• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı Damat :)

sphinx

going to be doctor soon
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
252
134
323
Merhaba kızlar size bir sorum var. acaba eşi/sevgilisi başka ülkeden başka dinden olanlar var mı ? şöyle ki şu an sadece sevgiliyiz ama fikir almak istedim. çekirdek ailelerimiz biliyor , ama genel büyük aileye bakacak olursam tepki gösterecek ve çok değer verdiğim bir sürü akrabam var. bir de sevgilim aramızın hiç iyi olmadığı komşumuzdan diyelim, hatta başlıktaki dizi gibi, anlamışsınızdır :)
Hem dini açıdan farklılık hem de yıllardır sürekli krizde olmamız işimizi iyice zorlaştırıyor, benim akrabalarımdan da tepki gösterecek insan çok . Kimseyi de üzmek kırmak istemem . Ben takmıyorum şahsen farklılıkları ama işler ciddileşirse nasıl ilerlememiz gerekir onu bilemiyorum,yorumlarınızı bekliyorum

Mixed couple iliskilerini uzun sureli yurutebilen aile maalesef cok az, cevremizde goruyoruz (avrupa'da yasiyorum).
Bir zaman sonra (gelin veya damat kendini sevdirirse..) zaten herkes kabulleniyo, ufak bi krize (ailelerin yarattigi krize) gogus gerebilirsiniz, bence en ufak sorun o.
Sahsen ben ayni kultur ayni dinden oldugumda bile zor bela orta yolu bulabiliyorum bir iliskide, degerler 'ayni' olsa bile bakis acilari farkli olabiliyor filan falan. Kaldi ki adamla dunyaya bakisimiz cok farkli olacak..o sebeble ben bildigimden sasmadim, cevredeki onca yabanci erkekten etkilenmedim. Zaten otomatik olarak bi fren koymus oluyosun, herkes dunya ahiret kardesin oluyor.

aileler olumlu bakıyorsa gerisi çokta tın ben mutlu olacğm diye akrabam kırılacakmış umrm dışı . dış kapının dış mandallarına hayatına müdahale ettirme

Merhaba kızlar size bir sorum var. acaba eşi/sevgilisi başka ülkeden başka dinden olanlar var mı ? şöyle ki şu an sadece sevgiliyiz ama fikir almak istedim. çekirdek ailelerimiz biliyor , ama genel büyük aileye bakacak olursam tepki gösterecek ve çok değer verdiğim bir sürü akrabam var. bir de sevgilim aramızın hiç iyi olmadığı komşumuzdan diyelim, hatta başlıktaki dizi gibi, anlamışsınızdır :)
Hem dini açıdan farklılık hem de yıllardır sürekli krizde olmamız işimizi iyice zorlaştırıyor, benim akrabalarımdan da tepki gösterecek insan çok . Kimseyi de üzmek kırmak istemem . Ben takmıyorum şahsen farklılıkları ama işler ciddileşirse nasıl ilerlememiz gerekir onu bilemiyorum,yorumlarınızı bekliyorum

işler ciddileşirse yüreğinizin götürdüğü yere gidin. bir ömür aynı adamla yaşayacak olan sizsiniz. anne babanın sesini çıkarmadığı yerlerde akrabalar da bi sussun bi zahmet. din felan da çok kafaya takılacak bir mevzu değil bence. burda fetva veriyor ya üyeler caiz değil bilmem ne diye.. çok Müslümanım diye geçinen gördü bu gözler karısına hayatı zindan eden, şiddet gösteren, insan yerine koymayan.. nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa.

Artık yabancı damat çok meşhur oldu. Birçok ailede kabulleniyor. Benim tanıdıklarım var ama hepsinin eşi müslüman oldu. Siz ve aileniz bunu kabul ediyorsa sıkıntı yok. Çok fazla insanın karışmasına izin vermeyin yeter.

En yakın arkadaşım bir Rum ile evli :D Liseden mezun oldukları gibi evlendiler, 11 yıldır da gül gibi geçiniyorlar nazar değmesin. Arkadaşımın ailesi biraz mesafeliydi, göçmen oldukları için özellikle anneannesi hiç istememiş bize çok zulüm ettiler diye ama kimseyi dinlemediler. Şimdi gayet iyiler. Bir çocuklarının adını Philip koydukları için problem çıktı :D İyi bir insansa kendisini sevdirir zaten, çekirdek aileleriniz anlaşıyorsa diğerleri de alışır. Siz yeter ki sevin birbirinizi.

Aileleriniz sorun cikarmiyorsa akrabalari niye önemsiyorsunuz ki? 2 konuşur, susarlar.
Benim sevdiğim insani ve beni kıracak laf edebilecek akrabam da umrumda olmaz. Kırılsın istediği kadar.

Canım insan olsun yeter. Dini açıdan caiz değil filan diye düşünmüyorum sonuçta hiç bir dinde insan ayırımı yok.
Çoğu yabancı da çoğu dine düşkün insandan daha saygılı ve daha iyi.
Ailen birşey demiyorsa etrafına da bakma ne dediklerine takılma..

Son düzenleme:
Mixed couple iliskilerini uzun sureli yurutebilen aile maalesef cok az, cevremizde goruyoruz (avrupa'da yasiyorum).
Bir zaman sonra (gelin veya damat kendini sevdirirse..) zaten herkes kabulleniyo, ufak bi krize (ailelerin yarattigi krize) gogus gerebilirsiniz, bence en ufak sorun o.
Sahsen ben ayni kultur ayni dinden oldugumda bile zor bela orta yolu bulabiliyorum bir iliskide, degerler 'ayni' olsa bile bakis acilari farkli olabiliyor filan falan. Kaldi ki adamla dunyaya bakisimiz cok farkli olacak..o sebeble ben bildigimden sasmadim, cevredeki onca yabanci erkekten etkilenmedim. Zaten otomatik olarak bi fren koymus oluyosun, herkes dunya ahiret kardesin oluyor.
bizim kafa yapımız çok uyumlu olduğu için bir problem yaşamadık. kültürlerimiz çok benzer olduğu için belki de bilmiyorum :)

Aileleriniz sorun cikarmiyorsa akrabalari niye önemsiyorsunuz ki? 2 konuşur, susarlar.
Benim sevdiğim insani ve beni kıracak laf edebilecek akrabam da umrumda olmaz. Kırılsın istediği kadar.
akraba ama yakın akraba . örneğin halam. kendisi benim annem gibidir çok severim ama eminim ki gönlü razı olmaz buna.

En yakın arkadaşım bir Rum ile evli :KK70: Liseden mezun oldukları gibi evlendiler, 11 yıldır da gül gibi geçiniyorlar nazar değmesin. Arkadaşımın ailesi biraz mesafeliydi, göçmen oldukları için özellikle anneannesi hiç istememiş bize çok zulüm ettiler diye ama kimseyi dinlemediler. Şimdi gayet iyiler. Bir çocuklarının adını Philip koydukları için problem çıktı :KK70: İyi bir insansa kendisini sevdirir zaten, çekirdek aileleriniz anlaşıyorsa diğerleri de alışır. Siz yeter ki sevin birbirinizi.
çok teşekkür ederim :) doğmamış çocuğa don biçmek gibi şu an konuşmak tabi ki sadece örnek ve fikirlerinizi duymak beni mutlu etti .

Yunanlıların kültürleri bazen türkiye içindeki farklı bölgelerin kültürlerinin benzediğinden daha çok benziyor bize. Öyle aman aman bir kültür farklılığı yaşamama ihtimaliniz var sonuç olarak.

Back
X