Yakın arkadas düğünü

maddıyat nedır kı ınsan yeter kı gıtmek ıstesın ? şık bır pantolon gomlek bıle olur gerekırse yuru yıne gıt...

Evden giy biseyler git.

Arkadasin bunu sadece kendisi icin yapiyo. Herkes bir ornek giyinmis ve guzel bir fotograf icin. Madem bu kadar dusunuyo kiyafetleri onun ayarlamasi gerekir.

Bu da yeni moda oldu herkes aynı renk aynı model giyinsin nedir ya ? Kimse birinin -en yakın arkadaş bile olsa- düğünü için bu kadar masraf yapmak zorunda değil.Arkadaşınıza durumu anlatın sonuçta onun 1 saatlik mutluluğu için siz sıkıntıya düşeceksiniz hiç gerek yok

giymek istediğiniz kıyafeti giyin ve gidin düğüne
böyle bişey için dışlanma küçümseme olacaksa onların düşüncesizliği görgüsüzlüğü

düğüne gitmezlik etmeyin suçlu siz olursunuz

Arkadasiniz cevresine hava atacak diye siz neden sikintiya gireceksini ki? Alamayacaginizi soyleyin. Tavrina gore gidip gitmemeye karar verin.

Tam olarak bu elbise demesede tarz ve renk konusuna karar verdi. Bende ilk defa boyle bişeye denk geldim.
Kilise düğünlerinin bir adeti bu. Nedimelerin kıyafetine gelinler karar veriyor. Bende izlediğim filmlerden biliyorum gerçi. Hep aynı oluyor da :) çok saçma. Benim şu an elbiseye ayıracak butcem yok dersin kendisi bilir. Böylelerinin düğününe aslında öyle bir giyinicen ki gelin solda 0 kalın

Özene özene özümüz kalmadı...

Arkadaşınız bu şekilde birşey yapmaya karar verdiyse maddi destek sağlamalı vrya sadece renk belirlemeliydi..
Sadece söylediği renge göre elbise bulun, modeli siz belirleyin, dolayısıyla bütçeyi de...
Ya da ne isterseniz giyin, hiç de gocunmayın valla

Evet yakın arkadasımın düğünü var ay sonunda . Benim ise maddi durumum hiç iç açıcı değil bu aralar. Giyexeğimiz elbisenim bile resmini attı minimum 300 tl surf elbise ulaşımını takısını falan saymıyorum bile. İçim sıkıldı. Hiç gitmesem ne olur acaba, komple bitirir mi? Durumu acıklarım ne istersen giy farketmez der eminim ama yaklasık 6-7 kız giyecek hepsi bizim grup e ben dıslanmıs kalıcam bu seferde. İçim sıkıldı bilemedim beyapsam

'Bizim grup' diyecek kadar yakın arkadaşsınız madem, hepinizin aynı renk ve benzer giyinmenizi istemiş..
Demek ki böyle bir düğün hayal etmiş.. Bu açıdan çok tatlı bir durum..
Ama aynı modeli almaya gücünüz yetmiyorsa; tozlu ve benzeri sitelerde aynı renkte, benzer ve daha uygun fiyatlı modellere bakabilirsiniz..
Zaten arkadaşınız da, düğün günü size kızıp da "neden aynı elbiseyi almadın" demez..
Önemli olan düğününde, onun yanında olmanız..
Hiç olmadı, 'ben o modeli bulamadım' dersiniz..

Kilise düğünlerinin bir adeti bu. Nedimelerin kıyafetine gelinler karar veriyor. Bende izlediğim filmlerden biliyorum gerçi. Hep aynı oluyor da :) çok saçma. Benim şu an elbiseye ayıracak butcem yok dersin kendisi bilir. Böylelerinin düğününe aslında öyle bir giyinicen ki gelin solda 0 kalın

Belki küçük bir ayrıntı ama bu olayın kilise ile alakası yok.. Kültür farkı sadece..
Daha çok Kuzey Amerika'da olan bir kankalık olayı..
Gelinin en yakın, kızkardeşi gibi olan arkadaşları aynı model-renk ya da sadece aynı renk-farklı model giyerler.
Amaç da, en yakınlarının hep birarada, yanında olması..
Nasıl kına gecesinde gelinin kız arkadaşları etrafında oluyorsa, bu da, tam olmasa da benzer bir durum..
.

Yakın arkadasınsa tabıkı de dugun tarıhı onceden bellıdır.Bır butce ayırıp hazır olman gerekırdı.Eger olamadıysan da bı sekılde ayarlayıp o dugune katılmalısın.Ama daha uygun bı elbıse secelım dıyebılırsın

Belki küçük bir ayrıntı ama bu olayın kilise ile alakası yok.. Kültür farkı sadece..
Daha çok Kuzey Amerika'da olan bir kankalık olayı..
Gelinin en yakın, kızkardeşi gibi olan arkadaşları aynı model-renk ya da sadece aynı renk-farklı model giyerler.
Amaç da, en yakınlarının hep birarada, yanında olması..
Nasıl kına gecesinde gelinin kız arkadaşları etrafında oluyorsa, bu da, tam olmasa da benzer bir durum..
.
Dediğim gibi ben filmlerde gördüğüm kadarı ile dedim tam olarak bilgim yok. Ama belliki konu sahibinin arkadaşıda bu filimlerden esinlenmiş. Gelinin nedimeleri olarak düğüne aklınca (sosyetik) bir damga vuracak.

Ne olacak bu her toplumdan özenti adet toplama merakimız. Zaten bizim adetler azmış gibi:)

Evet yakın arkadasımın düğünü var ay sonunda . Benim ise maddi durumum hiç iç açıcı değil bu aralar. Giyexeğimiz elbisenim bile resmini attı minimum 300 tl surf elbise ulaşımını takısını falan saymıyorum bile. İçim sıkıldı. Hiç gitmesem ne olur acaba, komple bitirir mi? Durumu acıklarım ne istersen giy farketmez der eminim ama yaklasık 6-7 kız giyecek hepsi bizim grup e ben dıslanmıs kalıcam bu seferde. İçim sıkıldı bilemedim beyapsam

Ben şartlarımı zorlayıp giderdim sanırım. Çok yakın arkadaş grubunuz, gitmeseniz de kötü hissedeceksiniz. Sadece 1 saatlik düğün olayı değil ki hep beraber bir deneyim yaşanıyor. Arkadaşınız düşüncesizlik etmiş ama gitmezseniz sonra onlar o günle ilgili "Ay nasıl Ayşe şöyle yapmıştı da çok gülmüştük, Fatma nasıl evet demeden önce damadı şoke etmişti" vs diye anlattıkça yine dışlanmış gibi hissedeceksiniz.

Ben olsam şartlarımı zorlar giderdim ama tabii önce zorlanmadan gitmenin yolunu arardım. Dediği tarzda elbiseyi yarı ya da üçte bir fiyatına bulabileceğiniz adresler vardır eminim. Web sitelerine, İstanbul'daysanız Kadıköy'e, Fatih'e vs bakabilirsiniz. Saçınızı kendiniz basit bir model yapabilirsiniz. Mekana diğer kızlarla buluşup gidebilirsiniz. İçlerinde arabası olan varsa, yakın arkadaş olduğunuzdan, sizi de onlara uygun bir yerden alıp alamayacaklarını sorabilirsiniz. Takı için de gram altınların en ufak boy olanlarından alıp keseye atabilirsiniz. Sonra evine içinize daha çok sinen bir hediye götürürsünüz.

Dediğim gibi ben filmlerde gördüğüm kadarı ile dedim tam olarak bilgim yok. Ama belliki konu sahibinin arkadaşıda bu filimlerden esinlenmiş. Gelinin nedimeleri olarak düğüne aklınca (sosyetik) bir damga vuracak.

Ne olacak bu her toplumdan özenti adet toplama merakimız. Zaten bizim adetler azmış gibi:)

Çok fazla ve bazen gereksiz adetler olduğu konusunda size katılıyorum..
Ama yakın arkadaşların yani nedimelerin olması konusu keşke bu kadar abartılmasa..
Sonuçta düğünde bir farklılık yaratılmak istenmiş.. ödeme kısmına birşey diyemiyorum..
Fakat özentilik farklı ve bambaşka olay, başka bir konu..
O zaman kimse jean de giymesin, kontürlü makyaj yapmasın, mc çanta almasın,saçını sarıya boyamasın..vs. uzar gider..

.

Çok fazla ve bazen gereksiz adetler olduğu konusunda size katılıyorum..
Ama yakın arkadaşların yani nedimelerin olması konusu keşke bu kadar abartılmasa..
Sonuçta düğünde bir farklılık yaratılmak istenmiş.. ödeme kısmına birşey diyemiyorum..
Fakat özentilik farklı ve bambaşka olay, başka bir konu..
O zaman kimse jean de giymesin, kontürlü makyaj yapmasın, mc çanta almasın,saçını sarıya boyamasın..vs. uzar gider..

.
Şahsen gelin alacaksa kıyafeti seve seve giyerim derken dusundumde banane ya o evleniyor diye ben uniforma gibi 3 4 kızla aynı şeyi giymek zorundamıyım dedim birden.

Diğer saydıklarınız ile aradaki tek fark. Burda sen bunu giyeceksin durumu var. Uzerimdeki saçımdaki şekil moda her neyse benim sorunum. Ama şimdi 30 yaşıma kadar düğüne gideken şık ve farklı olayım ama gelinden öne de geçmeyim diye gitmiştim her düğüne ki dugunleri sevmememe rağmen. Şimdi bana sen sunu giyeceksin dese biri noluyo be derim.

Zaten düğün de sevmiyorum bahane olur bana :)

Insanlar düğünde misafirlerin ne giyeceğinide mi ayarlıyor
Bence ya durumunu açıkça ifade et
Yada gitme
Ben olsam benim durumum yok derdim almazdım elbiseyi
Buna da kırılacak insan bir zahmet kendi alsın versin elbiseyi

Arkadaş gerçekten yakın olsa böyle bir sorun oluşmazdı .
Bence insan yakın arkadaşına param yokki onu alamam ben başka şey giyeceğim diyebilmeli..
Ama gitmemek çok ayıp olur..

Bazi dukkanlarda kiralik da elbise var bence o modele yakin bir elbise bile kiralasaniz butceniz sarsilmaz hemde ben o dedigini bulamadim diyebilirsin yada en azindan arkadasiniz darilmaz gibime geldi

bir arkadaşınızdan ödünç alabilirisniz ya da kiralayabilirsiniz ayrıca çok abartmışsınız 300 tl ye gelene kadar deniz butık vanılya butıkte çok güzel nikah elbıselerı var bence bulabılırsınız

Back
X