Yabancı damat

Şu an hayatımda etrafımda ki tek yakışıklı olan zaten erkek kardeşim 😃 öyle yakışıklı erkek çok yok zaten. Genelde zaten kalbini sevdiğin insanı güzel bulursun, olay bundan ibaret. Yoksa öyle kitaplarda ki bir yakışıklı henüz karşıma çıkmadı. Üni zamanında sadece bir tane Alman bir erkeği yakışıklı bulmuştum ki şimdi allah için koskoca üniversite de bir yakışıklı oydu sanırım. Benim için ne büyük bir hüsrandı 😂 gerci benim genelde erkekleri gözüm görmez 😂 lakin sanırım çok yakışıklı olan erkeği görür insan diye düşünüyorum 🙈

Güzeli dikizlemeyi sevdiğim için bende dikkat ederim. Ahim şahım yakışıklı erkeği (şöyle Mr. Universe kivaminda) bende nadir görüyorum.
İtalyada kesinlikle rastlamadım- şansıma yurtum amcasi tipinde erkekler çıktı hep karşıma. Aynisi ispanya ve portekiz içinde geçerli.
Ortalama olarak norveçli adamlar güzel (ben sarışın seviyorum) - bende unide bulamadim yakışıklı bir alman.
Uni zamanı çıktığım cocuk yari tunuslu yari almandi. Yakışıklıydı ama almana benzemiyordu :)

Ortada bir kadın var sutyenle çıkmış oynuyor. Göbek sallıyor, meme eğiyor, kalça attiriyor altında kilot ve atışları daha iyi gözüksün diye sallamtilarla sonra bu dans oluyor. Erkekler ağzı açık kadinlar vay be nasıl kiviriyor diye izliyor.
Kadının cinselliğini öne çıkaran bir dans olduğu için bana itici geliyor. Bir erkeğinde öyle danslar yapmasını hoş bulmuyorum.
Gerçekten çoğu yabancı filmde dikkat edin arap musikisiyle baslayan Türkiye gösterimi dansoz eşliğinde devam ediyor.

Sana itici gelebilir- saygim sonsuz. Ben şahsen aşırı estetik buluyorum. Ayni şekilde kendimde standart/latin danslarina hakimin mesela.
Benim gözümde güzel sanatlar arasina giren bir performans. Ne fazlası ne eksiği.
Fazla dikkat etmedim ama öyle olsa bile yadirgamam. Sonucda kendimde darbuka eşliğinde kivirtiyorum :)

Haklisin ama beklentiler genelde karşılıklı oluyor.
Yani cocuklarda göbek bağlarını kesmiyorlar/kesemiyorler.
Şimdi KV benim yatağımi, donumu, tabak çanağımi alip evime koysa (çoğu gelin bekliyor bunlari) belkide karışırdı...hak görürdü.
Yabancilarin tutumu keskin. Adamlar ne karışıyor ne aşırı kanat geriyorlar.
Bizim genclerdeki beklenti şu: aileler iğneye kadar alsın, yapsın...KV 3-5 yil çocuğuma baksin ama asla karışmasın. Bizim insanimiz doğuma bile yaninda aile istiyor- KV loğusa bakimina gelmiyor diye tantana. Sonrada kadin karışınca kavga...
Ortada aşırı bir tutarsizlik var.
Evet tamamen doğru yazdıkların ama çocukları birey olarak yetiştirip sorumluluklarını karşılamaya alıştırsaydı aileler çocuklarında böyle bir beklentisi olmazdı. Benim 14 yaşındaki kızım hala çalışan cep telefonunu yenilemek istiyor şu an mesela bende dedim ki Tabiki yapabilirsin kendin çalışıp kazanırsan. Şu an yeni cep telefonu için hafta sonları gazete dağıtıyor. Ve bundan da gayet keyif alıyor. Ona izin veriyorum çünkü :=). Turkiyede kaç aile bunun için 14 yaşındaki çocuğunu tesfik eder?

Hanımlar,
lütfen dini içerikli veya ırkçı yorumlar yazılmasın.

Fikrinize saygı duyuyorum yalnız dans evrenseldir ve çoğu dans türünün kökeni yapıldığı ülkelere sonradan entegre edilmiştir, mesela Rio'da her yıl karnaval düzenlenir ve farklı ülkelerden de milyonlarca insan karnavalı izlemek için gider, Rio karnavalının olmazsa olmazı Samba'dır ve Samba dansını kadınlar yapar, bu kadınlar Samba dansı verilen dans okullarında yetişir, ki Samba Brezilya kökenli bir dans değildir aslında Afrika kökenlidir, tango gayet sıcak bir danstır keza bachata'da ve maalesef bizde dansa bakış açısı farklı, dansöz denilince akla kötü şeyler getiriliyor ve oryantal dansı yapan kadına bir takım yakıştırmalar yapılıyor, yaptığı sanat olarak kabul görmüyor çünkü eskiden beri bize işlenen özellikle eski filmlerimizde oryantali kötü kadınlar kötü mekanlarda yapar, erkekler onlara dokunur para takar, tango ve bachata, örnek verdiğim Samba'da öyle, şimdi buradan 100 kadına eşinizi Rio karnavalına gönderir misiniz diye sorsak hepsinin aklına Sambacı kızlar ve kıyafetleri gelir katiyen göndermeyiz derler, oysa o kadınların bir kısmı evli zaten ama işi bu, en azından karnaval zamanı icra ettiği mesleği bu.

Oryantal dans dünyada bilinen en eski danslar arasındadır, hepimizin bildiğinin aksine Araplardan gelme bir kültür değildir, Hindistan'da yaşayan Romanların Arap yarımadasına taşıdıkları bir kültürdür lakin aynı zamanda Anadolu topraklarında galiba Selçuklu zamanı olması lazım yapılan bir danstır, mitolojik bir tarihi de mevcuttur, yapılan figürler aslında doğa olaylarını anlatırmış o dönem ama Araplarda yaygınlaşıp Arap popülasyonuna bakarak bizde de dans değişime uğrayınca ortaya bambaşka bir sentez çıkmış ve bizim aksimize yabancılar, ki bunlar arasında birçok Avrupa ülkesi de var belly dance adı altında festivaller düzenler, bu ülkelerde oryantal dans kursu veren dans okulları var, oryantale bizden farklı bakıyorlar, davet edildikleri festival veya gösterilerde yakın temasta bulunup para sokuşturmaya çalışan birileri yok, insanlar hayranlıkla seyredip alkışlıyor o kadar.
Oryantali sevmiyorum ama sevene de karışmıyorum. İsteyen açar izler isteyen izlemez. Ama bana bu dans dediğim gibi kadını sanki cinsel obje gösteriyormus gibi geliyor. Striptizi de sevmiyorum misal ne erkeğin yapmasını ne kadının yapmasını ama ben sevmiyorum diye dunya dans kültüründen vazgececek değil bunu da beklemiyorum.
Kimisi vuu sanat diye alkış tutar kimisi sevmez.
Hangi kültürden geldiği de benim için önemsiz ama sanıyorum ki 007 filminde İstanbul'a çekim döndüğünde bile Arap müziği duymuştum ve bunun gibi birçok filmde. Irkçılık değil dediğim. Sadece yabancıların artık bizi sanki Arapmısız gibi görmelerini istemiyorum hepsi bu. Yani bir müzik duyacaksam neden Türk musikisinden olmasın ki. Yapılan röportajlari izliyorum yabancilarla bazıları ulaşımda at kullandığımizi sanıyor bazıları kadının söz hakkı olmadığını. Bunu bu filmlerle de pekistiriyorlar diye düşünüyorum. Yani yapılmak istenen böyle dusunulmesi gibi yoksa artık internet cagindayiz filmi çekenler Türkiye'ye gelenler bunun böyle olmadığını biliyor lakin hala sanki Arapmısız hissi veriliyor. Bunun düzelmesini istememin ırkçılık olduğunu düşünmüyorum. Bir Amerikan da bayrağı gösterilirken Türk müziği çalsa aynı tepkiyi verir bence.

Arkadaşlar merhaba, bu seferki konu benimle ilgili değil kardeşimle ilgili.
Sadece tecrübeli kadınlardan fikir alma amaçlı soruyorum.
Kardeşimin sevgilisi yabancı, Türk değil. Birbirlerini seviyorlar, biz de destekliyoruz ailece sıkıntı yok. Bizim sorumuz şu yakın kültürlerden değiliz, yani iş evliliğe gidiyor nasıl yapacağız kimsenin fikri yok. Gençler mutlu önemli olan o zaten de böyle yabancı eşi olan varsa bir süreci anlatabilir mi?
Dip not: keşke ben de yabancıyla evlenseydim, Türk erkekleri annelerinin eteğinden ayrılamıyorlar maalesef. Kendi kurdukları yuvaya sülalelerini taşımaya çalışıyorlar. Neyse.
Karsilikli kendi geleneklerini anlatirlar.Benim teyzem evlendi 2 ülkede kendi geleneklerine göre dugun ve kutlama oldu.Kardesin sevgilisiyle konussun birazda internetten arastirin.

Oryantali sevmiyorum ama sevene de karışmıyorum. İsteyen açar izler isteyen izlemez. Ama bana bu dans dediğim gibi kadını sanki cinsel obje gösteriyormus gibi geliyor. Striptizi de sevmiyorum misal ne erkeğin yapmasını ne kadının yapmasını ama ben sevmiyorum diye dunya dans kültüründen vazgececek değil bunu da beklemiyorum.
Kimisi vuu sanat diye alkış tutar kimisi sevmez.
Hangi kültürden geldiği de benim için önemsiz ama sanıyorum ki 007 filminde İstanbul'a çekim döndüğünde bile Arap müziği duymuştum ve bunun gibi birçok filmde. Irkçılık değil dediğim. Sadece yabancıların artık bizi sanki Arapmısız gibi görmelerini istemiyorum hepsi bu. Yani bir müzik duyacaksam neden Türk musikisinden olmasın ki. Yapılan röportajlari izliyorum yabancilarla bazıları ulaşımda at kullandığımizi sanıyor bazıları kadının söz hakkı olmadığını. Bunu bu filmlerle de pekistiriyorlar diye düşünüyorum. Yani yapılmak istenen böyle dusunulmesi gibi yoksa artık internet cagindayiz filmi çekenler Türkiye'ye gelenler bunun böyle olmadığını biliyor lakin hala sanki Arapmısız hissi veriliyor. Bunun düzelmesini istememin ırkçılık olduğunu düşünmüyorum. Bir Amerikan da bayrağı gösterilirken Türk müziği çalsa aynı tepkiyi verir bence.

Aslinda bi yazdığına cok güzel bir cevap yazılırdı ama hadi neyse...

Aslinda bi yazdığına cok güzel bir cevap yazılırdı ama hadi neyse...
Buyrun okuyayim. Zaten bu yorum size değildi Mune abla içindi. Ama ya konuşulur ya konuşulmaz benim bildiğim içinizde tutasiniz varsa bunuda yazmamaliydiniz. Ben hadi neysee denecek yorum yaptığımı düşünmüyorum. Cok güzel cvp verirdim dee Hadi neyseee hoş olmadı. Verin okuyayım.

Damadın nereli olduğunu neden net söylemiyorsunuz anlamadım. Avrupa’da yetişmiş demişsiniz, sonra İtalyan demişsiniz.

Sonuçta konu damadın yabancılık unsuru olduğuna göre, tam olarak nereli olduğu da önemli.

Kendisi Avrupa’da yetişmiştir ama atıyorum ailesi orta doğulu ise kardeşiniz uyum sağlayamayabilir mesela.

Güzeli dikizlemeyi sevdiğim için bende dikkat ederim. Ahim şahım yakışıklı erkeği (şöyle Mr. Universe kivaminda) bende nadir görüyorum.
İtalyada kesinlikle rastlamadım- şansıma yurtum amcasi tipinde erkekler çıktı hep karşıma. Aynisi ispanya ve portekiz içinde geçerli.
Ortalama olarak norveçli adamlar güzel (ben sarışın seviyorum) - bende unide bulamadim yakışıklı bir alman.
Uni zamanı çıktığım cocuk yari tunuslu yari almandi. Yakışıklıydı ama almana benzemiyordu :)

Benim ise gözüm erkekleri görmediği için belki de yakışıklı erkekler önümden geçip gidiyor 😂 yakışıklı görsem bile bakma hakkım birdir diye ikinciye bakmam 😂 yani karşıdaki erkek anlarsa cidden utanırım, o yüzden buna cesaret edemem. Zaten herkes erkekleri gözün görmediği için bekarsın diyor. Ben misal yolda yürürken, bir cafede otururken hiç etrafıma bakınmam. Bana bakanı da görmem, yani benden bir bakışla cesaret bekleyen erkekler boşuna çabalıyor 😂 genelde bana yanımda birileri varsa şu seni beğeniyle süzdü fark ettin mi diyor, diyorum ya benimle flört etmeye çalışmak bir erkek için hüsran olur 😂

Bizim genclerdeki beklenti şu: aileler iğneye kadar alsın, yapsın...KV 3-5 yil çocuğuma baksin ama asla karışmasın. Bizim insanimiz doğuma bile yaninda aile istiyor- KV loğusa bakimina gelmiyor diye tantana. Sonrada kadin karışınca kavga...
Ortada aşırı bir tutarsizlik var.

benim de cok düsündügüm bi konuyu actiniz. Türk kadinlari daha dogrusu genc kizlar evlenmeyi, cocuk yapmayi biliyorlar ama cocuk bakmayi, lohusayken kendine bakmayi bilmiyorlar. Ailemdeki kadinlara soruyorum, hepsi zor zamanlar gecirmis, lohusayken tek kalmis, esleri askere gitmis vs vs ama yeni nesil hic zora gelemiyor. Doguma birini istiyor, Bebekle eve gecince yine birini istiyor. Annesi cocugun 40 cikana kadar kalmadi diye küsüyür vs. Bana cok sacma ve bos geliyor. Cocugu kendi isteginle yaptin, ee kendin de bak bi zahmet. Zorluklarina katlan. Ne gerek var anneyi kayinvalideyi orda burda perisan etmeye.

Cokmu sacma geldi müslüman sorusu😄 ozaman kardesinin dinini de yazsaymis aklima gelemedi gevur olabilceni cünkü cok pardon🤪
Gavurların ürettiği her şeyi kullanıp onlara laf etmek :) işte bizim müslüman milleti böyle

Bizimde gelinimiz yabancı inanin o kadar zor ki anlasmak kultur farklılığı ailecek istemedim kardesim seviyorum diyerek evlendi suan ama pisman olduğunu biliyorum anne baska dil bebek annnesinin konustugu dili konusuyor baba baska dil konusuyor evin icinde durumu varin siz dusunun.

Esim Misirli, ama hayatinin neredeyse yarisi ulkesinden uzakta gecmis. Belki de bu nedenle adetlerine vs. cok bagli degil. Benim de isime geldi acikcasi. Cunku adettendir vs. diye yapilan zoraki seyler beni boguyor.

Biz direkt evlendik. Ne isteme, ne nisan, ne dugun. Gittik gunluk kiyafetlerimizle nikah kiydik 🤣 sadece ailem katildi. Annem dugun olsun istedi, onun annesi en azindan bizim ulkede kina gecesi tarzinda bir eglence duzenleyelim dedi. Ama biz kulaklarimizi tikadik.. Zaten ailelerimizden farkli bir ulkedeyiz oyuzden kafamiz rahat. Artik iki taraf ta kabullendi durumu..

2 yillik evliyim daha ailesinden bir kisiyi bile gormedim. 🤭 Belki yaza tatile gideriz ulkesine ozaman tanisirim. Esim cok anlayisli ve cok iyi bir insan. Yaptigim secimden hic pismanlik duymadim cok sukur.

Bence onemli olan damat adayi ve kardesinizin ne istedigi. Cevreden - ikintaraftan da- cok fazla mudahele gelmezse onlar acisindan daha iyi olur. Birakin nasil istiyorlarsa oyle yapsinlar. 😊

kız nasıl özendirdin öyle:KK53:

evdekine aksama ekmek veresim gelmeyecek vallahiiii :KK70:

şaka biryana 12 yaşında bir kızım var rabbim herkesın evladını bagışlasın , ama asla benım çektiklerimi çeksi istemem ,zaten çekemez ki , o çok kırılgan bir yapıda yavrum ,

bazen danılo yu izleyin ce neden olmasın yabancı bir damat güzel olur diye düşünüyorum ,
sırf kaynana derdi olmasın

Eğer birbirlerini seviyorlarsa mutlu iseler Kafaca uygularsa Coğrafi sınırların Önemi yok.
Ama tanıyın iyice aileyi kendisini vs

Arkadaşlar merhaba, bu seferki konu benimle ilgili değil kardeşimle ilgili.
Sadece tecrübeli kadınlardan fikir alma amaçlı soruyorum.
Kardeşimin sevgilisi yabancı, Türk değil. Birbirlerini seviyorlar, biz de destekliyoruz ailece sıkıntı yok. Bizim sorumuz şu yakın kültürlerden değiliz, yani iş evliliğe gidiyor nasıl yapacağız kimsenin fikri yok. Gençler mutlu önemli olan o zaten de böyle yabancı eşi olan varsa bir süreci anlatabilir mi?
Dip not: keşke ben de yabancıyla evlenseydim, Türk erkekleri annelerinin eteğinden ayrılamıyorlar maalesef. Kendi kurdukları yuvaya sülalelerini taşımaya çalışıyorlar. Neyse.
valla en güzeli yabancı koca daha bilincli yardım eder bunu lütüf gibi görmez görevi gibi yapar ailesiyle sıkı fıkı degil bide vizesiz seyahet oooo tadından yenmez 2 ciyi düsünürsem yabancı olsun mesela italya :))9

Eminim mutlu olan Türk çiftleri vardır aranızda ama surda konuları okudukça her 10 evlilikten 8 inin, kayinvalide, kayinpeder, görümce, elti v.b kişiler yüzünden cehenneme döndüğünü okuyorum ve bu gerçekten çok üzücü. Türk aileleri bir rahat bırakmıyor çocuklarını, yaşları kaç olursa olsun. Bir Türk anne ve babası için çocukları hep çocuk kalıyor ve bir birey olarak görülmüyor. Kararlarına, seçimlerine saygı duyulmuyor. Ve birde anneyim ben! Sana sütümü helal etmem kavramı var hani istekleri gerceklestirilmediginde koz olarak öne çıkan. Bunları Avrupa ülkelerinde göremezsin işte. Burda hayata hazırlayıp özgür bırakıyoruz çocukları. Düşe kalka öğreniyorlar, ebeveyn olarak sadece eşlik ediyoruz. Tabiki her millettin içinden istisnalar çıkar bu tüm saydımlarım için. Onları tenzih ederim ☺
Aynen öyle. Burada bir adam 50 yasinda hala çocuk gibi davranıyorlar. Bunu çok yakın akrabam yapıyor.

Back
X