Yağlı cilt

melebaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
255
443
31
kızalr merhaba . benim sorunum cildimin cok kuru yüzümüm ise aşırı yağlı olması . 2 saatte bi yüzümü yıkıyorum resmen öyle yağlanıyor parlıyor yüzüm resmen . en iyi markaların cilt temizleme ürünlerini de kullandım ama yok . varmı bi iksiriniz bu konuyla ilgi .

kızalr merhaba . benim sorunum cildimin cok kuru yüzümüm ise aşırı yağlı olması . 2 saatte bi yüzümü yıkıyorum resmen öyle yağlanıyor parlıyor yüzüm resmen . en iyi markaların cilt temizleme ürünlerini de kullandım ama yok . varmı bi iksiriniz bu konuyla ilgi .
matlaştıcı nemlendirici kullanman gerek, sadece yıkamakla olmaz canım.. bir de tonik lazım..

Merhaba tatlım, :KK15:
Yağlanmanın bir numaralı sebebi ciltte yeterli nem olmaması. Yüzümü düzenli olarak yıkadıktan sonra nemlendirici kullanmaya başladığımdan beri yağlanma ve sivilceler gözle görülür şekilde azaldı...
Sabahları Himalaya Herbals yüz yıkama sıvısını kullanıyorum. Jel gibi bir yapısı var, sabun içermediğinden dolayı cildimi kurutmuyor. İnce bir kat hametan krem ve güneş kremi sürüp çıkıyorum. Akşamları da aktardan aldığım kükürtlü sabunu kullanıyorum. Sabun yüzümü aşırı kurutuyor, yıkadıktan sonra yüzüme hametan ya da madecassol sürüyorum. Evde olduğun zamanlar limon sıkıp suyunu sürüp bekleyebilirsin veya yoğurt+limon suyu maskesi yapıp yüzünde kuruyana kadar bekledikten sonra yıkayabilirsin. Günde 2 sefer en fazla 3 sefer yüzünü yıka. Yüzün yağlanıyor diye sürekli yıkarsan cildinin yapısını bozarsın. Ayrıca cilt yapına uygun tonik edin ve düzenli kullan :KK51:

Merhaba tatlım, :KK15:
Yağlanmanın bir numaralı sebebi ciltte yeterli nem olmaması. Yüzümü düzenli olarak yıkadıktan sonra nemlendirici kullanmaya başladığımdan beri yağlanma ve sivilceler gözle görülür şekilde azaldı...
Sabahları Himalaya Herbals yüz yıkama sıvısını kullanıyorum. Jel gibi bir yapısı var, sabun içermediğinden dolayı cildimi kurutmuyor. İnce bir kat hametan krem ve güneş kremi sürüp çıkıyorum. Akşamları da aktardan aldığım kükürtlü sabunu kullanıyorum. Sabun yüzümü aşırı kurutuyor, yıkadıktan sonra yüzüme hametan ya da madecassol sürüyorum. Evde olduğun zamanlar limon sıkıp suyunu sürüp bekleyebilirsin veya yoğurt+limon suyu maskesi yapıp yüzünde kuruyana kadar bekledikten sonra yıkayabilirsin. Günde 2 sefer en fazla 3 sefer yüzünü yıka. Yüzün yağlanıyor diye sürekli yıkarsan cildinin yapısını bozarsın. Ayrıca cilt yapına uygun tonik edin ve düzenli kullan :KK51:

Hametan ve madecassol benim cildime iyi geldi ama senin cildine iyi gelmeyebilir. Uzman tavsiyesiyle cilt tipine uygun hafif yapıda bir nemlendirici edinmen daha iyi olur:KK51:

Ben diadermine n110 hassas ciltler için olan yüz temizleme jelini kullanıyorum. Yıkadığımda hiçbir şey sürmesem bile yumuşak oluyor. Bir sabah bir akşam yıkıyorum.
Sabah yıkadığımda su bazlı hafif bir nemlendirici kullanıyorum. Akşam ise diadermine parlamaya karşı olan yüz kremini. Yüzüm bayağı kendine geldi, renk farklılıkları vs. ortadan kalktı.

Eklentiler

• cats.jpg
    cats.jpg
    39,7 KB · Görüntüleme: 258
Cildinizdeki aşırı yağlanmanın pek çok sebebi olabilir...Hormonal,yediğiniz besinler,stres vs. Düzenli cilt bakımı yaparak işe başlamalısınız.Yağ arındırıcı cilt temizleme jellerinden kullanmanızı tavsiye ediyorum arkasından ise matlaştırıcı tonik...haftada 1 kez peeling yapmak cildinizdeki ölü deriyi soyacaktır.haftada iki kezde kil maskesi yapmanızı öneriyorum.söyledıklerımı düzenli olarak yapın 1 haftada farkı göreceksiniz.her gün sabah akşam soyledıklerımı uygulayın.gün içerisinde yinede hafif bir yağlanma olurda kendinizi kötü hissederseniz çantanızda yağ emici mendillerden bulundurun.büyük kozmetik marketlerde bulabilirsiniz)

Bir cilt doktoruna görünmeniz en iyisi fakat yok derseniz La Roche Posay'ın Effaclar serisini öneririm. Benim cildimi baştan aşağı yeniledi.

X