Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yağlanma

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Merhabalar,

Saç derimde ciddi bir yağlanma söz konusu. Yıkıyorum akşamına saçımı değilse bile saç derimi yağlı hissediyorum. Kaşınıyor da. Kaşımamaya çalışıyorum çünkü iyice yağlanıyor, bunun bilincindeyim. Her gün duş almamaya çalışıyorum. Belki dengelenir diye, bir şey olduğu yok. Uzun yıllar bir şampuan kullanmıştım belki o temizlemiyordur artık diye değiştirdim yeni aldığım hiç temizlemiyor. Bir öneriniz var mı? Şampuan olur, bakım olur...

Benm sacimda yagli bazen cok kasiniyo yagli diyemi acaba hic sevmiyorum yaglannasini 2 gune bir yikamazsam sanki 10 gundr yikanmamis gbi oluyo

Ben hergün duş alirm çünkü sac diplerim yaglanir kuaförm sac derisinin yağ dengesini bozdugumu soyledi. 4 günde 1 duş al fln dedi ama mümkün deil tabi hala hergün giriorm.

Limonlu şampuanlar tabiki kurutur saçı tercihini o yönde yapabilirsin

Zeytinyagli defne sabunu. Bana care oldu. Biraz sabredip sacin alismasini beklemek lazim. Cok kurursa son durulama suyuna dogal elma sirkesi koyarsaniz yumusacik oluyor.

Zeytinyagli defne sabunu. Bana care oldu. Biraz sabredip sacin alismasini beklemek lazim. Cok kurursa son durulama suyuna dogal elma sirkesi koyarsaniz yumusacik oluyor.
Zeytinyağlı sabun kullanmıştım birkaç kez, saçımı nereye götürürsem orada kalıyordu dkdkkddk. Elma sirkesinin duymuştum yumuşattığını.

Saç yağlanması ,sacin sağlıklı olduğunun göstergesi diyordu kuaförüm :)

Saç kremi kullanmayı kestim,sadece şampuan kullanıyorum .Saçlarimda boya olduğu için sertleşen uçlara sırf tararken açılsın diye çok az Hindistan cevizi yağı sürüyorum .Vücudumu hergun yıkıyor saçlarımı haftada 3 kez yıkıyorum yağlanma sorunum azaldı nispeten

Ha bir de sıcak su değil soğuğa yakın ılık su ile yıkıyorum saçlarımı

Zeytinyağlı sabun kullanmıştım birkaç kez, saçımı nereye götürürsem orada kalıyordu dkdkkddk. Elma sirkesinin duymuştum yumuşattığını.
Simdi el yapimi dogal sabun kullanmak gerek diyorlar. Ben sok marketten aliyorum. Ismini tam hatirlamiyorum ama yesil ambalajli icinde alti tane oluyor sanirim. Hatayda uretiliyormus, yuzde yuz dogalmis vs. Ilk baslarda kece gibi oldu sacim, dogru. Ama yillarin verdigi o kimyasallara aliskanlik halini atmasi zaman aliyor. Bir ay kadar sonra duzene girdi. Aksama yaglana saclarim uc gun kurtariyor artik. Sirke de hem parlatiyor hem yumusatiyor. Denemekte fayda var, ne de olsa dogal seyler :)

Saç yağlanması ,sacin sağlıklı olduğunun göstergesi diyordu kuaförüm :)

Saç kremi kullanmayı kestim,sadece şampuan kullanıyorum .Saçlarimda boya olduğu için sertleşen uçlara sırf tararken açılsın diye çok az Hindistan cevizi yağı sürüyorum .Vücudumu hergun yıkıyor saçlarımı haftada 3 kez yıkıyorum yağlanma sorunum azaldı nispeten
Tertemiz durmuyor gibi geliyor. Diplerde zaten sürekli yağ var. Saç kremi kullanmıyorum. Kuru yağ kullanıyordum bir ara. Onu da bıraktım sebebini bilmiyorum. Ben uzun yol yapıyorum her gün duşa girmesem olmuyor sanki ama tatilde aralıklarla yıkadım bir işe yaramadı :(

Prozinc tavsiye ederim. Eczanede satılıyor sadece

İnternettin mi alıyorsunuz acaba eczane mi?
Trendyoldan aliyorum ben
Sampuan bir sure sonra kurutuyor ama soyliyim :) yani en azindan bende oyle oldu
Bonacure q10 ile dönüşümlü kullaniyorum
Birde uçlara yine bioderma node A nin maskesini kullaniyorum sac kremi niyetine
O kadar hafif bir maske ki

sampuaninizin icine bir cay kasigi karbonat ekleyip deneyin birde
hemde saclarinizi guclendirip gurleşmesini saglar

Trendyoldan aliyorum ben
Sampuan bir sure sonra kurutuyor ama soyliyim :) yani en azindan bende oyle oldu
Bonacure q10 ile dönüşümlü kullaniyorum
Birde uçlara yine bioderma node A nin maskesini kullaniyorum sac kremi niyetine
O kadar hafif bir maske ki
Ben zeytinyağı, hindistan cevizi vs kullanıyorum maske için acaba onlar yağlanma seviyesini artıyor olabilir mi?

Simdi el yapimi dogal sabun kullanmak gerek diyorlar. Ben sok marketten aliyorum. Ismini tam hatirlamiyorum ama yesil ambalajli icinde alti tane oluyor sanirim. Hatayda uretiliyormus, yuzde yuz dogalmis vs. Ilk baslarda kece gibi oldu sacim, dogru. Ama yillarin verdigi o kimyasallara aliskanlik halini atmasi zaman aliyor. Bir ay kadar sonra duzene girdi. Aksama yaglana saclarim uc gun kurtariyor artik. Sirke de hem parlatiyor hem yumusatiyor. Denemekte fayda var, ne de olsa dogal seyler :)
Elma sirkesini kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa alıyor musunuz?

Ben zeytinyağı, hindistan cevizi vs kullanıyorum maske için acaba onlar yağlanma seviyesini artıyor olabilir mi?
Tabi ki
birde iyi arindirilmasi gerek
Bunun icin de güçlü arindirici bir sampuan lazim
Mesela ben dax kabusunu bile tresan papatya sampuani ile arindiriyordum...oyle gunlerde arindiriciligi yuksek seyler lazim

Merhabalar,

Saç derimde ciddi bir yağlanma söz konusu. Yıkıyorum akşamına saçımı değilse bile saç derimi yağlı hissediyorum. Kaşınıyor da. Kaşımamaya çalışıyorum çünkü iyice yağlanıyor, bunun bilincindeyim. Her gün duş almamaya çalışıyorum. Belki dengelenir diye, bir şey olduğu yok. Uzun yıllar bir şampuan kullanmıştım belki o temizlemiyordur artık diye değiştirdim yeni aldığım hiç temizlemiyor. Bir öneriniz var mı? Şampuan olur, bakım olur...
Ben sirke kullanıyorum baya etkili bence bir deneyin

Instagramda sosyaleczaci onerisiyle yagli sacli ve sivilceli sac derisine sahip olan esim icin vichy dercos oil control almayi dusunuyorum. Denemedik henuz ama bi arastirin isterseniz

Back
X