• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yabancı bakıcımız hakkında

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

fisstik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
9
0
36
35
Ankara
Merhaba herkese.. Bizim iki tane çocuğumuz var. Biri 2yaşında diğeri de 4 aylık.Ben kendim evdeyim ve çalışmıyorum. Evdeki işleri yapması için ve çocuklara destek vermesi için 10 gündür bi yabancı bakıcıyla çalışıyoruz. Bu süreçte alışana kadar annem de bizim yanımızda daha sonra gidecek. Ama henüz bir düzen oturtamadık. Kültür farkı çok oluyor. Etrafımda fikir alabileceğim pek yabancı bakıcı çalıştıran kimse yok. Yabanvı bakıcı çalıştıran arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
  • Bakıcımız 19:30gibi odasına çekilip 08:00de odasından çıkıyor. Sabah 06:00gibi çocukların ikisi de uyanıyor benim sırayla onları uyutmam gerekiyor. Kısaca ufak çapta bir kriz yaşanıyor. Sabah uyandığında bebeği kendisi almıyor bakıcımız. Ben de uykusundan uyandırıp kucağına bebek veremiyorum. Gidip anneme veriyorum. Biraz erken kalkmasonı rica ettim ama pek anlamamazlıktan geldi. Sizin yardımcılarınız kaçta odalarına gidip kaçta çıkıyorlar.
  • Bakıcımız ilk günden beri kişisel eşyalarımı kullanıyor. Tarak terlik vs.. Eşyalarımı yatak odasına kaçırdım artık. Böle bi sorun yaşayan var mı? Kültür farkı heralde. Kendi çamaşırlarını da bizim sepete atmış. Onları biriktirip ayrı yıkamasını söyledim. Ama sürekli gözüm üstünde olması gerekiyor. Çok tedirgin oluyorum.
  • Temizlik işinden pek anlamıyor. Öğretmeye çalışıyorum. Önce süpüreceksin sonra sileceksin diye. Kovanın içine deterjanlı su yapacaksın die ama kaç kere dediğim halde elinde ıslak duru suyla süpürmedrn yerleri silerken görüyorum. Sizce aşılabilir bi problem mi?
  • Yemek yapmayı hiç bilmiyor. Yemek işinden de kurtulamıyorum. Şununyap bunu yap demektense kendim yapmak daha kolayıma gidiyor. Öğretmeye çalışmaktan yoruldum.
Fikirlerinize ihtiyacım var. Bi arkadaşımın tanıdığı yabancı bakıcı çalıştırıyormuş. "Kendi evinde beş yıldızlı otel konforu" diyormuş ama durum bizde pek öle olmadı. Sürekli gözüm üstünde ne iş yapıyo ne yapmış diye daha çok tedirgin oluyorum. Sizlerde durum nasıl ? Yardımcı olabilir misiniz?

bu ne biçim yardımcıymış ya. seni daha çok yorar, yol ver gitsin. bir de onu mu eğiteceksin

Hala bakıcınızdan şikayetciyseniz ve Istanbul Avrupa yakasında oturuyorsanız tavsiye edebileceğim bir yabancı bakıcı var.Arkadasımın çocugunu buyuttu.Ev işinden, cocuk bakımına herşeyi hallediyordu.Atrkadasımın çocugu artık kreşe gidiyor.Bakıcı yeni bebek arıyor.Fındıklı'da kendi evinde yaşıyor

bende antalya civarında arıyorum.Sizin bakıcının kültür farkıyla alakası yok yaptıkları

Eee bu bakicinin size yarari yok ki.

Hatta size yuk bile olmus.

Temizlik bilmiyor yemek bilmiyor cocuklarla ilgilenmiyor.

Daha niye var?

Bence degistirin yardimcinizi.

Hala bakıcınızdan şikayetciyseniz ve Istanbul Avrupa yakasında oturuyorsanız tavsiye edebileceğim bir yabancı bakıcı var.Arkadasımın çocugunu buyuttu.Ev işinden, cocuk bakımına herşeyi hallediyordu.Atrkadasımın çocugu artık kreşe gidiyor.Bakıcı yeni bebek arıyor.Fındıklı'da kendi evinde yaşıyor
Hala iş arıyor mu :)

Bekarken annemin evinde azeri yardımcımız vardı
Yemek yapmayı bilmiyordu ama öğrendi

Kişisel eşyalarını bizimkilerle asla karıştırmıyordu

Sabah 8 de kalkıyordu akşam yemeği bulaşığını yıkayıp birer bardak çay verip odasına çekiliyordu saat 8 i buluyordu odasına geçmesi
bazen de bizimle oturuyordu
Bizimle oturdugu zamanlarda da bir şey yapılacak getirilecekse kalkar getirirdi
Sonralrda annem ne zaman odasına geçip yatacak olursa o da o zaman odasına çekilip yatar olmuştu
Ama biz kendisiyle 3,5 sene çalıştık zamanla oturdu bunlar

Siz anlaşmadan önce konuşmadınız mı
Mesela yemek yapmayı bilip bilmedigini sormuş olmalıydınız

Sabah odadan cıktıgın saatte odaya girersin diyin
Yoksa yatılı olmasının ne anlamı var?
Onun dısında bebek o gün hasta olur huysuz olur vs yine yanınızda olmalı kapıyı çekip odaya girmek dogru değil

Çamasırları için baştan bir kirli sepeti verseydiniz sorun olmazdı
Bazı seyleri söylemek gerekiyor
Esyalrını buraya koy
Giysilerini şu gün yıka
Şurada kurut
Duşunu şu saatlerde al

Ben şuan görüşme aşamasındayım bakıcılarla
Baştan herşeyi söylüyorum planlı olması için örneğin
Pazartesileri nevresimleri değiştirirsin evi siler süpürürsün
Salı günleri ütü yaparsın
Çarşamba günleri semt pazarına gidersin vs... sizde böyle bi program yapın bence
Nasıl başlarsa öyle gider..

Back
X