Yabancı annelere devlet napyor?

Buradan duyduklarınızla çaresizliğe kapılmayın çünkü hem evli bir erkekle birlikte olduğunuz hem yabancı demenizle yazanlarda en önyargılı olduğu milliyeti çağrıştırdığınız için yorumlar çok yapıcı gelmiyor. Hukuki olarak hiçbir hakkınız olmadığı, evli karşı tarafa tazminat ödemeniz gerekeceği ve çocuğun babanın üzerine kaydettirilemeyeceği yanlış mesela.
Hatta arada evlenme vaadi olduğu için çocuğun masrafları dışında sizin manevi tazminat hakkınız dahi var. Yabancılar için mahkeme süreci nasıl işliyor bilmiyorum ama en doğrusu biran önce hukuki danışmanlık almanız.
Sağol canım. Önyargılanmam normal. Kurallara haykırı çünki evli bayanlara evli biriyle yaşadım desem tabi bu tepkiyi alırım. Ama anlatmaya da çalışdım inanmayanın vicdanına kalmış .bekar bakire kızın bile bile böyle bir şey yapamaz anlamıyorlar .benim derdim bebeğim. Yargılara alışdım o aşağılayıcı bakışlara ağladığm günlere alışdım.artk bebeğim bunkarı çekmesn.memlekete gidip abilerin kölesi olmasn bi çare olsn dedim

Sağol canım. Önyargılanmam normal. Kurallara haykırı çünki evli bayanlara evli biriyle yaşadım desem tabi bu tepkiyi alırım. Ama anlatmaya da çalışdım inanmayanın vicdanına kalmış .bekar bakire kızın bile bile böyle bir şey yapamaz anlamıyorlar .benim derdim bebeğim. Yargılara alışdım o aşağılayıcı bakışlara ağladığm günlere alışdım.artk bebeğim bunkarı çekmesn.memlekete gidip abilerin kölesi olmasn bi çare olsn dedim

Yalnız çok uğraşmışsınız siz hamile kalmak için. Klomenler kürler vs. O zaman bilmiyormuydunuz karşı tarafın evli olduğunu?

Hm. Saçma kanun

Teşekkür ederim

O zaman gidip kendi ülkenizde doğurun.

Hem gel evli adamdan hamile kal, düğün yap...

Hem adamın karısı lüks düşkünü diye eleştir..

Hemde geldiğin ülkenin kanununu beğenme....

Hanımefendi, sizin "türk kadını doğurunca devlet para veriyor" dediğiniz kadınlar, öncesinden sigortalı çalışıp, ki onların adına devlete para ödeniyor, doğumdan önce belli gün doğumdan sonra bir müddet toplamda 4 ay gibi bir süre için maaşını devletten alıyor. Sonrasında bebeğini bırakıp işe gidiyor....

C

Yazdım ha haksız haklı olduğum hata yapdğm içn çok suçm var. Ama olmuş bitmiş. Dönemiyorum kalamıyorm çamurfaym zaten. İtiraf edyorm öğrenince terk etmeliydm etmedim. Kendimi kandrmaya devam etdm. Şimdi artk çare aryorm. Geçmişi değişemem
Başta bilmiyormuşsun tamam kandırdı ama ögrenince terkmetmeyince basbayagı metresi olmayı kabul etmişsin, nasıl ettin ki adamın karısına gurursuz demişsin ya metre olmak çokmu gurur verici, nasıl razı olunur bile bile ben çok kıskanç bir kadın olarak algım almıyor..magdur sayılmazsın dön ülkene bu rezilllikten kurtul...yoksa metres olarak kalırsın burda

Merhaba. Konuya nasıl başlıym bilmiyorum. Evliyim gebeyim.kısasüreli oturumu olan sıgortasız özelde öğretmen çalışan yabancıyım. Ama burda tam kanuni her senetlerim vergimi falan vermişm yani. Konu şu ki düğn oldu, resmi nigahımız yok. Kocamın eski eşiyle boşanmada ev sorunu var die resmi boşanma uzayıp gidiyor bi bitmiyor ama ayrılmşlar . Eşimn durumuda yağ gibi diğl. 2 çocuğu varmış. Ben bekardım aptal gibi geldim başıma bela etdim bunları artk ne desem gec yani .sıgortasız doğursam paha. Devlet yalnız kadınlara nasıl destek oluyor. ? Nereye baş vura bilirim sosyal yardım fln almaya. Bana hiç para düşüyormu?. Sonuçda doğacağm bebek türk vatandaşı olcak. Avukata gitdm saçma konuşdu yola verdi . Mayısa kadar zaman koymuşm artk git boşan yada defol git diye. Yalnz anne ola bilrm yani belki.Nereye başvura bilirm .suriyeli falan diğlm bu arada. Gerçekten nereye gitsem başka idareye yönlendiroyorlar süründürüyorlar adamı. Hiçolçasa aya 800 tl ala bilsem doğum ,bebe dönemini işsiz atlatırım.Hem özel hayatımı eleştirmesenz saygıduyarm açsam döksem bitmez karman çorman çünki.
çalışma izniniz yokken Türkiye'de çalışmanız suçtur.Çalışma vizesiyle gelip çalışma izni almanız gerekiyor. devlette doğum yapmanız mümkün değil diye biliyorum . özel sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyordu oturma izni alırken yok mu sigortanız?

Kendisine saygısı olan kadın evli adamla düğün ve çocuk yapmaz hanımefendi. 2 tane evladı var kadının ustune aldatilmis en iyisi yapiyor .
Siz de dönün ülkenize orda doğurun burda kanunlara saçma filan diyorsunuz haddinizi aşıyorsunuz.
Size katılıyorum kesinlikle. Kan beynime sıçrardı resmen. Biz ülkemize yararlı olalım, çocuklarımıza güzel gelecek bırakalım diye çalışıp didinelim, birisi gelsin yok işte devlet bize de doğum parası versin, kanunlar saçma desin... Beğenmeyen gitsin kardeşim.

Ortada en çok zarar gören benim zaten olsun hakketmişim. Ben resmi boşandığını biliyordum. İnanmayanlara da tutalım ki ev yıkıyorum. Adamın sülalesi habgi akılla evli adama davul zurnalı tkılı düğün yapdı. Karısı mağdursa neden başdan gelip söylemedi .gerçekten herkes çıkarısına bakmış ortada tek mağdur benim.
Kusura bakma ama bu senin akılsızlığın olmuş. Çocuk yapana kadar diyemedin mi nikaha engel bi durum mu var hayırdır neyi bekliyoruz diye, düğün yapana kadar nikah kıyalım diye. Çocuk için tedavi olurken bilmediğini varsayıyorum hadi, 2 sene tedavi süreci, ondan önce de en az 1 sene çocuk yapmaya karar verecek kadar ilişkinin ilerlemesi gerekiyor etti 3 sene. 3 sene bı adam bekarım diye kandıramaz mümkün mü bu sence? Başta bılmiyosan bile çocuğa kadar çoktan öğrenmişsin. Ama boşanacak nasılsa diye çocuğa cesaret etmişsin. Sen kendine karşı bu kadar pervasızken adamın eski karısı gelip seni niye uyarsın, niye seni düşünsün, baş düşmanısın onun.

çalışma izniniz yokken Türkiye'de çalışmanız suçtur.Çalışma vizesiyle gelip çalışma izni almanız gerekiyor. devlette doğum yapmanız mümkün değil diye biliyorum . özel sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyordu oturma izni alırken yok mu sigortanız?
ayrıca 8000 tl de para cezası var. sonucu deport.

Türkiyede nikahsız kadınların bile hakkı yok biz kadınlarımıza resmi nikahsız evlenmeyin diyoruz sen evli adamdan çocuk yapıp ne hakkı istiyorsun?
Gerçekten boşa uğraşıyosun madem Türkiyeyi beğenmiyosun ülkene haydiii
Sana düşmedi bana emir vermek .sabahdan okuyub susuyorum terbiye sergine. Bes sevip seçdim türkiyeyi gitmek de istemyoeum. Nerden çkardıysan beğenmemeyi .hem var bir yolu inşallah bulur burda paylaşırım. İyi insanların bitmediğini görürsnz.

Kusura bakma ama bu senin akılsızlığın olmuş. Çocuk yapana kadar diyemedin mi nikaha engel bi durum mu var hayırdır neyi bekliyoruz diye, düğün yapana kadar nikah kıyalım diye. Çocuk için tedavi olurken bilmediğini varsayıyorum hadi, 2 sene tedavi süreci, ondan önce de en az 1 sene çocuk yapmaya karar verecek kadar ilişkinin ilerlemesi gerekiyor etti 3 sene. 3 sene bı adam bekarım diye kandıramaz mümkün mü bu sence? Başta bılmiyosan bile çocuğa kadar çoktan öğrenmişsin. Ama boşanacak nasılsa diye çocuğa cesaret etmişsin. Sen kendine karşı bu kadar pervasızken adamın eski karısı gelip seni niye uyarsın, niye seni düşünsün, baş düşmanısın onun.
Adamın karısının uyaracak halimi kalmıştırki garibim kimbilir nasıl tramvalar yaşadı o süreçte, kendini maddi güvence altına almadan boşanmamasınada hak veriyorum aslında onca yıllık kadınlık yap çoluk çocuk mesleki kariyerdende ol sonra kapı dışarı niye metres hanım nikah kıyacak oldu başka...donuna kadar alıp öyle don gömlek bıraksınlarki bu konudaki gibi ikiside sürünsün.. Eden bulur..aldatan gurursuz olmuyor da, metres olan gurursuz olmuyorda adamın boşanma aşamasında maddi destek için boşanmayan nice tramva yaşamış eşmi suçlu, gurursuz oluyor çözemedim bu işi..valla başıma gelse bende sırf pislik için don gömlek bırakana kadar, sürüm sürüm süründürüp rezil edene kadar boşamam, beter olsunlar..

Sana düşmedi bana emir vermek .sabahdan okuyub susuyorum terbiye sergine. Bes sevip seçdim türkiyeyi gitmek de istemyoeum. Nerden çkardıysan beğenmemeyi .hem var bir yolu inşallah bulur burda paylaşırım. İyi insanların bitmediğini görürsnz.
Terbiyeli sen mi oluyosun?
Bırak allah aşkına güldürme
Saçma kanunlar bizin ülkemiz böyle değil diye beğenmeyen sendin çıkarırım şimdi mesajlarını

O zaman gidip diycem ki terk etdi . Kimse yok yalnzm. Daha hızlı bakarlar dosyama. Komşu demişdi bana eve gelip bakıyolar sonra para veriyolar die
Ya bir de yalan dolanla iş yapma peşindesiniz .
Size diyecek çok şey var ama ban yemeye değmezsiniz.

Bizim devlet bakıyor mesela. Eminim burda da olmalı. Düşüncen farklı ola bilr gine saygı duyarm. Sizce kürtaj yapsaydm katil olsaydm daha mı doğru yapmş olurdm.
Evli birinden çocuk yapmayabilirdiniz mesela ahlâken uygun değil.

Yalnız çok uğraşmışsınız siz hamile kalmak için. Klomenler kürler vs. O zaman bilmiyormuydunuz karşı tarafın evli olduğunu?
Öğrenince gitmedim işte.ayrıldm kavga etdm. Geldi barıştı iknaetdi zaman tanı fln en çok da annem ikna etdi o yüzden. Zaten hata orda. Sonra onlarınkı artık ailesiniz evlisnz o olay bitmiş. Bitecek zaten fln diyince kaldm hata yapdm .suçumu itoraf edyorm

Merhaba. Konuya nasıl başlıym bilmiyorum. Evliyim gebeyim.kısasüreli oturumu olan sıgortasız özelde öğretmen çalışan yabancıyım. Ama burda tam kanuni her senetlerim vergimi falan vermişm yani. Konu şu ki düğn oldu, resmi nigahımız yok. Kocamın eski eşiyle boşanmada ev sorunu var die resmi boşanma uzayıp gidiyor bi bitmiyor ama ayrılmşlar . Eşimn durumuda yağ gibi diğl. 2 çocuğu varmış. Ben bekardım aptal gibi geldim başıma bela etdim bunları artk ne desem gec yani .sıgortasız doğursam paha. Devlet yalnız kadınlara nasıl destek oluyor. ? Nereye baş vura bilirim sosyal yardım fln almaya. Bana hiç para düşüyormu?. Sonuçda doğacağm bebek türk vatandaşı olcak. Avukata gitdm saçma konuşdu yola verdi . Mayısa kadar zaman koymuşm artk git boşan yada defol git diye. Yalnz anne ola bilrm yani belki.Nereye başvura bilirm .suriyeli falan diğlm bu arada. Gerçekten nereye gitsem başka idareye yönlendiroyorlar süründürüyorlar adamı. Hiçolçasa aya 800 tl ala bilsem doğum ,bebe dönemini işsiz atlatırım.Hem özel hayatımı eleştirmesenz saygıduyarm açsam döksem bitmez karman çorman çünki.
yardım safhası kaymakamlıklarda mal müdürlüğünden başlıyor form doldurturlar oda. ayrıca daha sonrası için oturma izni alabileceğinizi düşünüyomusunuz.

Öğrenince gitmedim işte.ayrıldm kavga etdm. Geldi barıştı iknaetdi zaman tanı fln en çok da annem ikna etdi o yüzden. Zaten hata orda. Sonra onlarınkı artık ailesiniz evlisnz o olay bitmiş. Bitecek zaten fln diyince kaldm hata yapdm .suçumu itoraf edyorm
Sen gitmezsin, karısıda boşamaz ne diyelim hayırlı olsun sizlere, adam yaşadı bir eli yagda bir eli balda ohh, erkek olsam iyiki sizin gibiler varmış derdim...

Size katılıyorum kesinlikle. Kan beynime sıçrardı resmen. Biz ülkemize yararlı olalım, çocuklarımıza güzel gelecek bırakalım diye çalışıp didinelim, birisi gelsin yok işte devlet bize de doğum parası versin, kanunlar saçma desin... Beğenmeyen gitsin kardeşim.
Gerçekten yahu dönsün gitsin ülkesinde doğursun. Devlete mi güvendi...

Back
X