• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadaş çocuk yarıştırma sorunsalı

Elif888900

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
83
36
38
Merhabalar,
Benim 20 yıllık bir arkadaşım var hatta kuzenimle evlendiler aracılığımla ve akraba bile olduk. Gel gelelim yaptığı şeylere anlam veremediğim için üzülüyorum anlatabilmek adına bir kaç örnek vereceğim onun kızı çok hareketli bize geldiği zaman bütün koltuklarda zıplıyor kapıları çiziyor her tarafı sadece dagıtıyorlar ama ben çocuk kalbidir kırılmasın diye asla kırmıyordum bebeğim olduğu halde bile gelsinler diyordum ancak o herkesin içinde kızım onun kızının çorbasına küçük oyuncak attı diye ki çok çocukça bir hareket bana göre aha o ne oluyor o hareket diye yüksek sesle çocuğu bozdu sonra sürekli izliyor kızım biraz lider ruhlu oyunu yönetmek istiyor hemen araya girip kızımın adını imalı şekilde söylüyor güya kızıyor en son ben kızımı teakwondoya göndermek istediğimi söylemiştim yaşıtlar bu arada mahallede bi yer bulduğumu oraya verebileceğimi filan bana hiç söylemeden başka arkadasının kızıyla gitmiş yazdırmış nereye yazdırdın diye sorunca orası olduğunu anladım hiç senin dediğin yer bile demiyor hani sende düşünüyordun beraber yazdırsaydık filan ben olsam kızım için ne düşünüyorsam aynısın onun içinde isterim ancak böyle yapması çocuk yarıstırıyor gibi geldi bana o yüzden artık mesafe koydum bir kaç kez aradım baktım oralı degıl daha aramadım geçen yolda gördü hiç gözükmüyorsun sesin çıkmıyor diyor bana birde :D he dedim yogunum çalışıyorum öyle dedim geçtim üzülmek istemiyorum ama eski arkadaşım olduğu için üzülmüyor değilim

Merhabalar,
Benim 20 yıllık bir arkadaşım var hatta kuzenimle evlendiler aracılığımla ve akraba bile olduk. Gel gelelim yaptığı şeylere anlam veremediğim için üzülüyorum anlatabilmek adına bir kaç örnek vereceğim onun kızı çok hareketli bize geldiği zaman bütün koltuklarda zıplıyor kapıları çiziyor her tarafı sadece dagıtıyorlar ama ben çocuk kalbidir kırılmasın diye asla kırmıyordum bebeğim olduğu halde bile gelsinler diyordum ancak o herkesin içinde kızım onun kızının çorbasına küçük oyuncak attı diye ki çok çocukça bir hareket bana göre aha o ne oluyor o hareket diye yüksek sesle çocuğu bozdu sonra sürekli izliyor kızım biraz lider ruhlu oyunu yönetmek istiyor hemen araya girip kızımın adını imalı şekilde söylüyor güya kızıyor en son ben kızımı teakwondoya göndermek istediğimi söylemiştim yaşıtlar bu arada mahallede bi yer bulduğumu oraya verebileceğimi filan bana hiç söylemeden başka arkadasının kızıyla gitmiş yazdırmış nereye yazdırdın diye sorunca orası olduğunu anladım hiç senin dediğin yer bile demiyor hani sende düşünüyordun beraber yazdırsaydık filan ben olsam kızım için ne düşünüyorsam aynısın onun içinde isterim ancak böyle yapması çocuk yarıstırıyor gibi geldi bana o yüzden artık mesafe koydum bir kaç kez aradım baktım oralı degıl daha aramadım geçen yolda gördü hiç gözükmüyorsun sesin çıkmıyor diyor bana birde :D he dedim yogunum çalışıyorum öyle dedim geçtim üzülmek istemiyorum ama eski arkadaşım olduğu için üzülmüyor değilim
Anlattığın şeyler çokta çocuk yarıştırıyor gibi gelmedi.
Sen ona beraber tekvandoya yazdıralım dedin mi?

Kimse kusura bakmasın ama kimsenin çocuğu evime gelip tepinemez. Çok rahatsız olurum. Siz iyi dayanıyorsunuz hatta dayanmayı da geçtim çağırmaya devam ediyorsunuz. Böyle saçmalıklara tahammül edemiyorum. Çocuğunu alıp misafirliğe gidiyorsan ona mukayyet de olacaksın. Geçen gün liseden eski bir arkadaşım misafirliğe geldi ve kızı hiç durmadı. 3 aylık bebeğim var ve her eşyasına dokundu oynadı karıştırdı vs.(HAPŞURUYORDU, KRİZ GEÇİRDİM!) Bir daha gelmek istediğinde müsait olmadığımı söyledim ve hala da çağırmadım. Çağırmayacağım. Neden insanları bu kadar alttan alıyorsunuz anlam veremiyorum. Arkadaşınız sizi çok da 'dost' görüyor gibi gelmedi bana.

Kimse kusura bakmasın ama kimsenin çocuğu evime gelip tepinemez. Çok rahatsız olurum. Siz iyi dayanıyorsunuz hatta dayanmayı da geçtim çağırmaya devam ediyorsunuz. Böyle saçmalıklara tahammül edemiyorum. Çocuğunu alıp misafirliğe gidiyorsan ona mukayyet de olacaksın. Geçen gün liseden eski bir arkadaşım misafirliğe geldi ve kızı hiç durmadı. 3 aylık bebeğim var ve her eşyasına dokundu oynadı karıştırdı vs.(HAPŞURUYORDU, KRİZ GEÇİRDİM!) Bir daha gelmek istediğinde müsait olmadığımı söyledim ve hala da çağırmadım. Çağırmayacağım. Neden insanları bu kadar alttan alıyorsunuz anlam veremiyorum. Arkadaşınız sizi çok da 'dost' görüyor gibi gelmedi bana.
Kaç yaşında bu arkadaşın çocuğu

Diğer çocuk kaç yaşında ki bu kadar içerlediniz
Bakın çocuk bunlar anne ne kadar kontrol ederse etsin çocuğun her davranışını engelleyemez ki engellememekte lazım
Sizin bebeğiniz de büyüyecek bakalım ne kadarına engel olabileceksiniz
Evine almak istememek en doğal hakkın ama anne 2 3 4 yaşlsrındaki çocuğun her davranışını kontrol edemeyebilir
Çocuklar hareketlidir yapacak bişey yok
Not:bebeğine her türlü titizlenen annenin 2 yaşından sonra market arabasını yalarken gördüğü halde umursamadığını gördü bu gözler

Konu sahibi 2 3 yaşlarındaki bebeleri bile rakip olarak gören biri arkadaşınız olmasın

Son düzenleme:
Eşimin akrabasının çocuğu geldi. Buzdolabımın üstündeki süsleri aldı aldı yerlere fırlattı. Üstüne çıkıp tepindi. Anası ne yaptı dersiniz dur yapma demekten başka hiçbir şey. Çocuğu kanadından tutup fırlatasım geldi resmen. İçimdeki bütün çocuk sevgisi son buldu 😂. Gittiler, süsleri çöpe attım aşırı sinirlerim bozuldu. Onlar da davet bekliyorlar ama asla yani 😁 Nasıl rahat ediyorlar anlamıyorum. İnsan çocuğuna bir dur demez mi

Sırf bu yüzden annem bacılarım dışında kimseye gitmiyorum avsbssjs dışarıda buluşuyoruz en rahatı. Benim ortancam 3 yaşınd aşırı hareketli bir çocuk yani genelde çocuklar böyledir oyuncakları da eller ne yapmasını beklediniz ki put gibi nasıl oturabilir? Bu yüzden arkadaşıma neden laf edeyim açıkçası bana geliyorlar ben hiç umursamıyorum. Çocuklar çabuk büyüyor etraf da hemen temizlenir zaten.
Hapşurmasına bi şey demiyorum annesi bunu bilip el kadar bebeğin olduğu yere sokmamalıydı.

Acikcasi kizim cok sosyal Bir cocuk oldugu icin arkadaslari gelsin oynasin diye hep davet ediyorum ama bir kac arkadasim var severim onlari ama cocuk egitimi ve sinir cizme konusunda maalesef benim bilgi gorgume ters ve yetersiz geliyor . Benim kizim baskasinin evinde odalara giremeyecegini dolaplari acamayacagini her yerde tepinemeyecegini cok iyi bilir ama o iki arkadasimda bu konuda yetersizler kizim bile rahatsiz oluyor cok kaba davranislar bunlar diyor 😂 oyuzden evime cagirmamaya karar verdim gorusuyorsak onlarla disarda gorusuyorum , ama benim gibi sinirlarini cizen cocuguna sahip cikan bir suru de arkadasim var onlari sk sk cagiriyorum konu dagitmak degil bu arada tabiki kizimin odasi savas alanina donuyor konu annelerin kontrolsuzce cocugu birakip her seye goz yummasi

Merhabalar,
Yarıştırma falan yok bu yazdıklarınızda. Ama çocuğa gereksiz kurulmuşsunuz gibi geldi. Evet çocuğun biryeleri boyaması yaramazlığı yanlış ama o annesinin saygısızlığı ve rahatlığı sizinkiyle iletişiminde sorun göremedim. Sizinki yönetmek istiyor o kabul etmiyor gayet doğal hareketler. Şiddet vurma yoksa takılmak gereksiz.

Merhabalar,
Çocuğun tepinmesine takıldım. Benimde bebeğim var çevremde küçük yaş grubu çocuğu olanlar var. Çocuk dağıttığı zaman peşinden gezip toplamıyor ise bir daha gelmek istediklerinde kabul etmiyorum.

kızım biraz lider ruhlu oyunu yönetmek istiyor
Ben de buraya takıldım. Nasıl bi tavır olduğunu hayal edebiliyorum. Küçükken kızınız gibi çocuklara gıcık olurdum büyüdüm şimdi o çocukların annelerine gıcık oluyorum.
Çocuğum şımarık diyemeyen de lider ruhlu diyor zaten. 🤷🏻‍♀️

Ben de buraya takıldım. Nasıl bi tavır olduğunu hayal edebiliyorum. Küçükken kızınız gibi çocuklara gıcık olurdum büyüdüm şimdi o çocukların annelerine gıcık oluyorum.
Çocuğum şımarık diyemeyen de lider ruhlu diyor zaten. 🤷🏻‍♀️
Ben şahsen çocuğum üst perdeden arkadaşına böyle konuşsa karşısındaki çocuk üzülmesin diye kendi çocuğumu uyarırım. Mesela kızım şimdi bunu yapıyoruz şimdi şuna geçiyoruz dese , canı isterse yapar onu zorlayamazsın derim. Herkes haddini bilmeli kendi çocuklarım dahil…

Sizin lider ruh dediğiniz özellikten arkdaşınız rahatsız oluyor demek ki. Lider ruh da diğer çocuğu sürekli kontrol etmeye çalışma olabiliyor. Annesi olarak size iyi bir özellik gibi gelebilir ama diğer çocuğun annesi için tam tersidir muhtemelen. Çocukları beraber görürseniz onun çocuğu sizinkinin etkisinde kalır düşünceyle direkt biraraya getirmek istemiyor olabilir. Çocuklar varken sadece yetişkinlerin anlaşması yetmiyor.

Ayrıca çocuklar bizim gibi sadece oturup duramaz ama kapıları çizip, her yeri dağıtırken anne nerede tam olarak? Kendi keyfine bakıp çocuğu gittiği yere kontrolsüzce salan annelerden de hiç hoşlanmıyorum.

Ben şahsen çocuğum üst perdeden arkadaşına böyle konuşsa karşısındaki çocuk üzülmesin diye kendi çocuğumu uyarırım. Mesela kızım şimdi bunu yapıyoruz şimdi şuna geçiyoruz dese , canı isterse yapar onu zorlayamazsın derim. Herkes haddini bilmeli kendi çocuklarım dahil…
İşte olması gereken bu bana göre de ama bazı annelerin hoşuna gidiyor evlatlarının diğer çocukları yönetmesi. Sonra işte çocuğum lider ruhlu ehehe:KK45:

Eve gelip kapı çizen çocuğunun anası, bebesine sahip çıkmıyorsa bir daha evime davet etmem. Arkadaş filan birazda duruşunuz olsun. Evime gelip koltukta zıplayamazsın, kapı çizemezsiniz,evime zarar veremezsin.

Çocuğun yaşı kaç bilmiyorum ama bizim tekvando kursu 7 yaş altını almıyor. Bu yaşta bir çocuğun çorbaya oyuncak atması benim için oyun sayılmaz. 7 yaş ikizlerim var, tekvando kursuna başladılar.

Oyun oynarken liderlik adı altında bazı çocuklar çevresini zorbalıyor. Başıma geldi gerçekten sinir bozucu. Kızınız, liderlik yaparken,onun kızı eziliyorsa müdahale ediyor olabilir.

Sizde gidin yazdırın kursa. Keşke hiç söylemeden yazdırsaydınız. Sizi davet etmek zorunda değil ama sizde ona haber vermek zorunda değilsiniz.

Ben sizin yerinizde olsam, kızım ile ilgili planlarımdan bahsetmem. Ben kardeşlerime bile bahsetmiyorum. Gidip yazdırdıktan sonra haberleri oluyor.

Kesinlikle.

Çocuk evi dağıtırken annesi müdahale etmiyorsa veya toplamıyorsa haklısınız davet etmeyin ama
kızım biraz lider ruhlu oyunu yönetmek istiyor
Bu konuda bir de diger anneyi dinlemek lazım. Belki de sizin "lider ruh" olarak gördüğünüz şey onun için çocuğunun istemedigi oyuna zorlanması, pasif kalması, yönlendirilmesi vs hoşuna gitmiyordur bilemeyiz yani. Ben olsam cocugumu surekli yönlendiren bir arkadaşıyla vakit geçirmesini ben de istemem. Neden o cocuk lider ruhlu diye benim çocuğumun yaratıcılığı, oyun kurma becerisi körelsin. Bence yarıştirdigi icin değil cocugunuzdan ayrı gitsin diye başkasıyla göndermiş.

Lider ruhlu coxuk nedir ya.
Bende istemem baskasinin veleti benimkini
Yönetip dedigi olsun. Ne münasebet. Oyunmus vs. Sizde cocugunuza söz geciremiyosaniz Asil sorun o bence.

Kadin haklida tabiki o zaman. Hu sartlarda kimseyle anlasip arkadas olamaz lider ruhlu cocugujuz

Back
X