Yahudi soykırım temalı film önerileri

zhr79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
7.155
10
156
46
Kocaeli
bildiginiz izlediginiz yahudi soykırımı anlatan filmler varsa paylasabilirmisiniz:26:

alıma gelenler hayat güzeldir ,shidlerin listesi, piyanist, okuyucu ( farklı ama çok güzel) bide brad pitt in oynadığı vardı ama hatırlamıyorum.

The Boy in the Striped Pyjamas

1415.jpg

The Boy in the Striped Pyjamas (2008) - IMDb

shidlerin listesi'ni tek geçerim. uzun bir film ama zırıl zırıl aglatıyor. diğer yazılanları da izledim. bi dönem ilgi duymustum bu konuya. ha bir de türk filmlerinden salkım hanımın taneleri var. orda 6-7 eylül olaylarını anlatıyor. onu da begenmiştim. soykırım demeyelim ama ona.

shidlerin listesi'ni tek geçerim. uzun bir film ama zırıl zırıl aglatıyor. diğer yazılanları da izledim. bi dönem ilgi duymustum bu konuya. ha bir de türk filmlerinden salkım hanımın taneleri var. orda 6-7 eylül olaylarını anlatıyor. onu da begenmiştim. soykırım demeyelim ama ona.

aynen benim favorimdir harika bir filmdi:16:

The Counterfeiters (Kalpazanlar)

Sophie's Choice (Sofi'nin Seçimi)

'çöküş(fall down)' var ama bu film hitlerin son günlerini anlatıyo yani almanların gözüyle anlatılmış
istersen bi bak
'piyanist'i de izleyebilirsin bide 'hayat güzel'dir sanırım:44:

Biraz geç oldu ama yazmak istedim Kristen Dunst ve Brittany Murpy'nin başrollerinde oynadığı 'The Devil's Arithmetic - Şeytanın Aritmetiği' Yahudi soykırımını konu alan yapımlardan biri izlemediyseniz tavsiye ederim.

Şeytanın Aritmetiği Konusu;

Yahudi geleneklerini gönülsüz bir şekilde benimseyen Hannah (Kirsten Dunst), Yahudi bayramını kutlamak üzere annesi ve babasıyla birlikte Eva teyzeyi ziyarete gider. Teyzesinden, amcasıyla ilgili soykırım hikayeleri dinleyen ve bundan pek de hoşnut olmayan Hannah, evin kapısını açtığında neye uğradığını şaşırır. Kendini bir anda 1940’lı yıllarda bulur. Nazi Almanyası’nda, ölüm kamplarından birinde mahkûmdur artık. Jane Yolen’in romanından uyarlanan ve özellikle finale doğru dokunaklı sahneleriyle unutulmaz bir deneyim yaşatan film, hiçbir anında sıkıcılık tuzağına düşmeyen, sürükleyici ve çarpıcı bir öykü anlatıyor.

Night and Fog, yarım saatlik bir belgesel, youtube'tan da bulabilirsin, yarım saatte birçok şeyi anlatıyor, izlemelisin bence.
Night and Fog (1955) - IMDb
Yönetmeni Alain Resnais de o kamplardaymış yanlış bilmiyorsam, başarısı burdan geliyor sanırım.

The pianist, hayat güzeldir, umudunu kaybetme.
Aklıma gelenler bunlar ama en çok önerdiğim piyanist.

eichmann'ı izle. Hitler'in sağ kolu kendisi. Gazla öldürme yönteminin de fikir babası yanılmıyorsam. işte onun hayatını anlatıyo film. o kadar iğrenç sahneleri var ki. biz derste izlemiştik düşün ıyy

The Devil's Arithmetic (1999) çok etkileyici bir filmdi. Türkçesini hatırlamıyorum, tv de izlemiştim. Başrolünde Kristen Dunst oynuyor. İnternetten bulabilirsem tekrar izlemeyi düşünüyorum.
Yukarıda önerilmiş ama, Hayat Güzeldir (Life is Beautiful) da bu konuda güzel bir filmdir.

The Devil's arithmetic, tam türkçesini (şeytanın aritmetiği) diye aratınca çıkıyor :)

Back
X