iyi durumu, villada falan oturuyor.
Ortak tanıdığımız bir abi var ve o da Türkiye’nin tanınmış ünlü kişilerinden, çok zengin. Bu arkadaşım bana dedi ki ay ben bu adamla evlensem bi kakalasam varya neler neler yaptırırım, her gün bir hermes her gün bir cartier alır gezer tozardım, Türk sosyetesine karışırım dedi! Ben tabi

böyle kaldım, şok oldum. Dedim ki kendine gel çıldırdın mı? Sen evlisin, adam evli ne demek istiyorsun falan, bana direk aman boşver bu işleri adamı karısıyla hiç görmedim belli olmaz demişti! Ki kendisi de evli. Meğerse arkadaşlarından çoğu da bu şekilde Türkiyede lüks yaşıyorlarmış, biri Nişantaşı’nda, biri Moda’da oturuyor, evli erkeklerle birlikte oluyorlar. Çok üzüldüm! O günden sonra bir daha hiçbir şekilde samimi olmadım.
Yani neden? Azerbaycan da güzel şehir, zengin olan da var, iş imkanı da var. Neden böyle bir şeyin içine giriyorsunuz?
Hiçbir Azeri yanlış anlamasın lütfen sadece Türkiye’de olduğu gibi orda da böyle insanlar var ve neden? Neden Türkiye’de evli bir erkekle olmak istiyorlar?
Bir kaç kişi öyle görünce, konu sahibini de böyle görünce sormak istedim.