Merhaba herkese.. Bizim iki tane çocuğumuz var. Biri 2yaşında diğeri de 4 aylık.Ben kendim evdeyim ve çalışmıyorum. Evdeki işleri yapması için ve çocuklara destek vermesi için 10 gündür bi yabancı bakıcıyla çalışıyoruz. Bu süreçte alışana kadar annem de bizim yanımızda daha sonra gidecek. Ama henüz bir düzen oturtamadık. Kültür farkı çok oluyor. Etrafımda fikir alabileceğim pek yabancı bakıcı çalıştıran kimse yok. Yabanvı bakıcı çalıştıran arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
- Bakıcımız 19:30gibi odasına çekilip 08:00de odasından çıkıyor. Sabah 06:00gibi çocukların ikisi de uyanıyor benim sırayla onları uyutmam gerekiyor. Kısaca ufak çapta bir kriz yaşanıyor. Sabah uyandığında bebeği kendisi almıyor bakıcımız. Ben de uykusundan uyandırıp kucağına bebek veremiyorum. Gidip anneme veriyorum. Biraz erken kalkmasonı rica ettim ama pek anlamamazlıktan geldi. Sizin yardımcılarınız kaçta odalarına gidip kaçta çıkıyorlar.
- Bakıcımız ilk günden beri kişisel eşyalarımı kullanıyor. Tarak terlik vs.. Eşyalarımı yatak odasına kaçırdım artık. Böle bi sorun yaşayan var mı? Kültür farkı heralde. Kendi çamaşırlarını da bizim sepete atmış. Onları biriktirip ayrı yıkamasını söyledim. Ama sürekli gözüm üstünde olması gerekiyor. Çok tedirgin oluyorum.
- Temizlik işinden pek anlamıyor. Öğretmeye çalışıyorum. Önce süpüreceksin sonra sileceksin diye. Kovanın içine deterjanlı su yapacaksın die ama kaç kere dediğim halde elinde ıslak duru suyla süpürmedrn yerleri silerken görüyorum. Sizce aşılabilir bi problem mi?
- Yemek yapmayı hiç bilmiyor. Yemek işinden de kurtulamıyorum. Şununyap bunu yap demektense kendim yapmak daha kolayıma gidiyor. Öğretmeye çalışmaktan yoruldum.